Statini za holesterol

Danilo, ovde je navedeno da je počela kalcijumizacija, ja nisam stručan ali znam da lekari ovo proveravaju kada počnu problemi sa srcem odnosno bolje je kada ne postoji

za početak NEMOJTE DA RAZMIŠLJATE O ŠTETNOSTI LEKA VEĆ O ŠTETNOSTI LOŠIH NAVIKA PREHRANE :rtfm:
momentalno izbacujte sve gazirane napitke, sosove kao što su majonez i kečap (ima dosta solki iako sladunjav ukus ima prdnost u našem mozgu), kisele krastavčiće (verovali ili ne)...
zbog hipertenzije...

Pa sad, kaludjerska hrana - kaludjerskja hrana
Jednom li se navikneš, jednom li vidiš pomak na bolje vrednosti onda ćeš sam sve shvatiti i biće ti sasvim normalno
a i ti ćeš se osećati bolje

ČUPAJ SE DOK IMAŠ ŠANSE! :ok:
Hvala drug na savetima.Dok sam mladji bio cesto sam i gazirano pio a i ta hrana kaobojska pljeskavice po ulicama,bilo je tu svega,sokova raznih itd.Zadnjih par god sam sve izbacio i bolje se osecam.Interesantno da je to nastalo posle prelezane korone.Da li ima veze sa tim ili se godinama nakupljalo boga pitaj.Ali sve se slazem samo zdrava hrana pa kako bog da.

Pričam ti ovo, neka obrišu urednici posle, bitno da ti pročitaš:

trenutno sam na 7 lekova a osmi je za obnovu jetre
nikad u životu nisam pio lekove kamoli ovoliko

jel ti to govori koliko su lekovi koje uzimam "zdravi"?
e ali da su popravili stanje posle tri meseca - jesu a ta tri meseca dušmaninu ne bih poželeo...
čim prestanem da ih uzimam simptomi se vraćaju brzo...

Hvala drug na savetima.Dok sam mladji bio cesto sam i gazirano pio a i ta hrana kaobojska pljeskavice po ulicama,bilo je tu svega,sokova raznih itd.Zadnjih par god sam sve izbacio i bolje se osecam.Interesantno da je to nastalo posle prelezane korone.Da li ima veze sa tim ili se godinama nakupljalo boga pitaj.Ali sve se slazem samo zdrava hrana pa kako bog da.

E Bravo!
Vidi, ti ovde kažeš "dok sam bio mlad" - svi smo, jer tad organizam luči sve enzime i hormone ali kako starimo to se menja...
Hteo ne hteo, promenom režima ishrane došao sam u taj status da u prodavnici "ne vidim" lošu hranu.
Ok, nije zabranjeno da uzmeš ponekad nešto, čisto da te želja mine, ali uzmeš par zalogaja i to je to....

Kako ja to sad kažem: "Coca Cola i Cigare - to je zabava za zdrave" :D

Zavisi u kojoj je fazi plak , ali će uticati na sprečavanje napredovanja, to sigurno .
Nema na čemu , ako sam nešto uspela da pomognem.
Još jednom - javi se kardiologu za sve nedoumice.
Bio sam ove godine u aprilu i uz sve ovo sto sam vam napricao i njemu sam i dobio
red yeast rice 1\1 navece.To je neka biljna za holesterol.Nije statitin.Nije dramatizovao za tu stenozu 20/30%.
Hvala pikax na svemu.Receno mi kontrola za 1 godinu.Ma samo hrana je spas.A po celi dan na ribi skusi i istopilo bi se.
Nesto ovako slicno verovatno na crvenom pirincu.Neko to napise, neko statine.Od lekara do lekara ovisi.

Prilozi

• IMG_20241224_215811.jpg
    IMG_20241224_215811.jpg
    65,5 KB · Pregleda: 2
E Bravo!
Vidi, ti ovde kažeš "dok sam bio mlad" - svi smo, jer tad organizam luči sve enzime i hormone ali kako starimo to se menja...
Hteo ne hteo, promenom režima ishrane došao sam u taj status da u prodavnici "ne vidim" lošu hranu.
Ok, nije zabranjeno da uzmeš ponekad nešto, čisto da te želja mine, ali uzmeš par zalogaja i to je to....

Kako ja to sad kažem: "Coca Cola i Cigare - to je zabava za zdrave" :D
Rokalo se coca cole,rostilja cesto,suvo meso nije da nije bilo toga.Posle sam se teško odvikao od te droge ali sam uspeo.
Ali treba vise na ribi biti jbg.Belo,curece bez slatkisa,bez svega za nas na tom holesterolu.

