tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
joj duša malena : ((
šta li mu je sa šapicom?
ako možeš stavi mu neku kutiju da se tu umiri i odmori
šta li mu je sa šapicom?
ako možeš stavi mu neku kutiju da se tu umiri i odmori
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Joj, i ja sam se sve nadala da mi se pričinjava dok sam se motala po dvorištu, ali nije...Ništa, za sada je tu gde jeste, posle ću je opet hraniti, a uveče ćemo videti šta ćemo ako joj mama ne dođe.
.
.Ne znam šta je sa šapicom. Ovako golim okom se ništa ne vidi, ali ono šepa. Hoću, staviću kutiju. Ja sam ga kao ostavila tu, čekam da mu mama dođe, a nemam mira, stalno idem tamo-ovamo.![]()
Jao, dušica mala.
Vidi se da je dugo lutalo (mršavo).
Isto, i mene tako "preseče" mjauk... zadnje žuto mačence sam bukvalno na silu udomila u susednoj zgradi, nisam znala gde ću s njom.
). Žao je i meni, ali ne možemo svaku životinju sa ulice da donesemo kući."... I tako... uh, ali olakšavajuća okolnost je to što imate dvorište, pa može privremeno da se zbrine bar
.Pa da, makar privremeno..
Tako sam ja , dok sam imala dvorište, imala uvek "aktuelnih" 4-5 mačaka za udomljavanje...
Još se to pročulo, pa ljudi nisu ni donosili mačiće, nego ih samo bace meni u dvorište.
Eto, isto kao kod nas. Videli ljudi da mi volimo životinje, pa što da se oni maltretiraju, kad mogu lepo da prebace preko ograde.![]()

miliie razume te u potpunosti
držim vam fige da je što pre udomite

A onda tebi žao da ih odbaciš..ma, sve znam![]()

,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...Ljudosiii moji,izvinite sto sam se izgubila,vec sam vam rekla da nemam internet trenutno u stanu a i nisam u Nisu,idem na more sutra,ali svakako se svaki dan setim vas,nadam se da su vam mace okej,meni ga Beban nema vec 2 dana kuci,mama je ostala da ga cuva i malopre mi je tek rekla to i bas sam tuzna,drzite mi palceve da se vrati,bas se lose osecam i sve mislim da g amozda nema zato sto ja nisam tu,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...

). Kuvali smo meso sa povrćem, a i kupila sam granule za mačiće, pa joj to pomešam sa jogurtom - klopa kao navijena. Nožica joj deluje bolje, više se oslanja na nju. Sada samo još da vidimo da li će kakiti. Masirala sam joj guzu vlažnom krpicom, kasnije ću opet, nadam se da će i to biti ok. A za buve nisam pametna. Ni manjeg mačeta ni više buva, pojedoše je.
Laza se stalno mota oko nje, njuška je, obilazi, čak je jednom i liznuo po repiću. Neće da dira njenu hranu, samo onjuši i skloni se, duša moja. Ali se zato mazi kao nenormalan, ceo dan ide za mnom, mota mi se oko nogu uz ono mrrrrrrrrr. 
Saškice, vratiće se Beban uskoro, držim palčeve.
I ja da se javim sa novostima. Maca je spavala unutra u predsoblju, pre toga je malo njuškala po kući. Onda smo bile malo napolju, a sada je opet unutra, vežbamo piškenje u pesku (sinoć je to obavila u maminoj papuči). Kuvali smo meso sa povrćem, a i kupila sam granule za mačiće, pa joj to pomešam sa jogurtom - klopa kao navijena. Nožica joj deluje bolje, više se oslanja na nju. Sada samo još da vidimo da li će kakiti. Masirala sam joj guzu vlažnom krpicom, kasnije ću opet, nadam se da će i to biti ok. A za buve nisam pametna. Ni manjeg mačeta ni više buva, pojedoše je.
Laza se stalno mota oko nje, njuška je, obilazi, čak je jednom i liznuo po repiću. Neće da dira njenu hranu, samo onjuši i skloni se, duša moja. Ali se zato mazi kao nenormalan, ceo dan ide za mnom, mota mi se oko nogu uz ono mrrrrrrrrr.
Prvo smo je okupali, i tu je ispala gomila buva, a onda je naprasili nekim praskom koji sam imala u kuci, mada Tara kaze da je neki Bubi prasak dobar za bebe mace (pa ako mozes kupi taj prasak, nece se baciti, valja to uvek imati u kuci
). Onda su se buve osamutile i krenula sam u njihovo istrebljenje rucno! Dakle, u dvoriste, na klupicu, stara krpa preko mojih nogu a macu u krilo i jednu po jednu sam ubijala. Prvi dan sam ih najvise potamanila, ali i svaki dan je pregledam i nadjem po koju..... 
Ne bih opet da joj stavljam taj prašak ma koliko bio blag, mače je mnogo sićušno, plašim se da ne preteram. Uzela sam danas neki češalj sa uzanim proredima u pet šopu pa ću opet da ih jurim koliko mogu.
Ljudosiii moji,izvinite sto sam se izgubila,vec sam vam rekla da nemam internet trenutno u stanu a i nisam u Nisu,idem na more sutra,ali svakako se svaki dan setim vas,nadam se da su vam mace okej,meni ga Beban nema vec 2 dana kuci,mama je ostala da ga cuva i malopre mi je tek rekla to i bas sam tuzna,drzite mi palceve da se vrati,bas se lose osecam i sve mislim da g amozda nema zato sto ja nisam tu,ali ne gubim nadu,docicu...ako budem mogla,prelistacu prethodne stranice da vidim sta se desava,ljubim i vas i vase mace...

