Tema za one koji žele da smršaju

Pivosok, tvoj osnovni problem od kojeg sve potice je sto ne umes da shvatis neku apstrakciju! Ti bi zeleo da sve ima svoju svrhu, ti robujes pragmatizmu kao nekom filozofskom nacelu - Sve sto se radi mora biti zbog neceg, zbog neke koristi, dobiti!

Ne razumes osnovnu stvar, a kao sto sam rekao treba puuuno vremena objasniti tebi neke stvari tj celokupnu filozofiju! Odavno nisam sreo takvog nekog coveka koji toliko ne razume smisao necega. Nebitno cega. Cak i kad mnogi i ne razumeju, oni i dalje ne razumeju ali podrzavaju tamo to necije, ali ti ne.

Ja mislim da on troluje da bi nervirao ljude :lol: :D

na profesionalnom treningu nema zabave...
to se zove rekreacija i to je sasvim nešto drugo...
ako hoćeš da radiš na sebi ili da se baviš sportom onda treba ili da se baviš profesionalno i da se profesionalno i ponašaš ili nemoj da radiš ništa....

profesionalac moze od sporta da zivi , zivo me interesira koliko forumasa ovdje moze da prezivi od sporta .Sport je za vecinu sporedna stvar . Treniranje na profesionalnom nivo za amatera je gubljenje vremena , a zivot ne moze da ceka

profesionalac moze od sporta da zivi , zivo me interesira koliko forumasa ovdje moze da prezivi od sporta .Sport je za vecinu sporedna stvar . Treniranje na profesionalnom nivo za amatera je gubljenje vremena , a zivot ne moze da ceka

ako je za tebe sport sporedna stvar,onda zaista ne razumem sta ces ovde...?????
za mene je sport najvaznija stvar u zivotu svakog coveka...dal amaterski ili profesionalno,ipak je najvaznija....
sport je taj koji je meni odredio zivotni put i ja sam danas ovo sto jesam samo i iskljucivo zahvaljujuci sportu...!!!!!!!!

i da..ima ljudi koji zive iskljucivo od sporta...prvi svetli primer toga je moj sensei...
tako da nemoj da pises o stvarima o kojima ne znas ili tek nesto znas...

Kakve to sad ima veze sa temom i sa onima koji žele da smršaju :dash:. To da li si profi ili rekreativac nema veze ako ti je cilj da smršaš, a da ne izgubiš mišićnu masu. I jedan i drugi moraju da imaju istu disciplinu po pitanju ishrane, treninga i odmora. Neke druge stvari se razlikuju ali ove tri ni malo.

Ti imaš svoju viziju o tim stvarim i to je ok ali nema smisla da hejtuješ i troluješ sa svakim novim postom.

Mожда мало глупо питање али ајде....

Занима ме да ли ћу се исто угојити ако унесем 100кцал преко нпр. зелене салате или 100кцал преко чоколаде?

Neces,salata ne moze da te ugoji nikako,koliko god kalorija uneses,a slatkisi su prazne kalorije i 80% njih ode u salo...Cokolada moze i treba da se jede,ali ne mlecna,nego crna cokolada...
Recimo pola sata posle treninga moze da se pojede 50 g crne cokolade...ta cokolada ce imati samo pozitivno dejstvo u svakom smislu.
Ili kao uzina takodje do 50 g cokolade moze da bude veoma korisno i dobro za nas organizam.

Kad se priča o trčanju radi mršavljenja, setih se ovog ;D :D
dddqp1.jpg

Mожда мало глупо питање али ајде....

Занима ме да ли ћу се исто угојити ако унесем 100кцал преко нпр. зелене салате или 100кцал преко чоколаде?

Ja knkretno ne gledam kcal nikad jer to i nije tolko bitno ako je ishrana sređena.

Šta znači srđena ishrana?

Kada ustanoviš svoje potrebe (u zavisnosti od ciljeva) za ugljenimhidratima (UH) , proteinima (P), mastima (M) i vodom. Onda lepo to i osmisliš, uzmeš tablice pa udr i podeliš sve to u 5-6 obroka.

A sad u vezi salate i čokolade. Čokolada je u 99% slučaja prost UH i to iz šećera, koji je za nekoga ko želi da smrša veliki neprijatelj. Nije ta količinha šećera opasna zbog količine kalorija koji nosi u sebi već zbog insulinskog odziva. Insulin ti je najanabolniji hormon koji postoji. On jednostavno ugrađuje sve na šta naiđe, pa sad ako imaš višak UH i M u organizmu (iz hrane) oni će jednostavno (da ti sada ne piskaram ceo proces) da završe kao masne rezerve.
Dok je salata vlaknasti UH (postoje još i skrobni) koji u sebi ima još i neke vitamine i minerale. Velika prednost vlaknastih UH je u tome što su oni teže svarljivi i organizam od njih dobija manje energije nego što potroši za njihovu obradu, a i ne podstiču pankreas na lučenje veće količine insulina.

Imam nekoliko pitanja:D

Prvo koja je razlika ako upraznjavas aktivnost u vremenskim razmacima

recimo sad 30 min aerobik pa za 4 sata 40 minta vezbi za celo telo

ili kad radite odjednom:)

-Jel smem da jedem samo beli deo snenokli:D?

- Moje nog su uvek nekako "jake" celu zimu hodam/trcim ali nisam bas radila vezbe (tek poslednjih mesec dana) i nekako su se "nabile"
Kako dobiti vretenaste listove i mrsavije noge :)

Imam nekoliko pitanja:D

Prvo koja je razlika ako upraznjavas aktivnost u vremenskim razmacima

recimo sad 30 min aerobik pa za 4 sata 40 minta vezbi za celo telo

ili kad radite odjednom:)

-Jel smem da jedem samo beli deo snenokli:D?

