Ovde smo vec 8-9 meseci. Flekica ima divan karakter i brzo se navikla na novu teritoriju. S obzirom da se vec 6,7 puta "cudno ponasala", morali smo priznati hteli, ne hteli, da je u pitanju teranje. Posle treceg puta odneli smo je kod rodbine koja ima macora i "druzenje" joj je prijalo. Ali oni zive 120 km od nas, a mi nemamo kola..Zato zelimo da joj nadjemo "drugara" sa podrucja Bg, N.Bg, Zemun..(mi smo u Zemunu). Posle parenja, bila je mirna 2-3 meseca, ali kada je ne odnesemo, kao sada..teranja su vrlo cesta-za mesec ipo 3 puta-samo napravi pauzu par dana I ajmo ispocetka-mjau, mjau..pis, pis..mjauuuuuuuuuu..A onda komsije-dosta viseeee..i tako.. Sto se tice veterinara, zvala sam bar 10-ak da pitam za misljenje. Vecina tvrdi da zahvat nije dobro uradjen, te da je ostao deo jajnika i da ce imati redovna teranja. Negde sam procitala da moze doci i do oboljenja..o cemu ne zelim ni da razmisljam.. Veterinarka koja je uradila sterilizaciju, tvrdi da je nadbubrezna zlezda preuzela funkciju jajnika i da ce vremenom prestati..Kaze da je nije podvezala, vec sve izvadila. Malo je reci da sam ljuta sam kao ris, ali..mozda je zena u pravu, pa cutim.. Prvo je rekla da se ona ne moze pariti, ali kada smo rekli da joj je poseta prijala, rekla je da je nosimo da se pari-skotna ne moze ostati.. U medjuvremenu smo promenili veterinara, ali sto je uradjeno, uradjeno je.. "Talas" se zavrsio pre dva dana-nadamo se ovaj put duzoj pauzi i zelimo da budemo spremni za sledeci..Do tada, odoh da pitam veterinara sa Foruma sta nam je ciniti, pa javljam sta su rekli, hvala za preporuku!!!