Svabov
Buduća legenda
- Poruka
- 25.291
sve sto leti...
znaci, avion, oblaci, mesec zvezde - to su sve ptice?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У време Ноја није било авиона.Obersturmfuehrer:sve sto leti...
Valjda što leti i što je živo. Mnogo banaliziješ.Velika ti je gordost kad vernike smatraš predškolskom decom.Obersturmfuehrer:sve sto leti...
шумахер:Сад сам читао овај линк источник што си поставио и нигде непише шишмиш.
шумахер:У време Ноја није било авиона.
ristob:Valjda što leti i što je živo. Mnogo banaliziješ.Velika ti je gordost kad vernike smatraš decom u vrtiću.
proximo:Odlican primer, kao da si mene pitao. Vratimo se na analogiju drugara kojiti je rekao da neprijatno mirises. Zasto je on to rekao? Da li je verovao u to da neprijatno mirises ili je to proverio direktno??? Nacin na koji ce ko prihvatiti istinu je relevantan, no bitno je da je u tom slucaju on rekao istinu ali kako je znao da je istina??? Proverio je. I ovim primerom si sam sebi skocio u rebra. Gde ti vidis dokaz da je biblija istinita??? .
proximo:Ti na osnovu Logike smatras da je biblija istinita. 1905. jedan se usprotivio logici ostalih velikih umova kako crkvenih tako i naucnih i postavio novi nacin razmisljanja i prosudjivanja. Bio je uporan i mlad sa svega 25 godina zatresao je celu vasionu sa svojim pogledom na svet, danas se svi sluze njegovim znanjem i praktivno primenjuju u tehnickom smislu i znaju da je taj nacin ispravan jer je eksperimentalno porveren i ako je na samom pocetku bio logicki neuracunljiv. Logika kojom se ti sluzis i kojom si sebi bibliju pretsavio kao najnaucniju knjigu, zaista je zapanjujuca. Mozda si ti jedan od onih koji moze napraviti jos jedan potres i dokazati da je u pravu. Kao sto Stnco rece, stavimo na test, ako dokazes da je biblija istinita i da nije samo s kolena na koleno napisano delo vec da je izvor istine i znanja, imaces jos jednog koji ce se posvetiti tom znanju.
шумахер:14. Еја и крагуј по својим врстама,
15. И сваки гавран по својим врстама,
16. И совуљага и ћук и лиска и кобац по својим врстама,
17. И буљина и гњурац и ушара,
18. И лабуд и гем и сврака,
Псал. 102:6 Соф. 2:14
19. И рода и чапља по свим врстама, и пупавац и љиљак.
Где овде пише да је љиљак птица.
13. А између птица ове да су вам гадне и да их не једете: орао и јастреб и морски орао,
Obersturmfuehrer:preskocio si jedan stih (namerno?)
[/color][/size][/b][/i][/i][/b][/font][/font]
Ne, iza ljiljka stoji tacka. Na kraju prethodnih redova stoji zarez.шумахер:Ово ми личи на обично набрајање животиња, иза љиљка стоји: ''шта год гамиже''.
stnco:U redu: "najaci dokaz za postojanje pravog Boga je Molitva", dakle jedna lična radnja. Ti se svesrdno moliš i za tebe Bog zasigurno postoji u tebi (to i ja tvrdim) i oko tebe, to vi vernici tvrdite. No, ja se ne molim, pa zato Bog ne postoji izvan mene a tvrdim ni u meni. Da li sam u pravu?
Mislim da si izneo tvrdnje o istinistosti tekstova u Bibliji i kao primer naveo si neke istorijske činjenice sa kojima se apsolutno slažem. Međutim, ja se pitam, kako znaš da je i ovo istina: "a o dokazivanju paganskih Bogova i pravog Boga mozes da procitas u Bibliji, kada su Svestenici koji su verovali u svog boga Baala, dozivali cepali odecu da im se udostoji i zapali zrtvenik koji su prethodno napravili"? Ovo nije istorijski tekst nego priča pisaca Biblije koji su napisali i ovo "I stade Sunce i sve zvezde stadoše", što je sa stanovišta današnjih znanja apsolutna glupost.
шумахер:Ово ми личи на обично набрајање животиња, иза љиљка стоји: ''шта год гамиже''.
