Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
B. joj je dao da jede (dok sam bila na poslu) neke Milicine granule i neku njenu pašteticu. Kaže da je bebica sve pojela, iako je meni čudno da tako malo mače može da pojede takvu hranu. Međutim, verovatno joj nije prijalo jer je poslepodne, dok smo čistili buve, povratila to što je pojela. Sad ne znam šta da joj dam da klopa, ne mogu da procenim koliko je stara i da li sme da jede čvrstu hranu. Evo pogledajte kolika je, pa mi dajte neki savet, molim vas!

dscn1707a.jpg

nensika, ona je prelepa!
kakav pogled ima ja nemam reči :heart:
već reče val za granule do godinu dana, a imaš i granule a mace do 4 meseca, možeš prvo te da joj daš
vidi samo da je očistiš od glista, ako nije premala
ako čujem da neko traži macu javljam ti
milici daj šansu i vremena da je upozna i zavoli na neki svoj način : )

val, kako su fro i bilbo?
i gaša i minja manje jedu, zbog ove vrućine, skoro pa duplo manje

moj macak je dosta mrssav.... mislim nije mrsav bolesno... vec vitak bolje reci.
s obzirom da je relativcno mlad.. ima oko 2 i po godine, hoce li mu se "metabolizam" usporiti kad ostari. Imam zelju da imam jednog debelog umiljatog dobricu koi ce se samo maziti. Umesto toga trenutno imam prepotentnog i anoreksicnog egoistu koji jedino otkida na cajnu kobasicu i na miris iste.

Znam za te granule, Milica jos uvek jede te za do 12 meseci :) nego nisam bila sigurna da li je beba-maca dovoljno velika da bi ih jela.

Inace, Milica je toliko ljuta da frkce i na mene i na ostale ukucane! Ne plasi se ona, ne zauzima polozaj za borbu, ne nakostresi joj se dlaka, samo frkce i ne dozvoljava da je pomazimo! Neverovatno! Cudi me to od nje, iskreno, nisam ocekivala da ce tako da reaguje zato sto ona nije izolovana od drugih zivotinja, dolazi u kontakt sa dosta macaka i nikad se tako nije ponasala, naprotiv....

Znam za te granule, Milica jos uvek jede te za do 12 meseci :) nego nisam bila sigurna da li je beba-maca dovoljno velika da bi ih jela.

Inace, Milica je toliko ljuta da frkce i na mene i na ostale ukucane! Ne plasi se ona, ne zauzima polozaj za borbu, ne nakostresi joj se dlaka, samo frkce i ne dozvoljava da je pomazimo! Neverovatno! Cudi me to od nje, iskreno, nisam ocekivala da ce tako da reaguje zato sto ona nije izolovana od drugih zivotinja, dolazi u kontakt sa dosta macaka i nikad se tako nije ponasala, naprotiv....

Pa Mici je ipak to promena :). Ništa strašno, mačke su po prirodi jako teritorijalne, navići će se već.
Mislim da jeste dovoljno velika..a ako neće, uvek možeš da joj njih natopiš u vodi, tako će lakše žvakati :).

Koliko je ovo malo stvrenjce buva imalo, ne biste mogli da poverujete.....
B. ju je okupao, naprašio praškom protiv buva i, ako ne laže, ceo dan je trebio. A ja kad sam došla s posla, puna tri sata sam joj ubijala buve, i još ih ima! Eno je u hodniku, namestili smo joj jednu kutiju, ne bih da se švrćka po kući da ne prenese buve Milici. Evo je kako spava...

dscn1697v.jpg

Inače, maca je devojčica, jako je mirna, uopšte se nije bunika dok sam joj čistila buve. Dosta je slobodna, trčkara, njuška, znatiželjna je.... Nije se uplašila od Mice, ali je zato ona burno reagovala- frkće i reži na nju, neće da se mazi samnom, pobegne ispod stola i neće da izađe. Verovatno je ljubomorna.
Evo još jedna fotka ove nove buvarice!

dscn1701o.jpg

Savršena je! :aha: Mica je ljubomorna, to je normalno. Što kaže Val, kuvaj joj griz sa mlekom ili ako bude kakila mekano, sutlijaš, a sve to nezaslađeno. A povratila je verovatno jer se prejela. :lol:

moj macak je dosta mrssav.... mislim nije mrsav bolesno... vec vitak bolje reci.
s obzirom da je relativcno mlad.. ima oko 2 i po godine, hoce li mu se "metabolizam" usporiti kad ostari. Imam zelju da imam jednog debelog umiljatog dobricu koi ce se samo maziti. Umesto toga trenutno imam prepotentnog i anoreksicnog egoistu koji jedino otkida na cajnu kobasicu i na miris iste.

