Jer vecina vegetarijanaca jesu vegetarijanci iz religijskih razloga ili zbog neke ideologije i ne shvataju da time shto kobajagi spashavaju neku zhivotinju u stvari spasavaju svoju sujetu jer sebe predstavljaju kao neke spasioce i mirne ljude koji ostaju nesvseni svoje prirode .
Nisam vegeterijanac zbog toga sto volim zivotinje. One su za mene drugacija vrsta koja zivi tu pored nas. Prisustvo nekih mi prija( ptice..) a drugih ne( zmije...)
Eto ja sam vegeterijanac zato sto :
1. Nijedna vrsta ne zasluzuje da bude zatocena pa makar nemala um
2. Nijedna vrsta ne zasluzuje da se tovi tako da postane jedno jadno i smesno stvorenje( svinja). Isto i sva ostala stoka je jadna i nikakva jer su ih ljudi unistili. Ako su krave postale od bizona ili cega vec, vidi se koja je razlika. Krava je glupa, troma i smrdljiva, svaki dan je muzu kao masinu. Bizon je slobodan, brz i snazan.
3. Zato sto sam shvatio da ljudi postaju ono sta jedu i pre nego sto sam procitao Sokrata. Pogledajte te ugojene ljude koji su miljama udaljeni od mog ideala NADCOVEKA. Oni su postali upravo ono sta su uradili zivotinjama. Postali su debeli kao svinje, svaki dan metaforicki i bukvalno jedu i seru i valjaju se u svom oboru u svojim govnima. Muka me uhvati a i zalost gledajuci na sta je ljudska vrsta spala. I ne samo debeli nego i ostali, svi su sami sebe porobili svojim navikama i slabostima. Neki su postali bikovi muzare... drugi prodaju svoje meso.. Treci nemaju ni malo dostojanstva. Cak stvaraju iluzije dostojanstvenog. Cetvrti su kao psi poceli da naskacu na bica istog pola..
4. Kad ugledam sebe i srnu i noz u mojoj ruci spreman da joj oduzme zivot unapred znam da ne mogu. Uostalom zasto bih? Tako miroljubiva, mirna i sa slobodarskim duhom.. Zato bi mogao medveda, gustere, zmije...bube i pauke....
NADCOVEK ne sazaljeva nego gleda delo kao nedostojno sebe!
Znaci ne zbog toga sto se spasava zivot bilo ciji vec zato sto smatram da su ta bica koja su zatocena(stoka)i nad kojima se vrsi uzgoj postala pateticna i nikakva a oni koji ih jedu isto tako pateticni i jadni za gledanje a i pri samoj pomisli.
IMAS NESTO PROTIV OVOGA?
Kada se govori o vegetarijanstvu govori se pre svega o ishrani koja ne sadrzhi zhivotnjsko meso , a shto se ne paze insekti , ili gmizavci , ili biljke ?
Da sam insekt rekao bi ljudima zgazite me slobodno. Gmizavci su moji prirodni neprijatelji a i insekti. Znaci odabrao sam svoju stranu, ne diram dobre i miroljubive srne, ne unistavam vrste tako sto ih tovim, ali unistavam sve one koji su mi pretnja a to su uglavnom krvopije i mesojedi. ZADOVOLJAN? Ako ti volis zmije, sta da ti radim.
Odgovor je prost . Identifikacija , nash plemeniti vegetarijanac je u slichnostima bioloshkog sklopa zhivotinja ( pre svega sisara ) nashao sebe i ne mozhe podneti da ubije i pojede neshto shto lichi na njega , to jest na njegovu vrstu , pa na ovu emocionalnu reakciju dodaje sve shto njegov razum mozhe da nadje kako bi opravdao emocionalnu reakciju .
Nije ovde fora u ubijanju vec u unizavanju vrste. Znas li samo koliko je krava i svinja degradirala kao vrsta? Postala je troma i meni iskreno gadna zivotinja, nikakva. Ubiti psa ali sa pistoljem je bolje nego ga muciti tako sto ce ga sterilisati. Ako su ljudi napravili sr*nje pa ga uzeli iz prirode a ne mogu da kazu ej Dzoni nemoj da da se paris sa onom kujom tamo. Za sve su ljudi krivi i neodgovorni su ko deca i ne samo to nego iznad svega zlobni.
Moje licno ubedjenje je da je zivotinjama mesto u prirodi bez kompromisa bilo koje vrste. Ubijanje vrsta mora da bude po principu nuznosti. Za hranu apslolutno nije potrebno a ni za krzno. Jedino ostaje prirodna pretnja.
Biljke su neuporedivo zasluzhnije za odrzhanje zhivota u ekosistemima , ali zashto nemash grizhu savesti kad grichkash neku skuvanu biljku ili njen plod ? Jer nema ochi , nema usta , nema krzno , ne stvarash nikakvu emocionalnu vezu .
Zasmeja me.. Biljkama uglavnom jedem plod a da ga ne jedem pao bi dole i istrulio. Biljke su slobodne i jer ionako ne mogu da se mrdaju. Njohovo je nebo a ti si izgleda lud sto postavljas ovakva pitanja. A najbinije uopste ne pate ni na koji nacin. Nisam ja sentimentalan pa da zato ne jedem zivotinje. Ne, vec iz razloga koje sam vec objasnio. Emocija je na poslednjem mestu razloga ali samo kada bi se jela srnetina. Srnu nikada ne bih mogao da povredim, a ti?
