Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dadast, moguce je da je do zuba. Kroz par dana, vratice se na staro.
Tara, bebac ti je desetka cista. Opusti se. Sto matori kazu kad ne kake:"Bacaju na se."
Videces lepote kad ti ne bude kakio 7 dana pa 8-i dan isere sve zaostalo ahahahhaha... to svi prezive bar jednom...
i mi smo. Pedji govna bilo do vrata bukvalno. Probilo i sam sebi zasro vrat. fuj. ahahahhaha... :rotf:

Pa i pitam, jer sam i sama probala. ;) I ja svucem sa pelenom dobar deo, ali ne mozes nikad sve! Uvek ostane na kozi. fuj. pa jos to u slivnik. :bljak:

Sali sto si se napalila?!
Nece niko da se svadja sa tobom.
Lepo te pitam i lepo iznosim svoje misljenje.
Ajde bez nervoze. ;)

Meni je fuj i bljak bilo gde da idu gomna, umivaonik ili kada svejedno. Gomna su za wc solju.
Ja sam pokusavala sa toalet papirom jer sam jedno vreme htela da izbacim vlazne, ali to nije to. Uvek ostane malo gonceta i ja tako ne mogu.
Uvek prvo skinem sve vlaznom pa ga preko ruke i u umivaonik operem sapunom.

Ma ko se pali ne budi smesna, samo si me smorila sa milion potpitanja o pranju dupeta..pa reko daaaaj vise dosadilo..
Dada pomenu svadju, ja sam samo odgovorila..
Elem apsolutno me ne zanima sta kenjja tvoje dete i koliko je to grozno i cime ga ti peres, mojoj bebi guza mirise na ruzu i ne ostane nikad ni malo govanceta :rotf:
AMan zeno..dosta mi je o govnima price :D

e, a je li tačno da bebe mogu i manje da ručkaju kad ih zezaju zubići..
ovih dana ne pojede ni pola onoga što je ranije ručkao kad mu spremim, a imamo samo 2 obroka
mlekce tu i tamo, hoće, možda ga sad i češće dojim baš zato što zezucka :(

Junior je bio isti takav kada su mu izlazili zubici. Krenuli su sa dva meseca a prvi je izbio tek posle devet meseci mucenja. Nekada tajac i po mesec dana, pa zaredja par dana da mu krenu rasti, pa ponovo tajac. U tim danima kada su mu rasli zubici, umeo je biti bas nervozan, grizao je sve i svasta i preferirao je dojenje. Umeo je nekada da pojede samo dve-tri kasike pa da ostavi, i posle pola sata popije celu flasicu mleka. Valjda mu lakse da vuce nego da okrece zalogaj u ustima. I sada su mu izbile dve donje dvojke, i izbijaju dole nazad neki zubici (da li trojke ili cetvorke ne vidim) pa ujeda i grize sve. Mi mu sada ocistimo sargarepu pa mu damo celu da glodje. Ne znam koliki je tvoj ali mozes probati sargarepu ili ako je jos mali da mu das krisku jabuke iz tvoje ruke da glodje, samo pazi da jabuka ne bude kisela i da ne otkine veci zalogaj :cmok:

Pogledajte prilog 267687

Poslednja izmena:
Ma ko se pali ne budi smesna, samo si me smorila sa milion potpitanja o pranju dupeta..pa reko daaaaj vise dosadilo..
Dada pomenu svadju, ja sam samo odgovorila..
Elem apsolutno me ne zanima sta kenjja tvoje dete i koliko je to grozno i cime ga ti peres, mojoj bebi guza mirise na ruzu i ne ostane nikad ni malo govanceta :rotf:
AMan zeno..dosta mi je o govnima price :D
A odvod u kadi ti isto mirise na ruze? :zaljubljena:

Inspektori, uno or duo pregunto! ;)

