Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, i ja sam se sve nadala da mi se pričinjava dok sam se motala po dvorištu, ali nije... :( Ništa, za sada je tu gde jeste, posle ću je opet hraniti, a uveče ćemo videti šta ćemo ako joj mama ne dođe.

Jao, dušica mala :(.
Vidi se da je dugo lutalo (mršavo).
Isto, i mene tako "preseče" mjauk... zadnje žuto mačence sam bukvalno na silu udomila u susednoj zgradi, nisam znala gde ću s njom :(.

Jao, dušica mala :(.
Vidi se da je dugo lutalo (mršavo).
Isto, i mene tako "preseče" mjauk... zadnje žuto mačence sam bukvalno na silu udomila u susednoj zgradi, nisam znala gde ću s njom :(.

Znam da je dugo lutalo. I znam da mu mama naravno neće doći, ali se tešim i tu priču prodajem mojoj mami, jer je ona odmah počela: "Je l' to mačka? Naravno da je mačka. I gde će drugo nego kod lude Milice (kod mene :) ). Žao je i meni, ali ne možemo svaku životinju sa ulice da donesemo kući."... I tako... :confused:

Naravno, zbrinuću macu. Sada je u dvorištu, uveče će u letnju kuhinju (ne koristimo je, tamo su samo kutije sa starim stvarima) i biće sigurna, a od sutra ćemo joj tražiti smeštaj. Problem je što ja stanujem privatno. Kuća se sastoji od dve stambene jedinice, na prizemlju je gazdin unuk, a na spratu ja. U svom delu dvorišta gazdin unuk drži psa (mada često ga puštamo i kod nas da ima veći prostor za trčkaranje) koga nam je neko samo ubacio u dvorište, a Laza je svuda i još dovodi drugare i drugarice na hranjenje. Gazde su stvarno ok ljudi, ali ne mogu da prihvatim još jednu macu.

miliie razume te u potpunosti
držim vam fige da je što pre udomite

Hvala, Tara. :)

A onda tebi žao da ih odbaciš..ma, sve znam :(

Upravo tako. :(

Inače, Laza je došao i potpuno iskulirao macu (devojčica je). Došao do nje, onjušio i nju i činije sa hranom i otišao unutra. Posle smo jednom zajedno izašli napolje i samo je prošao pored mace i vratio se unutra. Macu sam premestila na bolje mesto gde je zaklonjena skroz, malo je naprašila protiv buvica i sada drema.

Cogi, drage volje, al' u dvorištu imam korona virus, morala bi strogo u kuću, a muž za kancelariju neće mačku sa strane, uzeće komšijsko mače... Kad mu dune... I neće žensko. :roll: Ne može da nađe anesteziju, da je sterilišemo. :besna:

Ljudosiii moji,izvinite sto sam se izgubila,vec sam vam rekla da nemam internet trenutno u stanu a i nisam u Nisu,idem na more sutra,ali svakako se svaki dan setim vas,nadam se da su vam mace okej,meni ga Beban nema vec 2 dana kuci,mama je ostala da ga cuva i malopre mi je tek rekla to i bas sam tuzna,drzite mi palceve da se vrati,bas se lose osecam i sve mislim da g amozda nema zato sto ja nisam tu :(,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...

Ljudosiii moji,izvinite sto sam se izgubila,vec sam vam rekla da nemam internet trenutno u stanu a i nisam u Nisu,idem na more sutra,ali svakako se svaki dan setim vas,nadam se da su vam mace okej,meni ga Beban nema vec 2 dana kuci,mama je ostala da ga cuva i malopre mi je tek rekla to i bas sam tuzna,drzite mi palceve da se vrati,bas se lose osecam i sve mislim da g amozda nema zato sto ja nisam tu :(,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...

