Volt Dizni i skrivene ezoterijske poente

Ma koje to veze ima sa ovim? Glupo poredjenje. Vi usporedjujete realnost sa podsvescu! Silovanje ostavlja trajne i vidljive posledice i zrtva sam taj cin itekako oseti. O cemu ti pricas? Hm,mozda joj je silovatelj poslao sub-poruku da suti o tome?? Samo zasto onda pati posle? Koje veze to ima sa Diznijem? Trazim konkretan odgovor na konkretno pitanje- kako sub.poruka u Dizniju utice na zivot i koje posledice ostavlja. Ako mi jedna odgovori i navede primer (argumentovani) evo zabranicu detetu Diznija iako ga i ja ceo zivot gledam i nisam primetila da je to uticalo na mene. A ako nema posledica onda nema ni uzroka. I tacka. Cekam odgovor.

Tacka.

Naravno, vrh ove budalaštine je da se pisane sub poruke šalju preko Diznijevih crtaća. Sagledajmo ko je ciljana publika; deca koja ne znaju da čitaju.

Ovi prosvetljeni će sada da kažu "naučiće, ostaće im sex u glavi" a ja slepac ću da dodam "da, tinejdžerima i odraslima nikada ne bi bio seks u tintari da nisu gledali crtane"

U svakoj reklami se koristi erotika, nekada prikrivena a nekada ne, da navedu sve naj za dati proizvod; čak i da ima u njima skrivenih poruka, ja na toi ne padam. Kupujem ono što ja želim, tj, što mi odgovara, a ne što mi nameću. Isto kao ovde. Nameću li nameću, a ja ne kupujem.

Doduše, ima nekih ruralaca koji gutaju sve redom...

cula sam za to a verovatno i isratila nesvesno naravno,ali i dalje nisam ljubitelj coca-cole.
Ali jesam Diznija.
Znam! Mozda sub.poruka za coca-colu izaziva ovisnost o Dizniju a Dizni navodi decu i odrasle na sex i coca-colu! ***,ako je tako onda je ova cela planeta prepuna zaludjenika jer svi se sexaju :( I uglavnom vecina voli kolu. Eto i moj Dzek je zrtva,voli sex i colu. I ja sam. Ali ne volim colu :(

:lol: poenta testa koji je naravno radjen a gde drugo nego u americi, da su tokom bioskopske projekcije u film umetnuli par slika koka kole sa porukom veroatno - pij kolu
posle filma su uradili anketu sta bi ste sada popili i gle cuda - najveci procenat je podrazumevao odgovore - popio bih kolu...:zcepanje: bas cudno za amere...verovatne da su ih pitali sta bi sad pojeli odgovor bi bio hamburger iz meka :lol: mejutim nedavno sam citala mozda bas i ovde na forumu kako u reklamama vazne informacije o proizvodima se daju u tim slikama koje traju tih par stotinki i uglavnom se pojave u uglu kako ih upravo ljudi ne bi registrovali...pa sam se zapitala bas kako to da se te skrivene poruke koriste u dve potpuno razlicite svrhe...
koliko reklame uticu na vas?

a sta mislite oo onoj prici da se u reklame ili filmove, crtane (vrlo moguce) ubacuje ona jedna slika koja traje delic sekunde i protekne toliko brzo da je i ne registrujemo svesno...ali podsvesno? neki test sa koka kolom mislim da je bio u pitanju :lol:

Ima toga poodavno, mada je zabranjivano po zapadu. Prvi put, negde sedamdesetih, javno je komentarisan pokušaj neke japanske firme da u nekim crtaćima na US tržištu proturi sub vizuelnu reklamu za nešto. Prikazano je da je to veoma sugestivna metoda protiv koje pojedinac gledalac, potrošač nema nikakve odbrane i ubrzo je usledila stroga zakonska zabrana ove vrste reklamiranja. Kako se poštuje i kontroliše ne znam, ali mislim da je dvadeset godina dovoljno da prosečan ljudski organizam razvije neku odbranu na ovakav vid napada. Naširoka debata i euforija o raznim zaverama, verovatno je jedan od oblika te odbrane.

