Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, mleko toliko gubi u procesu pasterizacije (narocito dugotrajna mleka) i homogenizacije, jos kad mu oduzmu svu mlecnu mast, ne ostane nista hranljivo od njega. Ja mlecne proizvode bas volim, ali ko je u mogucnosti da bira, domace mleko, domaci jogurt, kefir, sir... Kad se setim, nekad je rok trajanja jogurta bio par dana, danas opusteno mesec dana i vise.
Zato mislim da odraslim mackama treba davati vise kao poslasticu, nego svakodnevno, kao obrok.

pa da,u sustini ja nisam znala da njemu mleko vise nije neophodno,pa sam mu davala na svakodnevnoj bazi i ocigledno je postao netolerantan na to,a cinjenica jeste da danas sve zivo stavljaju

- - - - - - - - - -

ma obican jogurt mu daj
ti sa manje masti su krcati nekim drugim djubretom
u jogurtu generalno laktoze imas u zanemarljivpj kolicini
ili je opce nema

ahaaa ok,ja mu kupila ovaj balans od 1% :D ali ako kazete da to nije bitno onda jos bolje

- - - - - - - - - -

Ako uopste treba mlecno nesto, slazem se sa Vraganom, obican jogurt je OK, jer njima treba masnoce. I mladi neslani sir, tipa somborskog. Ali razmisli o Trainer granulama, one bi trebalo da su hipoalergijske.

e nisam cula za te granule,one su kvalitetne?

- - - - - - - - - -

pa da, ovo kupovno je sve jadnije
al ako ima domace, e onda i sebi i macanu...nista nema da im fali :)))

eee nazalost nemam domace :( jedino sto s vremena na vreme,kupujem od komsinice njen bas domaci sir,bez aditiva i kojecega i to je mlad sir,super je,samo sto ga ona nema stalno,ali cim ga ima,ja kupim i savrsen je stvarno

Jedno vreme sam vidjala neobrane sa probiotikom, ne secam se cije, imali su oznaju junior, jogurt obican, vocni i cokoladni. Ali u sustini, nas ideal macke koja pije mleko pada u vodu, ma koliko ga one i same volele, vecina ih odmah po zalucenju od majke gubi sposobnost da vari mleko i preradjevine. Trainer je hipoalergijska hrana, tzv. granule sa vockicama.

za trainer ne znam
nama se onaj n&d nije pokazao loshe
nema zitarica, mada meni ono sa sipkom nije bas jasno, al nema veze...ok, jasno mi je u teoriji, al ne mislim da radi u praksi...
ok je i brit, isto nema zitarice, nije gmo...navodno
ja tu tamo i schesir uzmem pa kombiniram, njihove su i kesice ok
kao i animoda, mada ja kesice slabo njima kupujem
uglavnom im kuvam ili dam svjeze meso - juntetina, piletina
svinjetinu isto dajem ponekad, al obavezno kuvam
dobiju jos i jaja - obicno zumanjce i prepelicije cijelo, 1 ili 2 tjedno
ribu kad ima nesto sto je za njih sve (macka, tvorove i psa) ok
mladog sira kad ima obavezno
pas jos dobije i kosku od kicme,junecu, svjezu, tu i tamo da sine kamenac sa zubi i to je vise manje to...

macke mog bivseg svekra su jele pileca krila, svjeza i nije to lose
ako macka hoce jer dobije i dozu hrskavice koja je dobra
a one velike koscice od krila nisu ni jeli - samo oglodju vrhove
nikad problema nekih s probavom ili blokadama nisu imali

Fakat. :lol: Joj, kolikog je misa donela pre neki dan Blondi... :eek: Jedu Wendi granule (Gebi iz Cantavira, 30% ukupnih proteina, ukljucujuci i taurin, sa omega-3 i 6 masnim kiselinama i sa curetinom)a nekad umesto njih Frendi junior-za stence, 27% proteina, jedu uzorke od trihinoskopije, piletinu iz supe, danas su dobili prasece pecenje, eno Blondi upravo jede sunkicu, dobiju mladi sir, a u komsiluku redovno dinstano meso i hleb natopljen mlekom... Pa dodju kod mene da kake u kupovnom posipu. :pljus:

Fakat. :lol: Joj, kolikog je misa donela pre neki dan Blondi... :eek: Jedu Wendi granule (Gebi iz Cantavira, 30% ukupnih proteina, ukljucujuci i taurin, sa omega-3 i 6 masnim kiselinama i sa curetinom)a nekad umesto njih Frendi junior-za stence, 27% proteina, jedu uzorke od trihinoskopije, piletinu iz supe, danas su dobili prasece pecenje, eno Blondi upravo jede sunkicu, dobiju mladi sir, a u komsiluku redovno dinstano meso i hleb natopljen mlekom... Pa dodju kod mene da kake u kupovnom posipu. :pljus:

grozno im je...zlostavljas ih takoreci...:rotf:

Ali od tolikog prostora... Oni idu u mali wc, valjda najlakse za kopanje, sta li...
Tako i macka moje sestre radi. Useta u kucu samo da bi isla u wc i opet izadje napolje. :whistling:
Da li instiktivno, ide u wc tamo gde joj je sigurno, gde ne mora da brine da ce ostaviti mirise za sobom, ne bih rekla da je promisljeno, macka sa planom, to bi bilo previse. :lol: Ili mozda je tako naucila, da jede i ide u wc tu, i radi to po automatizmu, ali sestra nije mogla leti da je uhvati da dodje u kucu na duze, ali uredno je dolazila nekoliko puta dnevno da ide u wc i prezalogaji nesto. :maca:

Ovi nece bas da dodju specijalno zbog toga ako su, tipa, kod komsija ali zna se, kad su ovde oko kuce i radnje, ide se uredno u kupovni posip, narocito kako se kvari vreme, pa je zemlja napolju mokra a pesak suv. :lol: Dok su macici bili tu, umeli su da prekinu igru napolju, da trce u wc.

Moji se traže napolje u wc, a posip koriste samo baš-baš u krajnjoj nuždi (kad je napolju provala oblaka, ili su bolesni da se jedva vuku), i to samo da piške.
Kad je napoju suviše blatnjavo oni ni ne kopaju, jednostavno nameste guzu iznad neke trave, gomile lišća ili babinog sitnog cveća. Neće valjda da prljaju kandžice!

ma nije bitno
ok, kao balans ima probiotik valjda...al ima i premalo masti za macku
kupi mu obicni ko i sebi
missim, bolje je i tebi da pijes obican
a taj sir sto kupujes od komsinice je prava stvar i za macana, ako je mlad i neslan

on je malkice,minimalno slan ( mislim nije bljutav kao svi mladi ),a preukusan i sto je najbolje provereno dobar,samo sto ga ona nazalost ne donosi stalno

Samo da vam se javim,macak je od kad sam mu izbacila mleko imao super stolicu,pije jogurt,tecnu hranu,malo sam mu promenila granule,cisto da ne dosadi,ali sam danas prezivela katastrofu sa njim.Naime,vodila sam ga kod veterinara da primi drugu vakcinu,jer je prvu pre mesec dana ( nisam ga pre toga,jer kad je imao onaj kalici virus sam morala zbog antibiotika da cekam mesec dana,a nisam ga dobila vakcinisanog od drugarice,pa je sa tim zakasnio malo ) i nosila ga klasicno u transporteru i on se toliko uplasio da je kakio dva puta unutra i to proliv,od straha sve...I stanem da ga operem i posle on opet kakio da bih dosla kod veterinara i rekao da mu nestalo vakcina,a juce kad sam zvala imali su...I tako nistam uradila nista :) A mali se jos sav umazao u tom prolivu,uzas :)

- - - - - - - - - -

Ej, dokazano, Blondi je samo bila iscedjena, podosla je skoro na normalnu sad kako ih ne doji. :eek:

Ne doji ih?

Samo da vam se javim,macak je od kad sam mu izbacila mleko imao super stolicu,pije jogurt,tecnu hranu,malo sam mu promenila granule,cisto da ne dosadi,ali sam danas prezivela katastrofu sa njim.Naime,vodila sam ga kod veterinara da primi drugu vakcinu,jer je prvu pre mesec dana ( nisam ga pre toga,jer kad je imao onaj kalici virus sam morala zbog antibiotika da cekam mesec dana,a nisam ga dobila vakcinisanog od drugarice,pa je sa tim zakasnio malo ) i nosila ga klasicno u transporteru i on se toliko uplasio da je kakio dva puta unutra i to proliv,od straha sve...I stanem da ga operem i posle on opet kakio da bih dosla kod veterinara i rekao da mu nestalo vakcina,a juce kad sam zvala imali su...I tako nistam uradila nista :) A mali se jos sav umazao u tom prolivu,uzas :)

- - - - - - - - - -

Ne doji ih?

Dakle definitivno na laktozu. :) A proliv od stresa i mi dobijemo, kamoli oni! Ali proprati ga ipak.

Udomljeni su, sutra je nedelju dana da su otisli.

Dakle definitivno na laktozu. :) A proliv od stresa i mi dobijemo, kamoli oni! Ali proprati ga ipak.

Udomljeni su, sutra je nedelju dana da su otisli.

Sigurna sam da je od toga,jer je sinoc imao normalnu stolicu,a jeo je isto sto i juce,a ovo je izgledalo bas kao onaj klasican proliv koji dobijemo i mi kad smo pod nekim stresom ili tako nesto,toliko se prepao da cim je dosao kuci samo je zaspao :) A da,rece da si ih dala,mojoj drugarici nema macke vec 10 dana,pa je pod stresom,samo razmislja da joj se nesto nije desilo

Imam problem, Kitty je iz cista mira pocela da kaki po celoj kuci, gde joj se svidi! Nece vise ni u tus kabini da kaki, ni na terasi, nego tamo gde u tom trenutku pozeli... Jel zna neko sta da radim povodom toga?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back