Volt Dizni i skrivene ezoterijske poente

Trend se da prepoznati.
Klizimo ka tolerisanju sve ogoljenijeg okultizma , koji time prestaje da bude okultan.

Zamislite da na primer ovu reklamu za čokoladu gledaju generacije kojima je Oz okultizam......

Bravo za reklamu Bubu.
Tamo gde vampir seda na gelender, prikazan je jedan od najlepših perivoja u Veneciji.

Sve očigledniji okultizam, tako je.
Tolerancija je odavno odbacila sve pragove, barem što se okultnog tiče.
Jedino nisam siguran da okultno time prestaje da bude okultno.
Skriveno nije više, ali sa skrivenim smislom i dalje je kao i pre. Globalna popularizacija okultnih simbola, čak nekih arhetipova, traje već odavno, Dizni je možda bio samo prvi u svojoj branši i pred svojom dečijom publikom. Ako pogledamo razvoj zapadne nauke od samog početka, negde u srednjem veku, recimo pred renesansu, vidimo da okultna tematika provlači svoje niti od samog starta ako ne i malo pre. Nekad više nekad manje skrivana. Ovo sveopštenarodno okultisanje dakle, isto kao i pre, ide pod ruku sa sveopštenarodnim naučenjaštvom, ako se uopšte da od njega valjano i razlikovati, ali kao i sve ostalo što je sveopštenarodno, ne sme da premaši sveopštenarodne kriterijume i intelktualne domašaje, pa je takvo kakvo su i ini, čitaj prizemno i kratkovido u poređenju sa zahtevima, neophodnim za značajni napredak. To je jedan od načina na koji se okultna tematika dosta uspešno štiti sama, ako je uopšte reč o nekom štićenju.
Tokom vekova mnogi izučavaoci su skrivali svoj rad, najviše, čini mi se iz razloga, da ih okolina ostavi na miru, jer vredan rad te vrste je ipak suštinski individualan.
Bilo je naravno i opravdanog straha od osvete "pravovernih", za to postoje razlozi i danas jednako kao i pre. Nadalje, neki su svoje rezultate beležili unoseći namerne greške, uglavnom iz surevnjivosti i ljubomore, držim. Međutim, okultna tematika se sasvim lepo od neukih čuva i sama, samom činjenicom da stanuje daleko u besputnoj planini. Doduše postoji put, čak se i relativno lako uočava, najteži je.
A kakva bi to nauka bila kada bi joj trebao dušebrižnik i pazitelj, naučnik na glasu i autoritetu bljak? Čim se takav neki pojavi, počinje da smrdi na samovažnost i manipulaciju.

Poslednja izmena:
Jeremija radi za farmaceutsku industriju, bez daljneg... :)

:hahaha:

zbog takvih zakljucaka sam odustao od teorija zavere, posredi su jednostavne istine oskrnavljene kapitalizmom gde se mali covek nista i ne pita, covek sve vise gubi vlasnistvo nad zivotom a te reklame,filmovi su samo nus pojava koja prati kapitalizam. i tacno je one se koriste u svrhu programiranja negde svesno i planski negde ne.

ja zaista ne pratim lik i delo lejdi gage...ali mislimd a se kod nje radi o klasicnom eksploatisanju simbola - kada se o necemu toliko prica, a i dalje se potencira ista prica i nastoji se biti jos sokantniji u tom predstavljanju
ovaj spot kada sam videla zaprepastilo me u kojoj meri su "iluminatsko-okultno-satanisticki" simboli zastupljeni. svako preterivanje je preterivanje sa razlogom, a to je po meni eksploatisanje.
oprez - steti sluhu :lol:
ok u ovom spotu nije tema dizni ali luis kerol jeste :lol:

Mislim zaista da u Diznijevim filmovima nema ničega sem bobre zabave za mališane.
Poznato je da zavidni komšija zapara ključem auto koje nikada ne može imati.

Tako i ovi što napadaju lik i delo koji je milijardama mališana stavio osmeh na lice. Garant su, usled traumatičnog detinjstva bili lišeni svega normalnog pa sada nalaze gadosti tamo gde gadosti nema, a traže ih u onome za čim su žudeli kao mali.

Zaista, u životu ima takvih primera na milione. Recimo, oni koji nikada nisu imali para za stripove i knjige, deca iz siromašnih pordica, dan danas, iako su uspeli u životu, prezaju od literature, smatraju svako delo šundom a autore i umetnike nekim cirkuzantima, itd itd...

To je moje mišljenje i ono je nepromenjivo. Najverovatnije i istinito.

Kad pogledaš ko sve danas sebe naziva umetnikom .....strašno.......
raz_097.gif

Neki stvarno pokušavaju u svemu naći nešto...gledao sam emisije u kojima su ljudi mrtvi ozbiljni objašnjavali kako gledanje
Hari Potera navlači decu na veštičarenje, kako su horori izopačenost, Gospodar Prstenova je protiv naše kulture i tradicije,
i slične budalaštine... šta je najnovije otkriće mudraca, da su Tom i Džeri sluge Satane ?
Eto ja već dve i kusur decenije gutam fantastiku, horor, sf, pa nikako od mene da se izmetne neki
serijski ubica, mrzilac naroda i vere, ili šta već razmišljaju u svojim skučenim umovima da konzumiranje fantastike proizvodi.

