Volt Dizni i skrivene ezoterijske poente

O ovome iznad pricam Valeria.
Niko ovde ne moze shvatiti da netreba nesto sto je nepoznato uzimati kao zlo i pogresno i sta vec.
Primer:
Kada bi neki Budista sa tibeta CUO za Hriscanstvo i kako pogaca i vino predstavljaju telo i krv Isusa i kako to mi jedemo.
Mozes zamisliti sta bi pomislili sve? Kada bi im objasnio oni verovatno ne bi verovali jos uvek da tu nema zla.
Tek kada bi se sami uverili da nema zla poverovali bi da je to dobro i ispravno.
Ali posto misle da ima zla niko nece da se sam uveri, jer se plasi i misli da je zlo.
Ovde nastaje zacarani krug i tako ce smatrati hriscanstvo zlom.
Naravno samo primer navodim.
Kada zamenimo Budistu sa obisnim covekom i Hriscanstvo sa masonerijom dobijamo isto.
Dalje raspravu voditi o ovome necu jer ovo nije bas tema za to.

Jesam li negde pogresio ?

Ja ne verujem u skrivene poruke. Ok,postoje u tim crtacima razni elementi toga o cemu pricate ali covek je prosto iskoristio neka svoja saznanja da uokviri price i da im na bajkovitosti. I vestice u crtacima su povucene iz legendi,prica,predanja,istorije,cega li vec..vile takodje etc,etc..covek je ukrstio mastu i znanje i eto lepih crtanih.

Шта је Волт хтио овим форама мени није јасно.
Можда треба да више читам о езотерији.
А да је био чудак, јасно је ако се зна да је међу првима пристао на биокрионику.
Можда се једног дана и врати међу нас?
Да није сањао о бесмртности?

A ko je uopšte rekao da utiču na decu, gde smo to napisali?
Ljudi, po stoti put, tema nije o satanistima iluminatima i o odgovarajućim klipova na YouTube-u, za koje usput rečeno mislim da su delo sekti.
Očigledno niste čitali temu, već samo pogledom preleteli i doneli paušalni zaključak.
Znači ovo nije jedna od onih tema, već tema o ezoterijskim poentama.

Ima jedan problem , sama ezoterija kao pojam nemaju veze sa satanizmom,ali
kao i u drugim aspektima kada se mesaju kombinacije da bi se dobio neki efekat
na nesto ili nekoga ,ljudi vole da miksuju takve stvari.
Ezoterija i satanizam jesu povezani..Vezali su ih oni koji se time bave.

Ezoterija i satanizam jesu povezani..Vezali su ih oni koji se time bave.

Za ovo sam ti dao rep poJen, ili takozvanu bonu

Elem, ja sam odrastao uz Diznijeve crtaće i jedina magija koju sam u njima primetio je ta da vesele i raduju decu širom sveta.

Filmovi koji nasilje, samoživost i pohlepu suptilno izvrću ruglu a veličaju skromnost, čojstvo i junaštvo svakako su pravi izbor za najmlađe.

Kao što rekoh, odrastao uz to, filmove i stripove, i nisam postao masovni ubica niti mi tintarom kruže nekakve sub poruke :)
Jedina posledica voljenja Diznijevih junaka jeste setan osmeh na licu, kada god se setim magijskih časova provedenih uz Mikija, Šilju i Paju, balav i slinav sve sa nenavršenih deset godina... :)

Maska za koga??? Deca vole te crtane. A i odrasli. Pa???
Ja ceo zivot gledam i volim Diznija pa nisam primetila da je nesto uticao na mene. A i nisam primetila ni da je na druge. To moze samo na takve poput vas koji u svemu traze neke znakove. I ja kad gledam dugo u oblake dobiju upravo onu formu koju pozelim. Sve su to gluposti.

A shta mislish, zashto si ovde :)?

ja licno mislim da ezoterija moze da se iskoristi u negativnom smislu samo ukoliko je covek negativan i nedovoljno upoznat sa samom ezoterijom, akoje koristi zarad dobijanja nekih licnih povrsnih ciljeva koji se ogranicavaju na spoljasnji svet :) to ondaK prerasta u crnomagijastvo, da ne kazem satanizam, posto je diskutabilno da li je satanizam u svojoj sustini "obozvanje zla"...
elem neko pomenu fantaziju, a ja bas pre neki dan gledala sa klincem the neverending story gde je rec upravo o svetu fantazije i realnosti i njihovom medjusobnom preplitanju. jest da nije dizni, nadam se da ne smeta sto malo skrecem sa teme....