Bio sam ove godine u aprilu i uz sve ovo sto sam vam napricao i njemu sam i dobio
red yeast rice 1\1 navece.To je neka biljna za holesterol.Nije statitin.Nije dramatizovao za tu stenozu 20/30%.
Hvala pikax na svemu.Receno mi kontrola za 1 godinu.Ma samo hrana je spas.A po celi dan na ribi skusi i istopilo bi se.
Nesto ovako slicno verovatno na crvenom pirincu.Neko to napise, neko statine.Od lekara do lekara ovisi.

red yeast rice iliti CRVENI PIRINAČ :super: :ok:
pogledaj malo bolje sve ponude jer neki proizvodjači stave sve potrebno za bržom apsorpcijom tj delovanje

hrana je ključ a crveni pirinač samo "prva pomoć"

red yeast rice iliti CRVENI PIRINAČ :super: :ok:
pogledaj malo bolje sve ponude jer neki proizvodjači stave sve potrebno za bržom apsorpcijom tj delovanje

hrana je ključ a crveni pirinač samo "prva pomoć"
Tako je drug sve je ovisno o hrani i nama samim kako se hranimo Niko nam nije kriv sto zveknem rostilj.Od kako sam to razredio unazad par god bolje se osecam.
Nista ne treba preteravat.Nije problem 1 mesecno ali ja svaki dan gurmanluk.Ne ide to.

Tako je drug sve je ovisno o hrani i nama samim kako se hranimo Niko nam nije kriv sto zveknem rostilj.Od kako sam to razredio unazad par god bolje se osecam.
Nista ne treba preteravat.Nije problem 1 mesecno ali ja svaki dan gurmanluk.Ne ide to.
Ne samo roštilj....
Pekara mora da ti postane draga uspomena, ma.... pregledaj internet malo, sam donesi zaključak, obrati pažnju šta se najčepšće ponavlja ostalo sa rezervom...

Ja koristim roxeru, meni je holesterol otišao na 7,6. Ne jedem peciva, ne pijem, gazirano, grickalice ne jedem, slatkiše umereno, od mesa, piletina i teletina, mnogo voća i povrća ali ponekad je genetski uzročnik kao i stres. Inače, muž ima ugrađen stent, preporuke za ishranu koje je dobio posle intervencije uključuju i meso u ishranu, ali bez ulja, znači čak i roštilj spada u grupu mesa koje može da jede.

ovo mi od lani moram naci od ove godine
Ništa ne fali tvom holesterolu. Danas u svetu, recimo u Americi, gledaju prvenstveno odnos LDL prema HDL holestesterolu. Sve ispod 5 se računa u dobro. Idealan je 3.5. Tvoj index je 3.254

Ko god ti je preporučio statine ili nije uopšte zainteresovan već knjiški odrađuje posao, ili ima neke materijalne koristi da ti to prepiše.

Naravno, trebao si barem 12 sati pre vađenja krvi da ne jedeš i ne piješ ništa osim vode. Jedenje teških, masnih obroka ili pijenje alkohola pre posta može povećati nivo holesterola i dovesti do netačnih rezultata.

Nedavna bolest ili stres mogu privremeno povećati nivo holesterola, što dovodi do lažnog visokog očitavanja

Poslednja izmena:
Ništa ne fali tvom holesterolu. Danas u svetu, recimo u Americi, gledaju prvenstveno odnos LDL prema HDL holestesterolu. Sve ispod 5 se računa u dobro. Idealan je 3.5. Tvoj index je 3.254

Ko god ti je preporučio statine ili nije uopšte zainteresovan već knjiški odrađuje posao, ili ima neke materijalne koristi da ti to prepiše.

Naravno, trebao si barem 12 sati pre vađenja krvi da ne jedeš i ne piješ ništa osim vode. Jedenje teških, masnih obroka ili pijenje alkohola pre posta može povećati nivo holesterola i dovesti do netačnih rezultata.

Nedavna bolest ili stres mogu privremeno povećati nivo holesterola, što dovodi do lažnog visokog očitavanja
Tako je.Puno hvala prijatelju(prijateljice) konacno jedna podrska .Te statine sam probao i biljne i hemiju i ubise mi stomak za 2 dana.To sto sam slikao je zad.bio hemiski nalaz od ove godine.
Bio i kod kardioologa.Jedan dade biljni preparat jedan roxeru(hemiju) i nisam pio jer eto strasno mi nadimali stomak.Ko zna sta sve imaju u sebi.
Znaci index 3.2 je ok iako mi ovaj S holesterol uvek leti preko 5.5?
Napisao sam da sam radio i kornografiju i napisase mi stenoze 20/30% .Skenerska kornografija kada ti u zilu gurnu nesto i gledaju.
Nakon toga taj kardiolog nije dramatizovao previse.52 mi.

