Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i pitam, jer sam i sama probala. ;) I ja svucem sa pelenom dobar deo, ali ne mozes nikad sve! Uvek ostane na kozi. fuj. pa jos to u slivnik. :bljak:

Sali sto si se napalila?!
Nece niko da se svadja sa tobom.
Lepo te pitam i lepo iznosim svoje misljenje.
Ajde bez nervoze. ;)

Meni je fuj i bljak bilo gde da idu gomna, umivaonik ili kada svejedno. Gomna su za wc solju.
Ja sam pokusavala sa toalet papirom jer sam jedno vreme htela da izbacim vlazne, ali to nije to. Uvek ostane malo gonceta i ja tako ne mogu.
Uvek prvo skinem sve vlaznom pa ga preko ruke i u umivaonik operem sapunom.

nesto razmisljam, zar ne bi bilo dovoljno da se obrise vlaznom maramicom govanjce detakjno i posle se uzme tupfer natopljen vodom i obrisu ostaci hemikalija sa vlazne maramice.....mislim, ni za hemoroide se ne preporucuje stalna upotreba sapuna nakon nuzde vc samo hladna voda a beba kaki tako cesto da mi je bas puno da sapunam svaki put.....

a šta fali da se opere samo vodom? :) svaki put
mislim, ako već možete/hoćete
sapun kad se kupa, bar mi pošto nam je leg'o bolje od kupkica za bebe koje imamo

pa mislim da cu ja tako....sinu sam koristila samo vlazne maramice i papirne pelene pri presvlacenju i nikada nije bilo ojeda....ali, s godinama vise cenim prirodnost pa cu da uvedem i prebrisavanjem vlazim tupferom kad je samo upisana pelena i blago mazanje kremicom, a vlazne sam kad kaki i tupfere sa vodom i tanak sloj kremice.....jako tanak...

dokle ste već stigli sa obrocima? dojiš li? mi smo sad na 2 obroka, s tim što još ima stvari za probati
koje mesce si kad davala? ja do sad samo piletinu, nešto se ustručavam za drugo
bebac ima 7 meseci
rekli su mi jedan obrok se uvede, pa za mesec dana drugi i tako i treći pa onda užine
ali naleteh i da, ako je sve u redu, može to na 2 nedelje pa ne znam šta sad, za drugi obrok sam čekala mesec dana, a za treći da li isto ili upola manje? :think:
i šta sve smem da mu uvodim? još nismo bundevu i tikvicu, npr., za breskvu čekam u radnji ovih dana da stigne kašica, inače mu sama spremam
a probali smo i keksolino iako sadrži te gluten, te med, soju itd., ali preživeli :)
Mi imamo dorucak, rucak i veceru. I dva podoja. Ujutru i uvece. (plus dojim ga nocu jer se probudi bar dva puta :roll: , a cesto se desava i da sisa npr. u 6, 7, 8, 9 ujutru)
Ne ziri sa uvodjenjem. Na mesec dana se uvodi. Mozes dati tikvicu i bundevu slobodno.
Bebe su u prvoj godini ODOJCAD. Sto znaci da su najvise na sisi, tj.mleko im je glavna hrana. Samo doji! :)
da, i da li je normalno piti kritike od starijih članova šire familije kako "ne daš detetu ništa da jede, naša su deca bila duplo deblja od tvog i dojena do mesec dana pa prelazila na pasulj" :eek:
a da napomenem da je bucko u sedmom mesecu prešišao 10 kg i 70 i nešto cm, što ga izvlači :mrgreen:
on je težinu udvostručio pre punih 6 meseci i još dodao na to, raste kao iz vode :heart:

Iskuliraj ih.
Kad ti dele savete a ti se blago teleci nasmej, tako ja radim, kao maloumnik skoro, da skontaju da ih zaebavam.
I pusti bre seoske price

Ja sam u pocetku koristila bokalce sa mlakom vodom+one male tetrice (mogu da se kupe u Univerexportu, ako neko zna o cemu pricam :think:) preko dana, a preko noci kada se ukaki onda vl. maramice. Kupala sam ga do nekih 6-7 meseci posle svakog kakenja iznad kade (prvo naravno prebrisem citim delom potrosene pelene) bez sapuna, a od tada preko kade, samo ako se jako ukaki ili kada je meksa stolica. Inace koristim vl. maramice. Nadam se da cemo od proleca krenuti skidati pelene, pa verujem da cu morati kada se upiski ili ukaki kupati ga celog :sad2:, ali bolje i to nego da mi doceka sledecu zimu u pelenama.

mislim, za bebu je sve skupo, dve pakle cigareta dnevno su nešto što se mora uzeti, makar na dug i još pušiti pored deteta

Da ne zpocinjemo diskusiju, samo da kazem da znam za slucaj gde bebi kupuju prve cipele i kazu "ali mi imamo samo 1000dinara za njih" a puse kutiju cigareta dnevno i pije se pivo svakodnevno :roll:. Ne kazem da se treba svega odreci i sve pare trositi na bebu, ali nemoj meni pricati da nemas para za vazne stvari (a prve cipele su po meni jako vazna stvar jer nije svejedno kako ti beba prohodava i u cemu prohodava) a sa druge strane trosis za neke stvari bez kojih bi mogao.

