Vegeterijanstvo i filozofija

.. šta bi podrazumevala ta konstrukcija .. iskreni vegetarjanac ..?
.. iskrenu mržnju spram svih nevegetarijanaca ..?

(.. kaže se vegetarijanac .. od vegetacija .. )

Izvini, ja sam ucila srpski. Jeste mi maternji, ali neke reci pogresno pisem. :(

Ne. Iskreni vegetarijanci, kao sto sam na primer ja, ne jedu zivotinjsko meso i masti i tome su potpuno odani. Pored toga, propagiraju ideju vegetarijanstva i bore se za vegetarijanstvo, kao sto ja to cinim. Nikog ne teram na silu, ali preporucujem da predje na ovaj nacin ishrane. Moj decko jede meso, ali kod mene ima vegetarijanska jela, kada dodje na rucak ili veceru i veoma je zadovoljan. Ja ne zelim da ga ubedjujem da prestane da jede meso, ali mislim da ce vremenom shvatiti da je to zdraviji nacin zivota.

Poslednja izmena:
...je li neko probao mrtvo stene kad vec jedete mrtve pilice i svinje... ko odredjuje koje zivotinje je u redu ubijati i jesti a koje ne...neki ljudi jedu pse i misle da mi nismo normalni zato sto jedemo krave... a zasto u restoranu ne trazite mrtvo tele nego biftek, jel zato sto lepse zvuci?

...je li neko probao mrtvo stene kad vec jedete mrtve pilice i svinje... ko odredjuje koje zivotinje je u redu ubijati i jesti a koje ne...neki ljudi jedu pse i misle da mi nismo normalni zato sto jedemo krave... a zasto u restoranu ne trazite mrtvo tele nego biftek, jel zato sto lepse zvuci?

Jeste, ja obavezno kazem, kada se nalazim na nekoj veceri da jedemo ubijeno prase, kokosku i sl. Nazovimo stvari pravim imenom.

Milsim da postoji nacin kako bi mogli da steknemo uvid u ono sto oseca vegeterijanac kada vidi meso na stolu.
Ukucajte na goole images "china dogs food" i videcete slike pasa ispecenih poput prasica i slicno.
Necu da postujem te slike ovde jer osecam gadjenje pred njima.
Tako se verovatno oseca i vegeterijanac kada vidi prasece pecenje.

Jasno je iz ovoga da je u pitanju vaspitanje drustva i uticaj na preparianje psihe a koje nam odredjuje sta je gadljivo a sta ne. Zato se ja i na ovoj temi zalazem za razum a ne za pokoravanje afektima. A ako sledimo taj put mozemo znati da zivotinje nemaju UM.

U ovom postu sam to objasnio na nacin da se cak i Ramcox slozio .. :)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13703020&postcount=11

A ako nemaju um, ne mogu patiti poput coveka i apsurdno je projektiovati svoj menatlni sklop na njih.

Nije altruizam u pitanju kod vas vegeterijanaca vec to ima drugacije korene.

Milsim da postoji nacin kako bi mogli da steknemo uvid u ono sto oseca vegeterijanac kada vidi meso na stolu.
Ukucajte na goole images "china dogs food" i videcete slike pasa ispecenih poput prasica i slicno.
Necu da postujem te slike ovde jer osecam gadjenje pred njima.
Tako se verovatno oseca i vegeterijanac kada vidi prasece pecenje.

Jasno je iz ovoga da je u pitanju vaspitanje drustva i uticaj na preparianje psihe a koje nam odredjuje sta je gadljivo a sta ne. Zato se ja i na ovoj temi zalazem za razum a ne za pokoravanje afektima. A ako sledimo taj put mozemo znati da zivotinje nemaju UM.

U ovom postu sam to objasnio na nacin da se cak i Ramcox slozio .. :)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13703020&postcount=11

A ako nemaju um, ne mogu patiti poput coveka i apsurdno je projektiovati svoj menatlni sklop na njih.

Pravo da ti kažem volela bi da podigne ruku onaj ko voli da vidi blitvu na stolu za vreme nedeljnog ručka npr.
Ja koliko znam filozofija 21. veka kreće za očuvanjem eko sustava u kojem dominantnu ulogu imaju biljke
kao garant očuvanju kiseonika na Zemlji.

