Који ручни сат носите ?

Ne nosim više ručni sat ni kao nakit od kada postoje mobilni telefoni
Да, сат је данас више накит, него парче метала које нам показује тачно време.
Сат који ми је најфункционалнији је спортски Касио који сам купио за 2-3 хиљаде динара, јер на тренингу не носим мобилни телефон, а потребан ми је сат како би ограничио паузу између вежби на минут, минут и по до два минута.

Ne nosim više ručni sat ni kao nakit od kada postoje mobilni telefoni
Potpisujem. Večeras su kolege potegle priču o satovima i uveličali stari dobri Darwil.
Podsetili su me da sam pre nekoliko godina propatila zbog jednog Tissot analognog modela, pa eto... operisana sam od kićenja već dugo, ali bih se sa tim satom sigurno stopila.
Mlađani kolega nosi neki smartwatch. Shvatam da je funkcionalno i moderno, ali mi se to uopšte ne dopada.

Zar i to postoji?
Mene, npr. brine (Dobro, ne brine, ali bih volela da sam i to videla!:zcepanje: )pojedinost da nikada nisam imala priliku da očitam vreme po sunčanom satu.
  • Generational Divide: A 2025 YouGov poll found only 43% of Americans under 30 could instantly read an analog clock, compared to 95% of those 65+.
  • School-Age Struggles: In the UK, studies show nearly one in three children aged 4-8 can't tell time on traditional clocks, leading some schools to replace them with digital versions.
  • Young Adults: Even college students and young adults show difficulty, often relying on their phones for time, notes a [Link: 2025 Scary Mommy article https://www.scarymommy.com/lifestyl...t-most-kids-cannot-tell-time-on-analog-clocks] and a [Link: 2019 YouTube video
    ] featuring surprised participant
Ucestvovao sam u nekim time building aktivnostima i sokirao se kad sam saznao da gotovo niko nije znao da procita rimske brojeve, pritom na mestu gde sve vrvi od rimskih brojeva. Gledali su me belo i rekli: ti znas da to procitas? A ja jos zbunjenjiji, a sta? Niste to ucili u skoli? Kazu - ne.

Poslednja izmena:
Zar i to postoji?
Mene, npr. brine (Dobro, ne brine, ali bih volela da sam i to videla!:zcepanje: )pojedinost da nikada nisam imala priliku da očitam vreme po sunčanom satu.

Dobar suncani sat bi trebalo da pokazuje godisnja doba, pa cak i mesece. Ako je dovoljno velik mozda moze da se procita i datum osim koliko je sati

mi jos nismo napravili ovakav sat ;)
Kako god... Merna jedinica za vreme je zapravo vrlo relativna.
Upala sam u priču gde vreme prosto leti, i niti znam kad sam došla, niti kad sam pošla.
Zanimljivo je to oko vremena, a zanimljiv je i link koji si mi poslao. Iz prizme običnog smrtnika, bez obzira na brend sata u koji gledamo, dobro leti, a loše se oteže i nikako da prođe.

Kako god... Merna jedinica za vreme je zapravo vrlo relativna.
Upala sam u priču gde vreme prosto leti, i niti znam kad sam došla, niti kad sam pošla.
Zanimljivo je to oko vremena, a zanimljiv je i link koji si mi poslao. Iz prizme običnog smrtnika, bez obzira na brend sata u koji gledamo, dobro leti, a loše se oteže i nikako da prođe.
ode ti u teoriju relativiteta!

ode ti u teoriju relativiteta!
Spam mi je u krvi. :zcepanje:
Ručni sat bi trebalo biti osnovni aksesoar osobe. Niko nije baš toliko bezazlen postojanjem da ga realno ne zanima tačno vreme. Ukoliko ga ne zanima, nešto tu nije u redu.
Jedne noći se koleginica pohvalila poklonima. Dovukla je neka mateijalna dobra, a među njima je bio i Tissot sat koji mi se neopisivo dopao, a njoj je bio u fazonu: "Gle, ovo nešto bapski!"
Od tad sam vrebala taj sat... a suštinski se desilo da sam poželela nešto tuđe?
Ma, boli me uvo da li ga imam, ali sam onda mislila da to sama sebi kupim kad bude zgodna prilika. Ne lezi vraže, taj sat je preskup.
I kad imam toliko, gadila bih se sebi da ga kupim, a da mi drugo nešto trpi i bude na čekanju.

Који ручни сат носите и ако имате колекцију наведите које моделе поседујете и зашто, као и које моделе бисте волели да имате у колекцији.
Такође које моделе сте продали или планирате да продате.
1978 Seiko Digital Olive Green LCD

Prilozi

• 2025-12-14 22-20-13.png
    2025-12-14 22-20-13.png
    226,7 KB · Pregleda: 6

Back