Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dada, pisale smo o tome X puta
cepici u guzu tek na kraju ako nista, ali bas nista drugo ne pomogne da skine temperaturu od preko 38.5...

ja čituckam i zvrckam lekare
i zaključak je da se do 38 ne dira
preko može frikcija, je l, alkohol i mlaka voda pomešano, natopi se pamučna pelena pa piči, masiraj
ja htela samo vodu i dr kaže plus rakija jer je slabo
a čepić sam noćas na svoju ruku dala (nije nam ispravan toplomer, što nismo ni provalili, a on vruć, plače, ne može da spava, nikad nije bio takav)
jutros već konsultacije sa mamom i još jednim dr, ali čim smo kupili toplomer i merili - 39.4 u guzi, odmah sam čepić

Junior je bio isti takav kada su mu izlazili zubici. Krenuli su sa dva meseca a prvi je izbio tek posle devet meseci mucenja. Nekada tajac i po mesec dana, pa zaredja par dana da mu krenu rasti, pa ponovo tajac. U tim danima kada su mu rasli zubici, umeo je biti bas nervozan, grizao je sve i svasta i preferirao je dojenje. Umeo je nekada da pojede samo dve-tri kasike pa da ostavi, i posle pola sata popije celu flasicu mleka. Valjda mu lakse da vuce nego da okrece zalogaj u ustima. I sada su mu izbile dve donje dvojke, i izbijaju dole nazad neki zubici (da li trojke ili cetvorke ne vidim) pa ujeda i grize sve. Mi mu sada ocistimo sargarepu pa mu damo celu da glodje. Ne znam koliki je tvoj ali mozes probati sargarepu ili ako je jos mali da mu das krisku jabuke iz tvoje ruke da glodje, samo pazi da jabuka ne bude kisela i da ne otkine veci zalogaj :cmok:

Pogledajte prilog 267687

hahah, ja tek sad videla sliku :zcepanje:
što se sakrio?

tara, ide visoka temp.
baš sam čitala na netu da se to vezuje za činjenicu da bebe u periodu kad niču zubići trpaju sve i svašta u usta pa zarade i neku virusnu infekciju :think:
u tom slučaju pustiti da sama prođe, u smislu ne davati antibiotike koji tu ne pomažu, samo spuštanje temperature
za bakterijske antibiotici

To znaci da t nije od nicanja zubica nego od infekcije.
Nama je pedijatar sto puta rekao i ja kucala ovde, to da je t od zubica pricaju oni koji ne znaju od cega je, pogotovu visoka.
E sad bilo je ovde i onih koji su tvrdili kontra, da su im deca imala t i to bas samo i iskljucivo od zuba.

To znaci da t nije od nicanja zubica nego od infekcije.
Nama je pedijatar sto puta rekao i ja kucala ovde, to da je t od zubica pricaju oni koji ne znaju od cega je, pogotovu visoka.
E sad bilo je ovde i onih koji su tvrdili kontra, da su im deca imala t i to bas samo i iskljucivo od zuba.

jeste
guraju sve u usta pa se zaraze
nego ovo od nas u kući, neko pokupio virus pa obara na smenu
bili kod dr
rakija ne!
posle kuckam

ne znam šta su vama rekli, ali
na netu piše da se više to ne radi
korišćenje alkohola (rakije) pomešane sa vodom pa masaža
a meni doktori preporučili pa ja to danas, bila sam kao guska u magli, da su mi rekli idi zasadi koprivu, i to bih :(
a pedijatar kaže da to mogu samo ako hoću da opijem dete :mrgreen:
i da treba mlaka voda, kao kupkanje samo deo po deo
čepići i dalje, sirup za grlo jer nam i to malo crveno
pa kontrola u petak

inače je mm imao debeo razlog da me riba
nego samo je pitao
opirala si se kad ti se pomene belo vino za trljanje desni da ublaži muke kad niču zubići (savet rođaka)
a masiraš dete rakijom :mrgreen:
on spavao dok se mi borili, takav ritam sad uhvatio, spava ujutru

a moja mukica :(
tresla sam se kod pedijatra
i to sam ceo dan istraživala po netu, neće da crkne od visoke temperature, poenta je spuštati je, i dr mi rekao da ne paničim
a opet danas 39.3, al' mereno rektalno, to je malo viša
(negde piše za 0.5, negde za 0.8, ja kad sam bebi merila danas, uzela sam i pod mišku i u guzu i razlika bila 0.3)
nego prvi put, prva beba :(

