takozvano etnicko ciscenje srba iz "RSK"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno je da je ta bezanija Srba iz "RSK" bila ranije isplanirana kao dogovor Tudjmana i Milosevica uostalom Sloba je Tudjmanovom savetniku Sarinicu koji ga je ceo rat tajno poseciivao porucio "reci Franji da se strpi ionako cete vi to sve dobiti samo sada ne smem od ovih ovde "misleci pritom na nacionalisticke snage u Srbiji koje su ga tada jos podrzavale .Plan je generalno bio da Sloba tih 200 000 Srba iz pasivnih krajeva Hrvatske prebaci na Kosovo kako bi malo popravio etnicku sliku, a da umesto njih Tudjman naseli BiH Hrvate najvise iz bosanske Posavine koja je pripala RS a gde je zivelo takodje oko 200 000 Hrvata pre rata.Ali iako uzmemo da je tacno da su Srbi otisli planirano iz Krajne sto je istina jer je vojska prva pobegla to ne cini Hrvate nevinim jer ono sto se desilo neposredno nakon Oluje cini tu akciju jednim od najvecih zlocina u proteklom ratu ubijeno je izmedju 1000-2000 srskih civila mahom staraca koji su poslusali Tudjmanov "apel " da ne beze iz HR .Jos veci dokaz da je Oluja etnicko ciscenje je cinjenica da je HV i ostale paravojne jedinice popalio desetine hiljada srpskih kuca kada su borbe bile uveliko zavrsene sto govori o jasnoj nameri Hrvatskje drzave da se Srbi vise nikada ne vrete u nju o tome su govorili i mnogi hrvatski liberalno orijentisani intelektualci koji su sami priznali da je dalmatinsko zaledje gorelo mesec dana posle Oluje sto je simptomatino ako znamo da u samoj akciji nije bilo vecih razaranja posto je jedna strana pobegla glavom bez obzira.

Че Гевара:
Pa onda i mi imamo pravo da pokoljemo sve Šiptare dole na Kosovu jer i oni hoće da prave paradržavu "Kosovo" i to uopšte nebi bila zločinačka akcija već akcija za vraćanje srpskog suvereniteta nad ovom oblašću u Srbiji.Jedva čekam da radikali,SPS i DSS naprave koaliciju pa da pred Savet Bezbednosti iznesu i pitanje Srpske Krajine pa da vidim šta će onda Amerika da kaže kad nas Rusi opet podrže.I da ti još nešto kažem,bilo je i pitanje 2006.godine da u Ustavu Srbije istaknemo Srpsku krajinu kao teritoriju koja je u sastavu Srbije ali pod privremenom okupacijom Hrvatske,kao što stoji u Irskom ustavu za pitanje Severne Irske.

da niste pokusali stvorit etnici cistu srbiju i protjerali albance sa kosova ne bi imali problema sa nezavisnosti kosova jer koliko ja znam niste imali problem kosova 98'me.
ali ni to nije tema.

De_Sisti:
da li je vas hrvate sramota sto pripadate narodu iz koga su ponikli ovakve spodobe?

img0075.jpg

noz.jpg

350px-Churchandstate1.jpg

Heh... Hrvatska posla... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

svetolik trpkovic:
Tacno je da je ta bezanija Srba iz "RSK" bila ranije isplanirana kao dogovor Tudjmana i Milosevica uostalom Sloba je Tudjmanovom savetniku Sarinicu koji ga je ceo rat tajno poseciivao porucio "reci Franji da se strpi ionako cete vi to sve dobiti samo sada ne smem od ovih ovde "misleci pritom na nacionalisticke snage u Srbiji koje su ga tada jos podrzavale .Plan je generalno bio da Sloba tih 200 000 Srba iz pasivnih krajeva Hrvatske prebaci na Kosovo kako bi malo popravio etnicku sliku, a da umesto njih Tudjman naseli BiH Hrvate najvise iz bosanske Posavine koja je pripala RS a gde je zivelo takodje oko 200 000 Hrvata pre rata.Ali iako uzmemo da je tacno da su Srbi otisli planirano iz Krajne sto je istina jer je vojska prva pobegla to ne cini Hrvate nevinim jer ono sto se desilo neposredno nakon Oluje cini tu akciju jednim od najvecih zlocina u proteklom ratu ubijeno je izmedju 1000-2000 srskih civila mahom staraca koji su poslusali Tudjmanov "apel " da ne beze iz HR .Jos veci dokaz da je Oluja etnicko ciscenje je cinjenica da je HV i ostale paravojne jedinice popalio desetine hiljada srpskih kuca kada su borbe bile uveliko zavrsene sto govori o jasnoj nameri Hrvatskje drzave da se Srbi vise nikada ne vrete u nju o tome su govorili i mnogi hrvatski liberalno orijentisani intelektualci koji su sami priznali da je dalmatinsko zaledje gorelo mesec dana posle Oluje sto je simptomatino ako znamo da u samoj akciji nije bilo vecih razaranja posto je jedna strana pobegla glavom bez obzira.