Bas tako moram na vodi biti 2 dana pre vadjenja krvi i to je realno a ne ja vece pre vadjenja uvek nesto pojedem.Tacno to.Ili stres ako je bio normalno da ce izbacit extra vrednosti.

Poslednja izmena:
Ja koristim roxeru, meni je holesterol otišao na 7,6. Ne jedem peciva, ne pijem, gazirano, grickalice ne jedem, slatkiše umereno, od mesa, piletina i teletina, mnogo voća i povrća ali ponekad je genetski uzročnik kao i stres. Inače, muž ima ugrađen stent, preporuke za ishranu koje je dobio posle intervencije uključuju i meso u ishranu, ali bez ulja, znači čak i roštilj spada u grupu mesa koje može da jede.
A moze biti i genetike i stres i ne mozes nista.Meni eto uvek takav kakav sam slikao.Nije to preko noci.I pre 20 god sam imao blago povecan.Jeo ne jeo uvek minimalno povecan.Mislim kada se sabere sva ta hemiska analiza.
Ja probao roxeru ubi mi stomak nadimanje cuda sva.Koja li je to tek droga uh.Radije cu ribu svaki dan jesti od muke.

Poslednja izmena:
Mene uvek nesto brinuo ovaj S srednji holesterol.Mora biti do 5.2 a mene uvek 5.5/6 nema sanse ispod da ode.
Ali Sensei posto ti rece da mi je neki zbir ok onda nema mesta dramatizovanju?
Mada ja sam visok covek(nisam debeo sa stomakom) mozda i zato veci haha.Malo sale.Triglerceridi su mi uvek dobri.

Prilozi

• IMG_20241225_092854.jpg
    IMG_20241225_092854.jpg
    102 KB · Pregleda: 2
Meni ne smeta stomaku roxera a što se tiče lekova, pa svi imaju neke nuspojave, za običan pentraxil ima više nuspojava nego za ovaj lek, ne razumem toliki strah... samo nabijaš sebi dodatni stres takvim ponašanjem i pogoršavaš stanje.
Drugarice probao ih piti ne pricam napamet niti me icega strah.Imam gastritis hronican pa osetljiv stomak.Ne legne svakom isto.

Drugarice probao ih piti ne pricam napamet niti me icega strah.Imam gastritis hronican pa osetljiv stomak.Ne legne svakom isto.
I ja ga imam, ali moguće da je tvoj stomak izuzetno osetljiv pa više reaguje. Samo sam ti htela pomoći, jer neki lekovi imaju više koristi pa se nekad moraš pomiriti sa nekim nuspojavama. Gastris se leči a kardiovaskularna oboljenja mogu biti mnogo opasnija. Ali svakako se konsultuj sa lekarom i sve ovo mu ispričaj, naći će odgovarajuću zamenu. Moj muž, recimo, pije sortis i to godinama, ne smeta mu.

Neznaju ni lekari sta da daju.Stomak mi jeste preosetljiv jer imam taj gastritis.jedino sam da probam neki drugi lek mada nije mi preterano veliki holesterol.Minimalno iznad norme.
Sve ok prihvatam pomoc ali evo konsultujemo se .

Da li netko mozda uzima roxeru ili slicne statitne zbog visokog holesterola?I kako se iskazalo lecenje?I da li je to potrebno uzimati ako je npr holesterol na maximumu?Oko 6 referencne vrednosti.
Zanimaju me vasa misljenja.
Ja sam ispio dve kutije, uradio krvnu sliku, holesterol se stabilizovao ali su mi enzimi jetre skoćili, kao i kreatinin , ako se dobro sećam.

Batalio sam i prešao na jaja i slaninu (B4 vitamin- holin metaboliše masti) i na Hrastovu sjajnicu 3 puta nedeljno.

I nemam višak LDL a.

Ja sam ispio dve kutije, uradio krvnu sliku, holesterol se stabilizovao ali su mi enzimi jetre skoćili, kao i kreatinin , ako se dobro sećam.

Batalio sam i prešao na jaja i slaninu (B4 vitamin- holin metaboliše masti) i na Hrastovu sjajnicu 3 puta nedeljno.

I nemam višak LDL a.
Poz
.Jedno leci drugo ubija.Ja sam odustao jer mi te tablete ubijale stomak.
Taj hrast jel su to tablete neke?

Back