Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je, ja sam sasvim neobrazovan lik.
Nego ,zar ti malopre ne rece da ne verujes u "darvinisticka sranja"?
Opet menjas misljenje?

Evo da podsetim neke zaboravne:
Darvinova teorija izbačena iz nastavnog plana za 8. razred

Ukoliko nastavnici budu poštovali odluku Ministarstva prosvete Srbije, učenici osmog razreda osnovne škole neće učiti Darvinovu teoriju o postanku čoveka, jer je Ministarstvo tu nastavnu temu izostavilo iz plana za biologiju. Deo stručne javnosti oštro reaguje na takvu odluku ministarstva, za koju pak nije jasno ni kako je doneta, niti ko je u tom odlučivanju učestvovao. Iz Ministarstva prosvete je u utorak jedino bilo moguće dobiti saopštenje u kome je pojašnjeno da su poreklo i razvoj ljudske vrste samo izostavljeni iz nastavnog plana za osmi razred, ali da učenici, ako žele, o tome i dalje mogu čitati iz udžbenika. Obrazlažući odluku u dnevniku "Glas javnosti" od utorka, ministarka Čolić je rekla kako je Darvinova teorija dogmatska i da će odluka ostati na snazi sve dok se ravnopravno ne bude učila i ona po kojoj je Bog stvorio čoveka i ceo svet. (B92)

Poslednja izmena:
naucna teorija mozda jeste labava ali nista labavija od teorije o bogu :lol:
i to sto covek neke stvari (jos uvek) ne moze da objasni do detalja ne znaci da su one neobjasnjive nego da su van granica nase trenutne percepcije,saznanja i mogucnosti analiziranja.

meni je ipak u celoj prici potpuno suludo da se neke stvari koje se ne razumeju - jednostavno pripisu postojanju boga.malo egocentricno od coveka polaziti od toga da ono sto pojedinac ne moze da objasni - nije njegova krivica,nego jer je to neobjasnjivo.a sta je neobjasnjivo - za to je "kriv" bog :) pa covek je samo jedno veliko NISTA u univerzumu :neutral:

Evo da ti nacrtam kao detetu.
Darvin: Covek je nastao od majmuna.
Crkva: Bog je stvorio coveka.

Ateizam nije vera, nego bas suprotno.
Mislim, ako sad ne ukapiras, sve dalje je izlisno.

ti ne kapiraš, ali uopšte.

ne kapiraš šta crkva tvrdi a vala ni darvina, započetak čovek nije nastao od savremenih majmuna već deli sa njima zajedničkog pretka. ni evolicijom se ne dokazuje ko je svorio sivovine od kojih je čovek nastao, da ti tako jednostavno objasnim. evolicija opisuje proces ali ne dokazije kako je proces pokrenut i tu ima kolikogodželiš mesta da boga, satanu, kogagod.

evo ovako razlika je kao između stvaorio i nastao, stvorio znači nešto niizšega, nastao nešto iz nežega, e sad, nauka objačnjava kako stvari nastaju iz nečega ne kako se materija stvar niizčega materija je nekada morala nastati, ili je oduvek postojala jer je vreme ionako funkcija naše percepcije stvanosti ali prema svemu što znamo naš univerzum je iz nečega nastao, iz čega je to nešto nastalo nauka ne objašnjava i tu ti je opet mesto za reličiozne spkulacije.

u tvom slučaju, ateizam jeste vera jer ni nauku, na koju se oslanjaš, ne razumeš već slepo veruješ u nju. nemam oko toga šta sa tobom da se rasprevljam jer eto sama se bevim evolucijom, to mi je poso.

ti ne kapiraš, ali uopšte.

ne kapiraš šta crkva tvrdi a vala ni darvina, započetak čovek nije nastao od savremenih majmuna već deli sa njima zajedničkog pretka. ni evolicijom se ne dokazuje ko je svorio sivovine od kojih je čovek nastao, da ti tako jednostavno objasnim. evolicija opisuje proces ali ne dokazije kako je proces pokrenut i tu ima kolikogodželiš mesta da boga, satanu, kogagod.

evo ovako razlika je kao između stvaorio i nastao, stvorio znači nešto niizšega, nastao nešto iz nežega, e sad, nauka objačnjava kako stvari nastaju iz nečega ne kako se materija stvar niizčega materija je nekada morala nastati, ili je oduvek postojala jer je vreme ionako funkcija naše percepcije stvanosti ali prema svemu što znamo naš univerzum je iz nečega nastao, iz čega je to nešto nastalo nauka ne objašnjava i tu ti je opet mesto za reličiozne spkulacije.

u tvom slučaju, ateizam jeste vera jer ni nauku, na koju se oslanjaš, ne razumeš već slepo veruješ u nju. nemam oko toga šta sa tobom da se rasprevljam jer eto sama se bevim evolucijom, to mi je poso.

Drago mi je sto ti je pos'o, jer u suck at it.

Pa prvi vrhovni bogovi su imali karakteristike gromovnika, zato sto tada ljudi nisu mogli da objasne pojavu groma kojeg su se plasili.
Pametnome dovoljno.

Ау, сунце ли ти калаЈисано...

e136.gif

naucna teorija mozda jeste labava ali nista labavija od teorije o bogu :lol:
i to sto covek neke stvari (jos uvek) ne moze da objasni do detalja ne znaci da su one neobjasnjive nego da su van granica nase trenutne percepcije,saznanja i mogucnosti analiziranja.

meni je ipak u celoj prici potpuno suludo da se neke stvari koje se ne razumeju - jednostavno pripisu postojanju boga.malo egocentricno od coveka polaziti od toga da ono sto pojedinac ne moze da objasni - nije njegova krivica,nego jer je to neobjasnjivo.a sta je neobjasnjivo - za to je "kriv" bog :) pa covek je samo jedno veliko NISTA u univerzumu :neutral:

ja i tvrdim da su naučna teorija i religiozno objašnjenje podjednako labavi i ijednoidrugo je stvar vere, mada za prvu materiju nauka i nema objašnjenje.

tebi je suludo ali ti to ne daje pravi da vernike smatraš suludima ili manjeinteligentnima.

ovo drugo o krivici si promašila temu, ni pravoslavlje ne priznaje sudbinu i bog ne određuje neše živote mada može intervenisati. samo, tu je već problem što većina ljudi i ne zna prećizno o čemu priča kada govori o religiji, recimo katoličanstvo uključije subinu ali pravoslavlje ne. ja sam se dobro uputila u sve religiozne opcije kojih sam se dokopala da bih shvatila da nitiujednu ne verujem ali bar zna u šta ne verujem.

Kako se desila, ako je Bog stvorio coveka?
Mislim odluci se vise.

Ти би хтео са 3 твоја ретард-материјалистичка поста ОБЈАСНИШ ОНО ШТО ЉУДСКИ РОД НЕ МОЖЕ СА СИГУРНОШЋУ ХИЉАДАМА ГОДИНА....... е, свашта... стварно си пример шта атеизам направи од човека...

Овакво ругање и вређање верских осећања могуће је само овде, на овом пдф,
на жутој Крстарици.
Да је такво ругање било у односу на муслимане или римокатолике - већ би се нашли дежурни "чувари ватре" да такво понашање осуде и прогласе га ГОВОРОМ МРЖЊЕ...

E ali dobro je da Muslimani i Rimokatolici ne veruju u Boga, pa se nikako ne mogu uvrediti tim... :worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back