- Poruka
- 667
nemam pojma sta si sad pitao i koga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
igris987:Pa to i jeste cela poenta, Bas to da svi mi Imamo nesto od cega krecemo. Ateisti krecu od toga da Bog ne postoji od samog starta, oni nisu krenuli od pretpostavke da Bog postoji i njihovo polaziste jeste da Boga nema
Ma igris987 ne treba mi to što si mi ovde dao i to što nudiš. Ti mene nisi razumeo. Ne trebaju meni evolucionističke svađe i njihove rasprave oko toga kako i zašto su izimrli dinosaurusi. Ja sam te zamolio da mi navedeš dokaze da je kreacionizam ispravna teorija. Nemoj da me upućuješ ni na kreacionističke sajtove, jer se bojim da ću i tamo da nađem razne rasprave o tome kako evolucija ne valja. Na više mesta gore si navodio primere koji pokazuju da evolucija ne valja. E tako jasno mi daj dokaze da kreacionizam valja, ne pominjući nedostatke evolucije.igris987:Pa to i jeste cela poenta, Bas to da svi mi Imamo nesto od cega krecemo. Ateisti krecu od toga da Bog ne postoji od samog starta, oni nisu krenuli od pretpostavke da Bog postoji i njihovo polaziste jeste da Boga nema i to i jeste razlog zbog kojeg se vodi rasprava, Krecionisti polaze od pretpostavke Da Bog postoji i da je on sve to stvorio. Ja tebe ne zelim da ubedjujem da verujes Kreacionistima, vec da budes dovoljno objektivan i da sagledavas cinjenice potpuno objektivno, sto se tice i jednih i drugih i da ti niko sutra ne maze oci i da te ubedjuje u nesto samo zato sto mu Akademska titula to dozvoljava. Poznato mi je da su se sudili, ali mozda i ne znas da se i danas Evolucionisti sude jedni sa drugima koja ce od njihovih teorija da bude priznata. Pa dovoljno je samo da vidis kako su dosli do mnogih teorija koje se danas uce po skolama. Pogledaj ove danas sto se sude o tome kako su Dinosaurusi izumreli. Jedni kazu udario Meteor u Kopno, drugi u okean koji je Napravio ogroman cunami pa se umesali i trci koji kazu Udario Meteor nezna se tacno gde i plus Izbio Super Vulkan negde u Indiji, cijih vise tragova i nema, ali to mora da se dogodilo, pa mislim stvarno ko koga pravi ludim.Evo napisacu sutra nesto malo vise o tome pa sam zakljuci... A necu da citiram ni jednog kreacionistu i necu da te uputim na ni jedan kreacionisticki sajt, vec direktno cu da ti pokazem kako se Evolucionisti prepiru Medjusobno... sad stvarno nemam toliko vremena
Pozdrav
Da li osecas neutrino ili slabu ili jaku nuklearnu????nemam pojma sta si sad pitao i koga.
Pa ti imas problema sa onim pravim objektivnim znanjem. Ove stvari postoje i te kako i obe od njih u svakom momentu sibaju kroz tvoje telo. Na moje pitanje da li bi osecao boga cak i da ti ga niko nije nikad spomenuo ti kazes, da bi a ovde nikada nisi cuo ni za neutrina za slabu i jaku nuklearnu silu i njih ne osecas.sta je to?
