Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko licnog iskustva ili pouzdanih informacija o tome kako radi Hitna pomoc za zivotinje? Jesu li dobri ili fuserisu?
Jednom ulicnom macku cu morati izgleda da amputiram rep, pa sada trazim gde ima povoljno da se to odradi, pa da vidim da li tu Hitnu pomoc u startu da eliminisem ili da ostane kao jedna od varijanti, ako bi se, naravno, uopste odazvali na ovakav poziv.

Pa oni rade za zoohigijenu... Ja nemam iskustva, ali kazu da samo "zakrpe" i stave zivotinju u "azil". E sad, postoji mogucnost da im visis nad glavom i da insistiras pre bilo kakve akcije da macku vrate na lokaciju. Jos jedan problem je sto oni pristaju da dodju samo ako je bas hitno, npr. za psa sa teskim demodexom nisu hteli da intervenisu.
Sve u svemu, mnogi su bas izriciti u tome da njih ne treba zvati, dok bih ja mozda pokusala i sa njima u situaciji da nemam ni dinira, ali ako bih imala bar nesto para da dam za operaciju ne bih njih zvala.

Nasla sam na popustu gde sam vodila ulicne macke 6000, sto je na drugom sajtu akltuelna cena, ako je te cene azuriraju, to nije da mi je mnogo vec stvarno nemam odakle da izdvojim. Ni za analize za mene ne znam kako cemo da improvizujemo dalje, svi su poludeli sa cenama.
Veterina Beograd je 3100, sad ne znam gde se to radi, na njihovom sajtu je i ta Hitna pomoc. Ali u tom slucaju bih onda morala kod sebe macku verovatno dok se ne oporavi, a on je poludivlji macak.
Uzela sam jos brojeva telefona da vidim da li neko daje popuste, ali tesko da cu nesto povoljnije naci i od ovih 6000.

Hitna prebacuje zivotinje u Ovcu posle intervencije do oporavka, ali kazem ti, i ako pristanu da intervenisu, moras da im visis nad glavom da ga vrate na lokaciju.
Inace, da, skroz te razumem sto se para tice, ali mozda bi mogla da iskuka neka pomoc preko fejsa, ali za to su potrebne slike, procena veta, racuni, itd itd, dakle, da sve dokumentujes

Nasla mi je ........ sa jedne od onih grupa sa fejsa kontakte i Vlada Arsic je rekao cenu 2000 dinara. Jos sam se ja upetljala, da li daje popuste za ulicne macke, ili da li zna nekog ko daje popuste za amputaciju repa. On kaze -ne razumem kakve popuste. A ja jos vise se upetljala, to je jako skupa intervencija, sa popustom 6000, svaki veci popust bi mi znacio. I kaze kod nas mozete da dobijete za 2000 i to bez popusta, da je to bas laka operacija i da nema tu sta da kosta 6000 dinara.
Ne mogu da opisem koliko sam srecna. Bicu manje srecna kad budem morala sutra da ga jurim po kraju, da ga uhvatim, a jos manje kada budem morala da menjam novine i da mu cistim transporter i kad me bude grebao ili bude pobegao i krio se po stanu, jer ce verovatno morati kod mene da bude tokom peroda oporavka. A muz sto ce se oduseviti... :lol:

I meni je metalna mreža padala na pamet. Najiskrenije.

E mimi i brakich fiksirali smo mrezu opet,pojacali smo broj onih eksercica,pa cemo tako dok ne nabavimo metalnu mrezu.Mada evo cim smo je namestili opet,on se opet zaleti na prozor i opet tamo pravac gore,samo ga ja odmah skinem,ali mi nije jasno sto radi to?! Najcesce samo sedi na simsu mirno,ali sad nesto poludi kad se popne na prozor.

Meni je to ok kao ideja, ne vidim nacin na koji moze da im steti, ali ne znam koliko je efikasno. Sigurna sam da bi Kitty to sve pogrizla i poskidala...

Sto je najgore ne znam ni ja,jer ne znam nikog ko ima to.....

- - - - - - - - - -

mislim da je to em sadisticki, em besmisleno
bolje stavi kvalitetne komarnike

Zato i pitam,jer ne znam nista o tome

- - - - - - - - - -

Ima li neko licnog iskustva ili pouzdanih informacija o tome kako radi Hitna pomoc za zivotinje? Jesu li dobri ili fuserisu?
Jednom ulicnom macku cu morati izgleda da amputiram rep, pa sada trazim gde ima povoljno da se to odradi, pa da vidim da li tu Hitnu pomoc u startu da eliminisem ili da ostane kao jedna od varijanti, ako bi se, naravno, uopste odazvali na ovakav poziv.

