Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Divna je :cmok:.

Nikako da poskidam sa fotoaparata slike svih mojih maca zbog kojih se napatih po veterinarima vec peti mesec :eek:. Da bih nekako namirila troskove koje napravismo, a koji su oooogroooomniiii, sleduje mi stezanje kaisa samoinicijativno :confused::lol:.

Verujte da mi uz prethodno receno jos + otpadaju i noge i kicma od jurnjave i rada. Brate slatki, zbrckacu se od svega, a sve za ljubav malih cicica :rotf:. E, stvarno sam samoj sebi vec fenomen koji mora malo da smanji tu "fenomenalnost" :banovati::lol:.

Tara, da nisu žlezde? Obrati pažnju, pogledaj koju stranu unazad, Pajčetov Gigi je imao problema.

pogledacu,on sada spava, pa ne bih da ga budim, taman cu procitati sve to sto je bilo sa gigijem,poprilicno se i secam!on je aktivan,kao i nace,dakle nista preterano,jede normlno,mada mi se cini da mu je stolica retka... videcu sutra sta se desava, pogledacu da nisu zlezde, pa cu pozvati veta da pogleda ako ne bude sve ok....
hvala

( S tehnikom nisam u najboljim odnosima, od juce sam na forumu, pisem ovu poruku gde stignem..ako mi mozete pomoci da bude sto upecatljivija, recite gde da je stavim kako. Jel mogu da se obratim administratoru za pomoc oko savladavanja "forumskih pravila"?)..POMOC!!! Imamo sterilisanu MACU. Tek kada smo se preselili u stan shvatili smo da i dalje ima teranje. Kazu da ponovni zahvat nije moguc, jer ili je ostao suvise mali deo jajnika da bi se mogao pronaci ili je nadbubrezna zlezda preuzela funkciju jajnika...Danonocno mjaukanje, mokrenje po namestaju (sto u normalnim okolnostima ne radi)..komsije zahtevaju da resimo problem,a i ona se jadna muci! Dali smo oglas za poklanjanje sa svom opremom koju smo joj s ljubavlju nabavili, ali nam rastanak jako tesko pada..ona je jedna diiiivna maca! MOLIMO VAS, AKO JE NEKO RAD DA NAM PONEKAD "POZAJMI" MACORA, DA SE JAVI!!!!!!!!!!!!!!!!! Ili da mi nju donesemo..dogovorili bi se.Ovo je poslednji pokusaj da se ipak ne rastanemo od voljenog ljubimca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amris, dobro nam došla, na pravom si mestu. Ovde ima zaista pravih poznavalaca svih mačijih problema, neko će valjda znati kako da pomogne.
Jesi li sigurna da maca ima teranje? Mislim - novi stan, pa možda zato urla i beleži novu teritoriju? Da li je pametno pustiti macu da se pari, šta ako ostane skotna - ne verujem da bi to prošlo bez komplikacija. Možda je najbolje da nazoveš veterinara koji je obavio sterilizaciju i pitaš.
I ovde imaš temu "pitajte veterinara" pa ti i on može odgovoriti.
Inače, i moja dama je sterilisana i markira žbunje oko kuće, ali srećom, po kući nikada, a nisam primetila ni da traži momke.
Srećno i vama i mačkici!:kiss:

TanjaMB, mislim da si za to i sama dosta kriva. Vratila sam se na tvoje prethodne postove, vidim da čistiš svaki put kad maca obavi nuždu (a imaš ih 3), sterilišeš njihiv WC, ko zna šta još... Sve to treba, slažem se, ali ne pobogu svaki put!!! Pa stvarno imaš samo da juriš okolo i rintaš. Opusti se malo, uživajte ti i mace uz leškarenje i maženje, njima neće škoditi, ali tebi će i te kako prijati.

