Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda ovde mogu i da se postave pitanja ?

Zanima me zašto se dva mačka netrpe ? Zašto ako imaš dvojicu mačkova, zašto jedan mora da ode ? Naš mali žuti mačak je pre neki dan kad smo ga ulovili-bio izgladneo, ožedneo, rekao bih i nenapspavan, a opet je otišao-pretpostavljam jer imamo i drugog mačka koji kad god mi nismo tu-koristi priliku da ga bije... Zar je strah od drugog mačka, jači od ljubavi prema ljudima koji tebe takodje vole, koji ti uz granule daju da jedeš isto što i oni ? Ja nekapiram...

Jel su kastrirani macori? Ako nisu, onda nista drugo ne treba ni ocekivati nego da se svadjaju jer ih drmaju hormoni i macak koji je duze tu zeli da zastiti svoju teritoriju i pokaze dominaciju nad drugim macorom. Njegov cilj je da pridoslicu otera, sto mu je i uspelo, koliko sam razumela.
Kastracija bi mogla dosta da pomogne, ali kod nekih macaka je izrazenija teritorijalnost nego kod drugih, pa bi onda trebalo raditi i na upoznavanju macaka, a za to postoje neke cake.

Kako se za sekundu sve okrene. Sinoc kada dosao muz, opet buka u stanu, televizor, telefoni, lupanje vratima, guzva, jos ga je Jovica prilicno na sve to prepao, skocio mu na ledja, mozda bi ga i napao da ovaj nije dreknuo i ne samo da sam odjednom bila na pocetku, nego i gore od toga. Bezao je od svih nas, zavuce se ispod komode, od svih se plasi. Kad ga zatvorim u transporter mjauce i grebe na sve strane da ga pustim. I nocas ga pustim, on i ja sami u sobi da spavamo, medjutim na kraju sam morala u 4 da pomeram ormar da bih ga izvukla i ogradila ormar nekom daskom da ne moze vise iza da se zavlaci.
Oko pet smo tek sklopili ponovo primirje, ponovo sam mogla malo da ga mazim i tek smo tad oboje zaspali. Danas se bas vidi da je ono sampopouzdanje i poverenje koje je imao duboko poljuljano, ali se ipak ne zavlaci ispod komoda, i dolazi da spava kod mene, i tada se bas izvrne i opusti. Ali nece uopste biti tako jednostavno pripitomiti Novicu u ovim uslovima. Bas mu treba mir i tiha prijatna atmosfera, da svi budu nezni prema njemu, bez matletiranja sa drugim nasrtljivim macorima i ubacivanja u transporter svaki cas, sto je u ovim uslovima tesko izvodljivo, ali ja se i dalje nadam da nije nemoguce.
Njih dvojica mogu da se sretnu ponovo samo kada jedu, primenjivacu sve cega se budem setila iz Paklenih macaka, zamaracu Jovicu stpo vise igrom da ne bi iz dosade napadao Novicu, a Novicu cu mamiti hranom i igrackama i valjda ce nesto upaliti.

:( S njima nema na juriš, to svi znamo.

Valjda ovde mogu i da se postave pitanja ?

Zanima me zašto se dva mačka netrpe ? Zašto ako imaš dvojicu mačkova, zašto jedan mora da ode ? Naš mali žuti mačak je pre neki dan kad smo ga ulovili-bio izgladneo, ožedneo, rekao bih i nenapspavan, a opet je otišao-pretpostavljam jer imamo i drugog mačka koji kad god mi nismo tu-koristi priliku da ga bije... Zar je strah od drugog mačka, jači od ljubavi prema ljudima koji tebe takodje vole, koji ti uz granule daju da jedeš isto što i oni ? Ja nekapiram...

https://www.youtube.com/results?search_query=my+cat+from+hell+full+episodes

Sinoć smo se Mirko i ja svađali, malo je falilo da ga ostavim da spava napolju. Neće u magacin šatro, traži još nešto osim granula. Ima da zahvali onom mom detetu što nije pojela celu šniclu, nego mu je ostavila par kockica, inače bi se smrzao noćas negde. :lol:

Mislim da ce to proci, s tobom su obojica ok, ali izgleda da je Novici frka od tvog muza... Kad se navikne na njega i stekne u njega poverenje opet ce sve biti ok, samo mora da se radi na tome i pokusaj nekako da ubedis m-a da saradjuje sa cicosima, da se igra i mazi s obojicom da bi ga N lakse prihvatio, a da se ni J ne oseca zapostavljenim.
Problem je sto sa njim moras na note, i od mene bezi kada krenem prema njemu. To su pripreme, legnem pored, pa pruzim prst, pa ako pobegne vratim se sa hranom. Ako ne pobegne, ceskam ga po obrazima i ledjima i tu se odobrovolji i pridje, e onda je sve super, prede, penje se na mene, njuska me po licu, mesi sapicama i trazi gde da se uvali da spava. A ja se tudim da budem potpuno necujna, da mu sapucem. A muz nezgrapan, kako vidi da se pomerio, tako klisne pod komodu.
Mnogo je plasljiv, reaguje na svaki zvuk, pucketanje stolice ga izbezumi, na nagle pokrete bezi kao metak, pa tek posle gleda o cemu se radilo. Pravi plasljiv ulicni macak.

:( S njima nema na juriš, to svi znamo.

https://www.youtube.com/results?search_query=my+cat+from+hell+full+episodes

Sinoć smo se Mirko i ja svađali, malo je falilo da ga ostavim da spava napolju. Neće u magacin šatro, traži još nešto osim granula. Ima da zahvali onom mom detetu što nije pojela celu šniclu, nego mu je ostavila par kockica, inače bi se smrzao noćas negde. :lol:
Zna Mirko da ima nesto za njega jos zanimljivo. Pametan macak! :lol:
Ne mora na juris, ali samo da bude izvodljivo i da ne bude korak napred, dva unazad.

Ma stereotip čist, ovo moje čudo. :aha: Ali kad je on kao mače preživeo da ga majka izgubi u vrzini kad ih je selila i preživeo iako smo ga već svi otpisali, pa kako ga i ne bismo razmazili?! :heart2: Inače, počeo je češće da lovi od kastacije.

Izgleda da su mu se vec promenili prioriteti, sad je klopa na prvom mestu. :)
A kako macke znaju da budu svojeglave. Kad ja Novicu stavim u transporter, krece zapomaganje, grebanje, preturanje svega sto ima u njemu, moras da ga pustis, nema druge. Ali zato kako je sam usao vec nekoliko sati spava u njemu, vratanca otvorena, izadje da jede, pa se vrati i nastavi da spava. :maca:
A moram da ga pohvalim, samo sam mu jednom pokazala gde je wc, i ne gresi uopste, cak i sinoc kad je bio uplasen istrci da ide u wc, jos sam ga je prekinula u zakopavanju, ali nista, dotrci posle da zakopa kako treba. :mazi:

Jel su kastrirani macori? Ako nisu, onda nista drugo ne treba ni ocekivati nego da se svadjaju jer ih drmaju hormoni i macak koji je duze tu zeli da zastiti svoju teritoriju i pokaze dominaciju nad drugim macorom. Njegov cilj je da pridoslicu otera, sto mu je i uspelo, koliko sam razumela.
Kastracija bi mogla dosta da pomogne, ali kod nekih macaka je izrazenija teritorijalnost nego kod drugih, pa bi onda trebalo raditi i na upoznavanju macaka, a za to postoje neke cake.

Nisu kastrirani-malog žutog ja nisam dao da kastriraju, a velikog sivo belog nije dao burazer. Živeli su obojica zajedno kod nas bar jedno dve-tri godine, ali je tek poslednjih godinu dana veliki mačak mlatio žutog (čak i u našem stanu smo morali da ih razdvajamo) dok ovaj konačno nije otišao.
Kad je reč o teritorijalnosti. Ja nezmam koja je potreba velikog mačka da zapišava moju sobu, kad u njoj nijedan mačak sem njega nije ušao najmanje deset dana ?