А испред љиљка стоји и.lightm:Ne, iza ljiljka stoji tacka. Na kraju prethodnih redova stoji zarez.
Odlican primer jos jednom. ;-) Kljucna rec filozofiras. Tako da to nije prirodna nauka, nije egzaktno i nije proverna istina.Ne, ja uz pomoc Logike kakvu imam lakse dolazim do toga sta je istina, Kao sto sam vec rekao, ako sam recimo igrao ceo dan kosarku po suncu, oznojio se, i ako mi neko posle toga kaze u poverenju, Covece idi da se istusiras, ja cu to da prihvatim dobronamerno, odnosno, ako sam se vec istusirao i znam da sam cist, izasao u grad a neko mi kaze pred celim drustvom i ljudima koje ne poznajem COVECE idi da se istusiras!, prvo vidim da je zlonameran pa tek onda postavljam sebi pitanja, sto bi on meni nesto tako rekao?.
Ja smatram da smo svi mi rodjeni da bi prosli kroz jedan veliki test, ali ako ceo zivot posvetimo testiranju drugih, kakvu bi korist imali od toga? recimo dodjes na ispit i umesto da resavas zadatke koje su ti dati, a ti sa svojim drustvom filozofiras o tome da li ova institucija u kojos se nalazimo u opste i postoji, i da li su ovi profesori koji su nam ove testove i dali mozda kupili diplomu na nekom Univerzitetu!? Ili ides pustinjom crko zedan, vec si gotov, naidjes na oazu gde ima vode, sta ces da radis?da testiras vodu i postavljas pitanja, da li i koliko ima hlora u njoj? pa cak dotle da testiras i Cobanina koji te je upution na taj Izvor? Ili jednostavno da uzmes i da pijes tu vodu i ostanes ziv.
U čovekovoj psihi nema ništa životinjsko. Psihologija, nauka o ljudskoj duši, počiva na pogrešnim osnovama. Istinska nauka o čovekovoj duši tek će početi da se razvija.proximo:Odlican primer jos jednom. ;-) Kljucna rec filozofiras. Tako da to nije prirodna nauka, nije egzaktno i nije proverna istina.
Ovo za oazu, mislim da mi nikada nebi pao takav primer na pamet. Bravo!!!. Vidi sad ovo, hodao si zedan pustinjom i crko od zedji, pastir ti je rekao gde je oaza ti si dosao i napio se vode kao ovca i nisi se pitao sta je u vodi niti bilo sta bitno je samo da si posrnuo za bilo cime da se oslobodis boli i da ta samosvest nastavi da zivi. Tipicno zivotinjski i bez razuma da li je voda ispravna ili ne, vodjeni zedju, sredstvom koji nedostaje. Analogno i religiji, zedni vernici na oazi biblije ne pokusavaju da provere ni pastira isusa ni niti vodu bibliju vec je kao zedne ovde poslusnog pastira srcu do ne iznemoglosti nebi li ugasili onu strasnu zedj za zivotom.
U covekovoj psihi je sve zivotinjsko, i ono sto ga cini dobrim, i ono sto ga cini losim. Jedna od velikih negativnosti religija je sto ubedjuju svoje sledbenike da su nesto posebno, izdvojeno od prirode. Kao posledicu, mnogo veci procenat vernika nego ateista mislilo je i misli da se s prirodom moze raditi onako kako se coveku cefne. Sto je opasna iluzija, cije posledice vec osecamo...ristob:U čovekovoj psihi nema ništa životinjsko.
Do sada sam te smatrao najozbiljnijim zastupnikom naučne (proverene i dokazane) misli.Sentient:U covekovoj psihi je sve zivotinjsko, i ono sto ga cini dobrim, i ono sto ga cini losim. Jedna od velikih negativnosti religija je sto ubedjuju svoje sledbenike da su nesto posebno, izdvojeno od prirode. Kao posledicu, mnogo veci procenat vernika nego ateista mislilo je i misli da se s prirodom moze raditi onako kako se coveku cefne. Sto je opasna iluzija, cije posledice vec osecamo...
kakve će biti posledice kompbiogetetičih zahvata naučnika na živim organizmima (normalno i ljudima), koje više nije moguće kontrolisati, niti zaustaviti?
Slušanje je tvorenje Božje volje.alles_gut:Bitno je da kad kazes " da Ga slusa ", naglasis da to slusanje nije fizickim sluhom.