ja sam prosto iznenadjen.... evo ruke za post

ZG_city:
ja nemam potrebi vrijedat tvoju inteligenciju kad je nemas jer kad bi j eimao bio bi u stanju pogledat cinjenice i donjet pravovaljane zakljucke.
a sto se tice tvog ne povjerenja hrvatskim vlastima po pitanju povratka srba, savjetujem ti da procitas ovo http://www.predsjednik.hr/default.asp?gl=200705150000001

Prvo, moj pol je ženski, o inteligenciji bi se dalo diskutovati. a što se tiče izjava vaših državnika, samo jedno: papir trpi sve.

Ovim završavam svaku dalju diskusiju s tobom, obzirom da je počelo direktno vredjanje, a to ne mogu da dozvolim. Uživaj u svom neznanju, ponekad je ono blaženo, veruj mi da i ja imam ponekad želju da mnogo toga ne znam, a nažalost znam. Drugim rečima, volela bih da živim u tvom svetu snova.

Pozdrav.

De_Sisti:
"par ustaskih zlocinaca" pobi par stotina hiljada srba u tzv NDH?!?!!?

"stari ovo nij etema o drugom svjetskom ratu!".... pa obicno ide takav izgovor... "OVO NIJE TEMA O NDH, SAD JE TEMA OVO , SAD JE TEMA ONO".... cekaj, da li oni ljudi koji su pre koju deceniju na najstrasniji nacin bili pobijeni , ne zasluzuju paznju? zar su onih 80,000 u jasenovcu (koje vi priznajete) sa imenim i prezimenima nebitni???? e pa ne moze tako.... niste vi hrvati prosli katarzu, zato se i dalje tako postavljate prama srbima...

a ti itvoji navodi o ratu, tolikim zrtvama i slicno.... druze, pa nije HTV jedini izvor informacija...
inaace, ko je kriv za zrtve u hrvatsko-bosnjackom ratu? Srbi? koliko ja znam srbi su sapsavali dupeta vasim sunarodnicima iz enklava u centralnoj bosni

da ovo NIJE tema o jasenovcu. i ne kuzim sta hoces postic? hoces rec da ste vi imali moralno pravo okupitar i etnicki ocistit 1/3 HR jer su ustase pobile tisuce i tisuce srba u NDH? to je ta neandertalska logika po kojij bi i izrael imao moralno pravo sad bacit atomsku bombu na njemacku jer eto njemci su ubijali zidove u drugom svjetskom ratu.

ZG_city:
da niste pokusali stvorit etnici cistu srbiju i protjerali albance sa kosova ne bi imali problema sa nezavisnosti kosova jer koliko ja znam niste imali problem kosova 98'me.
ali ni to nije tema.
Pa da vi niste čistili Hrvatsku od 1914 pa čak i ranije do 1991. od Srba,jer ste pošto poto hteli da stvorite homogenu Hrvatsku,1991 nebi imali problema sa otcepljenjem Srpske krajine.Srbima je tada prekipelo.

ZG_city:
ali ni to nije tema.

Ово је најобичнија ЛАЖ и најобичнија ИЗМИШЉОТИНА... коју су медијски лансирале и обрадиле стране обавештајне службе ТО И ВРАПЦИ НА ГРАНИ ЗНАЈУ... а само олош твог калибра може да се позива на тако нешто да би
себе и своје генетско злочиначко порекло пред собом оправдао.. 8-)

ZG_city:
ali ni to nije tema.