Jel to bas Hitna pomoc ili kao ambulanta veterinarska koja radi 0-24?

Zato sto one uzivaju u pentranju, njima je to takva zabava da bolju nisi mogla da smislis. :lol: Ako postoji i najmanji rizik da odvali mrezu i padne dole, zatvaraj prozor, stvarno nemoj uopste oko toga da imas dilemu da mu nesto uskracujes. Mnogi su se presli tu, ne moras i ti pored svih tudjih gresaka.

Znam Jasnu xD Super sto si nasla to, a da ce ti biti veselo - sigurno hoce x))
Javljaj nam kako protice jurnjava xD
Stigla si da procitas... :) Rekoh bolje da obrisem, mozda nije u redu tako piskarati necije ime po forumima, dok svoje zaklanjas nickom...
Vec sam sigurna da cu ovde kukati i paniciti pre svakog koraka, kao i uvek. :)

Poslednja izmena:
Uhvacen je, dobar je skroz i prelep macak. Iako je skroz plasljiv i poludivlji uopste se ne brani, niti grebe, niti frkce cak ni kad ubacim ruku u transporter da namestim neke novine. Cela ta porodica ne znas ko je bolji. I majka, i sestra to je ona starija siva kao ruska i brat koji je pitom, svi neverovatno dobar karakter imaju.
Drzite nam fige u 15 do 4. :) Moze i malo ranije da dobro podnesemo gradski prevoz. :)

Zato sto one uzivaju u pentranju, njima je to takva zabava da bolju nisi mogla da smislis. :lol: Ako postoji i najmanji rizik da odvali mrezu i padne dole, zatvaraj prozor, stvarno nemoj uopste oko toga da imas dilemu da mu nesto uskracujes. Mnogi su se presli tu, ne moras i ti pored svih tudjih gresaka.

Drzim prozor kad sam ja tu,cim legnem ili nisam tu zatvorim,tako da ne moram da brinem :) A cim pre nadjem,kupujem metalnu da bude sigurnije.A smesan je,cim sam juce zatvorila prozor,odmah je stao ispod i poceo da mjauce :D

- - - - - - - - - -

Bas hitna pomoc, dodju po zivotinju i trebalo bi da je vrate, ali se to ne desava uvek. Imaju koliko sam videla radno vreme, radnim danima recimo do 4, ali nije ih samo o.O iskritikovala, otprilike zvati ih, kazu, samo kada bas nemam kud, a mozda bolje ni tad.

Nisam znala za njih.Znaci ne valjaju nesto?

- - - - - - - - - -

Uhvacen je, dobar je skroz i prelep macak. Iako je skroz plasljiv i poludivlji uopste se ne brani, niti grebe, niti frkce cak ni kad ubacim ruku u transporter da namestim neke novine. Cela ta porodica ne znas ko je bolji. I majka, i sestra to je ona starija siva kao ruska i brat koji je pitom, svi neverovatno dobar karakter imaju.
Drzite nam fige u 15 do 4. :) Moze i malo ranije da dobro podnesemo gradski prevoz. :)

Srecno :)

Kitty voli da pretrcava iz jedne sobe u drugu kad su otvoreni prozori, sad cu da trazim nekog da nam stavi komarnike i zbog insekata, a i zbog nje.

Brankich, znaci, posrecilo ti se sa hvatanjem xD Srecno na operacijici!

Kitty voli da pretrcava iz jedne sobe u drugu kad su otvoreni prozori, sad cu da trazim nekog da nam stavi komarnike i zbog insekata, a i zbog nje.

Jel imaju macke svest o visini,bas me zanima?! Recimo cujem da macke redovno padaju s prozora i eto ovaj moj nasrce na mrezu,a recimo kada ga izvedem na terasu i drzim ga u rukama,on mi zarije kandze ako se priblizim gelenderu.

Mislim da padaju s prozora (u vecini slucajeva) jer ih ponese lovacki instinkt, krenu za necim, jako se skoncentrisu samo na to i zaborave na sve drugo...
Sto se svesti o visini tice, mislim da je imaju, u suprotnom ne znam kako bi znale koliko, kako i gde da skoce u svakodnevnim situacijama, a i kad se ispentraju na neko previsoko mesto pa ne smeju da sidju mi ide u prilog tome da je imaju... :think:
Inace, i Kitty zariva kandze cim je prinesem gelenderu, a sama trckara po simsu. Doduse, nas sims je sirok i sve mace iz zgrade spartaju tako ovamo - onamo, ali se brinem sta ako poleti za pticom, ili bubicom, zato bih da stavim komarnike.