:lol: poenta testa koji je naravno radjen a gde drugo nego u americi, da su tokom bioskopske projekcije u film umetnuli par slika koka kole sa porukom veroatno - pij kolu
posle filma su uradili anketu sta bi ste sada popili i gle cuda - najveci procenat je podrazumevao odgovore - popio bih kolu...:zcepanje: bas cudno za amere...verovatne da su ih pitali sta bi sad pojeli odgovor bi bio hamburger iz meka :lol: mejutim nedavno sam citala mozda bas i ovde na forumu kako u reklamama vazne informacije o proizvodima se daju u tim slikama koje traju tih par stotinki i uglavnom se pojave u uglu kako ih upravo ljudi ne bi registrovali...pa sam se zapitala bas kako to da se te skrivene poruke koriste u dve potpuno razlicite svrhe...
koliko reklame uticu na vas?

Na mene reklama ne utice ni kad je vidim,ne znam kako bi tek ta koju ne vidim :lol:

a sta mislite oo onoj prici da se u reklame ili filmove, crtane (vrlo moguce) ubacuje ona jedna slika koja traje delic sekunde i protekne toliko brzo da je i ne registrujemo svesno...ali podsvesno? neki test sa koka kolom mislim da je bio u pitanju :lol:

Има тога масовно. И не само зарад рекламе кока коле и слично већ пре свега зарад препарирања свести људи . То је она психологија где се спречавају сувише бурне реакције маса на неке догађаје и то тако што им се ти догађаји презентују на тај начин сублимираних порука тако да када се десе, не изазову сувише снажне реакције.

Ево како су рецимо спремали народ на тај 9.11.2001. када су срушене куле близанкиње у Америци:

Погледати уводни пост

А у детињству је људска свест најпријмечивија зато није никакво чудо што се разне поруке владалаца света, МАСОНА, илумитаа , билдерберга и осталих.. . налазе у цртаним филмовима.

A evo kakve debilske poruke se nalaze u ove nase reklame, oduvek su me nervirale, mislim sve reklame su goli shit koji se vrti 24 neprestano pa ih zapamtis hteo to ili ne dok ides da spremis nesto da pojedes, ili dok gledas neki film jer ga nisi gledao a mrzi te da skidas sa neta kad ga ima na tv...
Ja skoro i ne gledam tv, imam komp i net, tako da nisam osudjen da me guse reklamama, sve sto me zanima mogu da skinem sa neta...

Da mnogi ovde misle da je nemoguce da ih zatupljuju reklamama da im namecu neki proizvod za ovo jeste u pravu ali vi ste formirane odrasle licnosti a deca od ne znam kolko do 9 godina sve te reklame upijaju i masovno kopiraju te fazone i saraju po klupama, zidovima neke trule fore...

Procitajte ovo...

http://www.tarzanija.com/cemu-su-nas-reklame-naucile/

Uvodni post koji kao i cela tema govori o nečemu savim vidljivom za one koji znaju šta treba gledati.

Postavljanje spotova u kojima su neki ljudi pravili kolaže je bilo potrebno samo kao ilustracija da se u filmovima nalaze i neke stvari kojima tu nije mesto u funkciji pričanja priče , već su tu iz savim nerazumljivih razloga.

Poslednja izmena od moderatora:
Ali, da li to sto te ubacene slike postoje, znaci da imaju cilj? Koji (osim da se neko zezao)?
Tinejdzeri misle na sex...oduvek, i pre tv-a, Koka-kolu neko pije neko ne...sa tv-om i bez. 9/11 (u stvari, po nasem nacinu zapisivanja 11.9.) je u Americi broj za hitne slucajeve od postanka modernih sistema telefonije...da li to znaci da je poslednjih 50 god. neko planirao da ce 11.9.2001 srtusiti bliznakinje? mozda i pre nego su sazidane?
A sto se tice falusnih simbola, evo svima da vide ono sta zele:

Koji je cilj, ne bih umeo da kažem.
Mislim da su crtaći sa onim scenama samo vrh ledenog brega.

U svakom slučaju tema nije o subliminalnim porukama nego o ezoteričnim poentama sadržanim u filmovima namenjenim deci koja sigurno ne raspolažu znanjima potrebnim da bi se išta od toga shvatilo.

Drugim rečima, biće da su poruke namenjene nekom drugom ko je u stanju da ih prepozna i shvati, ali postavljači teme su nam ukazali na neke od njih, koje mi laici nikad ne bismo ni pomislili da tražimo.

Back