giravaru
Primećen član
- Poruka
- 663
Na šta ukazuju eritrociti 1 do 2 svezi u mokraci?
Evo celog nalaza.
Evo celog nalaza.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dr kaze da nije naivno i šalje me na uz.
I sluziImas i malo leukocita i bakterija, a to sve ukazuje na mogucu upalu besike.

Pa piše gore, infekcijaI to sve ukazuje na........?
Ako nije infekcija onda može biti kamen u bubregu nprNije jer sam ovaj put isto radila urinokulturu i nisu izolovane bakterije.
Nema veze s ovom temomhttps://www.graciamedika.com/ginekoloski-brisevi.html
KLASIFIKACIJA VAGINALNOG SEKRETA (prema Peteru i Moravetzu):
Na osnovu mikroskopskog pregleda vaginalnog sekreta i bakteriološkog nalaza, kao i zasejavanjem kulture vaginalnog sekreta, postoji 6 grupa:
I GRUPA: nalazi se obično kod devojčica i žena koje nisu seksualno aktivne. Prisutni su Lactobacili sa deskvamiranim epitelnim ćelijama vaginalnog zida, malo bakterija i leukocita.
II GRUPA: Lactobacili, deskvamirane ćelije zida vagine, bakterije (stafilokoke, streptokoke), malobrojni leukociti, retka Ecsherihia coli.
III GRUPA: obilna bakterijska flora, mnoštvo leukocita, nema Lactobacila.
IV GRUPA: prisutna je gonokokna infekcija (gram negativne diplokoke), patogene bakterije, veliki broj leukocita. Sekret je obilan, žuto – zelene boje, gnojan, slatkastog mirisa.
V GRUPA: dominantno je prisustvo Trihomonas vaginalisa, pored patogenih bakterija i velikog broja leukocita. Sekret je zlenkaste boje, penušav, karakterističnog mirisa (pokvarene ribe).
VI GRUPA: prisutna je gljivična infekcija (Candida albicans). Sekret zbog kolonija kandide koje su zalepljene na vaginalni zid podseća na sir. Ova grupa je najčešće prisutna kod žena koje su dugo bile na antibiotskoj terapiji, kod trudnica, dijabetičara.
jbga.....Nema veze s ovom temom
Super radi pretragajbga.....
to mi ispalo na pretrazi pod eritrociti u urinu kod žena.
Apsolutni promašaj....Nema veze s ovom temom
Za konkretno pitanje: 1-2 Er svežih u urinu se toleriše kao normalan nalaz. To prvo .
Kojih ozbiljnih stanja?Za konkretno pitanje: 1-2 Er svežih u urinu se toleriše kao normalan nalaz. To prvo .
Retki smežurani bi mogli ukazivati na skorašnju infekciju koju si već pomenula.
Definitivno nalaz NE ukazuje na urinarnu infekciju.
Situacije u kojima se mogu javiti Er u urinu su pesak, kamen, skorašnji menstrualni ciklus, ciklus koji počinje,.fizičko opterećenje itd itd, izuzev nekih ozbiljnijih stanja
Ponoviti urin za 7 dana. Urin , ne urinokulturu.
Za konkretno pitanje: 1-2 Er svežih u urinu se toleriše kao normalan nalaz. To prvo .
Retki smežurani bi mogli ukazivati na skorašnju infekciju koju si već pomenula.
Definitivno nalaz NE ukazuje na urinarnu infekciju.
Situacije u kojima se mogu javiti Er u urinu su pesak, kamen, skorašnji menstrualni ciklus, ciklus koji počinje,.fizičko opterećenje itd itd, izuzev nekih ozbiljnijih stanja
evo odvojila sam da bude jasnije , prvi pasus o konkretnom nalazu nagađam, drugi - uopšteno , treći - sledeći logičan korak.Ponoviti urin za 7 dana. Urin , ne urinokulturu.