Ne znam shta vam nije jasno, Dizni je potpuno provaljen, imate na tjubovima detaljne analize pojedinih njegovih crtanih filmova, u nekima je falus toliko chesto prikriveno ili chak otvoreno prikazan da stvarno treba biti retard pa ne uvideti kojoj ekipi pripada. A delovati takvim simbolima na nevini naivni neiskvareni dechji mozak je sve samo ne pozitiva. I nije Dizni jedini, ceo Holivud je prozhet tim idiotlucima, a imate i u centru Holivuda nacrtan simbol za koji nisu potrebna dalja objashnjenja, osim ako stvarno niste pomenuti retard.

Ne znam shta vam nije jasno, Dizni je potpuno provaljen, imate na tjubovima detaljne analize pojedinih njegovih crtanih filmova, u nekima je falus toliko chesto prikriveno ili chak otvoreno prikazan da stvarno treba biti retard pa ne uvideti kojoj ekipi pripada. A delovati takvim simbolima na nevini naivni neiskvareni dechji mozak je sve samo ne pozitiva. I nije Dizni jedini, ceo Holivud je prozhet tim idiotlucima, a imate i u centru Holivuda nacrtan simbol za koji nisu potrebna dalja objashnjenja, osim ako stvarno niste pomenuti retard.

Tjuba mi je baš onako, izvor verodostojnih informacija. Tamo nikako ne postuju kreteni i zdangubi, besposličari i gubisveti, jok, sve tamo gola inteligencija i intelektualci.

Eto, ima i kome i dalje nije jasno.

Sad, da l je retard il samo dilo, koj će go znae?

Poslednja izmena:
Svako vidi ono šta želi da vidi. Objasnio sam u nekom prethodnom postu, da se ne ponavljam. Samo da dodam da ima veze i sa nekim traumama. Psihološkim a i telesnim.

Vređanje i nativanje normalnih ljudi, skeptika, ide obostrano. Pre će da bude da je retard i dilo onaj koji vidi faluse u crtanim filmovima, a još veći retard je onaj koji to potvrđuje samo zbog neke traume al' to bi psiholozi bolje objasnili.

Dakle, nakon toliko pogledanih crtaća nisam uočio falus. Ali drugi jesu. Znači, svako vidi ono što želi :)

Naprotiv sve to je i napravljeno da se vidi a da se ne vidi.
To što promakne oku zainteresovanom za radnju filma, ne zanči da neće biti registrovano.
Da budem iskren nikad nisam primetio ove detalje gledajući crtaće ali su sasvim jesno uočljivi kad ti neko ukaže na njih.
Evo jedne takve situacije.
Radi se upravo o tome da ne vidimo neke očigledna stvari.
Dakle pogledajte pažljivije, ima ovakvih klipova na kojima je ukazano na nevidljive detalje kolko hoćeš.

Poslednja izmena:
images

pa dobro, kad svako vidi ono sto hoce da vidi onda nek vecina napise sta ovde vidi?
a vi kojima je Disney samo 'nevina zabava' lepo objasnite sta taj natpis ima da radi u crtanom filmu?
i molim vas, nemojte stedeti tastaturu objasnjavajuci....

A sta pise? Mozda sam corava??? A i nesto sumnjam da bi to uocilo i moje dete. Kao sto vec jednom rekoh,ja kad od oblaka zamislim konja ja ga i vidim.

Naprotiv sve to je i napravljeno da se vidi a da se ne vidi.
To što promakne oku zainteresovanom za radnju filma, ne zanči da neće biti registrovano.
Da budem iskren nikad nisam primetio ove detalje gledajući crtaće ali su sasvim jesno uočljivi kad ti neko ukaže na njih.
Evo jedne takve situacije.
Radi se upravo o tome da ne vidimo neke očigledna stvari.
Dakle pogledajte pažljivije, ima ovakvih klipova na kojima je ukazano na nevidljive detalje kolko hoćeš.

Super. Nisi video dok ti neko nije ukazao. I sta sad? Jel se nesto promenilo u tvom zivotu? Da li si postao gori ili bolji? Koja je poenta? Sve je to autosugestija.

Super. Nisi video dok ti neko nije ukazao. I sta sad? Jel se nesto promenilo u tvom zivotu? Da li si postao gori ili bolji? Koja je poenta? Sve je to autosugestija.

Naravno da menja, vidiš kako oduševljeno kliće, jerbo nema pametnije u životu da radi.
Još samo slepi da progledaju, gluvi da čuju a sakati prohodaju jerbo su pronašli kitu u crtanom filmu! Na stotine njih, toliko priželjkivanih i konačno dozvanih...

Back