Stnco
Juce si mi postavio par pitanja, probacu da ti dam potpuniji i jasniji odgovor. Vidis ne postoje dokazi za Evoluciju ili protiv Evolucije ili za Kreacionizam ili protiv Kreacionizma, dokazi su tu na stolu i njih gledaju i Evolucionisti i Kreacionisti. U prirodi se desavaju neke stvari koje Ljudi (Nauka) moze samo da posmatra ili sta vec. U zavisnosti kakvom Logikom taj Naucnik ili grupa Naucnika barata, takve i zakljucke donisi-se. Cela nauka nije i nista drugo nego primenjena Logika. Ako bilo ko od Evolucionista kaze da njih ne interesuje da li Bog postoji ili ne, to je ili Laz ili nepoznavanje sustine. Njima nije u interesu da iskljuce samo Hriscanskog Boga, vec bilo kakvog "Tvorca" kome bi se eventualno prepisalo nekakvo mesanje prilikom stvaranja, bilo cega, ovo mozes da pitas bilo kog veceg Evolucionistu, svi ce da ti daju isti odgovor. Kod Kreacionista je obrnuto, kao sto sam siguran da vec znas. Znaci i jedni i drugi imaju polaznu tacku, odnosno Logiku koju ce sutra da primenjuju i kojom ce da barataju. To je razlog zasto i ti i ja i bilo ko drugi ovde Priznaje Evoluciju kao jedinu mogucu tacnu odnosno Kreacionizam kao sto sam to ja i jos par njih ovde. Niko od nas u rukama ne drzi apsolutno sve cinjenice pa da iz tog razloga prihvati jedan odnosno drugi koncept. Ne, nego je logika ta koju smo vec prihvatili mnogo pre nego sto smo i poceli da sagledavamo naucne cinjenice ili bilo sta drugo, i samim tim vec u napred smo na strani jednog odnosno drugog koncepta. Stvarno ne zelim da Filozofiram vec samo da pojasnim moj pogled odnosno moje vidjenje stvari. Pitao si me da li me moja vera sputava da sagledavam Evolucionisticke dokaze objektivno, mene ne sputava Vera vec Logika, Ona je ta koja mi kaze, pa dobro kako to da od Mrtvog nastane Zivo, to je za mene nelogicno, bez obzira sto oni imaju nekakvo objasnjenje ili da iz nicega nastane nesto i plus da se to nesto sastavi tako da nastane zivot. To je ono sto sam pitao Milosa (Endonuclease) i rekao mu da Evolucionisti imaju problem Kokoske i Jajeta, on je vrlo elegantno zaobisao pitanje i dao odgovor koji ga nisam ni pitao, rekao: pa starije je Jaje i dao nekakvo objasnjenje i plus mi rekao u smislu ti to mozes da sanjas, a pitanje uopste nije bilo u Bukvalnom smislu sta je starije. Problem Kokoske i Jajeta je pitanje zivota i to pitanje je vrlo dobro pozanto medju Evolucionistima, odnosno, ako jedna celija nastala (ili organizam),sasvim slucajno, da li je ona mogla da nastane bez zivota u sebi, ako je opet sa druge strane nastao zivot iz celije, moje pitanje je kako moze da nastane bilo sta ako nema zivot u sebi, on vrlo dobro zna sta sam ga ja pitao, ali on nema odgovor na to pitanje i zato mi je odgovorio na nacin na koji jeste, da je starije Jaje. Ne zelim ovde njega direktno da mesam, vec samo da probam da pojasnim nesto makar onima koji su otvoreni da vide u cemu se ovde radi, iz tog razloga sam ja tebi rekao, da me je iznenadio tvoj post, rekao si onako kako si video i veruj da mi je on bio drazi nego da mi je neko rekao, e ti si covece strava, ja ne volim kada me neko vredja namerno, samo zato sto zastupam drugaciji koncept a pritom misli sta ja mislim i gura mi reci u usta, potpuno si otvoreno rekao i bez uvijanja ono sto mislis a nista nisi izmisljao, vec onako kako je tvoje stvarno misljenje i stvarno ti Hvala na tome, uvek prihvatam dobronamerne kritike, ma od koga one dosle.
Na drugo pitanje sam dao delimican odgovor, moje je misljenje da nikakav sud ne moze da potvrdi ili odbaci nesto ako opet nema neko vec izgradjeno misljenje o tome, niko pa ni najvece sudije ne mogu da sagledavaju cinjenice potpuno objektivno...Ovde ne govorim o sudjenju izmedju Evolucionista i Kreacionista, jer jos danas se Evolucionisti sude medjusobno oko raznoraznih tema,( pa cak se Englezi i Francuzi prepiru oko toga ko je otac Evolucije da li Lamarck ili Darvin) sudija mozda ni nezna sta je atom a kamoli nesto vise, on se vodi principom ko je upecatljiviji u svom govoru, eventualno nesto malo prouci i na osnovu toga donosi svoj zakljucak i konacan Sud. On je po opredeljenju pravnik, ali dobro ovo je pitanje kako sudovi funkcionisu i vrlo je diskutabilno, mozda oni imaju naucnu porotu a mozda ne, koja opet ima nekakve izgradjene stavove, to u sustini nije ni toliko bitno. Ali je bitno da Ljudi vide da se ne sude samo sa kreacionistima, vec i Medjusobno, ali to retko