Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ponudi mu da jede u vreme kad jede inache, ako dajesh meso, smanji ili izbaci na par dana..
..koliko god da pojede, malo, taman ili mnogo, daj mu da sisa posle, kao kad ste tek pochinjali..
..treba mu technosti puno, puno, a treba mu i uteha,
pa ti si se uplashila shto znash shta je, a ne on, koji nema pojma shta ga je snashlo.. :)

..nece ga poremetiti, makar ne nepopravljivo, a znachi mu mnogo.. :)

Ja sam ga dojila kadgod je zatrazio (mislim i inace sam tako dojila, ali kada je bio bolestan onda bas-bas) i nisam nesto insistirala na kasiki. Nudila sam mu vodu i ja sam pila vise vode i jela jos vise voca dok je on bio bolestan. Znam da ti je sada strasno, ja sam umela i zaplakati kada ga pipnem a on vruc, bas sam se osecala nemocnom :sad2:, ali sve prodje pa i prva temperatura :cmok:

38.3 u guzi mereno
znači ništa?

dado moras da razumes da temperatura do 38.5 kod beba znaci da se organizam bori protiv bolesti i treba ga pustiti...ponudi bebi i tecnosti ako hoce, nek puno sisa a nek jede koliko moze....iznad 38.5 je ipak problem jer iznuruje bebu i zbog slabe termoregulacije kod beba mora da se skida....mnogo teze virus podnose osobe koje nemaju temperaturu a u virusu ih napada.....

Medo se jos uvek pomalo plasi kupanja. :(
A obozavao je da se kupa. Danas sam mu obecala i morala pevati, pa je bio ok ali nije bio odusevljen. Valjda ce zaboraviti ono iskustvo, mada je to ustvari pravilno kupanje.
Kod nas sve naopako. :mrgreen:

Sad mu je glavna atrakcija da zubima uzima igracku kad mu dajem... Pa se igra, onda je stavi u usta i tako puze... ahahhahahah... kao pas... ahahahah...
Svrco mali

Medo se jos uvek pomalo plasi kupanja. :(
A obozavao je da se kupa. Danas sam mu obecala i morala pevati, pa je bio ok ali nije bio odusevljen. Valjda ce zaboraviti ono iskustvo, mada je to ustvari pravilno kupanje.
Kod nas sve naopako. :mrgreen:

Sad mu je glavna atrakcija da zubima uzima igracku kad mu dajem... Pa se igra, onda je stavi u usta i tako puze... ahahhahahah... kao pas... ahahahah...
Svrco mali

za medu pogodna pesmica pri presvlacenju pelena

Naša kuca živi

U rođenoj kući,

Kuća joj je tolika,

Mogu i ja ući.

Jedanput sam ušo,

Ušao sam, bome,

I kuca se zdravo

Radovala tome.

Jedanput sam ušo,

Više neću ući,

Neka sedi sama

U toj svojoj kući.

Znate l’ zašto neću?

Ima mnogo buva, -

Uf, toliko buva,

Da vas bog sačuva!

Da dodam za laku noć:
Jako sam ponosna na mm-a. Nije brbljiv kao ja, ali do malopre sam ga pratila oko kuće dok je čistio jer je bebac zaspao, a mm sad radi uveče, pa danju spava.
I pričali smo, iznenadio me je.
Na kraju mu pomenuh i ono moje od danas, da hoću da se posvetim sebi, bla bla, a dodala i stomačić - vratila sam kilažu od pre porođaja, imala sam to jedno kilo viška, pa je ovo više simbolično, nego stomačić :eek: tu je, a ja bih i to da rešim
nego da sredimo bebi temperaturu pa ću onda sve ostalo
kaže mi da je to čisto odlaganje
ako sam sad odlučila te stvari
treba da krenem
i onda kad mislim da ne mogu više
da dam još više
i da treba pobeđivati sebe, iznova i iznova (bilo da je psihički ili fizički napor)
tako da, valjda krećem od sutra da radim na sebi
jesam ja i majka i supruga, al' sam i dalje ona ista devojka
(odbijam da kažem žena jer je žena meni starija, preko 30 i kusur godina, ovo ispod - devojka)
treba raditi :)

Da dodam za laku noć:
Jako sam ponosna na mm-a. Nije brbljiv kao ja, ali do malopre sam ga pratila oko kuće dok je čistio jer je bebac zaspao, a mm sad radi uveče, pa danju spava.
I pričali smo, iznenadio me je.
Na kraju mu pomenuh i ono moje od danas, da hoću da se posvetim sebi, bla bla, a dodala i stomačić - vratila sam kilažu od pre porođaja, imala sam to jedno kilo viška, pa je ovo više simbolično, nego stomačić :eek: tu je, a ja bih i to da rešim
nego da sredimo bebi temperaturu pa ću onda sve ostalo
kaže mi da je to čisto odlaganje
ako sam sad odlučila te stvari
treba da krenem
i onda kad mislim da ne mogu više
da dam još više
i da treba pobeđivati sebe, iznova i iznova (bilo da je psihički ili fizički napor)
tako da, valjda krećem od sutra da radim na sebi
jesam ja i majka i supruga, al' sam i dalje ona ista devojka
(odbijam da kažem žena jer je žena meni starija, preko 30 i kusur godina, ovo ispod - devojka)
treba raditi :)
Ko je, bre, stariji, a? :mafijas:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back