Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:hahaha: I ja sam jutros radio seminarski,sutra imam kolokvijume,i sad za vikend sam ih imao i do prvog jula cu imati svaki 3-4 dan.
Bukvalno mi se ne zivi,ovo vreme jos ubija u pojam. Dans sam odvalio san do 12,a vec mi se u 8 veceras uzasno spavalo.
Vreme je uzas,ceo dan sam presedeo i juce i danas i opet sam iz nekog razloga umoran.

Meni vreme prija, i nisam u gužvi za faks, čak i taj seminarski ne pišem sebi nego nekom drugaru, ali mi je svet i dalje besmislen.
Eto, da ne bude da sam subjektivan. :lol:

Učićemo noćas zajedno. :lol:

Što je najgore ja strašno uživam u učenju ovoga a pašću, gde to ima :lol:

Pokušaj da se krećeš brzinom bliskom brzini svetlosti, ili bar iznad polovine, relativistički efekti tada već počinju da se ispoljavaju...
Pa bih se ja onda vadio na dilataciju vremena.... Pokretni sat i onaj koji je u relativnom mirovanju neće pokazivati isto vreme... Pa ti kad ne dođeš na kolokvijum počni da se vadiš na nesihronizovane časovnike...
Ili uči opštu teoriju relativnosti i idi na Sunce, tamo vreme ne teče istom brzinom kao ovde, pa se onda pozovi na taj račun...
Ili veruj onom kineskom filozofu što je kontao da je lepitir koji sanja da je čovek i ne brini za kolokvijum.
:lol:

a jao de odnesoh raketu na generalku baš juče :mrgreen:
Znači ostaje mi kineski filozof koji je propovedo bol u kobaji, čini se da je to dobro rešenje :lol:

Što je najgore ja strašno uživam u učenju ovoga a pašću, gde to ima :lol:

a jao de odnesoh raketu na generalku baš juče :mrgreen:
Znači ostaje mi kineski filozof koji je propovedo bol u kobaji, čini se da je to dobro rešenje :lol:

Izgleda da ipak Hegel nije bio najluđi. :lol:

- - - - - - - - - -

Brate, naučio si valjda nešto od Ozija, svet je samo tvoja predstava, ja ne postojim, čak ni Verwest, a taj kolokvijum si sam izmislio. :lol:

Tačno. Ne postoji ništa. Sve je to produkt tvoje mašte. A ti si kako produkt svoje mašte, tako i naše, takođe. :hahaha:

A jeste ti lud taj profesor kad ti je dao bilo šta da čitaš od Hegela...
Mislim, ne zato što je Hegel nevredan filozof, čak naprotiv, nego što je za njega potrebno ozbiljno filozofsko znanje da bi ga uopšte čitao neko...s njim se i ovi po fakultetima muče mnogo, a ne učenik srednje škole...Sećam se da je baš moja profesorka filozofije rekla da Hegela treba bataliti osim ako ti to nije struka kao njoj :lol:
Lično iskustvo sa njim mi je da je stilski pretežak za čitanje i da mi je bukvalno falio jedan hegelovsko-srpski rečnik za njega, al možda sam to ja samo, ne znam kakav je tvoj utisak oko toga?

Ma ne čitam celu Fenomenologiju duha, da li ti stvarno misliš da sam ja toliko prolupala? :D
Učim filozofiju za ocenu, to je u pitanju. :D

Kad smo kod filozofije, meni ostalo da odgovaram Barklija, Loka i ne znam koje još filozofe... tad me mrzelo da učim, a sve ostalo odgovarao, a sad tek ne znam šta ću s vremenom. Valjda će mi oprostiti bičarka. Predavao sam Kanta, majku mu.

Koliko imam da učim toliko mi se ne uči. I toliko neću učiti... ja mislio prijemni će mi praviti problem, lomiti živce. Sad kontam da je prijemni piece of cake, kao i cela gramatika, a da ću da padnem u školi. E crna elektrotehničko, na ****** te nabijem!

A jeste ti lud taj profesor kad ti je dao bilo šta da čitaš od Hegela...
Mislim, ne zato što je Hegel nevredan filozof, čak naprotiv, nego što je za njega potrebno ozbiljno filozofsko znanje da bi ga uopšte čitao neko...s njim se i ovi po fakultetima muče mnogo, a ne učenik srednje škole...Sećam se da je baš moja profesorka filozofije rekla da Hegela treba bataliti osim ako ti to nije struka kao njoj :lol:
Lično iskustvo sa njim mi je da je stilski pretežak za čitanje i da mi je bukvalno falio jedan hegelovsko-srpski rečnik za njega, al možda sam to ja samo, ne znam kakav je tvoj utisak oko toga?

