Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dscn1708i.jpg

imam jedno pitanjce za ljubitelje i poznavaoce macaka,(malo je glupo, a sta da radim kad ne znam), doselila nam se u dvoriste macka sa tri maceta, imaju manje od mesec dana, a ja ne znam da li su devojcice ili decaci? kad sam ih mazila pa kad legnu na ledja imaju sisice,a ja ne znam da li samo macke imaju ili i macori, jer rekla bih da su macori ali to me zbunilo :confused:

imam jedno pitanjce za ljubitelje i poznavaoce macaka,(malo je glupo, a sta da radim kad ne znam), doselila nam se u dvoriste macka sa tri maceta, imaju manje od mesec dana, a ja ne znam da li su devojcice ili decaci? kad sam ih mazila pa kad legnu na ledja imaju sisice,a ja ne znam da li samo macke imaju ili i macori, jer rekla bih da su macori ali to me zbunilo :confused:

Teško je prepoznati kad su mali, pogotovo kad si početnica u mačkarstvu :lol: Mačorčići bi trebali da imaju još dve budžice gratis, pored ove glavne, ali sve je to sićušno da se prepozna.... A sise imaju i jedni i drugi :mrgreen:

Mačkica je super. Oslobodila se, skakuće, trčkara, spava, jede, ide redovno na wc i nema proliv (prvih nekoliko puta je imala, sad joj se stolica skroz formirala), dala sam joj pastu protiv parazita.... Imam nekoliko pitanja za sve vas koji imate iskustva sa više mačaka: da li moraju da imaju posebne toalete? Kako da naučim malu macu da ne jede Milicinu hranu, stalno ide na njene posude, iako ima svoje činije?
Inače, mačence jede kao provaljeno, šta god da im stavim, i koliko god da sipam ona krka kao provaljena, nije normalna. Za razliku od nje, Mica ima slabiji apetit. Da li je to normalno?
Miličica je ljubomorna opasno, stalno frkće na malu, a ova je prati u stopu. Mada, čini mi se da malo popušta, danas joj čak i priđe i onjuši je.
Eto, tako je kod nas trenutno. Nije nam ni malo dosadno! :D

Mačkica je super. Oslobodila se, skakuće, trčkara, spava, jede, ide redovno na wc i nema proliv (prvih nekoliko puta je imala, sad joj se stolica skroz formirala), dala sam joj pastu protiv parazita.... Imam nekoliko pitanja za sve vas koji imate iskustva sa više mačaka: da li moraju da imaju posebne toalete? Kako da naučim malu macu da ne jede Milicinu hranu, stalno ide na njene posude, iako ima svoje činije?
Inače, mačence jede kao provaljeno, šta god da im stavim, i koliko god da sipam ona krka kao provaljena, nije normalna. Za razliku od nje, Mica ima slabiji apetit. Da li je to normalno?
Miličica je ljubomorna opasno, stalno frkće na malu, a ova je prati u stopu. Mada, čini mi se da malo popušta, danas joj čak i priđe i onjuši je.
Eto, tako je kod nas trenutno. Nije nam ni malo dosadno! :D

Super da joj se stomačić sredio. Milica slabije klopa zbog ljubomore, vrućine i svojih doskorašnjih problema. Moraš da ih uobročiš, i da prvo spustiš hrani Mici pa tek onda maloj, da bi matorka znala da je ipak i dalje ona glavna. Videćeš, biće sve u redu. :zag:

Eto, Mimis je sve rekla, još da dodam da sam ja uvek držala isti WC za moje mačore, pa su se navikli.. no ako baš odbijaju da idu u isti, onda nije loše da ih odvojiš. Neke mačke hoće u isti, neke neće, zavisi koliko su teritorijalni!

Moji inače nešto bolje jedu od kad su dobili tabletice protiv glista.

nenskika, stvari su krenule kako treba čin mi se: )
maca se opušta a milica polako popušta : )
hranu moraš da im uobročiš, tako sam ja gaši i minji, dakle dajem im po nekoliko obroka dnevno, u početku nije bilo lako ali sada su naučili i bukvalno traže kada su gladni, tada im dam, ali moram da stojim dok jedu da kontrolišem minju... mada uskoro će one moći istu hranu da jedu, tako da ćeš i to rešiti

sećam se kada smo doveli minju gaša je frktao, napdao je, meni nije dao da ga pomazim ako mi ruka miriše na nju, morala sam da zavtaram vrata, da ih razdvajam, i malo mic po mic sve je došlo na svoje, ali nemoj da vičeš na micu kada frkeće, dodji do mace i nje, razdvoj ih maženjem i pričom, počni da se igraš sa njima, potrudi se da ti uspostvaiš komunikaciju medju njima (ja sam dobila na forumu baš korisne savete i sve ih primenila i upalilo je )
javi šta se dešava dalje

Sedim ja malo pre u sobi i kroz prozor čujem nešto što liči na mjauk. Ja u dvorište, potražim i u travi ispod drveta nađem ovo...

img2363kh.jpg

Nikada mršavije mače nisam videla, svaka koščica mu se vidi. :sad2: Nahranih ga... Nenormalno halapljivo je jelo. Puno je buva i šepa. Nisam ga mnogo čačkala, svo se trese. Sada je u dvorištu gde sam ga našla, možda mu se mama pojavi, ali motrim na njega. Moram da pazim kad dođe Laza iz šetnje, ne znam da li bi mu nešto uradio.

Sedim ja malo pre u sobi i kroz prozor čujem nešto što liči na mjauk. Ja u dvorište, potražim i u travi ispod drveta nađem ovo...

img2363kh.jpg

Nikada mršavije mače nisam videla, svaka koščica mu se vidi. :sad2: Nahranih ga... Nenormalno halapljivo je jelo. Puno je buva i šepa. Nisam ga mnogo čačkala, svo se trese. Sada je u dvorištu gde sam ga našla, možda mu se mama pojavi, ali motrim na njega. Moram da pazim kad dođe Laza iz šetnje, ne znam da li bi mu nešto uradio.

Joj duša :( Ja se bukvalno bojim da čujem mjauk jer znam kakve bi muke imala sa mačetom koje nit mogu da udomim, nit da prihvatim :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back