Ma stereotip čist, ovo moje čudo. :aha: Ali kad je on kao mače preživeo da ga majka izgubi u vrzini kad ih je selila i preživeo iako smo ga već svi otpisali, pa kako ga i ne bismo razmazili?! :heart2: Inače, počeo je češće da lovi od kastacije.
Posle nek neko kaze da kastrirani macori samo spavaju, on gospodin juri i lovi :zaljubljena:

Izgleda da su mu se vec promenili prioriteti, sad je klopa na prvom mestu. :)
A kako macke znaju da budu svojeglave. Kad ja Novicu stavim u transporter, krece zapomaganje, grebanje, preturanje svega sto ima u njemu, moras da ga pustis, nema druge. Ali zato kako je sam usao vec nekoliko sati spava u njemu, vratanca otvorena, izadje da jede, pa se vrati i nastavi da spava. :maca:
A moram da ga pohvalim, samo sam mu jednom pokazala gde je wc, i ne gresi uopste, cak i sinoc kad je bio uplasen istrci da ide u wc, jos sam ga je prekinula u zakopavanju, ali nista, dotrci posle da zakopa kako treba. :mazi:
Moje pametno kumce :heart::mrgreen:

Nisu kastrirani-malog žutog ja nisam dao da kastriraju, a velikog sivo belog nije dao burazer. Živeli su obojica zajedno kod nas bar jedno dve-tri godine, ali je tek poslednjih godinu dana veliki mačak mlatio žutog (čak i u našem stanu smo morali da ih razdvajamo) dok ovaj konačno nije otišao.
Kad je reč o teritorijalnosti. Ja nezmam koja je potreba velikog mačka da zapišava moju sobu, kad u njoj nijedan mačak sem njega nije ušao najmanje deset dana ?
Obelezava teritoriju kao i maltene svaki nekastrirani mackic. Instinktivno to rade, bez obzira da li ih neko ugrozava, ili ne, tu sobu smatra svojom i njegovo je da je obelezi. Ne znam kako samo trpis te miomirise :eek:

Sta se meni desilo, ne do Bog. Isla sam za Uskrsnji raspust u Cacak, macka ne silazi sa moje terase i predje slucajno na komsinkinu koja ga sutne u desnu zadnju nogu i vidim ja sepa mi macka. Sta je i sta je, i kaze mi 1 komsinka sta se desilo. Kad je nisam prebila tad necu nikad. Obavestim je da je moja macka kucni ljubimac, vakcinisan, cipovan i da samo li jos vikne na njega idem pravo u SUP da prijavim zlostavljanje zivotinja da joj se doope pusi. Sve to normalno urlajuci uz reci koje se stidim da pomenem da sam rekla, u sta je se ukljucio i moj brat i majka. Nosim ga kod veta kaze nista nije, samo udaren, al on i dalje sepa, u utorak ga vodim kod 2 veta. Ljudi su stoka. Sa casnim izuzecima, naravno

Poslednja izmena:

Ovaj moj je grebao ko lood dok ga ova nije sutnula. Sad se samo privija uz mene. Jutros vidim ja ocu crknem od vrucine a on mi se nabio preko vrata ko sal :) Sta li su mu uradili kad on toliko zastite trazi, sam Bog zna

Sta se meni desilo, ne do Bog. Isla sam za Uskrsnji raspust u Cacak, macka ne silazi sa moje terase i predje slucajno na komsinkinu koja ga sutne u desnu zadnju nogu i vidim ja sepa mi macka. Sta je i sta je, i kaze mi 1 komsinka sta se desilo. Kad je nisam prebila tad necu nikad. Obavestim je da je moja macka kucni ljubimac, vakcinisan, cipovan i da samo li jos vikne na njega idem pravo u SUP da prijavim zlostavljanje zivotinja da joj se doope pusi. Sve to normalno urlajuci uz reci koje se stidim da pomenem da sam rekla, u sta je se ukljucio i moj brat i majka. Nosim ga kod veta kaze nista nije, samo udaren, al on i dalje sepa, u utorak ga vodim kod 2 veta. Ljudi su stoka. Sa casnim izuzecima, naravno
Ufff, ja ti skidam kapu sto si se suzdrzala da je ne nalupas posle tog incidenta. Koliko nenormalnih ljudi ima...

Zašto bi se, pobogu, kod uboja davali antibiotici?! :dash:

Mirko ima muku, laste su rešile da nam se nastane u njegov magacin, a ne može da ih uhvati čak ni kad nisko lete. Otvorila sam im prozor na kant, ali mislim da ne mogu da ga koriste. Inače, prelepe su, u stvari su taaaamno teget, a ne crne, i na repu sa donje strane imaju jednu belu borduru, zamalo jedna da me zvekne u glavu.

