Lilyth
Aktivan član
- Poruka
- 1.701
Jel ti krivo shto ti nisi?
Neko je jednom lepo rekao: Zar ne bi zeleo da baratash sa shto vishe tachnih tvrdnji i sa shto manje netachnih?
Krivo mi.

Aj mi jos jednom dokazi da nema Boga, nisam dobro shvatila.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel ti krivo shto ti nisi?
Neko je jednom lepo rekao: Zar ne bi zeleo da baratash sa shto vishe tachnih tvrdnji i sa shto manje netachnih?

Pravish greshku u koracima.Krivo mi.
Aj mi jos jednom dokazi da nema Boga, nisam dobro shvatila.
Pa evo.Pravish greshku u koracima.
Osoba koja nekome neshto tvrdi, duzna je da tu tvrdnju dokaze. maxim semper necessitas probandi incumbit ei qui agit
Zasto pitas svog veroucitelja ako mislis da nista ne zna?
Pojam vecnosti postoji i u matematici npr... kao i pojam beskonacnosti.
O filozofiji da i ne govorim...
Posle smrti nema vecnog zivota, u tome se valjda vec slazemo,
mozemo manipulisati ovim zivotom, i izvuci dodatne godine godine zivota,
no sve sto ima pocetak ima i kraj, nase telo i nas ego nemaju ni pojam o vecnosti, pa na koji nacin bi se onda uopste i mogli prilagoditi njoj, telo i ego na kraju, uvek umiru. Dusa je vec nesto drugo, ili zivotna energija, orgon, Bog ili kako god da je neko zeli nazvati, ona nema pocetka, pa nema ni kraja. Nasa dusa postoji u vanvremenskim dimenzijama, a ovaj zivot, kako se meni cini, je njoj samo jedna vrsta zabave.
![]()
Rado, samo kad procitam Bibliju...
...jel me ti to pitas zato sto tragas za istinom i odgovorima
ili samo kao npr PPP da dokazes da si u pravu?![]()
Evo ja sam procitao Bib.
Biblija kaze da cemo kao andjeli na nebu ziveti u svu vecnost, posle smrti naravno,
i da ce biti prelepo, zauvek.
PS:
Potrebno je samo verovati, nista vise
![]()
A sta je po tebi to prelepo?![]()
Na cemu li bi bili u toj vecnosti, kada bi svako (pri)video ono sto njemu odgovara u jedninstvenoj grafici?![]()
Ja tvrdim da nema dokaza koji podrzavaju tu vashu tvrdnju. Da li Bog postoji ili ne, to ne znam.Pa evo.
Nije tema ovde, ali...
Ti tvrdiš da nema Boga. Izvoli, dokaži.
Pa evo.
Nije tema ovde, ali...
Ti tvrdiš da nema Boga. Izvoli, dokaži.
Pravish greshku u koracima.
Osoba koja nekome neshto tvrdi, duzna je da tu tvrdnju dokaze. maxim semper necessitas probandi incumbit ei qui agit
То се слаже са оним што је написао раније.
Ако душа постоји ван времена и нема вечног живота, тада је тај рај онај бескрајно кратак тренутак гашења свести пред смрт када душа напушта тело.
Многи који су искусили смрт и вратили се причају како је тамо лепо, али свако помиње светлост. Ону светлост која настаје када се распадају неурони.
А како нису имали чула то им је изгледало као да траје бескрајно дуго, а не пар минута колико су провели у клиничкој смрти.

Onda znash da ne baratash istinom nego se svesno obmanjujesh radi unutrashnjeg mira i osecaja ispunjenosti.Ja ne tvrdim, ja verujem
Ја сам питао у вези вечног живота, како душа, ако је нематеријална може да мери вечност, јер ако не мериш време и бесконачно дуго и бесконачно кратко време ти изгледају потпуно исто.
Оно што ми није јасно је та вера у вечни живот, када нико не зна ни шта је тај вечни живот.
To jeste. Mislim da je Mihal na to mislio kad je rekao da vecnost sa vremenom nema nista.
Kao sto ranije rekoh, moja vera u "vecni zivot" se u stvari zasniva na
neunistivosti duse.
To jeste. Mislim da je Mihal na to mislio kad je rekao da vecnost sa vremenom nema nista.
neunistivosti duse.
Onda znash da ne baratash istinom nego se svesno obmanjujesh radi unutrashnjeg mira i osecaja ispunjenosti.
Ne tezish istini nego blazenstvu.
То се не слаже са оним што си пре написао.
Сад не знам шта хоћеш да кажеш.
I dalje nema odgovora na to kojim culom registrujes dusu... kad si vec zvuk pomenula kao reper?...
Istina je samo jedna i do nje se ne dolazi spekulacijama.Otkud ti znas da ne baratam istinom? Znas nesto sto ja ne znam?
Ti si nosilac istine?
Svakako da tezim blazenstvu, kao i svako zivo bice, ali to je vec psihologija.
A istinu bi svako hteo da zna, to je prirodna radoznalost.
Sta se slaze? Da bi bili na necemu?
Da samo bljesne svetlost i sve se ugasi.............
Onda znash da ne baratash istinom nego se svesno obmanjujesh radi unutrashnjeg mira i osecaja ispunjenosti.
Ne tezish istini nego blazenstvu.

neunistivosti duse.
Nista ja ne kazem, samo pretpostavljam i usporedjujem, i dodam po koji komentar,
nista nije 100% tacno, kao ni 100% netacno, ni moja ni tvoja niti bilo cija tvrdja.
Zivot postoji, toga smo svesni, i potencijal mu je beskonacan, no na odredjenoj tacki postojanja naseg zivota postoji pretnja po njega koju mi nazivamo kao smrt. Da li je moguce ukloniti tu pretnju?
I kako to uraditi? A da li bi to bilo i mudro? To bi bila ja mislim prava pitanja.
To u chega ti verujesh se ne moze zvati istina.I to ona moja licna![]()
To u chega ti verujesh se ne moze zvati istina.
To ti mogu objektivno reci tek kad se odvojim od tela.
Баш ми ниси јасан.
Оно што кажеш сада кажеш да ниси рекао.
Та питања која постављаш су питаља медицине и лекара.
То нема везе са нематеријалном душом.

Dakle, ne znas...
A ovako, krajnje neobjektivno... sta mislis?
Sta to dusu registruje?
Otkud ti uopste to da egzistira?...
Ne, rekao sam, samo ocu da kazem da nista ne tvrdim, nego istrazujem,
Medicini je glavna svrha odrzavati sistem uzgoja bolesti radi isplative prodaje lekova, ukloni medicinu i zivotu ces pridodati jos mnogo godina, ona je kocilo a ne napredak, kakve ona ima veze sa resavanjem smrtnog problema?
Ok, isto tako nematerijalna dusa nema nikakve veze sa vecnim zivotom. Mozemo mi nazvati i postojanje kao kamen zivotom, no takav zivot nama nista ne znaci, zna se sta je za nas zivot - dusa, telo, emocije, misli, i jos mnogo toga zajedno, cine jednu celinu koju mi nazivamo zivotom. Dusa sama po sebi jeste samo jedna komponenta, za nas u ovom nacinu naseg postojanja.
![]()
Misao.
Eto, kako bi npr definisao misao?
Moze li se videti, izmeriti?