Teorija Evolucije - komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top 10 beskorisnih organa

10) krila kod ptica koje ne lete
9) noge kod kitova
8) dlake kod ljudi i misici koji sluze da nas "nakostrese"
7) ostatak repa kod coveka
6) oci kod ribe Astyanax Mexicanus
5) umnjaci kod coveka
4) polni organi kod maslacka
3) lazni pol i seks kod nekih vrsta gustera
2) bradavice kod muskog pola
1) slepo crevo

svaka od ovih stavki ima podlogu u evoluciji.

A da li ce obere da promeni tvoj stav i ako ti demantujem svih deset tvrdnji, i ako ti pokazem koliko su Kitu potrebne nozice, i koliko su zmiji potrebne takve nozice i koliko su coveku potrbne te dlacice, slepo crevo, taj "ostatak od repa" kod coveka kako ga ti nazivas itd.
Da li ce to da promeni Logiku kojom Baratas? ili bilo sta drugo

igris987:
Stnco
.........................................................
Pitao si me da li me moja vera sputava da sagledavam Evolucionisticke dokaze objektivno, mene ne sputava Vera vec Logika, Ona je ta koja mi kaze, pa dobro kako to da od Mrtvog nastane Zivo, to je za mene nelogicno, bez obzira sto oni imaju nekakvo objasnjenje ili da iz nicega nastane nesto i plus da se to nesto sastavi tako da nastane zivot.............................................................
Očigledno da Živo postoji. Da li ovo znači da ti kao kreacionista smatraš da je Živo večito postojalo, ili i ti zastupaš tezu da je od Mrtvog nastalo Živo (znači protiv tvoje Logike) samo posredstvom Tvorca?
(Ova velika slova sam postavio kao i ti zbog isticanja onoga što si rekao a ne kao pravopisnu grešku.)

Problem kokoške i jajeta, bar ona verzija koju ja znam, nije problem ni evolucionista ni kreacionista iako se uvek pogrešno postavlja evolucionistim, a treba kreacionistima. Kracionista kaže: Tvorac je stvorio, a pitanje je šta prvo, pa su oni pozvaniji da odgovore na to pitanje. No, zar je to uopšte važno, pa zato to nije problem kreacionista. Evolucionisti ne govore "stvoriti" nego "stvarati", pa se pitanje pogrešno postavlja njima, jer su se kokoška i jaje paralelno razvijali, i nisu ad hoc stvoreni, pa je to njihov još i manji problem.

Stnco

Vidis nesto mora da postoji u vecnosti, da li je to Materija od koje je u jednom trenutku nastalo sve, teorija velikog praska, ili Bog koji je sve stvori i zivo i nezivo, odnosno i zivo i nezivo i zakone po kojima oni vladaju. Ima kreacionista koji zastupaju koncept da je od Mrtvog nastalo posredstvom njihovog "Boga" sve sto je zivo. To je koncept koji zastupaju Masoni, odnosno koncept Velikog Arhitekte.

I na kraju da zaključim da si u svojim postovima ipak više pominjao Evoluciju nego kreaciju a to je problem svih kreacionista. Ti si i svoju logiku usmerio prema Evoluciji a direktan odgovor na moje pitanje je da si mi objasnio tvoju logiku prema kreaciji. Jer, kojom logikom ti prihvataš Tvorca: Šta je to (u strukturnom smislu)?; U kom je obliku?; Gde je?;Gde je bio pre nego je sve stvorio?; Zašto je prestao da stvara?; I kako je sve stvorio ni iz čega? (ovo pitanje sam postavio, jer ga obično kreacionisti postavljaju zastupnicima naučne teorije stvaranja).

igris987:
Stnco

Vidis nesto mora da postoji u vecnosti, da li je to Materija od koje je u jednom trenutku nastalo sve, teorija velikog praska, ili Bog koji je sve stvori i zivo i nezivo, odnosno i zivo i nezivo i zakone po kojima oni vladaju. Ima kreacionista koji zastupaju koncept da je od Mrtvog nastalo posredstvom njihovog "Boga" sve sto je zivo. To je koncept koji zastupaju Masoni, odnosno koncept Velikog Arhitekte.
Sada smo malo umrsili sa postovima, jer nisam znao da si na Forumu. A koji je tvoj koncept?

igris987:
A da li ce obere da promeni tvoj stav i ako ti demantujem svih deset tvrdnji, i ako ti pokazem koliko su Kitu potrebne nozice, i koliko su zmiji potrebne takve nozice i koliko su coveku potrbne te dlacice, slepo crevo, taj "ostatak od repa" kod coveka kako ga ti nazivas itd.
Da li ce to da promeni Logiku kojom Baratas? ili bilo sta drugo

koliko se secam, ovo pitanje je postavljano jedno 50 puta, ali odgovora nikad nije bilo...
ali ajd bas da vidim

