Ne znam da li je bio ili nije. Vidim na nekim forumima (sad pogledala) svi navode Teslu, Ajnštajna i Leonarda. Sad neko kaže Gandi, neko Buda... Ipak, to navođenje bez dokaza je meni jednako onom pominjanju slavnih u horoskopima.
.. ja sam pomenula samo teslu .. čitala mu autobiografiju ..
.. ti anđo nisi čitala ..?
.. pa .. ******* .. šta ću ti ja ..
(.. nije ni pušio .. a i o žvakama je govorio kao o poroku ..)
drugi živi svet, o kome toliko "znate" pa navedite biljojeda koji je jači od mesojeda.
.. slon i mačka ..
.. plavi kit i som ..
.. nosorog i puma ..
(.. hoćeš još ..?)
Razmislite o njihovim stilovima života, brzini, sposobnostima za preživljavanje (što sve govori o razvoju mozga), a onda i razmislite o pravima životinje koje jedu npr. tigrovi, panteri, lavovi i dr.
Nemam ja nameru da teram nekoga da jede meso, samo ne dozvoljavam da se priča da je meso nepotrebno i nezdravo. To jednostavno nije istina.
.. a sad .. ****** .. razmisli malo o anatomiji ..
.. čovek ima izražene očnjake ..?
.. ima kandže kojima može kidati ..?
.. ima kratka creva .. tipična za mesojede ..?
.. čovek je svaštojed .. tipa medveda .. ili majmuna ..
.. znaš li koliko često svaštojedi jedu meso ..?
.. veoma retko .. i samo u nedostatku druge hrane .. svaštojedi su u suštini .. i po svojoj anatomiji .. plodojedi ..
.. probaj medveda ili majmuna da hraniš pretežno mesom i dobićeš bolesnu životinju .. s tipično ljudskim bolestima ..
.. meso nije neophodno .. čovek može sasvim lepo .. i po svoj prilici daleko zdravije .. živeti bez mesa ..
.. a drugo .. šanse da vegetarijanac dobije rak debelog creva su .. minimalne ..
.. i treće ..
.. ne razlikuješ klasičnog mesojeda od lešinara ..
.. mesojedi ubijaju plen i jedu ga odmah .. živog ..
.. lešinari se hrane mesom u kome je započeo proces raspadanja ..
.. mi ne lovimo da bismo jeli sveže ..
.. dakle .. ljudi koji u ishrani imaju redovno zastupljeno meso nisu mesojedi .. nego lešinari ..
(.. ako već praviš poređenja s životinjskim svetom ..)