kad i gde mozes da cujes, o tome se ne govori bas mnogo. Mozda najbolji primer takvih sudjenja jeste ono o kojem sam pisao u predhodnom Postu. Pre oko Mesec danas sam gledao na Drugom kanalu, kako dva tabora Evolucionista iznose svoje dokaze o nestanku Dinosaurusa, i sta je uzrokovalo njihov nestanak, ono je bila prava sramota, onakvo pljuvanje nisam gledao ni na jednoj Evolucionisticko Kreacionistickoj Debati, Oni se sude godinama oko toga da li je Meteor udario negde u Kopno ili Negde u Okean, a sada ima onih koji zastupaju jednu ili drugu tezu, pa govore i o Super vulkanu. E vidis, cinjenica je da su Dinosaurusi izumreli, a Teorija je Kako su oni izumreli, ima ih raznih, jedni Evolucionisti daju Jednu drugi drugu a treci trecu teoriju, i plus imas Kreacioniste koji daju Cetvrtu teoriju, Evolucija odbacuje Teoriju Potopa, imaju oni razna objasnjenja zasto, i ne zele da prihvate Potop jer vide kakve bi sve to implikacije moglo da povuce sa sobom . Ovde zelim samo kratko da probam da objasnim jednu stvar, Mi danas gde god krenemo imamo Krecnjacke Stene, pa cak i na najvisim planinama, Krecnjacke stene nastaju u Okenima, a ima ih svuda, kao i fosila koji nastaju u Okeanima, Evolucionisti kazu da su sve planine odnosno kopna nekada bila pod vodom, da se kopno izdizalo i za sobom ostavljalo takve stene i fosile, pa se sada postavlja pitanje erodovanja, kako to da se nisu erodovali gornji slojevi u kome su nadjeni fosili, sobzirom da se zna da recimo neka planina na godisnjem nivou eroduje toliko i toliko, postavljaju se razna pitanja i pitanja erodovanja i mnoga druga, i na jednu teoriju moraju da daju ko zna koliko drugih, a kada bi samo jedna od njih pala u vodu, sve pada u vodu, i svi ti odgovori moraju da imaju nekakav naucni argument, koji navodno potkrepljuje te cinjenice, a sve je u domenu teorije koju dokazuju ili odbacuju onako kako je njima Najlogicnije, ali niko to ne moze sa sigurnoscu da tvrdi. I na kraju opet se sve svodi na verovanje ili neverovanje Autoritetima. Da li sad vidis zbog cega oni moraju da daju odgovore ovakve kakve daju recimo za nastanak fosila ili za bilo sta drugo, jedno pitanje povlaci masu drugih, i ako jedno oboris, oborio si sve. I sada ima stvari koje niko ne sme da dira tipa Starosti zemlje, ali u medjuvremenu se traze druga njima logicnija resenja, ko da bolju teoriju, njemu veca nagrada, Novcana ili Prestizna. E to je razlog zbog kojeg se danas naucnici utrkuju ko ce da da teoriju koja ce da bude opste prihvacenja, i time ubere plodove dotadasnjeg rada, i zbog cega se sude.
Mogu jos dosta toga da napisem, ali stvarno ne zelim da budem zamoran nikom, pa evo za sada toliko, mozda mozemo ti i ja ili neko treci da diskutujemo o ovome, pa mozda i da mi pokaze gde to gresim, ako ima bolje objasnjenje spreman sam da ga saslusam.
proximo:Abiogeneza je oblast nauke u kojoj se raspravlja o pitanjima nastanka zivota na zemlji. Evoluciju zanima razvoj. Nadji mi jedan pisani zvanicni materijal u kome evolucija govori o nastanku zivota. Abiogeneza govori.
proximo,
Ne znam stvarno , vidis nasao si me. Jedino ne znam da li mislis da je to znanje o neutrinu I jakoj I slaboj nuklearnoj sili neophodno svakom coveku da bi se odrzao svet da postoji.
Ja sam mislio da me pitas za onu kafu “ na tren “.
p.s. Zamisli kad bih ja pitao sad tebe: Sta? Nisi cuo za senzibilizaciju limfocita na encefalitogeni faktor domacina posmatrano kroz prizmu multimedijalne masmediologije??? Pa tebi fale PRAVA, OBJEKTIVNA znanja…
Da, prvi pokusaj je bio -59 godine, naucnika oparina da u laboratoriji napravi zivot. Stvorio je samo aminokiseline. No, da li je on bio evolucionista ili naucnik na polju abiogeneze?Dobro! A da li si se zapitao, zasto ne daju odgovore na ova pitanja? A moje pitanje tebi, Da li si ikada cuo da Naucnici pokusavaju da naprave zivot u Laboratoriji, ne bih se bas slozio da ih ne interesuje, ti naucnici koji i pokusavaju da stvore zivot po epruvetama nisu sigurno Kreacionisti.
proximo:Da, upravo je to ono sto je neophodno da se svet odrzi tu gde jeste. Da nemas slabe i jake nuklearne nebi postojalo ni tebe a bez tvog tela ni ta tvoja svest nebi mogla da raspravlja o pitanjima o kojim raspravlja posto vec rece da je telo mehanizam koji pamti a svest se neseca bez tela. A druga stvar, neutrino je cestice koje bombarduju tvoje telo milijardama puta u toku samo jedne sekunde i jedan su od oblika zracenja.