Vidji, zna se da problem izmedju Srba i siptara postoji oduvijek, nego interesuje me sta ti imas da kazes za tvrdnju da su siptari proterali Hrvate sa Kosova i Metohije, i da li uopste znas za taj podatak?

Terazijski Crnogorac:
Vidji, zna se da problem izmedju Srba i siptara postoji oduvijek, nego interesuje me sta ti imas da kazes za tvrdnju da su siptari proterali Hrvate sa Kosova i Metohije, i da li uopste znas za taj podatak?

ne znam za taj podatak. samo znam da na kosovu postiji janjevo- hrvatsko selo koje je i danas tamo i nisam cuo da hrvati tamo imaju problema

ZG_city:
a sta ti mislis da im hrvatska vlada laze i ne misli tako kad kaze da se vrate u HR? vjerojatno to pokazuje obnavljajuci im kuce i gradeci nova naselja za hrvate iz BIH koji su zivjeli u kucama srba u HR...
a ova druga recenica nema veze s mozgom...
istina, svaka se drzava brine o svojim civilima u ratu. tako je se HR pobrinula za svoje progranike i izbjeglice smjestavajuci ih po jadranskim hotelima i izbjeglickim kampovima. samo stu se ti protjerani civili iz "RSK" ppobunili protiv vlastite drzave, pocinili agresiju na vlastitu drzavi i htjeli se odcjepit od vlastite drzave. i to je sustina problema

Суштина проблема је та што Србија због својих политичких проблема тренутно није у стању и није у могућности да уради оно једино ШТО ТРЕБА ДА УРАДИ:

1. Да НДХ властима постави УЛТИМАТУМ И ОДРЕЂЕНИ РОК до ког мора
ДА ВРАТИ СВИМ СРБИМА ЊИХОВУ ИМОВИНУ И ДА ОМОГУЋИ ПОВРАТАК
НА ЊИХОВА ИМАЊА И ИСПЛАТУ СВЕ ШТЕТЕ КОЈА ЈЕ ДО САДА УЧИЊЕНА...
у противном - ако и даље стока усрашка то одбија ПРОТЕРАТИ СВЕ 'РВАТЕ
ИЗ СРБИЈЕ, запленити њихову имовину - и пошто је то далеко мање вредности
него оно што је оставило 300 000 Срба - ОБРАТИТИ СЕ СУДУ У СТРАЗБУРУ !

cinjenica? jasenovac? Jadovno? prebilovci? pokolj u glinskoj crkvi?

cekaj, purgeru, zar mislis da je srbima u hrvatskoj bilo svejedno kada su videli vracanje sahovnice? kada su videli pojavu raznih paraga, spegelja, glavasa i slicnih? pa ne postoji srpska porodica u hrvatskoj u kojoj bar jedan clan nije ubijen u WW2... neke familije su potpuno istrebljene u NDH

ZG_city:
ne znam za taj podatak. samo znam da na kosovu postiji janjevo- hrvatsko selo koje je i danas tamo i nisam cuo da hrvati tamo imaju problema
Tacno, to je Janjevo, ali si pogresno informisan, ili si neinformisan, sudbinu Srpskih prognanika sa Kosova i Metohije delili su i Hrvati iz tog sela, raspitaj se malo, nema ih vise tamo...tuga brate, tuga... :(

De_Sisti:
cinjenica? jasenovac? Jadovno? prebilovci? pokolj u glinskoj crkvi?

cekaj, purgeru, zar mislis da je srbima u hrvatskoj bilo svejedno kada su videli vracanje sahovnice? kada su videli pojavu raznih paraga, spegelja, glavasa i slicnih? pa ne postoji srpska porodica u hrvatskoj u kojoj bar jedan clan nije ubijen u WW2... neke familije su potpuno istrebljene u NDH

pa da drazi im je bila srpska zastava nego zastava drzave u kojoj su zivjeli. sahovnica je hrvatski nacionalni simbol isto kao njemcima orao i ne znam zasto bi to nekom smetalo?
a marginalac kao paraga nije imao nikakvog utjecaja na drzavnu politiku a i pogledaj u kojim se okolnostima pojavio- u okolnostima srpske agrsije i pokusaja odcjepljenja djelova hrvatske. a sto se glavasa tice on je hrvatski general i ja mu skidam kapu jer je osjek pod njgovim zapovjedistvom nije pao u srpske ruke.

