večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Данас људи живе много дуже него раније и има их много више него раније, а то је услед медицине.
Ружно је тако причати о људима који сваког дана спашавају животе.
Лекови јесу велики бизнис, па и тамо има лопова, великих и малих.
Ако већ гледаш кроз капитализам, гледај овако.
Лекару се не исплати да убије пацијента, јер мртваци не плаћају рачуне и нису болесни.
Лекару се не исплати да сви буду болесни, јер су болесни људи на боловању и немају пара, па не плаћају рачуне.
Душа мора да садржи све иначе какав је то вечни живот и вечно постојање када постоји само делић особе?

To sto ti pricas to je vec naucna fantastika za mene, ravnoteza zivota je narusena, no neko ce i za tu uneravnotezenost reci da je to prirodan nacin na koji se zivi ovaj zivot, premda uneravnotezenost postoji samo zbog necije pohlepe, osobe koja ima moc sprovoditi svoju pohlepu u obliku kreiranja bolesti i izlecenja, i ti onda kazes da on spasava zivote. Ja sam hteo zvuciti realno, no sa fantastikom vec ne mogu da se nosim.

Ako dusa vec sadrzi sve, zasto joj sve ovo maltretiranje u ovom sugavom telu? Zivot vecni, ako bi postojao, zanimljiv bi nam bio samo u ovakvom obliku koji vec poznajemo. Drugacije, to vec ne bi bili mi.

:)

To sto ti pricas to je vec naucna fantastika za mene, ravnoteza zivota je narusena, no neko ce i za tu uneravnotezenost reci da je to prirodan nacin na koji se zivi ovaj zivot, premda uneravnotezenost postoji samo zbog necije pohlepe, osobe koja ima moc sprovoditi svoju pohlepu u obliku kreiranja bolesti i izlecenja, i ti onda kazes da on spasava zivote. Ja sam hteo zvuciti realno, no sa fantastikom vec ne mogu da se nosim.

Ako dusa vec sadrzi sve, zasto joj sve ovo maltretiranje u ovom sugavom telu? Zivot vecni, ako bi postojao, zanimljiv bi nam bio samo u ovakvom obliku koji vec poznajemo. Drugacije, to vec ne bi bili mi.

:)

Не разумем те. Медицина није научна фантастика и сам видиш да људи живе данас дуже и да их има више.

Слажем се да ако би било другачије то не би смо били ми, зато и кажем да душа мора све да садржи, јер ако не садржи, нема вечног живота и сва обећања су лаж и превара.

Znam na sta mislis, bio sam malo provokativan ovo sa medicinom, izvinjavam se, nauka je uvak pozitivna, no ne valja kad to neko gleda sa materijalisticke strane. Kreativnost je strana na kojoj bi trebalo svi da stojimo.

Da, obecanja, narocito ona religijska jesu cista laz i prevara, samo jos jedan nacin za prazniti nekome novcanike, no to ipak ne znaci da je sve suprotno od onog religijskog. A da bi saznali pravu istinu, na kraju se ipak moramo obratiti svojoj dusi.

:) :)

Necu da ponavljam Sizifovu pricu o optimalnom dobu da je svako doba optimalno za nesto, samo cu se nadovezati. Primera radi sta ako je neko umro, a nije doziveo starost (bolest, pogibija nebitno), ta osoba je ostala uskracena za iskustvo koje odredjene godine nose. Mozda bi ta osoba zelela da prozivi iskustvo koje nose one godine koje su joj uskracene?
Zatim zar ne mislis da bi bili poremeceni odredjeni porodicni odnosi? Ako bi maximalna granica starosti bila 30 godina za vecnost, dete bi kad tad dostiglo tu maximalnu granicu i bilo bi istih godina kao i roditelji fizicki gledano sto bi bilo dovoljno za poremecaj. Beli orlovi bi bili istih godina, kao i bele pcele, a bele pcele bi nekim drugima bile beli orlovi i tako u nedogled, a svi bi imali 30 godinam mereno nasim vremenom:eek:.
Savrseni svet u kome je do detalja definisano sta se sme, a sta ne, a vrdanje bi automatski bilo kaznjavano trajnim pogubljenjem.