proći će i to
heb'o ga virus i zec

joj kako mi se sad jedna popela na nerv
znate one zene "imam-poprilicno-vise-iskustva-od-tebe-pa-se-u-sve-razumem-i-uvek-sam-u-pravu"
a zastupaju stav sve-je-sranje-a-najvise-dojenje
e te kad mi glume majke mucenice koje su dojile a nisu zelele, pa se mucile i progledale kad su decu svukle sa sise
znaciiiiiiiii
i meni je tesko, al brate, da mi je tolko tesko da sve zivo pljujem i da smatram dojenje sranjem, batalila bih ga odma
al ne, kako onda glumatati majku mucenicu koja je bosa kroz trnje prosla dok nije 'podigla' decu....
(ovo je za rupu, verovatno :D )

ne znam šta su vama rekli, ali
na netu piše da se više to ne radi
korišćenje alkohola (rakije) pomešane sa vodom pa masaža
a meni doktori preporučili pa ja to danas, bila sam kao guska u magli, da su mi rekli idi zasadi koprivu, i to bih :(
a pedijatar kaže da to mogu samo ako hoću da opijem dete :mrgreen:
i da treba mlaka voda, kao kupkanje samo deo po deo
čepići i dalje, sirup za grlo jer nam i to malo crveno
pa kontrola u petak

inače je mm imao debeo razlog da me riba
nego samo je pitao
opirala si se kad ti se pomene belo vino za trljanje desni da ublaži muke kad niču zubići (savet rođaka)
a masiraš dete rakijom :mrgreen:
on spavao dok se mi borili, takav ritam sad uhvatio, spava ujutru

a moja mukica :(
tresla sam se kod pedijatra
i to sam ceo dan istraživala po netu, neće da crkne od visoke temperature, poenta je spuštati je, i dr mi rekao da ne paničim
a opet danas 39.3, al' mereno rektalno, to je malo viša
(negde piše za 0.5, negde za 0.8, ja kad sam bebi merila danas, uzela sam i pod mišku i u guzu i razlika bila 0.3)
nego prvi put, prva beba :(

proći će i to
heb'o ga virus i zec
Ne alkohol.
Nakvasis tetru toplom vodom, malo hladnijom od njega, pa mu stavis na grudi i stomak, suv peskir preko, menjas na 15 minuta, kad se ugreje.

joj kako mi se sad jedna popela na nerv
znate one zene "imam-poprilicno-vise-iskustva-od-tebe-pa-se-u-sve-razumem-i-uvek-sam-u-pravu"
a zastupaju stav sve-je-sranje-a-najvise-dojenje
e te kad mi glume majke mucenice koje su dojile a nisu zelele, pa se mucile i progledale kad su decu svukle sa sise
znaciiiiiiiii
i meni je tesko, al brate, da mi je tolko tesko da sve zivo pljujem i da smatram dojenje sranjem, batalila bih ga odma
al ne, kako onda glumatati majku mucenicu koja je bosa kroz trnje prosla dok nije 'podigla' decu....
(ovo je za rupu, verovatno :D )
Udri to, Bokice! :mafijas:

ja moram da kazem da sam ocekivala da ce dojenje da mi bude mnogo veca "muka" nekako, bila sam ubedjena da cu dobiti i ragade i mastitits i sve zivo, i u pocetku mi jeste bilo tesko stvarno, prvih par nedelja, dok nismo usli u stos,ali kako vreme odmice sve mi lakse pada, tj uopste mi ne pada tesko ( ako izuzmemo da me bole ledja i ruke kada ga drzim dok ga dojim) a stvarno to nisam ocekivala...

i tako,pre neko vece razmisljam kako su mi trudnoca i ovaj prvi period njegovog rodjenja najlepsi period u zivotu, a pre svega toga sam imala svakave tripove i strahove i od trudnoce i bas od ovog prvog perioda posle i stvarno smatrala da je to sve " muka" koju moras da prodjes : )

ja moram da kazem da sam ocekivala da ce dojenje da mi bude mnogo veca "muka" nekako, bila sam ubedjena da cu dobiti i ragade i mastitits i sve zivo, i u pocetku mi jeste bilo tesko stvarno, prvih par nedelja, dok nismo usli u stos,ali kako vreme odmice sve mi lakse pada, tj uopste mi ne pada tesko ( ako izuzmemo da me bole ledja i ruke kada ga drzim dok ga dojim) a stvarno to nisam ocekivala...

i tako,pre neko vece razmisljam kako su mi trudnoca i ovaj prvi period njegovog rodjenja najlepsi period u zivotu, a pre svega toga sam imala svakave tripove i strahove i od trudnoce i bas od ovog prvog perioda posle i stvarno smatrala da je to sve " muka" koju moras da prodjes : )
Prvo se ti namestis da ti bude udobno, pa njega namestis kako ti odgovara, koristi jastuke, urolanu cebad, sta god, ne sme nista da te boli, moras da budes potpuno opustena. :)

i ja isto
ni ragade, ni mastitise, ma nista
jedino sto je eto prevremena bebica, ma zgoljav pa mi tu jede zivce
ali realnih problema sa njim ili bilo cim, pa i dojenjem nisam imala
al brate, zaista me smaraju one kojima je sve zivo bilo tesko i najteze i samo o tome pricaju
ono, spomenik da im se digne