Stnco

Teorija Evolucije i Kreacionizam su dva tabora, koja pokusavaju da daju odgovore na ista pitanja, i sasvim je logicno da posmatraju jedni druge i da daju svoja misljenja odnosno kritike upucene drugoj strani, zasto mislis da Evolucionisti ne obracaju paznju na Kreacioniste?. Pogledaj sve sajtove, knjige, izjave najvecih Evolucionista, To su ljudi koji izucavaju Bibliju, znaju citate, do te mere da mogu napamet da ti citiraju koji god deo, od starog do novog zaveta, pa cak i iznose i njihova tumacenja. Znas ne bih se bas slozio da je to samo problem Kreacionista i da se jedino oni osvrcu na to sta druga strana radi. Vodio sam jednu raspravu bas sa Oberom oko ovoga. Ja ne mogu da ti kazem kako Bog izgleda pa bio vernik nad vernicima, kao sto neznam kako izgleda ni ceo svemir ili radio talas, ali to ne znaci da on ne postoji, i ne znam tacno sta pod tim stvaranjem podrazumevas, ali kada bi ja tebe pitao, a ko je tebe stvorio, sigurno bi rekao haha Kakvo glupo pitanje: Pa moji roditelji nravno!!, a da li je bas tako? Pazi, oni su tebi preneli zivot i dali Genski Materijal, a da li su te oni i stvorili?, covek ima potrebu da stvori porodicu, ali on ne zna kako da stvori zivot, niko nezna kako se zivot stvara, da je suprotno Naucnici bi ga odavno stvorili u Laboratoriji. Neko mi je rekao ovde, e pa to je idealna kombinacija Proteina, Aminokiselina ili Fosfornih kiselina, danasnja nauka je dovoljno sazrela da moze da naprave u laboratoriji ovakve idealne kombinacije, ima jedan eksperiment, koga stvarno ne znam kada i gde i ko ga je vrsio, ali napravili su seme psenice potpuno indenticno pravom, posejali i jedno i drugo, ovo iz laboratorije je samo satrulelo. Znaci da nije u pitanju idealna kombinacija Proteina i Fosfornih kiselina.
Mene nije sramota da kazem za nesto da ne znam, Neznaju sve ni najveci umovi ovoga sveta pa im to niko ne zamera. Ali evo dacu ti odgovor koji je meni najblizi. Kada bi imao naucnika koji apsolutno sve zna, pa cak i da stvara sta god zeli i hoce, on bi sigurno dobio sva najveca priznanja ovoga sveta. Ali kada bi taj isti naucnik ziveo van ovoga sveta odnosno na nekoj udaljenoj galaksiji koji direktno utice na nas. Vec bi postojala mnoga pitanja i cak se dovodilo u sumnju njegovo znanje i autoritet, samo zato sto ga mi ne vidimo. Ja smatram da je taj naucnik Bog, odnosno onaj ko dolazi iz vecnosti, sve zna i ko je sve stvorio, koji pruza Ljubav svakome od nas a za uzvrat trazi jedino da ga prihvatimo i volimo onoliko koliko je za nas to moguce, jer da nije njega ne bi bilo ni nas, i nebi smo ni ja ni ti mogli danas da se dopisujemo. A kako je on stvorio sve ni iz cega, i sam cu da mu postavim to isto pitanje jednog dana :)
Samo nisam siguran da li cu moci odgovor da ostavim na ovom forumu hehe

Igris987
Sve je u redu. Drago mi je da si napisao ovaj post, u kome nema razmetljivosti. Posebno ističem tvoju rečenicu: "Ja smatram da je taj naučnik Bog...........". Ja tako ne smatram i ta naša shvatanja ne moraju da budu razlog ni da se svađamo ni da se vređamo. Možda će vreme koje dolazi razrešiti ovu oštru polarizaciju evolucija-kreacija a dotle budi pozdravljen i sve najlepše.

stnco:
Problem kokoške i jajeta, bar ona verzija koju ja znam, nije problem ni evolucionista ni kreacionista iako se uvek pogrešno postavlja evolucionistim, a treba kreacionistima. Kracionista kaže: Tvorac je stvorio, a pitanje je šta prvo, pa su oni pozvaniji da odgovore na to pitanje. No, zar je to uopšte važno, pa zato to nije problem kreacionista. Evolucionisti ne govore "stvoriti" nego "stvarati", pa se pitanje pogrešno postavlja njima, jer su se kokoška i jaje paralelno razvijali, i nisu ad hoc stvoreni, pa je to njihov još i manji problem.
Ja to ne mogu da razumem. Ako si čovek od reči, onda molim detaljno objašnjenje, ali ne pozivaj se na to da nisi biolog. Objasni logiku te tvrdnje. Nije se moglo istovremeno pojaviti i kokoška i jaje, nego je prvo moralo nastati jedno ili drugo. A, ti kad tvrdiš drugačije, objasni.