Ispran ili izvadjen na isto mu dodje, u zavisnosti sta bi bogu bilo jednostavnije.:sad2:
Posmatram ovako ako majka zaista ne bi osecala nista prema svom detetu koje je u paklu, a pri tome je ta ista majka bila uobicajena majka tokom ovozemljskog zivota tj. redovno je brinula o detetu, to moze znaciti samo jedno ljudi ne samo sto ce ostati bez mozga, vec i bez zlezda i hormona, a ta silna ljubav koju bi osecali prema bogu(?) bi bio ubaceni program.
Samo sto svaki program moze da se zarazi. A bog je vec jednom pogresio nije nas stvorio savrsene i poslusne.:D
(ovo sve hipoteticki da bog postoji i da je sve onako kako pise u onoj crnoj knjizici)

Nerazumevanje moze da dovede do pogresnih shvatanja, sto doprinosi pogresnim
zakljuccima o onome sto ne poznajemo, a ne zelimo da saznamo od onoga ko je izvoran.
U ovom slucaju je taj izvor biblija.

Kada biste je citali vise biste razumeli, ali buduci da je ne citate (ili samo povrsno)
zato i ne razumete pa onda pricate nesto sto ne stoji.

Navodis primer o uskracivanju iskustva (bolest, starost, pogibija...) nebitno,
a nisi pomislio na to da nista od toga sto si naveo NIJEDAN COVEK NE BI VOLEO
DA ISKUSI - osim ako nema neki poremecaj...

Kamo srece da sam rodjen u raju i da ne moram nista sto se dogadja na ovoj zemlji,
da iskusim!!! (pri tom mislim na onu negativnu stranu, jer pozitinog malo ima)

Odnosi u porodici ne bi bili poremeceni jer bi svako imao svog partnera tako da porodice
praktivno ne bi ni bilo, a oni koji nisu imali priliku da imaju svog partnera dobili bi ga u raju.

Ne vidim zasto bi odnosi bili poremeceni u uslovima bez greha?!?

Tako da ova konstatacija o belim orlovima i belim pcelama je zaista smesna.

Vidim koliko je svet u kojem "je slobodno da se uradi sta sme" dobar.
Pokazuje svoje lice vec 6000 godina. Rat, bolesti, gladi, prevaare...
Bas lepo mesto za zivljenje

=============================================================

A ovo sa majkom i detetom u paklu je tek biser !.

Bolji primer nije mogao biti za nerazumevanje tekstova iz biblije koji se odnose na pakao.
Zar mislite da bi Bog koji nas toliko voli i tu ljubav dokazao pruzivsi nam sansu za vaskrsenje,
mogao da sam gleda kako se njegova deca muce u paklu?!
Svakako da ne.
Rec je o tome da ne razumete Pismo.
Kada se govori o paklu govori se o VECNOM UNISTENJU NEPOKAJANIH
i njihov TRAJAN nestanak, kao da ih bilo nije.
Nema govora o paklu gde se ljudi muce kroz citavu vecnost. To je smesno i povrsno gledanje.
Jer ako ljudi posle smrti (po paganskom verovanju) odlaze u raj ili pakao,
recite mi molim vas, kome ce onda biti sudjeno prilikom vaskrsenja, ako su ljudi vec
ili u raju ili u paklu????
To znaci da im je neko vec presudio pre suda!!!
Zar to nije kontradiktorno?
Ocigledno je da dusa nigde ne odlazi jer dusa nije neki deo coveka,
vec sam covek kao spoj materije i zivotnog duha koji Bog udahnjuje u coveka.

Ovakvim stavom vi u stvari hocete drugim recima da kazete Bogu kako nije dobro
ono sto je uradio i kako biste to vi bolje uradili da ste na njegovom mestu.
Sto je smesno!
To bi bilo isto, kao kada bi stolica rekla majstoru koji ju je nacinio, ti neznas ja cu bolje!