1. Kako perete zubice bebama? Kad ste poceli sa koriscenjem paste? Medo ima 6 zuba, perem mu prvo ja pa onda on ali to je Boze me sacuvaj. Imam osecaj da mu se oseca iz usta posle podne, iako mu dam uvek vode posle jela
2. Jel se necije dete budi u 6 ko moj vampir? Zivote lutalico, od kad stoji, prvo se ponovo poceo buditi po 5 puta izmedju ponoci i 6, dam mu da sisa, i onda kad ga vratimo u krevetac kuka kao sinja kukavica, ali zaspe posle nekog vremena. Al zato kad ustane u 6, pa se ustane(to mu je sad atrakcija, i nocu se prvo ustane pa gleda i kuka), nema te sile koja bi ga opasuljila i zabavila, dere se ko magarac, stoji i ne odustaje

1. Kako perete zubice bebama? Kad ste poceli sa koriscenjem paste? Medo ima 6 zuba, perem mu prvo ja pa onda on ali to je Boze me sacuvaj. Imam osecaj da mu se oseca iz usta posle podne, iako mu dam uvek vode posle jela
2. Jel se necije dete budi u 6 ko moj vampir? Zivote lutalico, od kad stoji, prvo se ponovo poceo buditi po 5 puta izmedju ponoci i 6, dam mu da sisa, i onda kad ga vratimo u krevetac kuka kao sinja kukavica, ali zaspe posle nekog vremena. Al zato kad ustane u 6, pa se ustane(to mu je sad atrakcija, i nocu se prvo ustane pa gleda i kuka), nema te sile koja bi ga opasuljila i zabavila, dere se ko magarac, stoji i ne odustaje

Mi još nemamo zubiće :mrgreen:
Al' sam čitala da se startuje sa negom čim krenu i da se ne zanemaruju pošto ljudi to rade budući da se menjaju, pa kao, za koji đavo paziti ih :roll:
Daj ti meni svoje iskustvo, kako ste krenuli?
Ja čitala za početak gazica pa trljanje i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane, kasnije može i četkica, ali pasta ne pre prve godine :think:
Tako nekako.

Drugo pitanje, sve su to faze. Mi smo imali fazu kad oko 7 uveče zaspi i onda pre petlova ustane. Mada ne znam kad petlovi ustaju jer ih ovdI nekad čujem i noću.
Sad je faza između 8 i 11 zaspi, buđenje noću često i ujutru oko 8, 9.

ona se budi ko vampir cele noći....od kad je prešla na jedno spavanje dnevno ja da ispizdikam. a sad je puuuuuuuno više aktivna, šeta, skače,puzi... i ladno zna da bude budna i do 9-12 sati u cugu. bez minuta spavanja. evo juče je bila budna od pola 3 po podne do pola 12... kad smo se vraćali od svekrve zaspala u autu, oko 8 i spavala 40 minuta. taman da malo napuni baterije i đipanje do ponoći. ujutru se budi između 7-9 zavisi, češće oko 8,30-9. kupanje u 8 uveče.

i dalje nema ni jedan zubić....ali jaaaaaaaaaaaaaaaako se bele desni i nekad cele noći ne spavamo tako da verujem (već pola godine :) ) da će uskoro izbiti.

zsuki, i mi čekamo i nadamo se
i nema ih :lol:
ali mislim da ste vi stariji, znači da se ne sekiram

tara, ide visoka temp.
baš sam čitala na netu da se to vezuje za činjenicu da bebe u periodu kad niču zubići trpaju sve i svašta u usta pa zarade i neku virusnu infekciju :think:
u tom slučaju pustiti da sama prođe, u smislu ne davati antibiotike koji tu ne pomažu, samo spuštanje temperature
za bakterijske antibiotici

vidi što se pravim pametna, pročitala na netu :mrgreen:
ali mislim da smo i u školi učili slično pa nije baš da ne razumem ništa

kad si već kod kake, ne znam dojiš li
u tom slučaju može da se desi i do 10 dana da ne kaki
ili 10 puta na dan :lol: na početku je kod nas tako bilo
a znam da mi je mama pričala da sam je preplašila jednom kad sam na svakih sat vremena kakila, ceo dan
kao beba
a ona lekar pa se uprpala

moj bebac sa 7 meseci kaki nekad jednom dnevno, nekad i 3 puta
a nekad i jednom u 2 dana, kako kad :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back