Mukica moja sa kragnom. Ne mogu da sacekam 7 sati da ga odvedem do veta da pogleda ove rane koje je napravio, izludeh ova dva dana. A kako nosi kragnu, valjda se oseca bespomocnije, ne moze da oceni prostor i velicinu kragne i tesko se krece, da je sad pravi umiljati kucni macak.
Spavao je najopustenije na krevetu sa mnom, i prethodnih dana je voleo da se popne na krevet, ali nekako sa oprezom, sada je tumarao i trazio mesto na krevetu sasvim opusteno. Cebe cu morati da operem cim se poboljsa vreme, ostavlja tragove jos uvek, :( a onda je u pola noci podivljao, poceo ruku da mi napada onako kako to rade kucne macke, bacila sam mu neku igracku i ludovao je jedno pola sata do sat vremena. Ranije se igraom, ali oprezno, zanese se pa istrci, pa kada vidi mene blizu opet se vrati na neku bezbednu udaljenost ili iza zaklona.
Samo da mu prodju vise bolovi i da bude konacno bezbedan, ne znam uopste kako izdrzava ovoliko dugo u bolovima. :(

Izgleda da nije sam sebi napravio rane, nego da su to gnojne fistule. Nesto mi nema smisla to leciti antibioticima, treba izleciti uzrok stvaranja fistula, a ne zalecivati ih. Mada za sada ih ni zalecili nismo.
Samo sto cu to morati da trazim izgleda, ne da ih pustim da se to otaljava ovako.

[QUOTE = Brankich; 27982781] As for the second all around. Last night when the husband came, again the noise in the apartment, TV, phones, slamming doors, crowds, yet it's quite Jovica at all scared, jumped on his back, maybe it attacked and that this is not snapped, and not only did I once was at the beginning, but worse than that. He was running away from all of us, crawled underneath cabinets, all are afraid. When I close the transporter Meow and scratches all over the place to go. And tonight, let him go, he and I were alone in the room to sleep, however in the end I had to move to 4 wardrobe that would pull him out and dragged the closet a board that can no longer behind the creep.
Around five we just re-signed a cease-fire, Again, I could have a little pet him and only then we both fell asleep. Today, just see that what sampopouzdanje and trust that had deeply shaken, but still not mislead below the chest, and comes to sleep with me, and then it just twists and relax. But I will not make that easy to tame Novica in these circumstances. Bas he needs peace and quiet friendly atmosphere, everyone to be gentle with him, without matletiranja with other invasive Macor and inserting it into the transporter at any moment, which in these conditions difficult, but I still hope it's not impossible.
two of them can to meet again only when eaten, will apply everything I remembered from being Paklenjaci cats zamaracu Jovica StPO more up to avoid boredom attacked Novica, Novica and I tempt food and toys and hopefully something will work. [/ QUOTE]

A znaci zadrzaces ga?Probaj to tako sa hranom,da jedu u isto vreme i tako se zblize i shvate da niko tu ne poseduje nijednu teritoriju,da je sve zajednicko

Pa gnoj stvaraju bakterije, najčešće corynebacterium pyogenes. Dakle antibiotici su potpuno na mestu. Ali za svaki slučaj pitaj Žiku šta misli. A što se tiče međumačećih odnosa, pokušaj onako kako predlaže Džekson...

Ljut je na mene, ja sam nesto pogresno protumacila i pogresno postupila bas u vezi amputacije repa. Trebalo je sacekati.
Koliko sam citala na netu, antibiotici su neophodni, ali nekad su neophodne dodatne terapije da bi se izlecilo, a ne samo zalecilo.
A sto se tice medjumacecih odnosa, potpuno sam prestala zajedno da ih hranim zajedno, bilo je opasno za Novicu, ovaj moj u njemu vidi igracku, a dvaput je veci i jaci, a ova mukica jos i pod bolovima, niti ume da ogrebe kada se brani. Bojim se da nisu uopste kompatibilni, cak i da su ravnopravni po snazi i da bih u najboljem slucaju svela broj tuca na najmanju mogucu meru, ali da nece tu biti nekog velikog prijateljstva medju njima. Videcu jos, ali bas nisam optimista.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back