Mislim da bi bilo bolje d citate izvestaj u Bibliji i vremenom ce vam se otkriti koliko je Bog
pun ljubavi i milosti.

Vidim koliko je svet u kojem "je slobodno da se uradi sta sme" dobar. Pokazuje svoje lice vec 6000 godina. Rat, bolesti, gladi, prevaare...
Drugim rečima - ovaj svet je baš onakav kakav bi bio da nema mitskih karaktera. Sve se odvija u skladu sa zakonima prirode, poplave, zemljotrese i druge nepogode izaziva sama Zemlja - a za ratove, zločine i kriminal smo sami krivi.

U toj jednačini nema potrebe posezati za mitološkim objašnjenjima.

Nerazumevanje moze da dovede do pogresnih shvatanja, sto doprinosi pogresnim
zakljuccima o onome sto ne poznajemo, a ne zelimo da saznamo od onoga ko je izvoran.
U ovom slucaju je taj izvor biblija.

Da li je pogrešno izveden zaključak objektivno gledanje na tumačenje?
Biblija? Ti namećeš svoje zaključke... rekla bih da ne razumeš, pogrešno kontaš i samim izvodiš pogrešne zaključke. A ja tvrdim da sam u pravu... šta sada?

Biblija, ili Kula? :mrgreen:

Kada biste je citali vise biste razumeli, ali buduci da je ne citate (ili samo povrsno)
zato i ne razumete pa onda pricate nesto sto ne stoji.

Ne donosi proizvoljne zaključke... stiče se utisak da ti je najjači argument: vi ne razumete, jer ste površni.

Navodis primer o uskracivanju iskustva (bolest, starost, pogibija...) nebitno,
a nisi pomislio na to da nista od toga sto si naveo NIJEDAN COVEK NE BI VOLEO
DA ISKUSI - osim ako nema neki poremecaj...

Svaki normalan čovek želi da iskusi ono što životna dob u kojoj se nalazi donosi.
Kažem, normalan čovek... ako ima neki poremećaj, nadaće se večnom životu, zar ne? ;)

Kamo srece da sam rodjen u raju i da ne moram nista sto se dogadja na ovoj zemlji,
da iskusim!!! (pri tom mislim na onu negativnu stranu, jer pozitinog malo ima)

Ponekad pomislim da pojedinci zaista zaslužuju život sličan zombizmu... ali mi jako smeta kada nameću takav stav ljudima koji su s zahvaljujući nekom iskustvu pomakli sa mrtve tačke i izbegli da ostanu večiti retardi.

Odnosi u porodici ne bi bili poremeceni jer bi svako imao svog partnera tako da porodice
praktivno ne bi ni bilo, a oni koji nisu imali priliku da imaju svog partnera dobili bi ga u raju.

Odakle ti ovakve informacije?

Ne vidim zasto bi odnosi bili poremeceni u uslovima bez greha?!?

Pa nije greh najveće zlo, ume da bude koristan, u manjim dozama.
Ali, da bi nešto razumeo, ne smeš biti površan.

Tako da ova konstatacija o belim orlovima i belim pcelama je zaista smesna.

Konstatacija je realna koliko i tvoja o večnom životu i savršenosti.

Vidim koliko je svet u kojem "je slobodno da se uradi sta sme" dobar.
Pokazuje svoje lice vec 6000 godina. Rat, bolesti, gladi, prevaare...

Ako znaš za bolje, šta te zadržava?

A ovo sa majkom i detetom u paklu je tek biser !.

Bolji primer nije mogao biti za nerazumevanje tekstova iz biblije koji se odnose na pakao.
Zar mislite da bi Bog koji nas toliko voli i tu ljubav dokazao pruzivsi nam sansu za vaskrsenje,
mogao da sam gleda kako se njegova deca muce u paklu?!
Svakako da ne.

