Vozački ispit

Da li je kasno polagati sa 35? Kolko puta ću da okinem vožnju, da se spremim? Ne znam da vozim uopšte, ne samo da nemam dozvolu.
Naravno da nije kasno i uopšte nije problem polagati vozački ili voziti sa bilo koliko godina.. samo ravno, kad imaš znak stop staneš kada skrećeš daš žmigavac imaš tri pedale obično , kvačilo kočnicu i gas kod manuelaca,nekada možda Samo dve papučice u automatskim menjačima samo kočnicu i gas a po novom u ovim električnim autima imaš samo jednu pa papučicu to ti je gas kad pritisneš kad pustiš ono ko koči.. budi skoncentrisana na vožnju prati mrtvi ugao levo desno drš se čvrsto za volan i piči..

Moja stara je u gradu naučila voziti napamet, ali samo je stavi u drugi grad i ajme meni.
Ma čak ni to, pričala mi je kako je nedavno lik blicao kada je u kružni ušla u lijevu stranu.
Znači događaju joj se stvari za rubriku "vjerovali ili ne".

🤣

Mene iskreno čudi da još nije imala ozbiljan sudar.
Isto i moja majka. Mislim išle smo mi zajedno na more u njenom krš jugu 😄 ali kružni tok joj je horor 😄

Uh, svađala sam se i ja sa instruktorom. Posle nekoliko časova odvede me na kružni tok na Slaviji. U gužvi pritiska kvačilo umesto mene pa kada sam viknula da ne pipa ništa dok ja vozim jer kako da naučim kada on "dobacuje"! Jednom mi je okrenuo volan pa sam ga lupila po prstima. Nije instruktorima lako, ja to ne bih mogla. :mrgreen:

znaci ti si taze vozac tek godunu dve dana :mrgreen:
A ha :manikir:

Posle par godina kaže mi mlađe dete: "Mama, super voziš, skoro kao tata... još samo da naučiš da parkiraš!"
Sada mi kažu da vozim k'o muško!
A ja bih pre kao žena :sad2:

@adelaidea Samo lagano. Bolje je što ne znaš da voziš pre prvog časa. Krećeš od početka po pravilima, a kasnije će sve ići svojim tokom... i kružnim ;)

Ja sam tako naučio bočno, zato što se u moje vrijeme još nije tražilo.
Pogledao YT tutorial i polako vježbao kad god se ukazala prilika.
Od svega samo sam u tome loše - bočno parkiranje. Teoretski držim u malom prstu ali praksa slabo. Može ako imam malo više mesta ali knap - pa, da morala bih da nađem neko mesto bez gužve pa da vežbam.

Ne znam šta je to 🥹
Umjesto da parkiraš dok voziš, zaustaviš auto, namotaš volan do kraja, ubaciš u rikverc i stisneš gas.
Auto se uparkira sam od sebe.
Međutim, moraš znati dimenzije auta, u pravilu izjednačavaš retrovizor s autom kraj kojeg želiš parkirati.
Neki instruktori vožnje se isprdavaju i to nazivaju "majmunskim", ali sam ja na majmunsko prošao iz prve.

Back