Obersturmfuehrer:
Top 10 beskorisnih organa

10) krila kod ptica koje ne lete
9) noge kod kitova
8) dlake kod ljudi i misici koji sluze da nas "nakostrese"
7) ostatak repa kod coveka
6) oci kod ribe Astyanax Mexicanus
5) umnjaci kod coveka
4) polni organi kod maslacka
3) lazni pol i seks kod nekih vrsta gustera
2) bradavice kod muskog pola
1) slepo crevo

svaka od ovih stavki ima podlogu u evoluciji.
1) Крила код птица које не лете служе за бољу координацију тела док се крећу (трче) по земљи и за заштиту од Сунца, за подизање младих док леже на јајима (све су то функције крила код нојева нпр.)

2) Коса код људи има функцију да штити главу од хладноће, сунца и ветра, а длаке имају сензорну, естетску и сексуалну функцију.

3) Слепо црево је један од многобројних органа који имају функцију у оквиру имунолошког система (производња Б-лимфоцита)

4) не видим како брадавице код мушког пола (ма колико чудно изгледале) иду у прилог еволуцији

5) Човек нема никакве остатке репа, него је у питању кост прикачена за карлицу која служи као потпора за одређене групе мишића у тој регији

6) Што се тиче умњака лаж је да су они бескорисни и да само изазивају проблеме. Разлози зашто се то ипак дешава код многих људи је прелазак са природне, сирове хране на меку, рафинисану храну што је изражено у тзв. развијеним земљама, затим недовољна хигијена зуба, генетски поремећаји и сл.

Без обзира на узроке, пракса у појединим земљама да се ови зуби превентивно ваде се показала све само не мудром, јер је обично водила ка компликацијама у усној дупљи. У принципу,савет је да се ти зуби не дирају, ако су здрави и не праве никакве сметње.

Толико од мене, а за остале одговоре нек се потруде мало и други ;-)

@ Endonuclease
1. (A ako te geologija kanjona (i odgovori na sve te "probleme", koji zvuce realno samo ljudima koji ne znaju ic o geologiji) zaista zanima, pogledaj knjige koje su pisali ozbiljni geolozi, a ne protestantski pastori koji su sami izmastali svoju geologiju (ko sto je nas igris ovde izmastao svoju genetiku): Beus & Morales, "Grand Canyon Geology" Oxford University Press, 2002.)

Zanimljivo je kako vi evolucionisti imate prepotentno misljenje o sebi u odnosu na druge koji nisu iz vaseg bloka. Ako si profesor biologije (kao sto tvrdis), onda bi trebao da imas malo vise postovanja prema ljudima koji su stekli vise znanje iz tvoje oblasti tj. o doktorima biologije. Tekst o kome pricas je iz knjige coveka koji nije nikakav protestantski pastor, nego je doktorirao zoologiju, a od 1980. do 1994. je bio direktor Instituta za geoloska istrazivanja. I svi ostali citati koje sam upotrebio (ili cu upotrebiti) su iz knjiga ili tekstova koje su napisali doktori raznih smerova biologije, geologije ili fizike. Recimo, tekst o Darvinovim zebama je iz knjige coveka koji ima dva doktorata iz biologije.
Ono sto je vas zakljucak je da vi, koji zastupate evoluciju, a koja je toliko propagandno dominantna u svetu, imate superioran polozaj u odnosu na one koji nisu evolucionisti, makar vi bili automehanicari a predstavnici suprotne strane doktori biologije. Bez obzira na njihove titule, vi ste superinteligentni, jer ste bez ikakve kriticke analize prihvatili ono sto se jedino i nudi. I dok u casopisima koji objavljuju tekstove evolucionih biologa stalno nalazimo rasprave o raznim problemima sa kojima se doticna teorija srece, vi nemate nikakvih nedoumica u pogledu stoprocentne istinitosti evolucije. Jedino kad SVI, ali bas SVI evolucionisti u nekoj tacki priznaju da nisu bili u pravu, onda i vi onako usput, priznate to isto, uz obaveznu napomenu da je to sitnica i da BAS TO pokazuje koliko je evolucija naucna jer radi po sistemu pogreski i pogodaka tj. nauka koja se menja sa ustanovljavanjem novih cinjenica, iako neki od tih odbacenih delova cesto predstavljaju kamene temeljce evolucione teorije (kao na primer Hekelovi embrioni).
I samo da znas: u tekstu o prekidima u sedimentnim slojevima autor se posluzio istrazivanjima (tekstovima) i sledecih naucnika:
- Lucchita I. 1984. Development of landscape in northwest Arizona: the country of plateaus and canyons. In: Smiley TL, Nations JD, Pele TL, Schafer JP, editors. 1984. Landscapes of Arizona: the geological story. Lanham, Md., and London: University Press of America, pp. 269 – 301.
- Beus SS. 1990. Temple Butte Formation. In: Beus SS, Morales M (DA, DA, BAS ONI), editors. Grand Canyon Geology. New York and Oxford: Oxford University Press, pp. 107 – 117.
- Blakey RC. 1990. Supai Group and Hermit Formation. In: Beus and Morales (OPET ONI), pp. 147 – 182.
Zadovoljan?
2. ( Da, ta vasa mala prica je izmisljena. Takve nesuvisle zakljucke kakve pravi taj vas izmisljeni profesor ne bi ni pas s maslom progutao, a kamoli drugi naucnici.