Iluzorno je uopšte navoditi neke primere... imamo Pismo, puno primera i dokaza Njegove ljubavi. :mrgreen:

Rec je o tome da ne razumete Pismo.
Kada se govori o paklu govori se o VECNOM UNISTENJU NEPOKAJANIH
i njihov TRAJAN nestanak, kao da ih bilo nije.
Nema govora o paklu gde se ljudi muce kroz citavu vecnost. To je smesno i povrsno gledanje.

Opet proizvoljno tumačenje... sve manje si svestan grešaka u koracima koje praviš.
De malo obrni tu ploču.

Jer ako ljudi posle smrti (po paganskom verovanju) odlaze u raj ili pakao,
recite mi molim vas, kome ce onda biti sudjeno prilikom vaskrsenja, ako su ljudi vec
ili u raju ili u paklu????
To znaci da im je neko vec presudio pre suda!!!
Zar to nije kontradiktorno?
Ocigledno je da dusa nigde ne odlazi jer dusa nije neki deo coveka,
vec sam covek kao spoj materije i zivotnog duha koji Bog udahnjuje u coveka.

Meni ništa nije očigledno.

Ovakvim stavom vi u stvari hocete drugim recima da kazete Bogu kako nije dobro
ono sto je uradio i kako biste to vi bolje uradili da ste na njegovom mestu.
Sto je smesno!
To bi bilo isto, kao kada bi stolica rekla majstoru koji ju je nacinio, ti neznas ja cu bolje!

Zar nisi sam rekao da je ovaj svet loše mesto za život... a čija je kreacija taj svet i ti ljudi?
Čini se da je majstor loše ukucao neki ekser.

Mislim da bi bilo bolje d citate izvestaj u Bibliji i vremenom ce vam se otkriti koliko je Bog
pun ljubavi i milosti.

Kako bolje kada nismo sposobni da shvatimo neki dublji smisao... zar ne reče da smo površni?
Sreće naša, te ne moramo ništa da otkrivamo. :mrgreen:

Доказује се позитивна тврдња, увек.
То смо учили још из математике.
Тако да доказ треба да дају они који тврде да Бог постоји.
А ту греше, јер ти нису прави верници, него су обмањивачи.
Морају да верују да Бог постоји, без доказа, јер ако имају доказа ту нема вере.
Pa sada... ako ćemo matematičke formule, nije baš ni sve u matematici tako jednoznačno.

Što se tiče verovanja i dokaza, verujem u ono što smatram logičnim. Da bi bilo logično, mora postojati nešto što je mozgu prihvatljivo, tj. dokaz.
Na osnovu iskustava i okruženja, mislim da je prosto nemoguće dokazati da je sve oko nas (živo i neživo)nastalo pukim slučajem. Takođe, prosto je nemoguće dokazati da su sve stvari koje se dešavaju u našim životima puka slučajnost.
Te onda, ako negiraš negaciju, dolaziš do zaključka da je pozitivna tvrdnja tačna.

Na osnovu iskustava i okruženja, mislim da je prosto nemoguće dokazati da je sve oko nas (živo i neživo)nastalo pukim slučajem.
To da li je sve nastalo slučajem ili nije nema mnogo veze sa bliskoistočnim bajkama od pre dva milenijuma. Ako sve nije nastalo slučajem (za šta teorijski uvek postoji mogućnost) - tek ostaje da se dokaže da je to nešto stvorio neko određen, koji pored toga što je stvorio zahteva da ga i obožavamo. Uzmi u obzir veličinu Univerzuma i biće ti jasno da ljudi u istoriji, kad su ti mitovi nastajali, mogli da izmisle upravo takvog boga koji je 5 dana vredno radio na našoj maloj planetici (šta god to bio "jedan dan"), a za "samo" jedan dan napravio "sve ostalo", prosuvši zvezde po nebu kao nekakvu prašinu. Iz današnje perspektive je sasvim jasno da je ta priča direktna posledica nepoznavanja veličine Univerzuma od strane tih naroda koji su te priče izmišljali.