A zašto bi malo skretanja smetalo? Ta vremena su prošla, Čauševskima je narod presudio :)

Elem, da li se deca igrala autićima u pesku (meni bilo onda omiljeno, imao sam skoro stotinu Matchbox autića, ne prave ih sada kao onda), gradeći puteve, tunele, prevoje i gradiće a time stvarajući svoj fantastićni svet u koji se totalno užive ili gledali diznijeve ili neke druge nenasilne crtaće (ima itekako nasilja u diznijevim radovima, ali to nasilje je prikazano kao bez-posledično nasilje a dokazano je da bez nekog oblika nasilja ili drugog adrenalinskog koktela deca gube interesovanje. Dečaci, uglavnom.) je sasvim isto. Nikakve ezoterije, šamanizma, tarotanstva i veštičarenja tu nema.

Dečija psiha je istovetno i prosta i komplikovana, i najslađi su zalogaj biznis zverinjaku.
Od crtaća pa do J.I. Joe lutaka. Dečijoj imaginaciji trebaju pomagala da se razvije. Takođe je dokazano da deca koja su se obilato koristila raznovrsnim igračkama i pratila crtane i filmove za decu, stripove, kao i upražnjavala video igrice, da su mnogo inteligentnija i maštovitija od svojih vršnjaka kojima je to uskraćeno.

I u tom celom mehanizmu nema ni trunke od natprirodnog ni misterioznog.
Da ima, Matell, Lego, Matchbox ili neka druga velika firma igračaka bi već napravila biznis od toga :)

I da zaključim ovaj svoj kont. Deneris je sasvim u pravu. Svako vidi ono što želi da vidi. Postavljač teme vidi ono što želi da bi širio na druge svoje htenje, magijski cirkus u tim filmovima; neki psiholog bi video priliku za dobru studiju da se okoristi njome (stekne ime) itd…

о дизнију се већ све зна, треба само читати.

ако неко мисли да они праве цртаће да би деца била весела тај се слободно може сматрати идиотом.

Ja mislim da oni prave filmove da bi zgrnuli pare na deci, kao što drugi prave kinder jaja da takođe zgrnu pare.
Takav tvoj stav implicira kontra mišljenje. Ko god ne misli da je čist biznis u pitanju, može se smatrati paranoikom koji ima maniju gonjenja.

Ako nekome želiš da otvoriš oči, moraš mu to dokazati. Pretpostavke i rekla kazala tekstovi na netu nisu dokaz.

Baumov dečiji roman „Čarobnjak iz Oza“ (1900), svojevremeno je uzburkao puritanske duhove zbog navodno propagiranog okultizma. Ko bi, danas, razmišljao, na taj način, o ovoj knjizi koja je ušla u svaku relevantnu enciklopediju književnosti za decu?

Trend se da prepoznati.
Klizimo ka tolerisanju sve ogoljenijeg okultizma , koji time prestaje da bude okultan.

Zamislite da na primer ovu reklamu za čokoladu gledaju generacije kojima je Oz okultizam......

Poslednja izmena:
Mene interesuje kako bi ovi teoretičari zavera tumačili stripove Alan Forda i koje to sub poruke nose njegovi junaci.
Naj me interesuje Br 1, matro zakeralo u invalidskim kolicima i koju on poruku klincima nosi...

ja mislim da uopste nije rec o teorijama zavere :) ne mislim da su poruke umetnute (a verovatno su umetnute svesno) da bi uticale na nekoga, u ovom slucaju na decu kako bi od njih stvorile nove okultne vojnike novog svetskg poretka :lol: jednostavno mislim da je autor upucen u okultizam i verovatno odusevljen time to je preneo na svoja dela. zar tako ne funkcionise um umetnickog stvaraoca? da ja stvaram umetnicka dela sigurno bi bila prozeta ezoterijom jer je to oblast koja me zanima i koja me odusevljava.ti si jedan od jel? nisam tebe citala da znam sta tebe odusevljava ali sigurno imas neki izvor inspiracije, muzu ;) nemoj mi reci da ti u svojim delima ne saljes poruku, ma kakva ona bila, imala veze sa ezoterijom ili ne...

Back