Mislim da padaju s prozora (u vecini slucajeva) jer ih ponese lovacki instinkt, krenu za necim, jako se skoncentrisu samo na to i zaborave na sve drugo...
Sto se svesti o visini tice, mislim da je imaju, u suprotnom ne znam kako bi znale koliko, kako i gde da skoce u svakodnevnim situacijama, a i kad se ispentraju na neko previsoko mesto pa ne smeju da sidju mi ide u prilog tome da je imaju... :think:
Inace, i Kitty zariva kandze cim je prinesem gelenderu, a sama trckara po simsu. Doduse, nas sims je sirok i sve mace iz zgrade spartaju tako ovamo - onamo, ali se brinem sta ako poleti za pticom, ili bubicom, zato bih da stavim komarnike.

Bolje ih stavi :) Za svaki slucaj....Ja da nemam mrezu,malom ne bih dala ni da primirise prozoru :) Jos je ionako smotan poprilicno,tek bih se uplasila da mu se ne daj Boze nesto desi ako je na prozoru :)

Samo da kazem da je intervancija prosla sasvim u redu, da je danas vec mnogo bolje. Ali necu smeti da ga vracam na ulicu, morace da bude udomljen, videcu vec gde, da li kod mene, da li kod nekog vrlo pouzdanog.
Ohrabruje sto izgleda da on nece biti tako tezak slucaj za pripitomljavanje, ali cinjenica da u novom okruzenju nema bas puno samopouzdanja, a da bi ovaj moj macak mogao to da iskoristi i da ga napada. Ali korak po korak. Za pocetak se mazi i prede i drema opusteno dok ga mazim po obrazima. :)

Samo da kazem da je intervancija prosla sasvim u redu, da je danas vec mnogo bolje. Ali necu smeti da ga vracam na ulicu, morace da bude udomljen, videcu vec gde, da li kod mene, da li kod nekog vrlo pouzdanog.
Ohrabruje sto izgleda da on nece biti tako tezak slucaj za pripitomljavanje, ali cinjenica da u novom okruzenju nema bas puno samopouzdanja, a da bi ovaj moj macak mogao to da iskoristi i da ga napada. Ali korak po korak. Za pocetak se mazi i prede i drema opusteno dok ga mazim po obrazima. :)

E pa super,cestitke :)

Za sada sve ide bolje nego sto sam mogla da sanjam. Od juce sam ga povremeno pustala iz transportera, danas je vec ceo dan van njega. Dolazi u krilo da se mazi, penje se na glavu, lize mi ruke, sto ovaj moj nije nikad uradio. Mada kad krenes u njegovom pravcu ne zna gde da bezi koliko se uspanici, pa nakom par sekundi kad vidi da nije nista izadje. Poceo je da koristi wc, bas mu je neprijatno da ide u wc u transporteru, bas se uspanici i bas mu je, vidi se, mucenje.
Sa mojim mackom nije imao ni jedan jedini okrsaj, ni blizu okrsaja nije bilo. Sto mi uopste nije jasno jer je sve prethodne macke koje sam uvodila u kucu jurio, napadao. Prvo sam mislila da je to zato sto ih ne pustam da setaju zajedno po stanu, vec iskljucivo da jedu zajedno, ili spavaju. Ali sad su sami u drugoj sobi i nista, nadam se da ce tako i da ostane. Sve se tripujem da kao da Jovica zna da je povredjen, Novica (to je ime novog macka, O.o mu je kuma, tek da se zna :)) kao da tuzno mjaunke, ispusti neki nemocan zvuk, mrrrrrr i ovaj odmah odustane, i legne miran pored.

Kako se za sekundu sve okrene. Sinoc kada dosao muz, opet buka u stanu, televizor, telefoni, lupanje vratima, guzva, jos ga je Jovica prilicno na sve to prepao, skocio mu na ledja, mozda bi ga i napao da ovaj nije dreknuo i ne samo da sam odjednom bila na pocetku, nego i gore od toga. Bezao je od svih nas, zavuce se ispod komode, od svih se plasi. Kad ga zatvorim u transporter mjauce i grebe na sve strane da ga pustim. I nocas ga pustim, on i ja sami u sobi da spavamo, medjutim na kraju sam morala u 4 da pomeram ormar da bih ga izvukla i ogradila ormar nekom daskom da ne moze vise iza da se zavlaci.
Oko pet smo tek sklopili ponovo primirje, ponovo sam mogla malo da ga mazim i tek smo tad oboje zaspali. Danas se bas vidi da je ono sampopouzdanje i poverenje koje je imao duboko poljuljano, ali se ipak ne zavlaci ispod komoda, i dolazi da spava kod mene, i tada se bas izvrne i opusti. Ali nece uopste biti tako jednostavno pripitomiti Novicu u ovim uslovima. Bas mu treba mir i tiha prijatna atmosfera, da svi budu nezni prema njemu, bez matletiranja sa drugim nasrtljivim macorima i ubacivanja u transporter svaki cas, sto je u ovim uslovima tesko izvodljivo, ali ja se i dalje nadam da nije nemoguce.
Njih dvojica mogu da se sretnu ponovo samo kada jedu, primenjivacu sve cega se budem setila iz Paklenih macaka, zamaracu Jovicu stpo vise igrom da ne bi iz dosade napadao Novicu, a Novicu cu mamiti hranom i igrackama i valjda ce nesto upaliti.

