Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Е ово не могу да пропустим....

СПЦ никада није ни тврдила да је Земља равна плоча!
СПЦ није спалила на ломачи Ђордана Бруна!
СПЦ није спаљивала вештице и не само вештице (већ и Јованку Орлеанку) на ломачи!
СПЦ није имала Инквизицију!
СПЦ није са конквистадорима покрштава Индијанце у џунглама Јужне Америке!

........

Е сад, како СПЦ гледа на ванземаљце, не знам...:think:

Ваистину!!!

(видим, све теме о хрватском прскању на европском шампионату су затворене, као, немају везе са политиком, а ова тема за пљување цркве због неких интерних проблема које 95% учесника пдф политика не разуме - стоји...што је не пребаците на одговарајући пдф??)

@ zadovoljni kupac

(видим, све теме о хрватском прскању на европском шампионату су затворене, као, немају везе са политиком, а ова тема за пљување цркве због неких интерних проблема које 95% учесника пдф политика не разуме - стоји.

Da, to je tacno, to su interni problemi, kako Crkve, tako i svih pravoslavnih hriscana.
I ne verujem da je Aleksandar 3 postavio temu sa ciljem " pljuvanja crkve ", nego da bi, pretpostavljam, ukazao na odredjena odstupanja u nacinu cinodejstvovanja svestenosluzitelja, sto na izvestan nacin dovodi u zabunu mnoge verujuce.

Obzirom da se temi uglavnom prilazi sa nedovoljnim poznavanjem nastalog nesporazuma i problema, a vaznost se daje drugostepenom, manje znacajnom, tj. " tuci ", pojedini forumasi to koriste za omalovazavanje kako celokupnog svestenstva, tako i verskih osecanja pravoslavnih hriscana.
Tema je dobra, ali zbog navedenih razloga smatram da je treba zakljucati, ukoliko se rasprava bude odvijala u istom pravcu.

ja ovo ne mogu vjerovati.

ne sjećam se da se ikad išta slično dogodilo u katoličkoj crkvi.

ali možda je ovo ekumena, ona šema zbližavanja zapada i istoka, pa rade kompromise to je to.

mislim meni je nekako bolje da svećenik gleda ljude u oči, kad je njima leđima okrenut ispada ono ko da priča nešto sebi,

ja ovo ne mogu vjerovati.

ne sjećam se da se ikad išta slično dogodilo u katoličkoj crkvi.

ali možda je ovo ekumena, ona šema zbližavanja zapada i istoka, pa rade kompromise to je to.

mislim meni je nekako bolje da svećenik gleda ljude u oči, kad je njima leđima okrenut ispada ono ko da priča nešto sebi,

Ти боље ћути да не би почели да пишемо шта раде твоји "свећеници"...
icon8.gif

Ваистину!!!

(видим, све теме о хрватском прскању на европском шампионату су затворене, као, немају везе са политиком, а ова тема за пљување цркве због неких интерних проблема које 95% учесника пдф политика не разуме - стоји...што је не пребаците на одговарајући пдф??)

Ова тема је потпуно бесмислена и сигурно јој није место на овом подфоруму, а који су били циљеви постављача
овакве теме, не желим о томе да спекулишем, као ни зашто до сада није закључана, или пребачена на други
подфорум...

И могу рећи да и ја спадам у тих 95% који не разумеју проблем. Цела та прича и та лица, која се ту појављују, ми
делују, као из неких давно прошлих времена....:confused:

Ова тема је потпуно бесмислена и сигурно јој није место на овом подфоруму, а који су били циљеви постављача
овакве теме, не желим о томе да спекулишем, као ни зашто до сада није закључана, или пребачена на други
подфорум...

И могу рећи да и ја спадам у тих 95% који не разумеју проблем. Цела та прича и та лица, која се ту појављују, ми
делују, као из неких давно прошлих времена....:confused:

Ima logike u svemu ovome, možda je i trebalo prebaciti temu na drugi pdf, a možda ima logike i u pitanju zašto crkva dozvoljava sveštenstvu da se ovako ponaša? Zašto SPC dozvoljava sveštenstvu da se otvoreno bavi politikom, da se svrstava na stranu jedne ili druge političke partije, umesto da brine o ugroženim grupama ljudi - siromašnim ljudima, izbeglicama, ljudima sa posebnim potrebama, da svojim primerom upućuje vernike na moralna pravila koja bi trebalo da poštuju? Nekako su se sami gurnuli u politiku, više nego što bi to trebalo.

Ionako je sve u Srbiji postalo politika, pa i SPC nije ostala imuna.

A, imaš i pravo, na ovih 19 strana je sve rečeno, vreme je da se zatvara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back