Ali, kao i u drugim slucajevima, tesko je sesti i nauciti nauku. Mnogo je lakse izmisliti profesora koji prica gluposti, pa se tom izmisljenom profesoru smejati kako je glup. To sto ti brkas prave naucnike sa tim izmisljenim profesorom je samo tvoj problem i niciji drugi.)

Prica je izmisljena, ali ne u delu kako se odredjuje starost stena, jer se ZAISTA tako i radi – starost stena se u najvecem broju slucajeva (ja bih rekao iskljucivo) odredjuje na osnovu fosila koje sadrze (najbolji primer je KBS tuf iz Olduvai klisure koji je bio datiran kalijum-argon metodom na 220 miliona godina, a kada su pronadjeni ostaci navodnog covekovog pretka, onda je ta starost „naucno“ redukovana na 2,7 miliona godina), a vreme pojave (starost) fosila odredjuje se na osnovu unapred postavljene evolucione istorije organizama. Jedino kada nema fosila vi mozete da se oslonite na metode radioaktivnog datiranja, jer onda nema bojazni od remecenja te stoprocentno utvrdjene „istine“ o redosledu pojavljivanja i izumiranja organizama.
3.(Ne znam odakle su autori nabavili sastavne delove, ali svi sastavni delovi se mogu sintetisati, ako hoces, i od neorganskih materija - mozes poceti od azota, ugljen-dioksida i vode ako hoces. Cela stvar je prost niz hemijskih reakcija.

Kreg Venter ce u roku od nekoliko godina imati prve sintetisane prokariote. To je ono o cemu govoris, sastavljanje automobila kada znas kakvi su svi delovi.

Ali to nam nece nista reci o nastanku zivota. Nastanak zivota je sasvim drugacija vrsta pitanja.)

Smesno. Veruj mi – kada vi evolucionisti uspete da od neorganskih materija napravite zivot, to ce istog momenta biti objavljeno u SVIM TV dnevnicima SVIH zemalja sveta. To sto ovi tvoji rade je prckanje po vec postojecim organizmima koje je neko stvorio. O da, vi mozete da pomesate gene dve vrste zivotinja i dobijete neki hibrid ( kao na primer – od ovce i koze OV-ZU {ili KO-VCU}), ali isto tako i ja mogu da ubacim golfov motor u zastavu ili jugica i dobijem hibridni auto. Ali, ja nisam u stanju da uzmem rudu gvozdja, plastiku, .... i napravim auto. Jeste li vi u stanju da uzmete metan, amonijak, ... i napravite ZIVOT?
4.( Ne, nisam kreacionista. Ti si kreacionista? Znaci, ti si pripadnik juzne baptisticke crkve?

(Hej, samo pratim tvoju logiku. Prakticno sve argumente koje si naveo ovde su izmislili ljudi koji su clanovi juzne baptisticke crkve.))

Da, ja sam kreacionista. Posto je teorijski nemoguce da celokupan svemir sam sebe stvori, znaci da ga je NESTO stvorilo (ja bih to nazvao stvaralacka inteligentna energija); posto je nemoguce (matematicki i tehnicki – fizicki) da zivot nastane sam od sebe znam da ga je to isto (uzmimo rec Tvorac) stvorilo; posto je nemoguce (tehnicki) pretvoriti jedno zivo bice u drugo (a NAROCITO NE mutacijama), znam da su osnovni tipovi zivih bica stvoreni kao takvi.
Pripadnik sam Srpske Pravoslavne Crkve. Nisam baptista. I ne mora se biti ni baptista, ni pravoslavac da bi se videla istina. Dovoljno je imati oci i znati koristiti svoj mozak. Za razliku od nekih, ja ga koristim i za razmisljanje.
5.( Duze prednje noge omogucavaju odvajanje tela od suvog, vrelog tla, i nesto brze kretanje od bare do bare.