- Moje nog su uvek nekako "jake" celu zimu hodam/trcim ali nisam bas radila vezbe (tek poslednjih mesec dana) i nekako su se "nabile"
Kako dobiti vretenaste listove i mrsavije noge :)

- Treba uvek prvo da imas trening snage bilo da je sa tegovima ili sa sopstvenom tezinom,pa tek posle toga trcanje.Ako si dovoljno utrenirana mozes to sve kao jedan trening jedno za drugim,a ako nisi onda bolje razdvojis na dva treninga koja ce ti krace trajati i tako lakse podneses isti napor. ;)

-Ne znam sta su Snenokle,tj. znam da je neki kolac ali nisam ga jeo i ne znam kako izgleda,ali to nije ni bitno,vec ovo...mozes sebi svaki dan dati oduska da pojedes nesto sto ne valja,ALI gledaj da to bude samo jedna stvar,npr. volis bas,bas da pojedes cokoladu i pojedi onda svaki dan 50 g cokolade pola sata posle treninga,a zatim jedi normalan obrok sa proteinima i slozenim hidratima. :)

-Noge se resavaju samo ishranom,ne mozes smrsati samo u nogama ili samo u predelu stomaka,vec ravnomerno mrsavis... ;)
Najlakse i najbolje ces oblikovati noge tako sto ces krenutit u teretanu i raditi Cucanj,iskorak i Leg Curl sa sto vecom kilazom 6-8 ponavljanja.Znaci treba da radis sa najvecom mogucom kilazom da uradis 6 puta. ;)

-Noge se resavaju samo ishranom,ne mozes smrsati samo u nogama ili samo u predelu stomaka,vec ravnomerno mrsavis... ;)
Najlakse i najbolje ces oblikovati noge tako sto ces krenutit u teretanu i raditi Cucanj,iskorak i Leg Curl sa sto vecom kilazom 6-8 ponavljanja.Znaci treba da radis sa najvecom mogucom kilazom da uradis 6 puta. ;)
a ne znam i kada sam bila u najboljoj kondiciji nogue su mi stubaste ko kod Bijonse:(
Sve je ok samo te noge!!!
:D
Verovatno nisam dovoljno trenirala

A i ne valja mi kad jako smrsam onda mi obrazi upadnu pa ne budem lepa:D
mozda kad bi postojala neka vezba za jacanje obraza:D

nije lako biti ja:(

Hvala Laki Lucijano

Poslednja izmena:
Samo se opusti i uzivaj u vezbanju. ;)
Sve se resava ishranom,salo se ravnomerno topi...
Ali nazalost kod vecine ljudi se salo neravnomerno dobija a to je zasluga genetike i hormona...
Sredi ishranu i vezbaj i za 3 meseca ces biti prezadovoljna.
Ja sam za mesec dana smanjivao i po 3% masti a ostanem na isoj kilazi kao pre dijete jer dobijem misice,tako da ti je moj savet da citas i ucis o ishrani...sto vise budes znala to ces lakse ostvariti zeljene rezultate...
Za pocetak uzmi Knjigu Vezbanje i zdravlje,a pored toga mozes da posecujes forum Pansport-a gde imas sve o ishrani,treningu i suplementaciji,kao i Sajt personalnitrener.net gde takodje imas sve o ishrani,suplementaciji i treningu...pa polako citaj,uci i sve ce doci na svoje. ;) :)
Nikom nije sudjeno da bude debeo ili da bude anoreksican,samo treba da "slusa" svoje telo i da uci sta i kako treba da radi i svako ali svako ce ostvariti zelju da bude atletski gradjen,ako mu je to zelja naravno. :D

- Treba uvek prvo da imas trening snage bilo da je sa tegovima ili sa sopstvenom tezinom,pa tek posle toga trcanje.Ako si dovoljno utrenirana mozes to sve kao jedan trening jedno za drugim,a ako nisi onda bolje razdvojis na dva treninga koja ce ti krace trajati i tako lakse podneses isti napor. ;)

-Ne znam sta su Snenokle,tj. znam da je neki kolac ali nisam ga jeo i ne znam kako izgleda,ali to nije ni bitno,vec ovo...mozes sebi svaki dan dati oduska da pojedes nesto sto ne valja,ALI gledaj da to bude samo jedna stvar,npr. volis bas,bas da pojedes cokoladu i pojedi onda svaki dan 50 g cokolade pola sata posle treninga,a zatim jedi normalan obrok sa proteinima i slozenim hidratima. :)

hahah , preporucis da jos dize tegove , pa ce na kraju imati butinu ko ja , tj obim butine ko obim struka

hahah , preporucis da jos dize tegove , pa ce na kraju imati butinu ko ja , tj obim butine ko obim struka

To zavisi od ishrane i treninga.
Noge ako radi sa velikim kilazama,sto znaci mali broj ponavljanja jer radi sa 90% ili do maksimuma nece biti ogromne,vec ce se smanjivati a definisati,tacnije smanjice masti i misic ce porasti do odredjene velicine i to je to.
Dok kad zelis rast misica na nogama,tj. da budu sto vece (naravno opet sa sto manje masti),sto masivnije onda radis veci broj ponavljanja a logicno manje kilaze.
Kod nogu je kontra od ostalih misicnih grupa...
Da znas o cemu pricas i sta je u pitanju ne bi bio sujetan,a tako ispadnes glup...

Back