Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
neka sad, ne umire to sa rođenjem deteta
samo se malo sakrije da ne bude da se detetu daje loš primer :lol:

pošto je i sestra na forumu i sretala te i evo i ona glumi neko ludilo :P
odma' da joj kažem da se i kul likovi udaju i rađaju decu

ebiga Tara, meni jastuk bio super. bolji od običnih jastuka jer se obični brzo spljošte, a ovaj beluga ostaje kako ga namestiš...
ako te boli sve, probaj malo ležećki da dojiš. znam da je smor jer dugo traje, a ako sediš bar moćeš da forumašiš ili da gledaš tv, ali bar jedno nedelju dana, da se malo mišići regenerišu.
ja sam imala bol i ramenima i krstima užasan jedno mesec dana, možda i više. upala vezivnog tkiva (ako se to tako kaže...hm) sad hvala bogu prošlo.

mi smo opet u fazi nespavanja do ponoći....

ja pljuvala na one što neće da doje, a mogu
a eto, ima i gorih, koje rade nešto da bi se žalile i tražile medalju, ta vrsta mi je fascinantna :lol:
imali smo i teže i lakše periode
al' da vratim vreme, opet bih isto jer znam da mogu i znam da je tako najbolje za njega
a ovo drugo je najbitnije svakoj mami

ja još uvek dojim u ležećem položaju :rumenko:
jednostavno smo tako navikli, kad sam pokušavala u krilu, počne da mi se smeje i odustanem, težak je plus
a i trčkaram po kući stalno pa mi to dođe kao lep odmor za mišiće i ostade tako
lepo meni, lepo njemu

noćas seansa sa tatom
vesela seansa od sat i po
pa opet temperatura :(
u 9 je dobio čepić pa see plašim da ne bude isto, taman dođe blizu vreme za drugi (posle 5-6 sati)
on opet vruć :(

kistina, hvala na savetu za ovo, ja sam ga samo "mackala" vlažnom pelenom koja ohladi dok je donesem do njega
i njemu zasmeta pa ništa :(
samo da prođe ovo

mom sinu je pomoglo tusiranje mlakom vodom....jeste neprijatno ali je bas bilo efikasno.....

Kod temperature, ne treba beba/dete da "pljusne" vodom, vec da se brkcka bar 20 minuta.

Napravis u kadici ili cemu god ga inace kupate vodu koja je samo za par stapeni hladnije od njegove telesne, napunis igrackama i napravite zezanje. Znam da je tesko, narocito kada to po peti put radis taj dan ali jbg bolje i to nego lekovi. Ja sam sirup davala tek kada ni kupanje ne pomaze.Samo pazi da ne napravis suvise hladnu vodu jer ce telo reagovati ddatnim grejanjem (tj povecanjem telesne T) i drhtavicom. Pred kraj kada vec nije imao strpljenja da se kupa i po peti-sesti put u kadici i plakao je, onda sam ga uzela u narucje i stajali smo u kadi a tata nas je tusirao oboje. Jbg kada nikako drugacije nije hteo.

Kod temperature, ne treba beba/dete da "pljusne" vodom, vec da se brkcka bar 20 minuta.

Napravis u kadici ili cemu god ga inace kupate vodu koja je samo za par stapeni hladnije od njegove telesne, napunis igrackama i napravite zezanje. Znam da je tesko, narocito kada to po peti put radis taj dan ali jbg bolje i to nego lekovi. Ja sam sirup davala tek kada ni kupanje ne pomaze.Samo pazi da ne napravis suvise hladnu vodu jer ce telo reagovati ddatnim grejanjem (tj povecanjem telesne T) i drhtavicom. Pred kraj kada vec nije imao strpljenja da se kupa i po peti-sesti put u kadici i plakao je, onda sam ga uzela u narucje i stajali smo u kadi a tata nas je tusirao oboje. Jbg kada nikako drugacije nije hteo.

..i ja sam ovako..
..sirup samo uveche ili nocu, ako treba..

hvala vam na savetima, nadam se da mi danas neće biti potrebni (evo bliži se vreme za drugi čepić, a on ok, zaspao, samo ga nosić zeza)
možda sam ja malo baksuz po tom pitanju, ali ajd da se pravdam maminom profesionalnom deformacijom: ona lekar i šta god da mi fali - evo, ćero, lekić :lol:
zato mi je imuni sistem kao u saksiji da sam rasla
ne smem to svom detetu da priuštim, ali nek mi oprosti ovog puta, prvi je i ja se izgubila :(

ajd malo da spamujem (volim da donosim zaključke na ovoj temi, ne znam zašto me inspiriše toliko)
znači
još me praćenje turskih serija deli od pretvaranja u ljankuse totalnu :(
ogovaram ljude koji ogovaraju zato što ogovaraju
palim se k'o debil kad mi treniraju živce zato što vide da mogu
ne sećam se kad sam poslednji put pročitala knjigu
ili depilirala ruke
ili sedela i slušala muziku, pogledala dobar film
e pa ne može to tako

ne mogu baš danas da promenim sve
ali polako, jedno po jedno
prioritet mi je sad Džonovo zdravlje
kad to rešim, prioritet smo on, mm i ja, ne mogu to da odvajam
ali podjednako, ako mogu da se igram sa bebom, mogu i mm-a da saslušam o poslu, a mogu i da uradim nešto za sebe
svaki dan po malo
i prestajem da kukam :)

novka, kad si se već oglasila :mrgreen:
nešto i nije oduševljen hranjenjem na kašičicu ovih dana
da insistiram ili nas par dana samo dojenje neće izbaciti iz šina?
imamo inače 2 obroka, juče je bio samo 1
a i danas će, koliko vidim
s tim što ne pojede sve pa traži da sisa ili pojede al' neće da zaspi bez sise a spava mu se baš tad
m?

novka, kad si se već oglasila :mrgreen:
nešto i nije oduševljen hranjenjem na kašičicu ovih dana
da insistiram ili nas par dana samo dojenje neće izbaciti iz šina?
imamo inače 2 obroka, juče je bio samo 1
a i danas će, koliko vidim
s tim što ne pojede sve pa traži još ili pojede al' neće da zaspi bez sise a spava mu se
m?

..ponudi mu da jede u vreme kad jede inache, ako dajesh meso, smanji ili izbaci na par dana..
..koliko god da pojede, malo, taman ili mnogo, daj mu da sisa posle, kao kad ste tek pochinjali..
..treba mu technosti puno, puno, a treba mu i uteha,
pa ti si se uplashila shto znash shta je, a ne on, koji nema pojma shta ga je snashlo.. :)

..nece ga poremetiti, makar ne nepopravljivo, a znachi mu mnogo.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back