Tako da ako neko oce da shtiti zhivot , neka prestane da jede sve , pa i kamenje ne sme jesti jer mozhda ima mikroorganizama koje mozhe ubiti tako . Ali chekaj , ako chovek ubije tako sebe izgladnjivanjem nece spasti zhivot ponovo , mozhda ce dati crvima hranu , ali ce ubiti i bakterije koje njegov stomak koristi da bi vario kako treba , tako da ponovo cilj postavljen od strane sujete i gluposti ne biva ispunjen .
Ako se ne jedenje zivotinja zove sujeta kako nazvati jedenje? Neka sam i sujetan, neka sam i zao, bas me briga. Ja se ovako lepo osecam i fizicki a i psihicki. Kada je lepo meni lepo je i drugima.
- MOJA SUJETA JE MANJA OD TVOJE
- MOJA GLUPOST JE MANJA OD TVOJE
-MOJA KORIST JE MILOSRDNIJA OD TVOJE
-Tvoja glupost prevalizali granice razumnog jer jeduci to meso ugrozavas ne samo ostale vec i sebe.
-Tvoja sujeta je takva da neces da se odreknes culnih uzitaka iako ti unistavaju zdravlje, iako tako kinjis zivotinje i radis sa njima nesto sto nije dostojno njih.
- Tvoja korist je u tome sto ces da uzivas u ukusu
LICEMERU KAKO MOZES TI KOJI SI MESOZDER DA MENI NESTO ZAMERIS
ONO STA SAM JA ZAMERIO VAMA JE OSNOVANO I NIJE LICEMERNO
NIKADA NE BIH ZAMERAO NEKOM NESTO STO JA RADIM
NPR TO STO GAZIM PAUKE
KAD BIH BIO LICEMER DOSAO BIH OVDE I REKAO VI STE SVI SUJETNI I GLUPI I EGOISTICNI
3. Jer vecina ljudi ne bira pazhljivo svoju ishranu te obichno zaglavi sa loshe pripremljenim mesom ( a i ostalim namirnicama ) , i umesto da postepeno balansira ishranu radi najboljeg zdravlja pravi promenu koja jeste zdravija u odnosu na predjashnje , ali nije savrshena . Dok se ne razvije kultura ishrane stalno ce se vrteti isti krug izmedju loshe hrane i uklanjanja iste novim radikalnim rezhimima .
Ljudi sa nultom krvnom gupom su prirodni mesojedi te su oni mozda iz zdravstvenih razloga prinudjeni. To su uglavnom dinaridi( siroka glava sa ravnim potiljkom). Evopski dinarididi se malo razlikuju od azijskih po tome sto su za nijansu svetliji. Inace oni su onako suvi, debele braonkaste koze i neplemenita lica( u odnosu na plavokose) - lice im je dzombasto i mrko. Imaju tvrd i jak karakter( tvrdoglavi fanatici)
B krvna grupa je kako kazu neke teorije odlika mongoloida mada danas je sve izmesano tako da kod kineza ima obilje A i nulte krve grupe. Njima je lice blaze a i karakter. Kako kazu kosturi u straom Rasu polovina je imala B krvnu grupu a samo 10% nultu( znaci malo izmesani sa tvrdoglavim starosedeocima). Njihova ishrana trebalo bi da se bazira na vrlo malo mesa kao sto je to slucaj kod kineza. Tradicionalna hrana je pirinac i razna jela od njega ali nikada kao sto je kod nas jelo samo od mesa - rostilj. Zato je onaj jadni kinez ambasador zavrsio u bolnici jer je svaki dan jeo rostilj.
A krvna grupa potice od nordijskih naroda i u najvecem procentu zadrzana je tamo. Njihov sklop je takav da ne podnose meso i ishrana bi trebala da bude iskljucivo vegeterijanska. To nam govori i njihova fizicka lepota, blag svetao ten i tanka nezna koza cak i kod muskaraca. Za mene ova rasa koja je sada pri izumiranju bi trebala da bude najzastupljenija u covecanstvu i bez ikakvog mesanja sa ostalim. Smatram je plemenitom rasom iz vise razloga. Jedna od njih su vrlo nizak procenat zlocina u severnim zemljama. Nikada ne cine juznjacke gluposti i najvise se razlikuju od zivotinja za razliku od ostalih nizih rasa. Ova bozanska rasa umesto da zauzme tron sveta ona propada. Koliko je samo malo pravih cistokrvnih recimo u Finskoj koja je na samom severu... Nadam se da ce Hiperboreja ponovo zasijati makar to znacilo cistorasno odvajanje jednih od drugih. Pogledajte samo kakvi su politicari, pa i u severnim zemljama. Gotovo da nema ni jedan rasno cist ovog tipa. To je zato sto hiperborejci ne idu za moci i novcem. Plemenita rasa poseduje vise vrednosti koje su nazalost narusene usled sveopsteg civilizacijskog buckurisa.
Finkinja