Digitalni vozački dosije startuje danas!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
239.907

Evo koje sve novine donosi vozačima u Srbiji: Ovih 10 STAVKI biće zapisano​

Digitalni vozački dosije počeće da se primenjuje 13. novembra. To znači da će svako ko ima nalog na e-Upravi moći da koristi novu uslugu - digitalni vozački dosije sa uvidom u sve počinjene prekršaje i izrečene kaznene mere, ali i da se, bez odlaska u MUP, izjasni ko je upravljao njegovim vozilom u vreme kada je neki prekršaj zabeležen sistemom za automatsko otkrivanje. Šta to konkretno znači i kako se koristi objašnjava načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova počeće sa novim radom, to jest, krenuće se sa prvom fazom digitalizacije postupaka rada saobraćajne policije, a pre svega ćemo sada ponuditi dve usluge gde će građani imati velike benefite", objašnjava načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević za portal Autoinfo.

Vozači će moći da pogledaju saobraćajne prekršaje​

Kako ističe, pre svega, jedan od benefita digitalnog vozačkog dosijea jeste pregled saobraćajnih prekršaja koji će u svakom trenutku i na svakom mestu, svi građani koji imaju nalog na e-Upravi, moći da vide da li imaju saobraćajne prekršaje.

Takođe, moći će da vide u kom statusu je taj prekršaj, da li je aktivan ili okončan.

"Moći će da vide i zaštite mere, da li su imali uplate tj. da li su izvršili uplate, da li su uplate legle, moći će da vide kaznene poene", dodaje Lakićević.
Pored toga, prema najavi MUP, građani u ovoj situaciji moći će i da vide kada su učinili ili kada je dokumentovan saobraćajni prekršaj automatskom kontrolom saobraćaja ili automatskom detekcijom prekršaja, kao i ko je upravljao njihovim vozilom u momentu činjenja tog prekršaja.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/d...ekosutra-ovih-10-stavki-bice-zapisano/v66k49f

Eto, nema više starinski na plajvaz kao nekad:

1762956666082.png

Dobro, plajvaza i bloka više nema, a čega još ima:

Šta će sve građani moći da vide u digitalnom dosijeu​

Da sumiramo, u digitalnom vozačkom dosijeu, prema najavama MUP, građani, odnosno vozači, moći će da imaju uvid u sledeće stavke:

• da li su imali saobraćajne prekršaje, uključujući i one koji su uočeni utomatskom kontrolom saobraćaja ili automatskom detekcijom prekršaja
  • u kom statusu je taj prekršaj, da li je aktivan ili okončan
  • zaštite mere
  • da li su imali uplate tj. da li su izvršili uplate
  • da li su uplate legle
  • kaznene poene
  • kada su učinili prekršaj
  • kada je dokumentovan prekršaj
  • da se izjasne da li su oni upravljali vozilom
  • kažu ko je upravljao vozilom
Kako ističe, do sada građani su mogli da pogledaju uvid u stanje i broj kaznenih poena zaštitnih mera, isključivo dolaskom u prostorije policijske stanice, podnošenjem zahteva, a zatim da uplate taksu. I ne samo to. Bilo je potrebno sačekati obradu podataka službenih lica koja rade na obradi saobraćajnih prekršaja ili Upravi za upravne poslove koje obrađuju kaznene poene.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eto, blago nama. Da li ćete se vozački digitalizovati? Mene mrzi jer mislim da nemam zabeleženih prekršaja.

Ne znam hoće li taj dosije digitalni biti retroaktivan, tj. da li će se videti i svi prethodni prekšaji?

Ako hoće, trebaće mi jedan miran zimski vikend da pročitam svoj dosije.
Hoće, dakako da hoće. Retroaktivni unos podataka biće malo sporiji, trajaće duže, kazneni poeni biće duplirani, dosije naravno trajan, ali postoje i retroaktivne beneficije i bonusi za vozače.
Lepa vest, tako da postoji mogućnost da anuliraš sve svoje prekršaje.

Ne volim tu eupravu , nikako.zato sto ispadada ima samo obaveze, a nema sve ono sto mi koristi....

