Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
najviše na svetu mrzim kad neko koristi žrtve kao statistiku u svoju korist, pritom ne iskazavši nimalo iskrenog sažaljenja nad njima.
kao kad sam gledao na b92 emisiju o ratu u Bosni gde onaj novinar Anastasijević nešto nabraja muslimanske žrtve nekog ludaka da bi naudio radikalima, sa sve smeškom na licu.

bog nije automat, ubaciš molitvu izađe uslišenje, bar to ne bi trebalo da bude.

poenta je u verovanju u nešto što održava svet u ravnoteži, recimo. nešto što sažima sve vrednosti određenog svetonazora, ukratko.

mada mi se ne čini da ti zaista želiš da diskutuješ. :think:

Ovo nije nikakav odgovor: bog nije automat.
Isto tako si mogla reci bog nije lopta.
Ili bog nije dugme.
A sta je Bog?

Pa upravo Bog treba da bude vise od Crvenog krsta.
Zasto mu se molis onda?
U cemu je smisao molitve?

rekao sam da nisam vernik, stoga se ne molim nikome..ti ocigledno nisi radio na svom duhovnom razvoju te mi je stoga besmisleno da ti objasnjavam..ali dacu ti malu pomoc..molitvom se postize jedinstvo sa sobom(sopstvenom prirodom) te tako i sa bogom..dakle nije molitva nesto tipa boze daj da dobijem sedmicu na lotou vec je duboka i intimna veza sa duhovnim svetom..i necu vise da se smaram s'tobom, neozbiljan si..

Ovo nije nikakav odgovor: bog nije automat.
Isto tako si mogla reci bog nije lopta.
Ili bog nije dugme.
A sta je Bog?

God-1.jpg

osnovni problem u ovom slučaju nije samo ko je počeo tuču već oko čega je izbio nesporazum jer da se radi samo o jednom popu kojije eto ustao na levu nogu tema ne bi imala smisla. postoje izbiljni problemi iza incidenta koje ti izgleda ne prepoznaješ

Naprotiv, apsolutno ih prepoznajem, samo NITI JEDAN JEDINI PUT NISAM CUO/VIDEO DA JE NEKO OD VERNIKA OSUDIO SKANDALOZNA PONASANJA SVESTENIH LICA. I dalje cekam!

kako se on obraća tebi to je njegov problem, možda čovek ima potrebu da se iskali na nekome, možda je imao loš dan, sveta mu vreme kozna, poenta je da ni ti nisi počeo miroljubivo, nekako si mu se namesti.

Otkud sad ja ispadoh kriv, kad sam sve vreme u defanzivi?! Pitao sam konkretno i korektno... Mozda je greska sto nisam okrenuo drugi obraz, kao vernici?... Ispalo je da prica qrva o postenju, jer je neko ko se proseravao nekoliko postova kao da je vernik u stvari pokazao svoje pravo lice...

uostalom, on smatra da smo mi niža bića, većina ateista misli da su vernici ograničeni, blagorečeno, niko tu nikome ne ostaje dužan, ja se uostalom oko toga već dugo ne potresam. navići ćeš,

Naprotiv, necu. NIKADA. Sem ako me neko ne porazi ARGUMENTIMA. A do tada se istim branim...

Poslednja izmena:
Па чим сем написао да су верници у праву - логичким закључивањем могао си да укапираш да свештеници и владика НИСУ у праву. Али, ја наравно нећу написати КРИВ ЈЕ тај и тај... а то је зато што сам ја верник а ти ниси...

E, to je zatucanost vernika... Takav odgovor cekam od pocetka!
To je ono sto ne volim kod religije, bilo koje... Plasis se da kazes svoje misljenje, iako ga imas... Batali zakljucivanje; reci JASNO I GLASNO: KRIV JE! Ima i snimak... ;)
Hrabar odgovor. Postujem. Zavrsavam s temom, poenta je tu...

omfg
osećam da je sledeće pitanje ''ako je nas stvorio bog, ko je stvorio boga''?

LOL

Da bre. "Ako Bog moze sve, sto ne moze da napravi flasu piva tako veliku da ne moze u jednom cugu da je popije? Kako to onda moze sve?" "Ako je Bog svuda, dal' je onda i u Perinom dupetu? Jel' Bog onda *****?"