Poslednja izmena:
Valjda ovde mogu i da se postave pitanja ?

Zanima me zašto se dva mačka netrpe ? Zašto ako imaš dvojicu mačkova, zašto jedan mora da ode ? Naš mali žuti mačak je pre neki dan kad smo ga ulovili-bio izgladneo, ožedneo, rekao bih i nenapspavan, a opet je otišao-pretpostavljam jer imamo i drugog mačka koji kad god mi nismo tu-koristi priliku da ga bije... Zar je strah od drugog mačka, jači od ljubavi prema ljudima koji tebe takodje vole, koji ti uz granule daju da jedeš isto što i oni ? Ja nekapiram...

Kako se za sekundu sve okrene. Sinoc kada dosao muz, opet buka u stanu, televizor, telefoni, lupanje vratima, guzva, jos ga je Jovica prilicno na sve to prepao, skocio mu na ledja, mozda bi ga i napao da ovaj nije dreknuo i ne samo da sam odjednom bila na pocetku, nego i gore od toga. Bezao je od svih nas, zavuce se ispod komode, od svih se plasi. Kad ga zatvorim u transporter mjauce i grebe na sve strane da ga pustim. I nocas ga pustim, on i ja sami u sobi da spavamo, medjutim na kraju sam morala u 4 da pomeram ormar da bih ga izvukla i ogradila ormar nekom daskom da ne moze vise iza da se zavlaci.
Oko pet smo tek sklopili ponovo primirje, ponovo sam mogla malo da ga mazim i tek smo tad oboje zaspali. Danas se bas vidi da je ono sampopouzdanje i poverenje koje je imao duboko poljuljano, ali se ipak ne zavlaci ispod komoda, i dolazi da spava kod mene, i tada se bas izvrne i opusti. Ali nece uopste biti tako jednostavno pripitomiti Novicu u ovim uslovima. Bas mu treba mir i tiha prijatna atmosfera, da svi budu nezni prema njemu, bez matletiranja sa drugim nasrtljivim macorima i ubacivanja u transporter svaki cas, sto je u ovim uslovima tesko izvodljivo, ali ja se i dalje nadam da nije nemoguce.
Njih dvojica mogu da se sretnu ponovo samo kada jedu, primenjivacu sve cega se budem setila iz Paklenih macaka, zamaracu Jovicu stpo vise igrom da ne bi iz dosade napadao Novicu, a Novicu cu mamiti hranom i igrackama i valjda ce nesto upaliti.

Mislim da ce to proci, s tobom su obojica ok, ali izgleda da je Novici frka od tvog muza... Kad se navikne na njega i stekne u njega poverenje opet ce sve biti ok, samo mora da se radi na tome i pokusaj nekako da ubedis m-a da saradjuje sa cicosima, da se igra i mazi s obojicom da bi ga N lakse prihvatio, a da se ni J ne oseca zapostavljenim.

Ako su tako dobri uslovi, odlaze verovatno zato sto moraju. Nisam sigurna oko toga, neretko su tuce toliko opasne da ih kostaju glave, a nekad mozda mogu da ostanu vise macora na istoj teritoriji bez velikih tuca i pretnji, mozda to zavisi i od njihove naravi, a i od trenutka, dok neki ne ojacaju i ne postanu pretnja.
A ni ti sasvim sigurno ne bi ostao tamo gde ti je zivot ugrozen, gde dobijas batine, da imas rane koje te bole i koje mogu da se inficiraju, da si stalno pod strahom jer si stalna meta napada. Kakava ljubav i hrana kada je glava u pitanju i kad zivis u stalnom strahu. A na vama je bilo da ih kastrirate ako ih volite i zelite da ostnanu tu zajedno, tada nisu uopste tako teritorijalni. A ne da gledate kako se jadnicak muci za malo hrane i da se cudis sto ne ostaje. :( Pa moras da budes lud da bi ostao, ogoman je to stres za njih, kao sto bi i za nas bio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back