Saškice, vratiće se Beban uskoro, držim palčeve.
I ja da se javim sa novostima. Maca je spavala unutra u predsoblju, pre toga je malo njuškala po kući. Onda smo bile malo napolju, a sada je opet unutra, vežbamo piškenje u pesku (sinoć je to obavila u maminoj papuči). Kuvali smo meso sa povrćem, a i kupila sam granule za mačiće, pa joj to pomešam sa jogurtom - klopa kao navijena. Nožica joj deluje bolje, više se oslanja na nju. Sada samo još da vidimo da li će kakiti. Masirala sam joj guzu vlažnom krpicom, kasnije ću opet, nadam se da će i to biti ok. A za buve nisam pametna. Ni manjeg mačeta ni više buva, pojedoše je.
Nego sto se tice buva i ja ih imam za izvoz da li hoce neko...Buve su u fulu pod punom ratnom opremom izdresirane da zivciraju i zivotinje i ljude.Ako uzmete 40 dobijate jos 40 gratis a posebnim ljudima ih dajem potpuno gratis koliko god zazele!

.
. Sad su mirni što se toga tiče godinu dana. Ostaje nam još vakcina protiv besnila i čipovanje, kad budu kreunli da izlaze napolje.nađite nekoga ko oće breeeej!
Mi se vratili od veterinara (Frodo i Bilbo), dobili su vakcine protiv peritonitisa. Koštale su po 2000 din, inače, skuplje su od ovih ostalih. Inače, ne bodu se injekcijama, nego se posebnim pipetama sipaju u nos. Sad su mirni što se toga tiče godinu dana. Ostaje nam još vakcina protiv besnila i čipovanje, kad budu kreunli da izlaze napolje.
I ja planiram da je oporavim koliko mogu pa da je poklonim, ali znam da će to teško ići, posebno zato što je devojčica. Danas me je jedna baka pitala čije je mače i ja joj objasim da je došla sama u dvorište ili ju je neko ubacio, a ona kaže: "Ja bih uzela da nije žensko." Ko zna koliko još će takvih biti. Stvarno ne znam šta ću. Volela bih da ostane, ali i ja živim privatno, budžet je veoma ograničen, jedva se i za Lazu sastavim, a kamo li za još jednu macu... Zato se sada trudim da ne razmišljam gde ću sa njom, samo me glava boli. Sad je bitno da se oporavi.
.![]()