Evo zasto je pokojni Djindjic bio dalekovid - zato sto je uveo veronauku u skole, tako da ce ovi mladi umovi zeljni znanja biti zadovoljeni.

rekao sam da nisam vernik, stoga se ne molim nikome..ti ocigledno nisi radio na svom duhovnom razvoju te mi je stoga besmisleno da ti objasnjavam..ali dacu ti malu pomoc..molitvom se postize jedinstvo sa sobom(sopstvenom prirodom) te tako i sa bogom..dakle nije molitva nesto tipa boze daj da dobijem sedmicu na lotou vec je duboka i intimna veza sa duhovnim svetom..i necu vise da se smaram s'tobom, neozbiljan si..

Ajde da ste naveli knjigu o Jovu kao odgovor na moja pitanja, ali kao sto sam i mislio vi i ne znate sta je to.
Kao sto sam i mislio ni na jedno moje pitanje vernik ne moze da odgovori, jer on u stvari ne zna u sta veruje, ali se kroz tu veru ne oseca usamljeno i slabo, to je efekat mase.
Tako sto se stapa u masu sa istom idejom, on misli da ima snagu mase.
Ali to je samo zabluda.
Na ovom svetu i u ovom kratkom zivotu,svako zivi za sebe i kroz sebe,
Each man for himself.

LOL

Da bre. "Ako Bog moze sve, sto ne moze da napravi flasu piva tako veliku da ne moze u jednom cugu da je popije? Kako to onda moze sve?" "Ako je Bog svuda, dal' je onda i u Perinom dupetu? Jel' Bog onda *****?"

Evo zasto je pokojni Djindjic bio dalekovid - zato sto je uveo veronauku u skole, tako da ce ovi mladi umovi zeljni znanja biti zadovoljeni.

Djindjic i veronauka.
:super::rotf::rotf:

osnovni problem u ovom slučaju nije samo ko je počeo tuču već oko čega je izbio nesporazum jer da se radi samo o jednom popu kojije eto ustao na levu nogu tema ne bi imala smisla. postoje izbiljni problemi iza incidenta koje ti izgleda ne prepoznaješ

Naprotiv, apsolutno ih prepoznajem, samo NITI JEDAN JEDINI PUT NISAM CUO/VIDEO DA JE NEKO OD VERNIKA OSUDIO SKANDALOZNA PONASANJA SVESTENIH LICA. I dalje cekam!

kako se on obraća tebi to je njegov problem, možda čovek ima potrebu da se iskali na nekome, možda je imao loš dan, sveta mu vreme kozna, poenta je da ni ti nisi počeo miroljubivo, nekako si mu se namesti.

Otkud sad ja ispadoh kriv, kad sam sve vreme u defanzivi?! Pitao sam konkretno i korektno... Mozda je greska sto nisam okrenuo drugi obraz, kao vernici?... Ispalo je da prica ***** o postenju, jer je neko ko se proseravao nekoliko postova kao da je vernik u stvari pokazao svoje pravo lice...

uostalom, on smatra da smo mi niža bića, većina ateista misli da su vernici ograničeni, blagorečeno, niko tu nikome ne ostaje dužan, ja se uostalom oko toga već dugo ne potresam. navići ćeš,

Naprotiv, necu. NIKADA. Sem ako me neko ne porazi ARGUMENTIMA.

problem u crkvi je kompikoan i bilo bi dobro za čitavo društvo da se on reši ali ja idem na spavanje a i ne verujem da neko iz sinoda čita krsaricu pa da bi moj mišljenje bilo doprinos rešnju.

ma ne pričam u kategorijama krivice ištatijaznam samo, čemu svađa.

pazi, nema tu mnogo argumenata sve je stvar percepcije, u njegovom svetu onaj ko nema hrišćansku "vertikalu" je nedovršen/nepotopun i to nije stvar empirijskog dokazivanja. meni ne smeta takav stav, imam svoje razloge što nisam vernik i nemam potrebu da dobijem odobrenje za to od nekoga ko toliko drugačije gleda na stvari.

problem u crkvi je kompikoan i bilo bi dobro za čitavo društvo da se on reši ali ja idem na spavanje a i ne verujem da neko iz sinoda čita krsaricu pa da bi moj mišljenje bilo doprinos rešnju.

ma ne pričam u kategorijama krivice ištatijaznam samo, čemu svađa.

pazi, nema tu mnogo argumenata sve je stvar percepcije, u njegovom svetu onaj ko nema hrišćansku "vertikalu" je nedovršen/nepotopun i to nije stvar empirijskog dokazivanja. meni ne smeta takav stav, imam svoje razloge što nisam vernik i nemam potrebu da dobijem odobrenje za to od nekoga ko toliko drugačije gleda na stvari.

Nisam trazio ODOBRENJE vec OBJASNJENJE, bas zato da bih RAZUMEO njegovu stranu... Dakle, argumenti...
Bravo za odlazak na spavanje! :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back