Poštovanje žene

Mi smo od poštovanja napravili kvantnu fiziku: drugačije kad je muško, drugačije kad je žensko, drugačije kad je "umno"... ;)

A zapravo je isto: karakter + ponašanje = poštovanje.

Ostalo su varijacije na temu ega.
Pa jeste, za mnoge je postovanje kvantna fizika i nesto sto ne mogu da skapiraju niti dekodiraju da bi znali da zahtevaju i pruzaju.
Postovanje na prvom mestu zahteva uvazavanje zatim ophodjenje a onda dobijes postovanje

Dakle ja tebe uvazim kao sagovornika, zatim se prema tebi ophodim lepo cak i ako ne mislimo isto i to za rezultat neminovno ima postovanje.
Znaci ja sam tebe ispostovao time sto sam te uvazio i prema tebi se ophodio fino.
Zapravo je to postovanje.
A karakter tu moze i da igra i da ne igra ulogu.

Pa jeste, za mnoge je postovanje kvantna fizika i nesto sto ne mogu da skapiraju niti dekodiraju da bi znali da zahtevaju i pruzaju.
Postovanje na prvom mestu zahteva uvazavanje zatim ophodjenje a onda dobijes postovanje

Dakle ja tebe uvazim kao sagovornika, zatim se prema tebi ophodim lepo cak i ako ne mislimo isto i to za rezultat neminovno ima postovanje.
Znaci ja sam tebe ispostovao time sto sam te uvazio i prema tebi se ophodio fino.
To su prohujala vremena, baš jutros sam sa ocem pričala o tome.
Ja sam 1975. godište i u moje vreme kad prolazim pored odraslih osoba nekulturno je bilo proći sa rukama u džepovima...a kamoli sve ostalo.

To je važilo čak i u vreme Aristotela: "Samo obrazovan um može da razume mišljenje drugačije od njegovog bez neophodnosti da ga prihvati".

Meni je čudan odnos dve žene. Pre će neki muškrac da dobije poštovanje od žene nego žena od druge žene. Imam utisak da je problem sujete kod žena jače izražen il bar vidljiv više. A zaista umni ljudi i ne očekuju tako nešto. Imaju svoj mali svet i sve van toga im je nebitno.
Englezi su nedavno vršili istraživanja o ponašanju ljudi na radnom mestu, klanovi, grupisanje itd i došli do zaključka da tri žene u jednoj grupi nikako ne mogu da funkcionišu jer se iz nekog razloga pre ili kasnije uvek dve udruže protiv one treće. Zašto, nisu ni oni umeli da objasne.🤔

Čitao u Daily Mail.

To su prohujala vremena, baš jutros sam sa ocem pričala o tome.
Ja sam 1975. godište i u moje vreme kad prolazim pored odraslih osoba nekulturno je bilo proći sa rukama u džepovima...a kamoli sve ostalo.
To ti je manje vise vaspitanje, i ne mora imati toliko veze sa postovanjem.
Ja recimo starijim ljudima koje poznajem ne persiram ali ih postujem.
Izadjem iz zgrade i sretnem dedu koji ima 85 godina i pozdravim ga recima postovanje cika Stevo, jel si mi dobar i kako si tralalalaa
Vaspitanje i suva etikecija neeminovno imaju za posledicu englesku folersku ustogljenost i ukocenost a to je meni licno vise nekultura nego kultura, stvara barijere i ukalupljuje odnose koji bivaju povrsni uglavnom.

Sa druge strane pridrzim vrata komsinici retardu zato sto sam vaspitan a ne zato sto je postujem. To je ono sa cim izadjes iz kuce i deo je bejzika i ne moze da se menja a da te ne opterecuje i time smara.
Zamisli sad kad bi ja selektivno gledao ko nailazi iza pa se zamarao kalkulacijama kome hocu a kome necu pridrzati vrata.
To je stvar vaspitanja i to je to. Dakle to je vaspitanje koje nema veze sa postovanjem.

Trece ti je komsija sa treceg koga sam hteo da prebijem oko nekog njegovom samo njemu poznatog tumacenja prava na parking mesto.
Nesto poceo da iede gomwa ja mu lepo objasnio onda on nije razumeo poceo da galami ja mu reko nevaspitan si prebicu te, skarlikaces ovde ko pregazen ker
imaces neprijatno i ruzno iskustvo koje moze i da ti se ponovi neodredjen broj puta dok ne naucis.

E njemu recimo ne iskazujem nikakvo postovanje cak ni propisano elementarnom kulturom iz razloga samopostovanja. Dakle ja kao zrela zdrava i drustveno odgovorna jedinka imam odredjen nivo integriteta licsnosti i postovanja preko koga necu da prelazim.
Posto si mislio da moze nesto sto ne moze a ja sam ti pokazao da ne moze ti sad menjas pricu kao neka ljigica ocekujuci da ja pratim to tvoje prostituisanje sa vlastitim postovanjem ili tvojom vizijom postovanja drugih blablabla.