Moja profesorka em što je luda pritom je i glupa. Pravi se da razume nešto a veze nema s mozgom. Ne podnosim je. Ne znam koji me đavo terade da radim maturski iz filozofije kad jedva čekam da je se otarasim.
Hegelova filozofija se smatra vrhuncem filozofije i previše je kompleksna ne samo za naš uzrast, nego i inače.
Mada kad sam uzela da čitam ovo shvatila sam da nije toliki bauk koliko sam ja imala averziju prema svemu tome.

Nije problem u kompleksnosti, Hegelov tekst nije kompleksan, on je samo stilski nakaradan, a još je Hegel sklon kovanicama više od ostalih filozofa
nemački idealizam se SMATRA vrhuncem, a u stvari je slepo crevo filozofije

Ajde, shvatila sam ja to sve nekako, shvatam ja donekle o čemu on priča, ali mi nije jasno na osnovu čega je došao do takvih zaključaka. Po mom mišljenju to što je on pričao nema smisla. Na primer, Šopenhauer govori kako naša volja nikad ne može biti zadovoljena, ia kad god ostvarimo neku težnju osećamo dosadu. Kjerkegor kaže tako da čovek večito živi u strahu i strepnji zbog smrti. I to ima nekog smisla. Nebitno da li se ja slažem sa tim, to ima smisla. Sartr je bio malo lucidan pa nije ni sam znao šta hoće da kaže, ali Hegeel... On je bio totalno fijuu fic... On je bio vrhunac kako god okreneš. :D

I Šopenhauer trabunja takođe, samo što se čini da je to njegovo upotrebljivije, u stvari je takođe bezvezarija
ti kad postaviš dualizam kao aksiom, ti si već napravio logičku grešku i zapadnjaci su to ponavljali x puta još od Platona
mislim, to svakako ima uzrok u religioznoj politici gde se insistira na ontološkom dualizmu
u svakom slučaju, nijedan metafizičar nije daleko dogurao što se tiče filozofije, barem se meni tako čini :lol:

Јој људи, сад бих вам се радио изјадао и тражио савет, али не знам како. :lol:

У питању су две женске, једна коју ја мувам и други којој се изгледа ја свиђам. :lol:
Компликације је та што се њих две знају, и што са овом коју мувам треба да се видим у суботу, а са овом другом у петак.

Каже мени мој паметни ортак: смувај прво ову у петак и онда ће ова прва да ти се накачи ко крпељ.
Неписано правило, кад имаш рибу све ти се каче на врат. :lol:

:think:

Нисам паметан...

Зипа, ова прва што ми се свиђа је у некој фази да је не интересују мушкарци... :confused: нисам ово сам закључио, објаснио сам њено понашање ортакињи, па ми је она рекла да је у истој животној доби шутнула фрајера питај к. зашто, али једноставно тако још дошло. А и помињао сам да би тој малој, фазон дао годину дана да се издува, јер је стварно изувише "жива" за мене.. :lol: Крајње сам статичан. :lol:

Да... капирам шта хоћеш да ми кажеш. Па фазон, није да ми се ова прва свиђа брутално да не могу да живим без ње, то би била врла проста ствар.
Фазон, свидела ми се и у почетку сам се наложио, заљубио, како год хоћеш, ко шипарица... међутим после је то било све хладније и хладније...
Сад сам у фазону, ај ако хоће, ако неће ******...

Не познајем их довољно... то је оно што ме ебе.

Ko zna da li si ti to dobro procenio da se ona lozi na tebe.
Pucaj ti na tu sto treba da muvas,to idi pa sta bude.

@ moj problem

Ladno sam skinuo rad,malo ga prepravio i posaljem profesorci na mejl da prekontrolise i zena provali da sam kopirao rad.
danas smo razmenili 10 mejlova,vec me sramota i uradio sam drugu temu sam,nasao sam neke novinske clanke,neke studije,****** materine sve to lepo iskopirao u rad i zena ladno otvori ponovo stari prilog. :lol:
Ubicu se ako i ovaj 11 put nesto ne bude bilo odbro ili ako kaze pa vec je i ovo bilo u radovima.

Poslednja izmena:
Ајмо овако: сазнао сам да се прва "жалила" на мене гдин-у "надређеном". Тако да сам га подувао.
Друга ми је управо рекла: само ми јави сутра шта треба да понесем да скршимо то (пројекат је у питању) брзински. Тако да сам га и ту подувао.

Case closed... back to geek world again.

:vatromet:

Лаку ноћ, пријатно...

two_smileys_drinking_beer_together.gif

П.С. Модераторка или мод могу слободно да побришу ове моје дирљиве постове.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back