Trazio si jedan primer anatomske promene, samo jedan. Dao sam ti ga - jedan od milion. Sada trazis nesto drugo. Kakve anatomske promene bi ti bile zadovoljavajuce?)

One koje bi vodile pretvaranju jedne vrste zivih bica u druge. Tvoje zabe su i dalje zabe. Zabe sa duzim ili kracim nogama – ljudi sa duzim ili kracim nogama, ko je tu evoluirao? U sta?

6.( Aha. Znaci, promena u genetskom kodu koja dovodi do toga da pas bude rodjen sa kratkim nogama (na primer) nije mutacija? Sta je definicija mutacije, Sveto?

Tjah, posto je ovo zavrsetak razgovora za mene, reci cu vam. Mutacije. Mutacije na jednom morfoloskom-kontrolnom genu, na primer, odredjuju kolika ce biti duzina njuske. Mutacije u okviru vise desetina gena koji proizvode receptore za njuh su ukljucene u selekciju koja je dovela do pasa-tragaca.

To sto vi zovete "varijetet" su mutacije. I te mutacije dovode do nastanka novih vrsta; kada promene prestanu da budu samo u izgledu, i pocnu da ukljucuju i mutacije na genima koji odredjuju unutrasnju biohemiju (sto je, da ponovim, mnogo znacajnije za odedjivanje razlicitih vrsta).)

Moj komsija ima sina koji je 20 cm visi od njega. I ima duze noge. Sta je on – mutant? Ne radjaju se psi tako sto se dele prostom deobom kao amebe. Za proizvodnju pasa potrebno je dvoje – musko i zensko. I jedno i drugo bice imaju svoje gene. Kada se ti geni kombinuju mogu da se dobiju razne kombinacije. Ne mutacije. Kombinacije vec postojecih gena. Genom pasa je takav da dozvoljava poprilican broj raznih varijeteta. Neke druge vrste nemaju takve mogucnosti.
Ali, ono sto je bitno – proizvodnjom razlicitih vrsta pasa i dalje se dobijaju psi. Ne macke. Ne konji. Psi. I uvek ce to biti - PSI. Ista pseca njuska, pseca sapa, pseca dlaka, pseci unutrasnji organi, .... Nista od toga nije mutiralo. Manja sapa nije mutirana sapa, jer bi mutacija morala da da nesto drugo – peraje na primer, krilo? Imate li nekog krilatog psa? Rogatog?
7. (Misevi drugacijeg krzna. Polako, Sveto. Drugacije krzno. Drugaciji oblik lobanje. Drugacija struktura koze. Drugacija funkcija organa. Novi enzimi. Dao sam vam primere iz prirode za sve to.

Sta mislite sta se desi kada dug niz takvih promena izmeni veliki broj takvih detalja? Sta vi mislite da je razlika izmedju misa i zeca, na primer? Ili izmedju misa i majmuna? Ako ikada pogledate ugnjezdenu hijerarhiju, mozete da izracunate - i da vidite svaku pojedinacnu promenu pocevsi od najblizeg zajednickog pretka.)

Ne postoje zajednicki preci za razlicite vrste zivih bica. To je manipulacija. Cime je dokazano da je neka vrsta predacka za neku drugu? Cime? Papirom evolucionistickih knjiga na kojem to pise?
Da su kojim slucajem antilope, lame i zirafe izumrle, onda bi neki evolucionista iskopao njihove skelete i rekao: aha, od antilope je evolucijom nastala lama koja ima nesto duzi vrat, a daljom evolucijom je od lame nastala zirafa koja ima jos duzi vrat. Mi danas znamo da to nije istina jer sve te zivotinje danas zive. A sta bi bilo da nisu zive? Da postoje samo njihovi fosili? Ko bi mogao da dokaze da nisu jedne drugima preci? Pogotovo kada je tako „logicno“ da postoji prethodno pomenuti sled: antilopa – lama – zirafa. Gde god da pronadju fosile koji imaju neke zajednicke karakteristike evolucionisti ih povezuju u predacko-potomacke nizove. Na osnovu kojih dokaza? To je najobicnija prevara. PREVARA.
Zato i mogu da kao nauka figuriraju ovakve budalastine:
Zaba u princa, u jednom trenutku = BAJKA
Zaba u princa, za 300 miliona godina = NAUKA
To nije nauka. To je prevara pod firmom nauke.
8. (Ako cete da citirate ono staro kreacionisticko izvrtanje, nema potrebe. Znam vec o cemu se radi. Evo i kratke analize tog teksta (koji je, opet, nesto od cega su kreacionisti ovde davno odustali; kaskate za Zapadom, Sveto, cak i u kreacionizmu):

http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB901_3.html

Nestalo mi je vremena, na poslednjih nekoliko stvari odgovor sutra - ako stignem.)