Prvo se ti namestis da ti bude udobno, pa njega namestis kako ti odgovara, koristi jastuke, urolanu cebad, sta god, ne sme nista da te boli, moras da budes potpuno opustena. :)

bol osecam samo nocu ili ujutru cim se probudim, uopste ne znam zasto, inace u dnevnoj sobi mi je udobno i prilagodjeno tome, sve je u jastucima, ali sve imam utisak da kada se poduprem njemu nije udobno i onda pokusavam bez jastuka, ali kako je on sve tezi pocela sam da dodajem i jastuke i sve zivo urolano, pa isprobavam razne varijante : )
a onaj ogromni jastuk za dojenje mi nista ne pomaze, samo se iznerviram, al ok, sluzio je u trudnoci i sada za njega, kao mini ogradica ili podupirac dok je spavao na boku iskljucivo...

bol osecam samo nocu ili ujutru cim se probudim, uopste ne znam zasto, inace u dnevnoj sobi mi je udobno i prilagodjeno tome, sve je u jastucima, ali sve imam utisak da kada se poduprem njemu nije udobno i onda pokusavam bez jastuka, ali kako je on sve tezi pocela sam da dodajem i jastuke i sve zivo urolano, pa isprobavam razne varijante : )
a onaj ogromni jastuk za dojenje mi nista ne pomaze, samo se iznerviram, al ok, sluzio je u trudnoci i sada za njega, kao mini ogradica ili podupirac dok je spavao na boku iskljucivo...
dobro sto procitah ovo jer sam razmisljala bas o tom jastuku ovih dana
ovde u stanu nemam tih vecih jastuka koji bi mi pomogli
pokusacu i ja s urolanim cebetom, jer se i ja polako krivim :D
a i nije nam sad problem tezina nego duzina, imam osecaj da mi dete visi, pa ga moram podupret s necim

dobro sto procitah ovo jer sam razmisljala bas o tom jastuku ovih dana
ovde u stanu nemam tih vecih jastuka koji bi mi pomogli
pokusacu i ja s urolanim cebetom, jer se i ja polako krivim :D
a i nije nam sad problem tezina nego duzina, imam osecaj da mi dete visi, pa ga moram podupret s necim

da, i to je problem, sve imam utisak da mu noge, od guzice pa na dole vise i landaraju
jastuk ne kupuj, veruj mi da bolje ldrade posao obicni jastuci i urolani prekrivaci
ili ja ne umem da ga namestim, ne znam, al obroman je i nezgrapan nekako, taman jedan deo namestis drugi smeta itd

:roll: pa cak i da je tesko, kakve to ima veze kad dajes detetu razvoj i zdravlje za ceo zivot....ne kapiram zene koje misle da ce im odrastanje deteta biti decija igra....bude negde lako negde tesko ali stisnes zube i das sve od sebe gde moras a uzivas tamo gde je lako....uostalom, tako brzo rastu, kad gledam ovog mog sa 13 god i nogom br 43 sva se rastuzim...jedva ga dohvatim da ga cmoknem, a do nedavno mi je jahao u krilu svaki cas :heart:....ko tako ne misli bolje da ni ne bude majka.....

ja pljuvala na one što neće da doje, a mogu
a eto, ima i gorih, koje rade nešto da bi se žalile i tražile medalju, ta vrsta mi je fascinantna :lol:
imali smo i teže i lakše periode
al' da vratim vreme, opet bih isto jer znam da mogu i znam da je tako najbolje za njega
a ovo drugo je najbitnije svakoj mami

ja još uvek dojim u ležećem položaju :rumenko:
jednostavno smo tako navikli, kad sam pokušavala u krilu, počne da mi se smeje i odustanem, težak je plus
a i trčkaram po kući stalno pa mi to dođe kao lep odmor za mišiće i ostade tako
lepo meni, lepo njemu

noćas seansa sa tatom
vesela seansa od sat i po
pa opet temperatura :(
u 9 je dobio čepić pa see plašim da ne bude isto, taman dođe blizu vreme za drugi (posle 5-6 sati)
on opet vruć :(

kistina, hvala na savetu za ovo, ja sam ga samo "mackala" vlažnom pelenom koja ohladi dok je donesem do njega
i njemu zasmeta pa ništa :(
samo da prođe ovo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back