Necu da ponavljam Sizifovu pricu o optimalnom dobu da je svako doba optimalno za nesto, samo cu se nadovezati. Primera radi sta ako je neko umro, a nije doziveo starost (bolest, pogibija nebitno), ta osoba je ostala uskracena za iskustvo koje odredjene godine nose. Mozda bi ta osoba zelela da prozivi iskustvo koje nose one godine koje su joj uskracene?
Zatim zar ne mislis da bi bili poremeceni odredjeni porodicni odnosi? Ako bi maximalna granica starosti bila 30 godina za vecnost, dete bi kad tad dostiglo tu maximalnu granicu i bilo bi istih godina kao i roditelji fizicki gledano sto bi bilo dovoljno za poremecaj. Beli orlovi bi bili istih godina, kao i bele pcele, a bele pcele bi nekim drugima bile beli orlovi i tako u nedogled, a svi bi imali 30 godinam mereno nasim vremenom

.
Savrseni svet u kome je do detalja definisano sta se sme, a sta ne, a vrdanje bi automatski bilo kaznjavano trajnim pogubljenjem.
Ispran ili izvadjen na isto mu dodje, u zavisnosti sta bi bogu bilo jednostavnije.

Posmatram ovako ako majka zaista ne bi osecala nista prema svom detetu koje je u paklu, a pri tome je ta ista majka bila uobicajena majka tokom ovozemljskog zivota tj. redovno je brinula o detetu, to moze znaciti samo jedno ljudi ne samo sto ce ostati bez mozga, vec i bez zlezda i hormona, a ta silna ljubav koju bi osecali prema bogu(?) bi bio ubaceni program.
Samo sto svaki program moze da se zarazi. A bog je vec jednom pogresio nije nas stvorio savrsene i poslusne.

(ovo sve hipoteticki da bog postoji i da je sve onako kako pise u onoj crnoj knjizici)
Nerazumevanje moze da dovede do pogresnih shvatanja, sto doprinosi pogresnim
zakljuccima o onome sto ne poznajemo, a ne zelimo da saznamo od onoga ko je izvoran.
U ovom slucaju je taj izvor biblija.
Kada biste je citali vise biste razumeli, ali buduci da je ne citate (ili samo povrsno)
zato i ne razumete pa onda pricate nesto sto ne stoji.
Navodis primer o uskracivanju iskustva (bolest, starost, pogibija...) nebitno,
a nisi pomislio na to da nista od toga sto si naveo NIJEDAN COVEK NE BI VOLEO
DA ISKUSI - osim ako nema neki poremecaj...
Kamo srece da sam rodjen u raju i da ne moram nista sto se dogadja na ovoj zemlji,
da iskusim!!! (pri tom mislim na onu negativnu stranu, jer pozitinog malo ima)
Odnosi u porodici ne bi bili poremeceni jer bi svako imao svog partnera tako da porodice
praktivno ne bi ni bilo, a oni koji nisu imali priliku da imaju svog partnera dobili bi ga u raju.
Ne vidim zasto bi odnosi bili poremeceni u uslovima bez greha?!?
Tako da ova konstatacija o belim orlovima i belim pcelama je zaista smesna.
Vidim koliko je svet u kojem "je slobodno da se uradi sta sme" dobar.
Pokazuje svoje lice vec 6000 godina. Rat, bolesti, gladi, prevaare...
Bas lepo mesto za zivljenje
=============================================================
A ovo sa majkom i detetom u paklu je tek biser !.
Bolji primer nije mogao biti za nerazumevanje tekstova iz biblije koji se odnose na pakao.
Zar mislite da bi Bog koji nas toliko voli i tu ljubav dokazao pruzivsi nam sansu za vaskrsenje,
mogao da sam gleda kako se njegova deca muce u paklu?!
Svakako da ne.
Rec je o tome da ne razumete Pismo.
Kada se govori o paklu govori se o VECNOM UNISTENJU NEPOKAJANIH
i njihov TRAJAN nestanak, kao da ih bilo nije.
Nema govora o paklu gde se ljudi muce kroz citavu vecnost. To je smesno i povrsno gledanje.
Jer ako ljudi posle smrti (po paganskom verovanju) odlaze u raj ili pakao,
recite mi molim vas, kome ce onda biti sudjeno prilikom vaskrsenja, ako su ljudi vec
ili u raju ili u paklu????
To znaci da im je neko vec presudio pre suda!!!
Zar to nije kontradiktorno?
Ocigledno je da dusa nigde ne odlazi jer dusa nije neki deo coveka,
vec sam covek kao spoj materije i zivotnog duha koji Bog udahnjuje u coveka.
Ovakvim stavom vi u stvari hocete drugim recima da kazete Bogu kako nije dobro
ono sto je uradio i kako biste to vi bolje uradili da ste na njegovom mestu.
Sto je smesno!
To bi bilo isto, kao kada bi stolica rekla majstoru koji ju je nacinio, ti neznas ja cu bolje!
Mislim da bi bilo bolje d citate izvestaj u Bibliji i vremenom ce vam se otkriti koliko je Bog
pun ljubavi i milosti.