Tekst je napisao gorepomenuti biolog sa dva doktorata, i relativno je novijeg datuma (2000. godina), ali ono sto je bitno je da je on samo koristio knjigu i izvestaje evolucionista koji su zebe proucavali.

APPENDIX (slepo crevo).
Evolucionisti do danasnjeg dana smatraju slepo crevo degenerisanim cekumom, bez ikakve funkcije, koji demonstrira funkcionalni rudiment naseg pretka. Ali, majmun nema slepo crevo.
Fizioloska uloga slepog creva:
1. U lumen slepog creva kao i u lumen tankog i debelog creva luci se sluz iz Liberkanovih zlezda koje se nalaze u unutrasnjem sloju zida creva. Posle operacije slepog creva zapazeno je da bolesnici mogu, za izvesno vreme da imaju opstipaciju (zatvor) sto je Kulp (1975.) povezao sa smanjenom produkcijom sluzi. Ocigledno je, da je potrebno vreme da ostali deo creva kompenzuje nedostatak slepog crvuljka – tako malog tkiva.
2. Bogatstvom limfnog tkiva i svojim polozajem na uscu tankog u debelo crevo, ima ulogu cuvara tankog creva protiv infekcije bakterijama koje su vrlo obilne u debelom crevu.
3. Taj crvuljak od creva, koji se jos uvek navodi kao rudimentarni organ u vecini konvencionalnih tekstova, ima vaznu ulogu u imunoloskom procesu. Za vreme embrionalnog razvitka coveka, slezina (spleen) modifikuje limfaticne stem celije koje dolaze iz jetre (liver) (kod odraslih stem celije dolaze iz kostane srzi) u B – limfocit, koji ulazi u krvotok, pa u limfne zlezde gde stimulisan antigenom prelazi u plazmoblast koji prelazi u plazmocit koji proizvodi slobodna antitela za taj antigen.
Eksperimenti koji su vodjeni na zecevima pokazali su da je bela pulpa slezine (mesto gde su uglavnom limfociti i plazmociti) posle radioaktivnog zracenja, kod zeceva cije je slepo crevo bilo zasticeno olovnim stitom, imala vrlo veliku produkciju u poredjenju sa kontrolnom grupom zeceva sa nezasticenim slepim crevom.
Jedna od najopasnijih komplikacija posle radioaktivne terapije je infekcija koja moze da bude smrtonosna.
Pri izvesnoj dubini radijacije, slezina za izvesno vreme gubi sposobnost stvaranja antitela. Iz slepog creva limfociti migriraju u slezinu i tamo stvaraju antitela, dok slezina ne preuzme punu funkciju. Nedostatak slepog creva moze veoma da pogorsa posledice radioaktivnog zracenja. Ancerova (1964.) studija na Thymectomized (bez thymusa) tek okocenim zecevima pokazala je nedostatak limfoidnog tkiva. Tek posle devet nedelja starosti limfno tkivo se pojavilo. Povratak limfnog tkiva nije se manifestovao kod mladunaca kod kojih je slepo crevo bilo uklonjeno. Na osnovu ovog eksperimentalnog rada, Elvis (1972.) je bio podstaknut da dodje do zakljucka da je …“appendix mozda centralni limfaticni organ isto kao thymus“.
Kavanisi je (1987.) pokazao da limfociti slepog creva kod coveka imaju imunolosku ulogu kao T-pomagaci u povecanoj produkciji B-limfocita nosioca antitela za doticni „napadac“ u odgovoru na imunoloski izazov.
4. Bogatstvo slepog creva argentafin-im celijama (boje se srebrom) sugerise mogucnost endokrine (hormonalne) funkcije.
Slepo crevo nije beskorisno, kako dr Franks zakljucuje „… appendix je sposoban da uzme primerak crevnog sadrzaja i da proizvede antitela. On je na vrlo lepoj lokaciji da to ucini. Naravno, isto kao krajnici ponekad postaje zrtva infekcije sto zahteva hirursko odstranjivanje .