Da rezimiram:

1) dokazati da je Univerzum nastao sa nekakvom "namerom" (pri tom je sama reč "namera" izuzetno antropocentrična, i vezana za živi svet, a ne za neživi). Čovek i životinje mogu da imaju nameru, ali teško da transcedentna bića mogu da se "namerače".
2) dokazati da je upravo judeohrišćanski bog koji šalje svog sina da se rodi na našoj maloj Zemlji od majke device da bi ga potom ubio i njegovom smrću otkupio nekakve hipotetičke grehe da bi se opet posle vratio (što nikako da se desi)

Korak između stavke 1) i 2) je oooooogroman! (zapravo, bolje je reći da korelacija uopšte ne postoji, dok se ne dokaže suprotno)

Pa sada... ako ćemo matematičke formule, nije baš ni sve u matematici tako jednoznačno.

Što se tiče verovanja i dokaza, verujem u ono što smatram logičnim. Da bi bilo logično, mora postojati nešto što je mozgu prihvatljivo, tj. dokaz.
Na osnovu iskustava i okruženja, mislim da je prosto nemoguće dokazati da je sve oko nas (živo i neživo)nastalo pukim slučajem. Takođe, prosto je nemoguće dokazati da su sve stvari koje se dešavaju u našim životima puka slučajnost.
Te onda, ako negiraš negaciju, dolaziš do zaključka da je pozitivna tvrdnja tačna.

Слажем се са тобом.
И ја сам тако мислио да је немогуће доказати да је живот настао случајно. Онда су ми објаснили ко то тврди - они који се издају за праве вернике, али то нису.
Наука, колико сам ја разумео не тврди да је живот настао случајно него по природним законима, а те законе је васпоставио Господ и нико други.
Тако да је живот настао по промисли Божјој, Његовим деловањем.
Мислим да не треба да тврдиш да је наука мисли да је живот настао случајно, јер заправо то ни не тврди.
Имаш веома лепих постова корисника ендонуцлеасе на теми еволуција против креације. Мени смета наслов, јер та два се не искључују него надопуњују, али свејдно има тамо много тога паметног за прочитати.

Слажем се са тобом.
И ја сам тако мислио да је немогуће доказати да је живот настао случајно. Онда су ми објаснили ко то тврди - они који се издају за праве вернике, али то нису.
Наука, колико сам ја разумео не тврди да је живот настао случајно него по природним законима, а те законе је васпоставио Господ и нико други.
Тако да је живот настао по промисли Божјој, Његовим деловањем.
Мислим да не треба да тврдиш да је наука мисли да је живот настао случајно, јер заправо то ни не тврди.
Имаш веома лепих постова корисника ендонуцлеасе на теми еволуција против креације. Мени смета наслов, јер та два се не искључују него надопуњују, али свејдно има тамо много тога паметног за прочитати.
Potpuno se slažem.

To da li je sve nastalo slučajem ili nije nema mnogo veze sa bliskoistočnim bajkama od pre dva milenijuma. Ako sve nije nastalo slučajem (za šta teorijski uvek postoji mogućnost) - tek ostaje da se dokaže da je to nešto stvorio neko određen, koji pored toga što je stvorio zahteva da ga i obožavamo. Uzmi u obzir veličinu Univerzuma i biće ti jasno da ljudi u istoriji, kad su ti mitovi nastajali, mogli da izmisle upravo takvog boga koji je 5 dana vredno radio na našoj maloj planetici (šta god to bio "jedan dan"), a za "samo" jedan dan napravio "sve ostalo", prosuvši zvezde po nebu kao nekakvu prašinu. Iz današnje perspektive je sasvim jasno da je ta priča direktna posledica nepoznavanja veličine Univerzuma od strane tih naroda koji su te priče izmišljali.