Ali dobro, da ne zapocinjemo diskusiju :cmok:

nisam ja kriva što ispadne frka, ja samo lepo pitam :mrgreen:

mm puši u svojoj radionici i ne prebacujem mu što troši pare na cigare dok god imamo za sve što treba bebi
i meni :mrgreen:
ne treba se odreći sad svega, kontam, ali kad čujem "nisu imali para ni za pelene koje su se tad kupovale na komad pa im beba provede ceo dan u jednoj", a za cigare se nađe, mislim, stvarno :(
a nije da nije bilo pamučnih tad, one ne moraju da se bacaju
no nećemo o tome

i oprostite, ali ja zaista nemam s kim da pričam :mrgreen:
zato sam i došla na forum

mislim, imam muža, ali ne mogu ni njemu da skačem po glavi ceo dan :lol:

Ja znam da nije bilo ove teme Juniorovih prvih sest meseci zivota, ja bih zaista poludela.

Rodio se u novembru, pa smo celu zimu izlazili po pola sata-sat napolje, niti sam mogla nekoga pozvati ili da odem negde s njim (ni bez njega :heart:) jer je jos bio jako mali a vreme virusa. Forum me je bukvalno spasao i bio mi je jedini kontakt sa odraslim i normalnim osobama koje imaju slicne probleme i nedoumice kao i ja.

:cmok: mojim virtuelnim drugaricama (naravno i onima koje znam i u RL).

..filozofija pranja guzice.. :rotf:

..ja kao bokica, maramice samo van kuce..
..aj hemikalije, sve je to kao testirano, alergijama nisu skloni pa da se od toga tripujem,
ali mi jednostavno koliko god brisala njima ne deluje chisto..

..pricham naravno o malim bebama, kasnije kad hodaju i kaka nije vishe mekana
jedva da ima shta da se obrishe, ali ipak ja turim pod chesmu kad su vec razgaceni za presvlachenje..

e, a je li tačno da bebe mogu i manje da ručkaju kad ih zezaju zubići..
ovih dana ne pojede ni pola onoga što je ranije ručkao kad mu spremim, a imamo samo 2 obroka
mlekce tu i tamo, hoće, možda ga sad i češće dojim baš zato što zezucka :(

kad ste kod kake, jakovuse od prekjuce, od kad je pri io vakcinu, opet poremetila stolica, taman je kakio lepo 1 do 3 puta na dan i sad za 3 dana jednom

i opet krecu tripovi, grrrrr
'mi' kakimo nekad jednom u tri dana, nekada dva puta dnevno, tri puta... pa opet na dva tri dana, evo recimo, juce nije kakio, danas je dva puta i tako....
normalno je sve to, lepo kazu da dojene bebe mogu da ne kake danima 7-10 dana i da to nije nista strasno....

p.s. ja sam se isto ko ti prvo tripovala jer sam bila okruzena zenama koje sui pricale kako im deca kake posle svakog obroka
medjutim, sad znam i vidim da to ne mora tako i da je moje dete sasvim ok :)

ma da, to je prvo sto mi je patronazna rekla, da za bebe vazi pravilo 7u 1 i 1 u 7, tj da kake 7 puta na dan ili jednom u sedam dana, ali znas kada me je navikao da ima redovnu stolicu i sad kako je nema krece onaj trip da nema dovoljno hrane, pa nema sta ni da izbaci i tako, i kako prdne ja proveravam da se nije ukakio
joj strasno, al kad napisem ovako shvatim koliko je glupo pa mi bude lakse : )

da, i mi smo prvi mesec kakili cesto, al onda je poceo sve redje i tako smo dosli na ovo sada :D
inace primecujem poslednjih par dana da je poceo malo da se ubucuje :D
valjda ce nastaviti tako
msm, on i dalje nije ni b od bucka
al ja eto nazirem neke maleeee maleeeeeee promene :)
trebalo bi i da sredim njegov orman i poizbacujem sve ono sto vise nece nositi
morali bi krajem meseca u neki sioping da mu obnovimo garderobicu
vecinu je prerastao, sad jos malo i 62 nece moci da nosi, nosi ove domace, koji su veci i komotniji, kao pirocanac

Ja znam da nije bilo ove teme Juniorovih prvih sest meseci zivota, ja bih zaista poludela.

Rodio se u novembru, pa smo celu zimu izlazili po pola sata-sat napolje, niti sam mogla nekoga pozvati ili da odem negde s njim (ni bez njega :heart:) jer je jos bio jako mali a vreme virusa. Forum me je bukvalno spasao i bio mi je jedini kontakt sa odraslim i normalnim osobama koje imaju slicne probleme i nedoumice kao i ja.

:cmok: mojim virtuelnim drugaricama (naravno i onima koje znam i u RL).

Ja i dalje ne mrdam, sad 'ladno. Na proleće ćemo se upoznavati :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back