Znaci treba tu praviti razlike, postovanja radi jel <3

Sto ovaj gore postovani kolega pomenu
postovanje nije kvantna fizika... zapravo je vise od kvantne fizike za najveci broj ljudi.
Jer su ljudi generalno ma koliko birali da verujemo drugacije stoka u vecini..

Neko ko je fin i kulturan i ponasa se lepo i ophodi se sa postovanjem prema kolegama na poslu
a kuci rodjenu kevu rani gmwima i maltretira vlastitu decu gazeci po njima bez empatije za mene nije vredan postovanja.

Neko ce reci fin kulturan, za mene je go khuraz koji nije vredan postovanja.
Sa druge strane neko drugi ce reci za mene da nemam postovanja jer takvoj osobi ne odajem postovanje.
I to se nadovezuje na moju pricu iznad da postovanje koje ide na teret samopostovanja nije i ne moze biti postovanje vec je foliranje.
A osoba koja folira u tom smislu nema postovanja prema sebi a onaj koji ne postuje sebe nece postovati ni druge i tu se krug zatvara.

Time smo utvrdili da vaspitanje i postovanje nisu isto i ako vaspitanje na jedan nacin propisuje postovanje kao podrazumevano.
Kao i uvek, primera je puno a istina jedna <3

I jos jedna stvar, ljudi zaziru od osoba koje imaju samopostovanje.
I drugacije validiraju njihovo postovanje.

Kvalitetni ljudi sa zdravim samopostovanjem ne nalaze kao vrednost ukazano postovanje onih ljudi koje ne postuju sa razlogom.
Glupavi ljudi tumace elementarnu kulturu kao postovanje, dok je to zapravo vid samopostovanja (dobar dan tebi je dobar dan bilo kome ko se mogao naci na tvom mestu u dato vreme)

Ipak je to kvantna fizika

Englezi su nedavno vršili istraživanja o ponašanju ljudi na radnom mestu, klanovi, grupisanje itd i došli do zaključka da tri žene u jednoj grupi nikako ne mogu da funkcionišu jer se iz nekog razloga pre ili kasnije uvek dve udruže protiv one treće. Zašto, nisu ni oni umeli da objasne.🤔

Čitao u Daily Mail.
Interesantno, pitala me kćerka jedinica (pošto sam i ja jedino dete) da li je i u mojoj porodici kao kod nje, uvek 2 protiv 1, ili sa majkom protiv oca, ili sa ocem protiv majke ili roditelji protiv mene - DA - ali nikad ne možemo da budemo OK svo troje istovremeno.

Znači da nije do žena, nego ima nešto kod tih neparnih brojeva.

Interesantno, pitala me kćerka jedinica (pošto sam i ja jedino dete) da li je i u mojoj porodici kao kod nje, uvek 2 protiv 1, ili sa majkom protiv oca, ili sa ocem protiv majke ili roditelji protiv mene - DA - ali nikad ne možemo da budemo OK svo troje istovremeno.

Ne znam šta bih ti rekao , tamo uopšte nije pisalo da tri muškarca imaju isti problem a u mojoj porodici , supruga, ja, sin 17 godina, nema apsolutno nikakvih grupašenja.

Možda su potrebne minimalno 2 žene u te 3 osobe, ne znam.🤔

I "bezumne" žene i muškarci zaslužuju poštovanje njihovog ljudskog dostojanstva. Ne postoji ništa tako razarajuće kao demencija/Alchajmer, još treba da ih tetiramo kao ne znam šta jer su bolesni. Saberite se.

Ima i do zena ( i muskaraca)
Takva je dinamika.

Mrzi me da pisem :)

I "bezumne" žene i muškarci zaslužuju poštovanje njihovog ljudskog dostojanstva. Ne postoji ništa tako razarajuće kao demencija/Alchajmer, još treba da ih tetiramo kao ne znam šta jer su bolesni. Saberite se.
Pa naravno da treba da ih tretiramo na odredjen poseban nacin i da se sa takvim licima mora i ima postupati na dosledan nacin.
Oni spadaju u slabe i nemocne i svakako da imaju poseban tretman.
To su ljudi koji uzivaju tudju negu i nisu sposobni za normalno ucesce u drustvu.
Zato drustvo ima moralnu obligaciju prema takvim ljudima i posebne mere za postupanje sa njima u civilizovanom drustvu.
Niko normalan takve ljude ne lisava postovanja i ne uskracuje im dostojanstvo.

Back