Saškice, vratiće se Beban uskoro, držim palčeve. :zag:

I ja da se javim sa novostima. Maca je spavala unutra u predsoblju, pre toga je malo njuškala po kući. Onda smo bile malo napolju, a sada je opet unutra, vežbamo piškenje u pesku (sinoć je to obavila u maminoj papuči :rumenka:). Kuvali smo meso sa povrćem, a i kupila sam granule za mačiće, pa joj to pomešam sa jogurtom - klopa kao navijena. Nožica joj deluje bolje, više se oslanja na nju. Sada samo još da vidimo da li će kakiti. Masirala sam joj guzu vlažnom krpicom, kasnije ću opet, nadam se da će i to biti ok. A za buve nisam pametna. Ni manjeg mačeta ni više buva, pojedoše je. :( Laza se stalno mota oko nje, njuška je, obilazi, čak je jednom i liznuo po repiću. Neće da dira njenu hranu, samo onjuši i skloni se, duša moja. Ali se zato mazi kao nenormalan, ceo dan ide za mnom, mota mi se oko nogu uz ono mrrrrrrrrr. :heart:

I ja da se javim sa novostima. Maca je spavala unutra u predsoblju, pre toga je malo njuškala po kući. Onda smo bile malo napolju, a sada je opet unutra, vežbamo piškenje u pesku (sinoć je to obavila u maminoj papuči :rumenka:). Kuvali smo meso sa povrćem, a i kupila sam granule za mačiće, pa joj to pomešam sa jogurtom - klopa kao navijena. Nožica joj deluje bolje, više se oslanja na nju. Sada samo još da vidimo da li će kakiti. Masirala sam joj guzu vlažnom krpicom, kasnije ću opet, nadam se da će i to biti ok. A za buve nisam pametna. Ni manjeg mačeta ni više buva, pojedoše je. :( Laza se stalno mota oko nje, njuška je, obilazi, čak je jednom i liznuo po repiću. Neće da dira njenu hranu, samo onjuši i skloni se, duša moja. Ali se zato mazi kao nenormalan, ceo dan ide za mnom, mota mi se oko nogu uz ono mrrrrrrrrr. :heart:

Milice, ti i ja smo u istom "sosu"! :D I ovo moje malo mace je bilo u istom stanju kao i tvoje! Bilo je jezivo koliko je buva imala, preko ociju su joj isle, nije bilo mesta na kom ih nema.... :sad2: Prvo smo je okupali, i tu je ispala gomila buva, a onda je naprasili nekim praskom koji sam imala u kuci, mada Tara kaze da je neki Bubi prasak dobar za bebe mace (pa ako mozes kupi taj prasak, nece se baciti, valja to uvek imati u kuci :) ). Onda su se buve osamutile i krenula sam u njihovo istrebljenje rucno! Dakle, u dvoriste, na klupicu, stara krpa preko mojih nogu a macu u krilo i jednu po jednu sam ubijala. Prvi dan sam ih najvise potamanila, ali i svaki dan je pregledam i nadjem po koju.....

I moj bebic mackic je bio skroz mrsav, svaka kost joj se videla, pod prstom joj osecam rebra.... Slabasna i iscrpljena.... Ali onda je pocela da jede, i kad je prvi put kakila (a trebalo joj je tri dana da kaki, i ja sam bila zabrinuta kao i ti) odmah je zivnula. Sad je neumorna- igra se, skace, jede non stop! ;)

Nadam se da ce se i tvoja oporaviti brzo. I ja sam ovu Malu uzela s ciljem da bude kod nas malo dok ne ojaca, pa da je nekom poklonimo, ali to taaaako tesko ide, ne znam sta cu. Ostavila bih je sa nama, imamo dvoriste ali mi smo ovde podstanari i necemo biti zauvek u ovoj kuci. Sta cu ako budem morala u stan da se selim, to me brine... Mada, kako se stvari odvijaju- vidim da sam se vec vezala za Malu i da ce mi biti tesko da ode od nas, tako da ostavljam kao otvorenu opciju i to da mozda ostane sa nama,. Ne znam, videcemo.
Drzim ti fige i zelim da taj slatkis sto pre "stane na svoje noge"! :heart:

Imam ja taj prašak za bebe mace i juče sam je time prašila, a potom sam ih ubijala prstima. Dosta sam ih poubijala, ali danas kao da ih ima duplo više. :( Ne bih opet da joj stavljam taj prašak ma koliko bio blag, mače je mnogo sićušno, plašim se da ne preteram. Uzela sam danas neki češalj sa uzanim proredima u pet šopu pa ću opet da ih jurim koliko mogu.