Ovde smo vec 8-9 meseci. Flekica ima divan karakter i brzo se navikla na novu teritoriju. S obzirom da se vec 6,7 puta "cudno ponasala", morali smo priznati hteli, ne hteli, da je u pitanju teranje. Posle treceg puta odneli smo je kod rodbine koja ima macora i "druzenje" joj je prijalo. Ali oni zive 120 km od nas, a mi nemamo kola..Zato zelimo da joj nadjemo "drugara" sa podrucja Bg, N.Bg, Zemun..(mi smo u Zemunu). Posle parenja, bila je mirna 2-3 meseca, ali kada je ne odnesemo, kao sada..teranja su vrlo cesta-za mesec ipo 3 puta-samo napravi pauzu par dana I ajmo ispocetka-mjau, mjau..pis, pis..mjauuuuuuuuuu..A onda komsije-dosta viseeee..i tako.. Sto se tice veterinara, zvala sam bar 10-ak da pitam za misljenje. Vecina tvrdi da zahvat nije dobro uradjen, te da je ostao deo jajnika i da ce imati redovna teranja. Negde sam procitala da moze doci i do oboljenja..o cemu ne zelim ni da razmisljam.. Veterinarka koja je uradila sterilizaciju, tvrdi da je nadbubrezna zlezda preuzela funkciju jajnika i da ce vremenom prestati..Kaze da je nije podvezala, vec sve izvadila. Malo je reci da sam ljuta sam kao ris, ali..mozda je zena u pravu, pa cutim.. Prvo je rekla da se ona ne moze pariti, ali kada smo rekli da joj je poseta prijala, rekla je da je nosimo da se pari-skotna ne moze ostati.. U medjuvremenu smo promenili veterinara, ali sto je uradjeno, uradjeno je.. "Talas" se zavrsio pre dva dana-nadamo se ovaj put duzoj pauzi i zelimo da budemo spremni za sledeci..Do tada, odoh da pitam veterinara sa Foruma sta nam je ciniti, pa javljam sta su rekli, hvala za preporuku!!!

I mi imamo malu, slatku, tigracku mackicu, tj. macora, ali mnogo je mlad za pricu iznad, ima jedva mesec dana....
ALI, imamo veliki problem sa njim. Uzasno je divalj!!! Za njega je mazenje nepoznata rec!!! Od kad otvori oci, pocinje da skace, igra se tako sto grebe i ujeda sve pred sobom. Namestaj je jos vek ziv, ali nase ruke su u velikim ranama :)). Da prede? Mozda ne ume, jer do sada to nisam cula, a kod nas je vec dve nedelje. Cula sam da su te tigracke macke najdivljije, ali sam mislila da je to sve samo sala. Zivimo u nadi da ce ga to sve proci, ali dok ne prodje ...:)))
Ako neko ima neku ideju kako da ga pripitomimo, ipak to treba da bude kucni ljubimac, da se mazi :)))), neka nam posalje.
Hvala unapred

Mislim da je to predrasuda-imali smo crnu agresivnu macku, nama su rekli da su te najprgavije..Ocigledno su macke kao i ljudi, svaka ima svoj karakter, koje okolnosti i okruzenje donekle moze modelirati, ali glavne crte ne i promeniti..Ipak, on je mali..Sigurno da ce mu igra biti manje zanimljiva kada poraste. Nasa Trinity je bila prelepa, krupna, crna, namcorasta macka..Od malena je volela agresivnu igru i postala opasna macka, tako je i dobila ime po crnoj "ratnici" iz Matrixa. Mazenje je dolazilo u obzir samo kada ona to tazi, a kad joj je bilo dosta, ujela bi ili ogrebala..Ipak, obozavala sam je, izgledala mi je nekako karakterno, principijelno..znala je sta hoce..:)Koliko me ustvari voli, pokazala je kada je stigla Flekica, maca koju sam poklonila momku i koja je, kada smo poceli da zivimo zajedno postala deo porodice -mesecima nije ulazila u kucu sem kad mora, opadala joj je dlaka od stresa...Kad smo se napokon pomirile, napali su je ulucni psi i morali smo je uspavati.. Jako sam patila..Elem, macu prihvatite sa njenim vrlinama i manama, svako ih ima. Pokusajte da ne forsirate agresivnu igru, mi smo Triny odgovarali na njene napade-igrali se na njen ,agresivan nacin..mozda bi pomoglo da nismo..Inace, kao ilustracija urodjenosti..Flekica je, kod istih ljudi-nas, izrasla u jednu dobrocudnu mazu..