ristob:
Ja to ne mogu da razumem. Ako si čovek od reči, onda molim detaljno objašnjenje, ali ne pozivaj se na to da nisi biolog. Objasni logiku te tvrdnje. Nije se moglo istovremeno pojaviti i kokoška i jaje, nego je prvo moralo nastati jedno ili drugo. A, ti kad tvrdiš drugačije, objasni.
Tvoj veliki problem je što izgleda ne razlikuješ "stvoriti" od "stvarati". Znači kokoška i jaje nisu stvoreni odjednom u današnjem obliku već razvojem i usavršavanjem. Kokoška u današnjem obliku je imala svog pretka, koji se nije zvao kokoške nego ??? Dobar poznavalac Teorije evolucije će ti objasniti koji su preci kokoške i verovatno može da ide do velike dubine u prošlost. Ja to svakako ne znam, već znam logiku evolucije: pozitivne mutacije za živi organizam opstaju a posle dovoljno dugog vremena i uslova dolazi do odvajanja vrsta. Vrlo prosto a ljudi kojima je Teorija evolucije specijalnost daju i dokaze za to, a ja im verujem.
A ako želiš imalo da budeš objektivan po pitanju evolucija-kreacija, pogledaj malo kako kreacionisti pokušavaju da favorizuju svoje shvatanje: kritikuju Evoluciju. To je apsolutno naopako. Ako kreacionisti žele da ukažu da njihova teorija bolje objašnjava nastanak sveg živog i neživog, onda trebaju da daju dokaze za to, a ne da besomučno kritikuju dokaze evolucionista. Kao što vidiš i to je vrlo jasno.

stnco:
Tvoj veliki problem je što izgleda ne razlikuješ "stvoriti" od "stvarati". Znači kokoška i jaje nisu stvoreni odjednom u današnjem obliku već razvojem i usavršavanjem. Kokoška u današnjem obliku je imala svog pretka, koji se nije zvao kokoške nego ??? Dobar poznavalac Teorije evolucije će ti objasniti koji su preci kokoške i verovatno može da ide do velike dubine u prošlost. Ja to svakako ne znam, već znam logiku evolucije: pozitivne mutacije za živi organizam opstaju a posle dovoljno dugog vremena i uslova dolazi do odvajanja vrsta. Vrlo prosto a ljudi kojima je Teorija evolucije specijalnost daju i dokaze za to, a ja im verujem.
A ako želiš imalo da budeš objektivan po pitanju evolucija-kreacija, pogledaj malo kako kreacionisti pokušavaju da favorizuju svoje shvatanje: kritikuju Evoluciju. To je apsolutno naopako. Ako kreacionisti žele da ukažu da njihova teorija bolje objašnjava nastanak sveg živog i neživog, onda trebaju da daju dokaze za to, a ne da besomučno kritikuju dokaze evolucionista. Kao što vidiš i to je vrlo jasno.
Razočarao si me. Očekivao sam više od tebe. Tražio sam ti da objasniš logiku tvoje izjave: Jaje i kokoška su se paralelno razvijali. Evo moja logika.
Po evoluciji, kokoške su nastale od životinja koje nisu bile kokoške. (De facto). Koliko mi se čini to su bili gmizavci, koji su takoođe nosili jaja. Prva životinja koja je u istinu bila kokoška morala se izleći iz jaja. Odatle prost zaključak da je starije jaje.
Stvaranje (novih vrsta) evolucija još nije dokazala. To što ona naziva stvaranjem novih vrsrta, to je samo prilagođavanje i ukrštanje vrsta, ali najviše do roda. Mimo toga evolucija nije dala dokaz nastanka ni jedne nove familije.
Kreacionisti se ne inate sa evolucionistima nego im skreću pažnju da je evolucija još uvek teorija, a ne nakuka (na što se oni mnogo ljute). Kreacionisti tvrde da živi svet stvoren i to nastoje dokazati. Zbog čega bi bilo ljutnje?

Strumf

5. Sto se tice ove kosti, ima jedan lik koji daje nagradu od 10.000 $ svima onima koji apsolutno stoje iza svojih tvrdji, i koji su spremni da dokazu svoju teoriju, tako sto bi je hiruskim putem otklonili, placeni su svi troskovi operacije plus nagrada. Pa Strumfe ako si spreman da zaradis malo, mogao bih da ti nabavim njegovu adresu.

?) Noge koje kit ima, itekako su mu potrebne, a potrebne su mu prilikom oplodnje i to tako sto njima pridrzava svoju partnerku... On ne moze da kaze svojoj "partnerki" hej draga pomeri se malo levo ili desno, i te nozice su potpuno razvijene tako da nema govora o nekim zakrzljalim nogama

?) Iskreno nisam cuo da Maslacak ima polni organ, evo to sad da cujem od tebe, stvarno bih zeleo to da vidim, pa ako mozes daj mi web stranicu na kojoj mogu da procitam nesto vise o tome.