I moj je bio takav i platio je danak ljubavi, samo su ga jednog jutra komšije donele mrtvog, našli su ga na livadici između. A taman sam bila blizu da ubedim mimis' dad da ga kastriramo. :(

oseci mu jaja i tovi ga
pa da viš transformaciju:))

Eto, vidiš kako Gica zna! :mrgreen: Inače, moj Bili se malo oporavio bio od majoneza, obožavao ga je.

Pošto je mala mačkica bila bačena i zapuštena, moguće da dugo nije ni jela ni pila. Uplašena kraj puta, prestrašena odlaskom u novu kuću i neprijateljstvom velike kućne mačke maca je verovatno dobila zatvor. Stomačić ne može da radi pa je možda je zbog toga i povratila. Prati pažljivo da li maca kaki, ako se samo napinje obavezno je vodi na klistiranje. Imala sam slučaj da mi je dobijeno mače skoro uginulo, ali kada su je isklistirali nisu mogli da se načude čega je sve bilo u tom stomaku.
Ne mora da znači da je to slučaj i sa ovom macom, ali ona je jako mala, bila je pregladnela i žedna pa mi zato ceo slučaj liči na zatvor.

Pošto je mala mačkica bila bačena i zapuštena, moguće da dugo nije ni jela ni pila. Uplašena kraj puta, prestrašena odlaskom u novu kuću i neprijateljstvom velike kućne mačke maca je verovatno dobila zatvor. Stomačić ne može da radi pa je možda je zbog toga i povratila. Prati pažljivo da li maca kaki, ako se samo napinje obavezno je vodi na klistiranje. Imala sam slučaj da mi je dobijeno mače skoro uginulo, ali kada su je isklistirali nisu mogli da se načude čega je sve bilo u tom stomaku.
Ne mora da znači da je to slučaj i sa ovom macom, ali ona je jako mala, bila je pregladnela i žedna pa mi zato ceo slučaj liči na zatvor.

Kajo, maca nije kakila od kad je dosla, znaci od juce ujutro. I meni je to cudno, pa sam pomislila da je jos uvek mala i da ne zna kako to da radi, pa sam joj malo masirala stomacic i vlaznom krpicom guzu, ali nista. Sta mogu jos da ucinim da je nadrazim da kaki?

Inace, danas mi je ceo dan prespavala. Malo je jela, bukvalno mrvicu, nije htela ni mleko ni vodu, samo lezi i tako mi tuzno deluje.. Ne znam kako da joj pomognem. Uzmem je, pocne da prede, ali ne mrda.... Gde je ostavim, ostane u takvom polozaju. Malo pre sam uzela iz Micinih igracaka neko klupko, pa se malo igrala, trcala za kuglicom ali cim sam prestala da joj bacam klupko, i ona je legla i ostala u tom polozaju. Plasim se da nije neso bolesna.... Ne secam se sad tacno kakva je Milica bila kad smo je tek uzeli (kako brzo zaboravljam), znam da je i ona dosta spavala ali sigurno ni jednog trenutka za Micu nisam pomislila da je bolesna... Zato i brinem za ovu malu dusicu.

ali kakav pogled ima ovo mače : )
meni se čini da ima oko 6 nedelja

doll, mačak je baš lep i daj neku veću sliku da vidimo to zmijsko telo : )

da.... dusa me zaboli kad ga pogledam svaki put. tako ima tuzne okice... :(
B.kaze da je mace video jos pre tri dana na istom mestu i nadao se da ce ga neko uzeti. medjutim, kad je video da ono nepomicno lezi na istom mestu, nije mogao da prodje pored njega.

i da li je moguce da NIKO od hiljada ljudi koji tuda svakodnevno prolaze nije hteo da se sazali i udomi ovu secerlemu... :sad2:

sto se starosti tice, nema sanse da mogu da odredim koliko ima nedelja. merila sam je malopre, ima 600 g.
(Mica je imala manje od toga kad nam je dosla! Jos uvek je ljubomorna :per: )

da.... dusa me zaboli kad ga pogledam svaki put. tako ima tuzne okice... :(
B.kaze da je mace video jos pre tri dana na istom mestu i nadao se da ce ga neko uzeti. medjutim, kad je video da ono nepomicno lezi na istom mestu, nije mogao da prodje pored njega.

i da li je moguce da NIKO od hiljada ljudi koji tuda svakodnevno prolaze nije hteo da se sazali i udomi ovu secerlemu... :sad2:

sto se starosti tice, nema sanse da mogu da odredim koliko ima nedelja. merila sam je malopre, ima 600 g.
(Mica je imala manje od toga kad nam je dosla! Jos uvek je ljubomorna :per: )

Moguće je.
Tako je i moj Bilbo bio u smeću, sav buvav i izudaran, iznemogao, pored "Uradi sam" na Karaburmi, i zapomagao je, ljudi su prolazili i niko nije hteo ni da ga pogleda... :(

Sad je dasa i po :heart: .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back