Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Necu biti mirna , jer ne moze da izadje na terasu bez da mu neko otvori vrata terase, cak i leti imamo mrezu , morace da ima nesto u sobi nocu ...Spava sam :)
znaci- moram da kupim posip ... OK.. jedino sto on ne zna cemu to sluzi ...Navikao na dvoriste ...A u toku dana ponekad sastavi 8 sati sna , pa valjda i moze i da izdrzi...Rano ustajemo , ali on ne trazi odmah ni da izadje cim nas pozdravi za dobro jutro, onda jede , pa stane kod vrata i ceka da mu otvorimo.

Dacu mu posip kao alternativu ... pa kako bude...

pa ako ga imas gdje smjestiti, super
kod nas stoji u wcu
ima zatvoreni wc, tako ima privatnost
i manje mirisa dopire van..imaju i neki filteri za to
montiraju se na kutiju od njegovog wca
a trebalo bi da lako skuzi cemu to sluzi
samo ga odneses i pustis da kopa
macan je to...oni zakopavaju izmet i u prirodi

Necu biti mirna , jer ne moze da izadje na terasu bez da mu neko otvori vrata terase, cak i leti imamo mrezu , morace da ima nesto u sobi nocu ...Spava sam :)
znaci- moram da kupim posip ... OK.. jedino sto on ne zna cemu to sluzi ...Navikao na dvoriste ...A u toku dana ponekad sastavi 8 sati sna , pa valjda i moze i da izdrzi...Rano ustajemo , ali on ne trazi odmah ni da izadje cim nas pozdravi za dobro jutro, onda jede , pa stane kod vrata i ceka da mu otvorimo.

Kupi obavezno, velike macke idu mngo redje u wc nego male, obicno istrpe kad mogu, ali kad ne mogu... Meni je jednom posteljina tako stradala kad sam lose procenila vreme, a bas sam bila ponosna sto je macak znao za red i sto je umeo da istrpi kad treba.
A ako je navikao na zemlju napolju, nece biti problem ni sa posipom u sobi, samo mu pokazi par puta. Zato stradjaju saksije sa cvecem prvo ako nema posipa, a ako nema saksija sa cvecem, onda moze i posteljina. :lol:
I samo da dodam u vezi hrane, mnogo se polemise oko hrane za macke, jedni pricaju jedno, drugi drugo. Jedni kazu ni slucajno ziva jaja i zivo meso, zvog salmonela, e.coli, parazita.., drugi kazu da macka u prirodi sigurno isto prokuva, jedni kazu nikako nikavi mlecni proizvodi i tako... Ali ipak mislim da treba izbegavati da se daje macki ono sto mi spremimo sebi za klopu, nekako bih ostala pri tome da ishranu cine najvecim delom specijalne hrane za macke i meso.

Od kad je on o zahladenlo poceli smo da ostavljamo macka u dnevnoj sobi da prespava , nije mu se izlazilo uvece ... i nista nije napravio ? iili mi nismo nista nasli a da je napravio ?
Je li zdravo za macku da tako ne piski ni ne kaki po 8 sati nocu? Mi odemo u spavacu sobu , on ostane sam , njemu je ok , nego sam malo zabrinuta ... Potrebe obavlja u dvoristu , trava , zemllja sa peskom ...
Kontam da mu obezbedim na terasi jednu posudu sa tim posipom , da mu bude blizu i mozda i da ga ostavljam nocu u sobi ?
On je prvi koji skoro ceo dan i cak i noc provodi u kuci , pa sad imam i dileme koje nisam imala ranije - lako je macku hraniti napolju... Ovako - poludeo je i iskamčio mi je čorbu od karfiola i pojeo sve :eek:
I to je vise mjaukao za karfiol nego za ribu ?
Danas je iskamcio posnu sarmu :worth: ...
Mi meso ne jedemo , samo ribu i sir i to delimo sa njim .. Ima i svoje granule - Josi Cat koje bas voli ...Ali ovo sa povrcem me zbunjuje , dal sme da jede kuvan kiseo kupus ? A pojeo je :dontunderstand:
Ima li nesto sto ne bi bas smeo ? Ili ce ludak jesti sve sto i mi , kad nas vidi da jedemo mora da je dobro i za njega :zcepanje:
Inace - jezivo je inteligentan , i jedno vece je pre nego da udje u kucu otrcao prvo da piski i kaki , pa usao ...

Premotaj koju stranicu, nalazili smo fine ilustracije sta sme a sta ne. Kiseli kupus ne...

Pojedi tog misa i ne zezaj! x)))

Kakila je danas na terasi, osmislila sam strategiju sa malim ogranicavanjem kretanja (moja soba - kupatilo, ili kuhinja - terasa) i uspelo je, tako cu dok je ne vratim u normalu xD Naravno, pohvalila sam je i pomazila za obavljen posao na pravom mestu x)

:super:

Na kraju sam morala da ga sakrijem. Mora da mu je nesto falilo, cim ga ni jedno ni drugo nisu hteli. :eek:

Daj mu posip i ne brini, znaju oni cemu to sluzi. :)

Imam update! Dosao debeli i kad je videla da ga zovem da mu pokazem misa, gadura ga zgrabila ljutito i pobegla s njim. :lol: Njega sam drzala dok dama zavrsi jelo jer ona to stvarno radi natenane, ostavila je samo zeludac. Ona stvarno od mene ocekuje da jedem miseve! :eek:

Mm, kako si nezahvalna! Pa ona se trudi da ti obezbedi hranu, nesto misli da si se usukala, pa se zabrinula, a ti tako, izvoljevas! :o :P

Salu na stranu, jel neko vodio ulicne macke na sterilizaciju? U petak sam vratila jednu sterilisanu na lokaciju i nema je od tad... Jedna devojka iz kraja ih stalno obilazi, ali je nijednom nije videla od kad sam je vratila. Ona je bila skroz dobro i rana je bila ok, al brinem se, jer one su, kao i svi posle oeracije, ranjive i sad se pojedoh ziva da je nije mozda dokacio neki pas, ili tako nesto :/
Mozda se samo krije da je neko ne bi opet uhvatio, ali joj to ne ide bas uz karakter s obzirom da je prilicno umiljata i hrabra kad su ljudi u pitanju. Doduse, one znaju da se ne pojavljuju po nedelju dana na tom mestu ako imaju neka svoja posla, ali bas se brinem...