?)I daj mi web stranicu na kojoj mogu da procitam nesto vise o tim gusterima, ali dobro znam da postoje recimo zenke kod zaba koje namame partnera odnosno drugu zabu na parenje, pa ovaj jadnicak zavrsi kao dobar obrok, verujem da bi i to mogao da bude isti slucaj i sa ovim gusterom.

lemur.JPG

inace ovo je po evolucionistima covekov pradeda, molim te samo mi kazi, koji od Muzijaka ovih primata, pa svim daljim Evolucionistickim koracima dojio svoje mlade. Jer kada navodis bradavice kod muskog pola kao nesto sto je zaostalo od prvobitnih covekovih predaka, molim te samo mi kazi, u kojoj funkciji su te bradavice sluzile Muzijacima Lemurima i Majmunima? Da li hoces da kazes da Muzijaci kod primata Doje svoje Mlade pa je to zaostavstina i kod danasnjeg coveka???

ristob:
Razočarao sai me. Očekivao sam više od tebe. Tražio sam ti da objasniš logiku tvoje izjave: Jaje i kokoška su se istovremeno razvijali. Evo moja logika.
Po evoluciji, kokoške su nastale od životinja koje nisu bile kokoške. (De facto). Koliko mi se čini to su bili gmizavci, koji su takoođe nosili jaja. Prva životinja koja je u istinu bila kokoška morala se izleći iz jaja. Odatle prost zaključak da je starije jaje.
Stvaranje (novih vrsta) evolucija još nije dokazala. To što ona naziva stvaranjem novih vrsrta, to je samo prilagođavanje i ukrštanje vrsta, ali najviše do roda. Mimo toga evolucija nije dala dokaz nastanka ni jedne nove familije.
Kreacionisti se ne inate sa evolucionistima nego im skreću pažnju da je evolucija još uvek teorija, a ne nakuka (na što se oni mnogo ljute). Kreacionisti tvrde da živi svet stvoren i to nastoje dokazati. Zbog čega bi bilo ljutnje?
Ti si majstor za izvrtanje stvari. A istina je sledeća. Kada se postavi pitanje šta je starije onda se ne misli na kokošku i jaje uopšte, nego na jaje kokoške i to je valjda sada i tebi jasno.
Zar ne uočavaš da i ti ovde pokušavaš da osporiš evoluciju kritikujući baš tu evoluciju. Ostavi ti evoluciju evolucionistima a ti ako tvrdiš da je svet stvoren i da kreacionisti to pokušavaju dokazait, onda izvoli pa dokaži. Onog trenutka kada dokažete svoje tvrdnje ima
ćete jednog pripadnika više- mene (važna stvar a?:D). Samo da te podsetim: kreacionizam postoji samo, reda veličine, nekoliko hiljada godina:D i ništa ne dokazaše, ali glavu gore, nikad ne gubi nadu.

ristob:
Razočarao si me. Očekivao sam više od tebe. Tražio sam ti da objasniš logiku tvoje izjave: Jaje i kokoška su se paralelno razvijali. Evo moja logika.
Opet zapadaš u zamku reči "stvoriti" a ne uzimaš u obzir reč "stvarati". Ne postoji prva kokoška već ako su se kokoške razvile od gmizavaca (tvoja pretpostavka) onda tu postoje prelazne vrste.

stnco:
Opet zapadaš u zamku reči "stvoriti" a ne uzimaš u obzir reč "stvarati". Ne postoji prva kokoška već ako su se kokoške razvile od gmizavaca (tvoja pretpostavka) onda tu postoje prelazne vrste.
E, ovo je tek neozbiljno.
I da su postojale prelazne vrste, opet se morala najprije pojaviti jedna jedina jedinka te nove vrste, jer nije moguće da su se istovetne mutacije događale na velikom broju jedinki istovremeno, pa se tako nije mogao ni pojaviti veliki broj jedinki nove vrste istovremeno. Znači, jedna jedina jedinka nove vrste se morala prva pojaviti, a ne više njih istovremeno. Ako smatraš drugačije, objasni. Zameriću ti ako čekaš odgovor od kvalifikovanih. Inače, ja znam šta će oni na ovo odgovoriti.

Ako se raspravljate o Kokoski i Jajetu koji sam ja naveo kao primer, tu se ne radi u opste ni o kokoski ni o jajetu u bukvalnom smislu Vec Kokoska = Celija a jaje = Zivot, pa pitanje odatle glasi: kako je jedna celija mogla da nastane ako nema zivot u sebi, odnosno kako je mogao da nastane zivot ako nema celiju u kojoj bi se razvio. Sta je nastalo pre? clija ili zivot, Ovo je trebalo da bude samo slikovit primer veceg problema od Kokoske i Jajeta u bukvalnom smislu. I ovaj problem je poznat svim Naucnicima Konvecionalne Teorije kao problem Kokoske i Jajeta.
Nadam se da sam sad bio malo jasniji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back