Da rezimiram:

1) dokazati da je Univerzum nastao sa nekakvom "namerom" (pri tom je sama reč "namera" izuzetno antropocentrična, i vezana za živi svet, a ne za neživi). Čovek i životinje mogu da imaju nameru, ali teško da transcedentna bića mogu da se "namerače".
2) dokazati da je upravo judeohrišćanski bog koji šalje svog sina da se rodi na našoj maloj Zemlji od majke device da bi ga potom ubio i njegovom smrću otkupio nekakve hipotetičke grehe da bi se opet posle vratio (što nikako da se desi)

Korak između stavke 1) i 2) je oooooogroman! (zapravo, bolje je reći da korelacija uopšte ne postoji, dok se ne dokaže suprotno)

Господ се не може доказати, у Њега се верује.

Vječni život bi li bio dosadan???

Ovisi kako ćeš ga kreirati jer slobodna volja je svugdje zakon.
Jer duh je nezaustavljiv gdje poželi tu i ide.

8 Vjetar puše, gdje hoće; čuješ šum njegov, ali ne znaš, odakle dolazi i kamo ide. Tako je kod svakoga, koji je rođen od Duha."
Ivan 3

Biblija? Ti namećeš svoje zaključke...
rekla bih da ne razumeš, pogrešno kontaš i samim izvodiš pogrešne zaključke.
A ja tvrdim da sam u pravu... šta sada?

Ne donosi proizvoljne zaključke... stiče se utisak da ti je najjači argument: vi ne razumete, jer ste površni.

Svaki normalan čovek želi da iskusi ono što životna dob u kojoj se nalazi donosi.
Kažem, normalan čovek... ako ima neki poremećaj, nadaće se večnom životu, zar ne? ;)

Ponekad pomislim da pojedinci zaista zaslužuju život sličan zombizmu...
ali mi jako smeta kada nameću takav stav ljudima koji su s zahvaljujući nekom iskustvu
pomakli sa mrtve tačke i izbegli da ostanu večiti retardi.

Naravno da ne.

Samo sto ti i ja imamo raliciti "objektiv" i shodno tome donostimo i razlicite zakljucke.
U svakom slucaju ne mozemo oboje biti u pravu. I jos da dodam, ja ne namecem "svoje"
zakljucke, zastupam biblijski stav o tome, a to je ogromna razlika.
Kada bi ti posmatrala kroz isti "objektiv" (dakle, bibliju) onda bi (ukoliko ne iznosim istinu)
imala potpuno pravo da mi kazes da iznosim "svoj stav", ovako bojim se da nisi u pravu.
===============================================================
Biblija naravno.
stiče se utisak da ti je najjači argument: vi ne razumete, jer ste površni.

Da, to mi i jeste bio cilj, jer ako bih rekao da je sve u redu lagao bih...

Ralika izmedju coveka koji ne zeli da zivi pod uticajem greha (jer mu to smeta i boli ga)
i onoga koji i ne zna da je pod grehom je ocigledna.
Svaki ukor u tom pravcu vredja onoga koji je pod grehom.
U tome se razlikujemo.
Ne mislim da je bitno SVE ISKUSITI U SVOJE VREME ima vrednijih stvari od toga.
Za mene je princip zivota vazniji od toga da moram da iskusim zlo da bih znao kako je
dobro bez njega!!
Neka hvala, to ostavljam za one koji su mazohisti.
Ja ovo iznosim jer mi je zao da ljudi
(ma ko da je po veri, naciji, narodu, polu, boji koze ili uzrastu...)
jednoga dana kada budu stali pred lice Bozje pocnu se pravdati da nisu znali...
jer neznanje ne opravdava (kada odbijas da saznas)
Moze biti da ja pogresno gledam, ali isto kao i svako drugi imam pravo da iznesem svoje
misljenje, makar ono bilo pogresno, zar ne?
A ako gresim, "verovatno imam poremecaj" prosvetli me!:mrgreen:
==============================================================
Ponekad pomislim da pojedinci zaista zaslužuju život sličan zombizmu...
ali mi jako smeta kada nameću takav stav ljudima koji su s zahvaljujući nekom iskustvu
pomakli sa mrtve tačke i izbegli da ostanu večiti retardi.