Poslednja izmena:
Pravo da ti kažem volela bi da podigne ruku onaj ko voli da vidi blitvu na stolu za vreme nedeljnog ručka npr.
Ja koliko znam filozofija 21. veka kreće za očuvanjem eko sustava u kojem dominantnu ulogu imaju biljke

ljudi su razliciti. neki vole da jedu leseve zivotinja, a neki vole leseve biljaka.
u svakom slucaju covjek spada u vrstu zivotinja koje zovemo lesinari.
samim tim sto ima UM, covek je u vrhu hranidbenog lanca medju lesinarima, jer samo on uziva u lesevima oba primata nize vrste.

:super: Ja sam ta koja voli da jede blitvu. Moja kuvarica je predivno spremi. Ne stavljam mnogo zacina. moj decko kaze da je bljutava, ali meni je sasvim dobra.

ljudi su razliciti. neki vole da jedu leseve zivotinja, a neki vole leseve biljaka.
u svakom slucaju covjek spada u vrstu zivotinja koje zovemo lesinari.
samim tim sto ima UM, covek je u vrhu hranidbenog lanca medju lesinarima, jer samo on uziva u lesevima oba primata nize vrste.

Nemam ja ništa protiv vegetarijanaca niti se ikome volim uplitati u jelovnik.
Ono što nevolim je pokušaj nasrtanja na moj jelovnik pod krinkom zdrave
ishrane.
Ja te pričice ne gutam..

U ovom postu sam to objasnio na nacin da se cak i Ramcox slozio ..
http://forum.krstarica.com/showpost....0&postcount=11

Pa sta iako nemaju um opet ih ne treba muciti. Znas li ti samo koliko je pas, macka, krava, svinja.... koliko su to samo degradirane vrste. Kako te nije zao da ih drzis po oborima, vestacki i oplodjavas, sterilises, drugim recima mucis a na kraju i zakoljes?

VOLIM MESO

Ljudi, vi ste odlepili. :lol: Ova šizofrenija oko prava na život će dovesti do toga da nećemo imati šta da jedemo, pošto ... BILJKU BOLI KADA JOJ ODLOMITE PLOD. Čekajte da padne sa drveta, ali onda ste lešinari. Jaiks.

Što se mesa tiče, ono je potrebno našem organizmu pričajte vi šta hoćete. Daje snagu i telu i mozgu. Brojni su dokazi, pa čak i nenaučni već samo posmatranjem vegetarijanaca. Nema bojeg okrepljenja za mozak, kada ste umorni, od tuširanja i grickanja šunke.

Poslednja izmena:
U Indiji ima najvise vegetarijanaca,i najmanje oboljenja od raka.
Kada neko postne vegetarijanac, spase oko sto zivotinja za jednu godinu.
Svako ima izbor da jede sta hoce,ali mislim da buducnost pripada vegeranijancima.
Jer proizvodnja mesa je odgovorna za 51% globalnog zagrevanja...

Pa ne znam da li je to do ishrane samo ili i do nečeg drugog. A opet, navedite mi desetoro naučnika vegeterijanaca, pa možda i počnem da razmišljam o tome.

Kakve veze ima ako je neko naucnik,a nije vegeterijanac ? Koliko ima doktora koji puse,piju,drogiraju se ,a znaju koje su stetnosti za organizam.
Ajnstajn,Leonardo de Vinci,Mahatma Gandi ...su bili vegeterijanci.

Kakve veze ima ako je neko naucnik,a nije vegeterijanac ? Koliko ima doktora koji puse,piju,drogiraju se ,a znaju koje su stetnosti za organizam.
Ajnstajn,Leonardo de Vinci,Mahatma Gandi ...su bili vegeterijanci.

Pa ima. Duvan ne oštećuje mozak. Meso, dokazano je, pomaže funkcionisanju mozga. Nedostatak mesa neće ubiti ali se hoće odraziti na razvoj mozga. Mahatma Gandi nije bio naučnik, koliko je meni poznato, već političar.

Back