I ja planiram da je oporavim koliko mogu pa da je poklonim, ali znam da će to teško ići, posebno zato što je devojčica. Danas me je jedna baka pitala čije je mače i ja joj objasim da je došla sama u dvorište ili ju je neko ubacio, a ona kaže: "Ja bih uzela da nije žensko." Ko zna koliko još će takvih biti. Stvarno ne znam šta ću. Volela bih da ostane, ali i ja živim privatno, budžet je veoma ograničen, jedva se i za Lazu sastavim, a kamo li za još jednu macu... Zato se sada trudim da ne razmišljam gde ću sa njom, samo me glava boli. Sad je bitno da se oporavi.

A o vezivanju da ti ne pričam. Htela sam sinoć da je ostavim u letnjoj kuhinji da spava, ali mi bilo žao pa sam je unela unutra. Duša me boli kada je vidim tako mršavu i nikakvu. Sve kao govorim sebi da ne smem da se vezujem, da sam ja samo privremeni staratelj dok se ne oporavi, a ja ne da sam se vezala nego čim mjaukne trčim da vidim šta se dešava. Tako da te potpuno razumem. Tvoja Mala se baš lepo oporavila, preslatka je. Držim palčeve da joj nađete lep dom ako se odlučite za udomljavanje, a ako ostaje kod vas da se dugo i lepo družite. :heart:

Naravno da cemo drzati palceve da se vrati.Nadam se da je dobro i da srecen put.:)

Mackica je pravi slatkis!!!:kiss:Nego sto se tice buva i ja ih imam za izvoz da li hoce neko...Buve su u fulu pod punom ratnom opremom izdresirane da zivciraju i zivotinje i ljude.Ako uzmete 40 dobijate jos 40 gratis a posebnim ljudima ih dajem potpuno gratis koliko god zazele!:mrgreen::lol:;););)

Miss milie, taj prašak je skroz bezopasan (Bubi), slobodno je napraši, možda ćeš morati i više puta jer je blag, pa nema tako dejstvo ko ova agresivna sredstva, ko što je Frontline.

Saškice, ne brini, vratiće se on..uvek se vrati :).

Mi se vratili od veterinara (Frodo i Bilbo), dobili su vakcine protiv peritonitisa. Koštale su po 2000 din, inače, skuplje su od ovih ostalih. Inače, ne bodu se injekcijama, nego se posebnim pipetama sipaju u nos :eek: . Sad su mirni što se toga tiče godinu dana. Ostaje nam još vakcina protiv besnila i čipovanje, kad budu kreunli da izlaze napolje.

Mi se vratili od veterinara (Frodo i Bilbo), dobili su vakcine protiv peritonitisa. Koštale su po 2000 din, inače, skuplje su od ovih ostalih. Inače, ne bodu se injekcijama, nego se posebnim pipetama sipaju u nos :eek: . Sad su mirni što se toga tiče godinu dana. Ostaje nam još vakcina protiv besnila i čipovanje, kad budu kreunli da izlaze napolje.

Super što ste to završili! Nisam znala da ima kod nas ta vakcina...
Kako su ti mace, da li im se povratio apetit?
Šta se dešava sa Herom?
Moja MIca neće da jede, jako slabo, ali zato mala Bubica nadoknadi za tri mačke!

I ja planiram da je oporavim koliko mogu pa da je poklonim, ali znam da će to teško ići, posebno zato što je devojčica. Danas me je jedna baka pitala čije je mače i ja joj objasim da je došla sama u dvorište ili ju je neko ubacio, a ona kaže: "Ja bih uzela da nije žensko." Ko zna koliko još će takvih biti. Stvarno ne znam šta ću. Volela bih da ostane, ali i ja živim privatno, budžet je veoma ograničen, jedva se i za Lazu sastavim, a kamo li za još jednu macu... Zato se sada trudim da ne razmišljam gde ću sa njom, samo me glava boli. Sad je bitno da se oporavi.

. :heart:

Po meni to je čista glupost! Čak bih uvek pre izabrala ženku nego mužijaka, umiljatije su, privrženije, mirnije ... Mačori samo lutaju, vole da se tuku, agresivniji su u većoj meri. Ali šta ćemo, većina ljudi misli da je bolje imati mačora jer neće biti mačića.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back