Mm, kako si nezahvalna! Pa ona se trudi da ti obezbedi hranu, nesto misli da si se usukala, pa se zabrinula, a ti tako, izvoljevas! :o :P

Salu na stranu, jel neko vodio ulicne macke na sterilizaciju? U petak sam vratila jednu sterilisanu na lokaciju i nema je od tad... Jedna devojka iz kraja ih stalno obilazi, ali je nijednom nije videla od kad sam je vratila. Ona je bila skroz dobro i rana je bila ok, al brinem se, jer one su, kao i svi posle oeracije, ranjive i sad se pojedoh ziva da je nije mozda dokacio neki pas, ili tako nesto :/
Mozda se samo krije da je neko ne bi opet uhvatio, ali joj to ne ide bas uz karakter s obzirom da je prilicno umiljata i hrabra kad su ljudi u pitanju. Doduse, one znaju da se ne pojavljuju po nedelju dana na tom mestu ako imaju neka svoja posla, ali bas se brinem...

Ma javices ti nama da se pojavila. :cool:

ti si jedno nezahvalno i neposobno mache :rotf:

A neee, ja sam tata-lav. :lol: Videla je da, kad dodje komsija alkos sa svojim coporom avlijanera, od Mirka nema vajde, nego ja rezim na njih. I grdim Milicu kad previse ugnjavi macice... I nju tesila kad su otisli...

catsroom.jpg

Ma javices ti nama da se pojavila. :cool:

A neee, ja sam tata-lav. :lol: Videla je da, kad dodje komsija alkos sa svojim coporom avlijanera, od Mirka nema vajde, nego ja rezim na njih. I grdim Milicu kad previse ugnjavi macice... I nju tesila kad su otisli...

sjecam se da je macka kad smo na vidikovcu bili
tvorovima stalno donosile misheve, zive
na fazon - evo ti sirotinjo, nauci i pojedi nesto...i onda sjedne pa ih gleda
vjerojatno misli - al je ovo jadno mache smotano,,,:lol:

Jedno pitanje: moj macor ima po ledjima delove bez dlaka. Ne znam da li se to tuce sa drugim mackama ali sam primetila i da zenkica gubi dlaku - tamo gde spava ima gomile dlaka kao da je neko cupao mada po njoj ne primecujem da fale dlake Sve se to desava zadnjih nedelju/dve dana
Inace to su avlijske macke, slobodno idu gde zele

I moja mama je imala jednog ludaka koji je jeo kiseli kupus, kaže, sam je tražio. Ja nisam verovala pa sam prilikom sledeće posete servirala Žući sarmu da proverim. I stvarno, kupus je pojeo a meso malo liznuo. Obožavao je i sveži paradajz.
Ima ih raznih :roll:...

sjecam se da je macka kad smo na vidikovcu bili
tvorovima stalno donosile misheve, zive
na fazon - evo ti sirotinjo, nauci i pojedi nesto...i onda sjedne pa ih gleda
vjerojatno misli - al je ovo jadno mache smotano,,,:lol:

A, njihova mama (Mirkova i Blondina) je pokusala jednom i mene da nauci da lovim miseve i tako me je razocarano pogledala kad mi je mis ziv i zdrav pobegao pod paletu, da sam se pola sata smejala. :lol: Ovo je skroz druga stvar, fakticki mi placa za usluge. :mafijas:

Jedno pitanje: moj macor ima po ledjima delove bez dlaka. Ne znam da li se to tuce sa drugim mackama ali sam primetila i da zenkica gubi dlaku - tamo gde spava ima gomile dlaka kao da je neko cupao mada po njoj ne primecujem da fale dlake Sve se to desava zadnjih nedelju/dve dana
Inace to su avlijske macke, slobodno idu gde zele

Infekcija. Gljivice, stafilokoka... Pokusaj da mu mazes Flogocid mast, ona ima sirok spektar delovanja, njom sam jednog leta macku, pa posle sebi izlecila gljivice i na kraju cerki sanirala posekotinu. Ako za par dana ne primetis poboljsanje (u smislu manje opale dlake) treba ipak da pogleda vet.

I moja mama je imala jednog ludaka koji je jeo kiseli kupus, kaže, sam je tražio. Ja nisam verovala pa sam prilikom sledeće posete servirala Žući sarmu da proverim. I stvarno, kupus je pojeo a meso malo liznuo. Obožavao je i sveži paradajz.
Ima ih raznih :roll:...

Ma oni su cudo. :heart:

Nije bila kod mene, sterilisana je preko nekih doniranih sterilizacija kod veta koji ima stacionar, pa je bila tamo.
Trebalo bi da su pocele sterilizacije u Rakovici, ali bez postoperativnog smestaja :/ Takodje, sto se vlasnickih macaka tice, jedna ordinacija radi besplatne, ako nekom treba za njegovu macu, neka javi da mu dam podatke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back