i opet ti ponavljam- zasto spominjes NDH? hoces rec da ste imali moralno pravo radit te gadosti jer su ustase imale rasne zakone protiv srba u drugom svjetskom ratu??
to je neandertalska logika kojom bi izrael imao puno pravo i bez imalo griznje savjesti bacit atomsku bombu na njemacku!

Anastazio:
Ne znaš? Ti koda si s Marsa pao, da ne kažem s Venere... a... živiš u Zagrebu, nemaš pojma šta se na Kosovu dešava. Da znaš šta su sve Šiptari radili Hrvatima za vreme rata ne bi ih tako branio.

pa moram priznat da sam slabo informiran o kosuvu, ali nisam cuo da su hrvati (ja ne znam koliko njih tamo uopce ima, vjerojatno u promilima) imali problema na kosovu.

Hrvati-jedini narod koji se ponosi svojom nacistickom prosloscu, i jedini narod koji se dici svojim zlocinima, i svojom Crnom legijom koja je bila sa nemackom vojskom kod Staljingrada ( jeste da su ih Rusi istranzirali kao za pecenje, i da su ih vratili u NDH u crnim plasticnim kesama i da su vas Nemci popljuvali jer su sami izjavili da je Crna legija bio najlosiji odred koji je bio na Istocnom frontu, sa najnizim moralom, da su prvi bili kada treba da se ubijaju civili, ali da su i prvi koji ce da pobegnu sa bojnog polja kada se malo zapuca. Lepo je cika Adolf rekao: " U NDH ne vlada nikakva dobro organizovana vojska i policija. U NDH vlada najobicnija raspustena ustaska banda." )

deki12345:
Hrvati-jedini narod koji se ponosi svojom nacistickom prosloscu, i jedini narod koji se dici svojim zlocinima, i svojom Crnom legijom koja je bila sa nemackom vojskom kod Staljingrada ( jeste da su ih Rusi istranzirali kao za pecenje, i da su ih vratili u NDH u crnim plasticnim kesama i da su vas Nemci popljuvali jer su sami izjavili da je Crna legija bio najlosiji odred koji je bio na Istocnom frontu, sa najnizim moralom, da su prvi bili kada treba da se ubijaju civili, ali da su i prvi koji ce da pobegnu sa bojnog polja kada se malo zapuca. Lepo je cika Adolf rekao: " U NDH ne vlada nikakva dobro organizovana vojska i policija. U NDH vlada najobicnija raspustena ustaska banda." )

Како је било онда - тако је исто и сада..... 8-)

deki12345:

da mi je samo zant od kud vadis takve egluposti :lol: :lol:
njemci izjavili da crna legoja... di su to izjavili? vjerojatno na press konferenciji za novinare koju je adolf osono sazvao :lol: :lol:

a o tome da smo ponosni na fasizam za vrijeme drugog svjetskog rata govori cinjenica da se svake godine slavi dan antifasisticke borbe, a komemoracija se odrzava u sumi brezovica kod siska gdje je formiran prvi antifasisticki partizanski otpor na prostoru EUROPE!

OVO NIJE TEMA O WW2!!!

ZG_city:
koliko ja znam niste imali problem kosova 98'me.
Problem Kosova je nastao kada je na čelo zajedničke nam države zajahao drug Tito - mnogo pre "98'me".

Što se tiče ustaškog debilizma ("takozvano etničko čišćenje") koji pokušavaš da proguraš na srpskom forumu - ne vredi ni trošiti reči.

Da se pojavi tema "takozvano etničko čišćenje Muslimana u Srebrenici", mislim da bi moderatori (sasvim opravdano) zaključali istu zbog uvrede.

Pitanje za moderatore: Ovde uvrede nema????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back