takozvano etnicko ciscenje srba iz "RSK"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rdeki:
Problem Kosova je nastao kada je na čelo zajedničke nam države zajahao drug Tito - mnogo pre "98'me".

Što se tiče ustaškog debilizma ("takozvano etničko čišćenje") koji pokušavaš da proguraš na srpskom forumu - ne vredi ni trošiti reči.

Da se pojavi tema "takozvano etničko čišćenje Muslimana u Srebrenici", mislim da bi moderatori (sasvim opravdano) zaključali istu zbog uvrede.

Pitanje za moderatore: Ovde uvrede nema????

ja sam dao argument koji ide u prilog tome da je civilno stanovnistvo u takozvanoj "RSK" evakuirano od od srpske vojske.

De_Sisti:
registra, ja znam kakav nam je RTS bio 90ih... ali vidim da je i HTV ucinio svoje.... itekako

Naravno, samo što se RTS danas više ne bavi time, a HRT nastavlja tradiciju. Gledaj malo, pa ćeš videti kako i danas pričaju o Srbiji, domoljublju, o Oluji. Da te želudac zaboli kad slušaš te nebuloze. Naravno da naš "prijatelj" misli tako, pošto očito samo gleda takve stvari.

Registra:
Naravno, samo što se RTS danas više ne bavi time, a HRT nastavlja tradiciju. Gledaj malo, pa ćeš videti kako i danas pričaju o Srbiji, domoljublju, o Oluji. Da te želudac zaboli kad slušaš te nebuloze. Naravno da naš "prijatelj" misli tako, pošto očito samo gleda takve stvari.

kod nas je hrvatska zastuoljena samo preko dela karte (istocna slavonija) na vremenskoj prognozi...

ili ukoliko se desi neko kamenovanje srba, paljenje kuca i slicno...

btw. OVAJ PURGERSKI DEBIL SE PONOSI BRANIMIROM GLAVASOM PO CIJEM SU NAREDJENJU NJEGOVI LJUDI TERALI SRBE DA ISPIJAJU KISELINU IZ AKUMULATORA.... koliko ja znam , zbog toga je i optuzen.... a ovamo, purger, sipa pricu "odbranio osjek".... od koga odbranio? od baba snajperista? (ovo za babe je postovao jedan hrvatski domobulj na krstarici pre sedam dana, pukao sam od smeha)

Ja ne sumnjam da ce Tadic da se izvini HVO-u i hrvatskom narodu za to shto se neopravdano Bljesak&Oluja u Srbiji smatraju etnichkim chishcenjem...kad je svima jasno da to nisu....
Shto je i razumljivo od nekog ko se okrvio sa Hrvatima-zena mu je Hrvatica i deca polu-Hrvati.
A za sve Ujke sa 4uma:"Pamti pa vrati".
Znaju i oni da ih ako se situacija u svetu promeni to kad-tad cheka.
Da su bili na vlasti tada politichari koji stvarno brinu o interesu ove drzave,dana kada je pao Knin trebalo je objaviti rat Hrvatskoj i zgaziti ih do Zagreba.A traktorijada ne bi ishla samo u 1 pravcu nego bi i svi Hrvati iz Srbije trebali da budu najureni.
Ali tako je to kad imash komunjare na vlasti....pa nishta nije uchinjeno.

Сину тиcућуљетне културе

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,
На пољима родним, бранећи их часно
Китио си цвећем сваког освајача,
Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.

Слободу си вечно, закржљала расо,
Чек’о да донесу туђи бајонети,
По горама својим туђа стада пас’о,
Јер достојно не знаш за Слободу мрети.

Покажи ми редом Витезе твог рода,
Што балчаком с руку сломише ти ланце,
Где је Карађорђе твојега народа,
Покажи ми твоје термопилске кланце.

С туђинском си камом пузио по блату,
С крволоштвом звера, погане хијене,
Да би мучки удар с леђа дао Брату,
И убио пород у утроби жене.

Још безбројна гробља затравио ниси,
А крваву каму у недрима скриваш,
Са вешала старих нови коноп виси,
У сумраку ума новог газду сниваш.

Бранио си земљу од нејачи наше,
Из колевке пио крв невине деце,
Под знамење срама уз име усташе,
Ставио си Христа, Слободу и Свеце.

У безумљу гледаш ко ће нове каме,
Оштрије и љуће опет да ти скује,
Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме,
Ко најбоље уме да ти командује.

slavonija:
neznam kako dolazis do te brojke..
А, колико је Срба прогнано тад из Хрватске?
И не само тад, него током читавог тог периода. И не само из тих области, већ и из читаве Хрватске...
Кад се сабере, неће бити да је мање од 300 хиљада.

osim toga ja to nisam rekla...rekla sam samo oni koji nisu okrvarili ruke i jos uvijek (naivno) vjerujem da su pojedinci
Извини, али није звучало тако.
Или, доиста, не верујеш да су појединци?
Па ће и ту на крају испасти да је крив читав тај народ.

Да ли осећате бар некакву, благу макар - нелагоду, што је неколико стотина хиљада хрватских ГРАЂАНА (да на тренутак "заборавимо" њихову националност), отерано?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back