Ne znam da li ovde da pisem o tome ili da otvorim temu o tome,...
Imam problematicne komsije..koji svaki put odnesu po neku macku... Odnesu je negde,....

Danas mi se desilo isto to sa mojim malim "sinom" Cedom (onaj koji je bio bolestan) ima tek 4 meseca i njega su odneli.... kad ih pitam kazu da nemaju pojma,..a ne mogu tek tako da mi nestanu macke i da se nikada ne vrate! Prvo je bio kao problem sto macke ulaze u njihovu bastu i lome im cvece,..ali opet nije razlog da ih odnesu pitaj Boga gde,... a sad nemaju cveca i sta im je smetao ovaj moj mali da su morali da ga odnesu.

Ja sam od besa poculapa svo njihovo cvece u basti izgazila sve i pocupala ogradu!!! MRZIM LJUDE!!!! MRZIM IH!!!!!

I ne mogu nista da uradim da ga vratim..a da vam ne pricam da placem ceo dan... :( :cry:

da li je istina da se macija dlaka u ljuckom telu ponasa kao samostalan organizam...
kao uostalom kao sto se,ja mislim ponasa i u macijem organizmu-- klupca se,obrazuje loptice i onda macka to ispljune,,,??
samo sto covek to ne moze da ispljune,,,
da li je to istina?

da li je istina da se macija dlaka u ljuckom telu ponasa kao samostalan organizam...
kao uostalom kao sto se,ja mislim ponasa i u macijem organizmu-- klupca se,obrazuje loptice i onda macka to ispljune,,,??
samo sto covek to ne moze da ispljune,,,
da li je to istina?

Ja mislim da dlaka ne može da se ponaša kao samostalan organizam :roll:

pa dobro,i meni je bila cudna formulacija
ali sta se dogadja sa tolikim dlakama kada ih proguta
znam da ih iskasljava,
i ,,cini mi se da sam cula i ranije negde da macija dlaka obrazuje loptice koje posle oni to iskasljavaju
...
,,dakle pravo pitanje je,,da li se to dogadja isto sa macijom dlakom u ljuckom organizmu?

pa dobro,i meni je bila cudna formulacija
ali sta se dogadja sa tolikim dlakama kada ih proguta
znam da ih iskasljava,
i ,,cini mi se da sam cula i ranije negde da macija dlaka obrazuje loptice koje posle oni to iskasljavaju
...
,,dakle pravo pitanje je,,da li se to dogadja isto sa macijom dlakom u ljuckom organizmu?

Nemam pojma, ako je progutam pretpostavljam da je svarim... mada ne verujem baš da toliko mogu da progutam dlaka...
A znam da ih mace povrate... ipak se one ližu...

macija dlaka je ostrija od dlacica u nosu
,,pa jer sam srela devojku koja kaze da je operisana ,da su joj u plucima nasli loptice macijih dlaka
eto zato
jer ne znam sta da mislim,kada malo bolje pomislim,,zasto bi se macija dlaka ponasala drugacije u plucima macke i u plucima coveka?

macija dlaka je ostrija od dlacica u nosu
,,pa jer sam srela devojku koja kaze da je operisana ,da su joj u plucima nasli loptice macijih dlaka
eto zato
jer ne znam sta da mislim,kada malo bolje pomislim,,zasto bi se macija dlaka ponasala drugacije u plucima macke i u plucima coveka?

Pa znaš kako, ja kapiram da mi jesmo sisari ali je čovek malo priča za sebe... Drugo, mačka ima mawecne nozdrvice i ne znam kako može da udahne dlaku... verovatno može, ali teško...

Po meni je ovo vise diskusija za zonu sumraka,nego za forum o kucnim ljubimcima.

Ima ljudi koji ceo zivot zive sa mackama i verujem da je to tacno ne bi doziveli ni tridesetu godinu zivota. Moj vet u stanu ima 9 macaka,pa kapiram da je barem on strucan i zna sta sve moze da izazove macija dlaka,verovatno da je to istina ne bi ziveo sa mackama.

Dajte,ljudi opustite se malo,pa i pusenje izaziva rak,pa 80% nacije pusi.

Mozda devojka koja je to rekla samo ne voli macke,pa je lupila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back