Ovo je zaista tesko komentarisati. Nije mi cilj da vredjam da bih bio u pravu, iako znam
ponekada da kazem nesto sto drugima smeta. Bojim se da je mozak zaista zatrovan
da se nekada ne moze raluciti sta je bila tema diskusije... No dobro ne treba biti zlopamtilo.

Na to sam vec dao odgovor. "Objektiv"

Oprosti sto cu reci ali si sada rekla jednu veliku jeres.
Greh je upravo najvece zlo koje se moglo dogoditi ljudime.
Jer, ako nisi znala: nije svako zlo greh ali je svaki greh zlo!
Jedan ilustrativan primer:
Mozes igrom slucaja slomiti ruku - to je VELIKO ZLO ALI NIJE GREH!
DOK JE SVAKI GREH (pa i najmanji) VELIKO ZLO.
Shodno tome necu komentarisati o povrsnosti.

[PROFIL][/PROFIL]
Господ се не може доказати, у Њега се верује.
Ovo je apsolutno tacno prijatelju.
I ne samo to, rekao bih. Ako bih sve do u tancine znao da bih verovao,
onda NIKADA ne bi do toga doslo, jer su u pitanju ne samo vekovi koje treba doznati,
nego i znanja koja treba dosegnuti.... Dakle, nepojmljivo mnogo.
A Gospod je toliko jednostavan u svom objasnjavanju da bi i slep progledao!
Nije ni cudo sto je rekao: Ko hoce neka dodje
samo je potrebo da zeli, i prihvati REC onako kako ju je Bog dao, a ne onako kako je tumace mistici...

samo je potrebo da zeli,

Samo niko se ne pita kako se formira takva zelja, - cistim izborom, ili nametnutim nam poimanjem o raznolikim pojavama. Dok cisti izbor uopste i ne postoji, sve je uslovljeno informacijama koje jesmo ili nismo prihvatili. A vecinu od tih informacijama jesmo prihvatili posle emotivnog pa i fizickog batinjanja, pa onda na kraju sve se svodi da treba samo zeleti, nista vise od toga.

Takva zelja se kreira kod pojedinca uskracivanjem odredjenih zivotnih potreba,
uopste, svaku zelju se kreira coveku tako sto mu se nesto uskrati,a onda mu se nametne neku glupost kao zamenu, sve to radi cerupanja do gole koze.

:D

Poslednja izmena:
To se zove pravda.
Jer pričaj ti priču moj pajdo ovde nekome na forumu a život ti je ruševina.
Pričaš o nekoj mudrosti a sebi ne znaš pomoći pa ujutro ideš kopati kanale ili prodavati kokice po noći.
Umjesto da je utrošeno vrijeme u kojima zatupljuje i sebe i druge biblijom utrošio kako
da nešto počme raditi da mu bude lakše da se manje umara.No eto izabiru biti zombiji koji
pate i druge bi uvalili u to.
A kad ima dođe jedan velemajstor tipa mene koji je svojim mozgom sve sebi obezbjedio
da mirno živi bez muke u radu onda im takav tlak diže.
Brate imam kićmu i mudrost i bez po muke sam riješio mnoge probleme.
I sad ako hoću na Karibe zaprašim mjesec dana.
Sve sam to s mozgom napravio u kratkom vremenu.
I još se duhovnošću bavim dnevno bar dva sata.ćitam knjige ili komuniciram na takve teme.
No ovakve kao ja koji znaju zemljani ne trebaju.
Trebaju popove koji im popuju kako da budu zombiji.
Što da kažem Jelena osim da te potpuno shvaćam.
Izgleda neki imaju propasti kao zombiji.

"Mnogo je zvanih, a malo izabranih..."

A kad ima dođe jedan velemajstor tipa mene koji je svojim mozgom sve sebi obezbjedio
Brate imam kićmu i mudrost i bez po muke sam riješio mnoge probleme
.