Rekli su bice zdravstvo , nema, rekli bice skolstvo , nema ono sto je za mene pozitivno nema ni ono sto je negativno nema ....
Ima ono sto treba da mu uzmu pare...to ima...znaci nista sto mi koristi samo da vidim gde mi sve uzimaju pare...

Socijalne karte, nema, uplate za struju i ostale komunalije, nema...

"Sneo" sam ja sve svoje posledice, pošteno platio sve kazne.

Ne znam čemu ta zloba, jesi li možda nervozan zbog nečega, ako mogu nekako da pomognem - ti javi.
Stvarno imas kompleks i pakostan si posteno...

Ja ovo izjavio zato sto si motorista, svi motoristi su ponosni na svoje saobracajne prekrsaje, ti klatis muda....
Imas definitivno neku zlobu, neku inferiornost prema meni malo malo pa se istrcis...ali bar nek se vidi .....

Stvarno imas kompleks i pakostan si posteno...

Ja ovo izjavio zato sto si motorista, svi motoristi su ponosni na svoje saobracajne prekrsaje, ti klatis muda....
Imas definitivno neku zlobu, neku inferiornost prema meni malo malo pa se istrcis...ali bar nek se vidi .....
Pročitaj još jednom šta si napisao pa razmisli čemu ta zloba. Ko normalan može da se ponosi prekršajima, bio on motorista ili traktorista?

Ako je cilj samo da vređaš, onda OK, nastavi ako ti je lepo.

Ja ne verujem da je neko kjo je uspesan tako kao ti pa moze da palamudi i da mu smeta kad je neko drugi uspesan, ali eto i to je moguce...
To sam video , pokazao si , ne mogu da verujem ali eto i to je moguce....
Ko ce da se osloni na ljudske logike, vidis da su nepredvidive, opali coveka sujeta, cak i kad mu super ide...osetio nesto da ga ugrozava pa mu djavo ne da mira....

Sta ces...pustis , ljudi su...pa i ti si covek...i sad treba da se preko demagogija koje su ti pogodne i bliske dokazujemo da li si potuljeni mali dripac ili nisi....Ja mislim da jesi...ali potuljen si , pa sta fali ...ko primeti primeti , ko ne, sve super...

Ja ne verujem da je neko kjo je uspesan tako kao ti pa moze da palamudi i da mu smeta kad je neko drugi uspesan, ali eto i to je moguce...
To sam video , pokazao si , ne mogu da verujem ali eto i to je moguce....
Ko ce da se osloni na ljudske logike, vidis da su nepredvidive, opali coveka sujeta, cak i kad mu super ide...osetio nesto da ga ugrozava pa mu djavo ne da mira....

Sta ces...pustis , ljudi su...pa i ti si covek...i sad treba da se preko demagogija koje su ti pogodne i bliske dokazujemo da li si potuljeni mali dripac ili nisi....Ja mislim da jesi...ali potuljen si , pa sta fali ...ko primeti primeti , ko ne, sve super...
To ti kažem - ako ti je lepo da vređaš ti nastavi, karakterističan tok misli u stilu Džejmsa Džojsa.

Nisam prvi počeo, a neću ni odgovoriti na uvrede.

Jok i nisi , ali kad se ne bunim moderatorima koji mi brisu postove izokrecu sustinu , kad mi Nina pakuje tako sto brise kulturne postove a ostavlja van konteksta neke koje moze da zloupotrebi za pljuvacinu, kad mi se brisu cele teme posle 10 14 dana , sto bih se tu nesto dzapao sa tobom...ovo je forum, totalno nebitna stavka, vec duze vremena....i stvarno mi je svejedno sta bilo ko misli , ti si rekao sta ti mislis, ja sta ja mislim i to je to...niti cu ja ikog da ubedjujem u ono sto sam rekao , niti me briga sta ces ti da radis...

Cak mislim da to i nije uvreda za tebe...kvari ti igru u nekim trenucima, ali ne ako to ja kazem, jer direktne izjave ne kvare tu vrstu igre kod igraca tih igara...
Nesto nalik pravilu , influenseri ne citaju negativne komentare , nego ih izbrisu i blokiraju....

Back