Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па можда се исто догодило и са Храмом Св.Луке у Котору...:cool:
Bari,_San_Nicola_Church.jpg

Ne znam... ja vise volim fakte a ne guslanja ;)

"St. Nicholas was born during the 3rd century on the southern coast of Turkey in a village called Patara. He came from a wealthy family and is well known for using his fortune to help the poor, sick and suffering. He eventually became Bishop of Myra Turkey. He was persecuted and jailed by the ruling Roman Emperor, but later released. He died on Dec. 6, 343 AD in Myra, Turkey."

Ako je po ovome suditi onda je Sveti Nikola - TURCHIN ;) :lol:

@ tema

И да наставимо тему ... по мом схватању верници су били потпуно у праву што су се побунили против попова и владике који су намерили да уносе у литургију "новотарије"... али треба сачекати, видећемо да ли ће попови одговарати а такође и владика, о томе треба да се изјасни и Синод и Сабор а и њихов Црквени суд... даклеМ стрпљења мало...

Heh. :)
Pa ne moze to malo ovako, malo onako :)
Ili ovako ili onako :)
U suprotnom dolazi do velikog licemerja, kao sto obicno biva kada su religije u pitanju :):)

Nije malo ovako, malo onako, nego svako ima svoje tumachenje pentagrama. Vremenom su Satanisti toliko isticali pentagram da se Hrishcanima, maltene, smuchio...
Pentagram okrenut i ovako i naopako ima mali milion znachenja... Od Mesopotamije, preko Stare Grchke, i ranog Hrishcanstva do srednjeg veka i moderne ere...

@ tema

И да наставимо тему ... по мом схватању верници су били потпуно у праву што су се побунили против попова и владике који су намерили да уносе у литургију "новотарије"... али треба сачекати, видећемо да ли ће попови одговарати а такође и владика, о томе треба да се изјасни и Синод и Сабор а и њихов Црквени суд... даклеМ стрпљења мало...
JA sam Momu prije desetak godina kazao da bi trebalo da se za omladinu napravi kao neka vrsta ...ne bas diskoteke, vec nekog kulturnog kluba, gdje bi se popularizovala crkva. Ali on je malo dekadentan po tom pitanju. Ali ipak, novotarije ce biti prihvacene, prije ili poslije u to sam siguran.

EURABIA kuca na vratima... a za tako nesto, ipak Pravoslavna Crkva nece biti sposobna sama da se suprotstavi.

Jos jedan poznavalac svetog pisma.

Aj' na spavanje.

:hahaha::hahaha::hahaha:

I dalje nista konkretno od tebe ne cuh...
Lako je prosipati (pausalno) pamet i velike izraze...
Da me ne bi mozda na lomacu, a?... :klap:
Mozda kod ostale polupismene balavurdije pali ovo "aj na spavanje", ovde ne...
Bajo... :rotf:

BTW, mislio sam da ovaj ima nesto malo ganglija za ozbiljnu raspravu, kad ono najobicniji mrsomud... Iz supljeg u prazno...
Samo bih BAREM JEDNOM voleo da vidim da neko od vernika osudi odmah ovakav cin, a ne da odgovara da ce ga kazniti Bog/Sinod/Sabor/Pavle ili sta li vec... Ima li takvih medju VERNICIMA?... Mi ateisti smo se vec izjasnili... Eremita rece da su vernici u pravu, ne i da je pop u krivu?...

Ne znam... ja vise volim fakte a ne guslanja ;)

"St. Nicholas was born during the 3rd century on the southern coast of Turkey in a village called Patara. He came from a wealthy family and is well known for using his fortune to help the poor, sick and suffering. He eventually became Bishop of Myra Turkey. He was persecuted and jailed by the ruling Roman Emperor, but later released. He died on Dec. 6, 343 AD in Myra, Turkey."

Ako je po ovome suditi onda je Sveti Nikola - TURCHIN ;) :lol:

Св.Никола је рођен око 280.године у малоазијској приморској вароши Патари - у Ликији. А умро је такође у малоазијској области ликијској у граду Миру, зато га и зову чудотворац Мирликијски, а сада што данас ту област зову Турска, шта ја ту могу.
Иначе, вероватно знаш да су његове чудотворне мошти пренете из града Мира у град Бари... и ту поново уз почасти сахрањене.

Св.Никола је рођен око 280.године у малоазијској приморској вароши Патари - у Ликији. А умро је такође у малоазијској области ликијској у граду Миру, зато га и зову чудотворац Мирликијски, а сада што данас ту област зову Турска, шта ја ту могу.
Иначе, вероватно знаш да су његове чудотворне мошти пренете из града Мира у град Бари... и ту поново уз почасти сахрањене.
Naravno da znam...
pa rekao sam ti da sam bio u toj crkvi negdje, ako se dobro sjecam 1982. godine.
Uh, leti vrijeme.

Ajmo i 1 pitanje za sve patriJote:
ako ima Boga, zasto su vam uzeli Kosovo?

Добро да знам за ово "вам" и "нам"...
Иначе НИСУ НАМ УЗЕЛИ КОСМЕТ - нити га могу узети. Ти то очигледно не разумеш... једино га ми можемо дати... а за то је одговоран онај који представља Србију ПО ВОЉИ НАРОДА - а то опет значи НЕМА ОД ДАВАЊА НИШТА.

Косово је Србија!

Добро да знам за ово "вам" и "нам"...
Иначе НИСУ НАМ УЗЕЛИ КОСМЕТ - нити га могу узети. Ти то очигледно не разумеш... једино га ми можемо дати... а за то је одговоран онај који представља Србију ПО ВОЉИ НАРОДА - а то опет значи НЕМА ОД ДАВАЊА НИШТА.

Косово је Србија!

Pa ako ti nisu zeli, zasto za vikend ne odes u Pristinu i ne istaknes srpsku zastavu u sred grada?

I dalje nema odgovora... mora da smo mi ateisti neka niza bica, sta li?... :dontunderstand:
I dalje cista demagogija i proseravanje, ovoga puta bez "da prostis"...
Zadrto... :dash: Time si mi donekle i odgovorio na pitanje...

Bajo.

da ti objasnim nešto, evo ni ja nisam vernik ali bar okvirno poznajem materiju a ti čovee ništa smisleno nisi rakao.

drugo, ako sa nipodaštavanjem prilaziš sagovorniku ne očekuj ništ bolje.

Samo bih BAREM JEDNOM voleo da vidim da neko od vernika osudi odmah ovakav cin, a ne da odgovara da ce ga kazniti Bog/Sinod/Sabor/Pavle ili sta li vec... Ima li takvih medju VERNICIMA?... Mi ateisti smo se vec izjasnili... Eremita rece da su vernici u pravu, ne i da je pop u krivu?...

Било би супер када би ти успео да укапираш да црква није неки ЦеКа - и да има своја правила, своју хијерархију, свој Устав, свој Закон - који нема много везе са лаичким схватањима него са црквеним.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back