Obzirom da si ti sebi obezbedio, kvalitetan, dug zivot bez bolesti na neki period od 80-90god
tebi Bog i nije potreban jer si sve svojim mozgom sebi obezbjedio
(verovatno i vecni zivot???:think:)
Tebi nije ni potrebno da budes Bozje dete jer se ti
....duhovnošću bavis dnevno bar dva sata.ćitas knjige ili komuniciras na takve teme.

Stoga samo nastavi da "ćitas" a mi koji postujemo Boga i Negovu rec. i zelimo da smo
Njegova deca, mi cemo da se trudimo da "zivimo" po toj reci a ne samo da "ćitamo".

Bilo bi pametnije da porazmislis nesto o tome,

Jer ce mnogi govoriti u onaj sudnji dan, ja nikome nisam ucinio nazao,
nikoga nisam ubio, povredio, cinio sam dobra dela...
Nazalost, sve ce to biti uzalud ako nije ucinjeno u slavu Bogu, vec da bi sebe promovisali
i svoje JA

Takvima bi zaista bilo dosadno u vecnosti i raju

Izgleda neki imaju propasti kao zombiji

Ovo si potpuno u pravu, samo se bojim da ces kasno saznati na kojoj si strani...

budzislav;

Nazalost, sve ce to biti uzalud ako nije ucinjeno u slavu Bogu, vec da bi sebe promovisali
i svoje JA
hahahaha :)
evo zasto ja MRZIM boga kakvim ga vi predstavljate
a vas ne mrzim, vas mi je ZAO
licemjeri jedni zalosni, ccc

budzislav;

hahahaha :)
evo zasto ja MRZIM boga kakvim ga vi predstavljate
a vas ne mrzim, vas mi je ZAO
licemjeri jedni zalosni, ccc

To je zato sto ne razumes Boga i Njegove postupke - niti se trudis rekao bih!

Jer Bog nije dvosmislen. Kod njega postoji samo ISTINA a laz ne podnosi.

Ti si bar iskren kada kazes ja MRZIM
mnogi ne mogu priznati tu cinjenicu.

Ti Ga mrzis jer ti je mio greh i to je sasvim razumljivo.
Ti isuvise volis svoje JA (Sebe) da bi se priklonio Bogu.
Kada bi mrzeo greh,
SASVIM SAM SIGURAN DA BI VOLEO BOGA.

Poslednja izmena:
"Mnogo je zvanih, a malo izabranih..."

Brate imam kićmu i mudrost i bez po muke sam riješio mnoge probleme
.

Obzirom da si ti sebi obezbedio, kvalitetan, dug zivot bez bolesti na neki period od 80-90god
tebi Bog i nije potreban jer si sve svojim mozgom sebi obezbjedio
(verovatno i vecni zivot???:think:)
Tebi nije ni potrebno da budes Bozje dete jer se ti
....duhovnošću bavis dnevno bar dva sata.ćitas knjige ili komuniciras na takve teme.

Stoga samo nastavi da "ćitas" a mi koji postujemo Boga i Negovu rec. i zelimo da smo
Njegova deca, mi cemo da se trudimo da "zivimo" po toj reci a ne samo da "ćitamo".

Bilo bi pametnije da porazmislis nesto o tome,

i svoje JA

Takvima bi zaista bilo dosadno u vecnosti i raju

Izgleda neki imaju propasti kao zombiji

Ovo si potpuno u pravu, samo se bojim da ces kasno saznati na kojoj si strani...

Nemate vi pojma o Bogu.
Vi trgujete s Bogom jer uopće ni ne shvaćate point.
Raditi nešto samo da bi dobio nakon smrti neku nagradu je najplića trgovima koje vi niste svjesni.
Don t you dare earth man any more speak about my relation with my LORD!!
You dont know anything about that!
I am telling you one and last time you fool blind earth man.
Shame on you hipocrat!!!

Back