Statini za holesterol

@Danilo51 moraš znati i uzeti sve ovo sa rezervom. Bez obzira na nečije i znanje i iskustvo - ništa ne može zameniti pravi i uživo kontakt sa lekarom.
Ima tu i preparata na biljnoj bazi , ali da, preporuka je početi od ishrane , a pretpostavljam da te niko nije ni pitao kako se hraniš.
Kada su mi proprucili statine pre 2 god imao sam losije rezultate nego ove sto sam slikao.Imao +10 kg viska.Sada se to regulisalo i trudio se hranom i rezultati su takvi.Ma uvek je rezerva tu.Moze biti i da se talozi holesterol i da sam na teskoj dijeti sve jasno.Secam se kada sam imao 25 god isto isli preko 5 a imao jos -15 kg i momak bio.

Puter i jaja su zdravi , ali puni holesterola.
Pre nego napišeš nešto tako proveri sa kim razgovaraš na temu.
Са ким разговарам? Са неким ко је завршио западну медицину и слуша њихова испирања мозга?
Прочитај мало ко је и када у Америци избацио холистички вид лечења, и заменио да буду готово сви лекови базирани на петрохемији? То се није променило ни данас.

Што рече неко, што је наука и медицина више узнапредовала, људи никад болеснији.

Са ким разговарам? Са неким ко је завршио западну медицину и слуша њихова испирања мозга?
Прочитај мало ко је и када у Америци избацио холистички вид лечења, и заменио да буду готово сви лекови базирани на петрохемији? То се није променило ни данас.

Што рече неко, што је наука и медицина више узнапредовала, људи никад болеснији.
Ne zanimaš me za razgovor , ovde sam da odgovorim na pitanje postavljača a moje vreme je dragoceno i ne želim da se raspravljam i ubeđujem sa laicima poput tebe . Samo guglaj i prati po svome.

Da, neka jede kilo mesa dnevno biće superiška. :lol: Ishrana isključivo od proteina i masti nije zdrava.
Kasika sistem povrce,manje mesa,slatkisa,i lose hrane,vise kretanja,bez stresa pa videt.Sta je tu je.
A da zaboravih bitnu stvar spomenuti radio sam ct kornografiju i nasli mi stenozu od 20%>
Koliko li je to lose boga pitaj.
Valjda nece do 75 god otic na 80%!

Prilozi

• IMG_20241224_210651.jpg
    IMG_20241224_210651.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 6
Eto vidiš kako ipak ima nečega :D
Došli smo ipak do koronarografije i stenoze 30 % , + porodične anamneze
Koliko je riskantno?Sta da radim takav nalaz bio pre 2 godine kada sam bio u losijem stanju i kada me stezalo u grudima i to posle probolene korone.Pre nikada to nisam imao.
Kada sam skinuo kilazu normalizovano sve i eto taj holesterol.Da ponovim kornografiju mozda bi bilo bolje ili se ta stenoza zadrzava takva kakva je bila?

Koliko je riskantno?Sta da radim takav nalaz bio pre 2 godine kada sam bio u losijem stanju i kada me stezalo u grudima i to posle probolene korone.Pre nikada to nisam imao.
Kada sam skinuo kilazu normalizovano sve i eto taj holesterol.Da ponovim kornografiju mozda bi bilo bolje ili se ta stenoza zadrzava takva kakva je bila?
Иди на контролу. Причај са својим лекаром, па код специјалисте. Уради поново тестове да видиш јел боље, горе или исто.

Иди на контролу. Причај са својим лекаром, па код специјалисте. Уради поново тестове да видиш јел боље, горе или исто.
Naravno.Trenutno sam ok i pritisak ok nema stezanja u grudima.Ali eto ta stenoza i taj holesterol sto sam slikao.Problem je sto su i kardiolozi prilicno onako kako da kazem bez volje i puno mi i ne kazu na pregledu.Cak me jedna na zvezdari napala sto sam dosao kod nje.Ima svega .Moj lekar opste prakse takodje nezaintresovan bez volje do zivota.Morat cu privatno.

Ta stenoza koja postoji kolika tolika zahteva regulisanje holesterola.
Prvi savet na temi koji si dobio je da ne koristiš statine i linkove o štetnosti s jedne strane , a ti preskočio priču o posetama kardiolozima i da si išao i na koronarografiju.

Ta stenoza koja postoji kolika tolika zahteva regulisanje holesterola.
Prvi savet na temi koji si dobio je da ne koristiš statine i linkove o štetnosti s jedne strane , a ti preskočio priču o posetama kardiolozima i da si išao i na koronarografiju.
Veruj zaboravio sve objasnit odmah.Sada je kompletirano sve eto.
Slazem se ali ako se ne moze regulisati holesterol?Nisam jedini koji ima blago povisen valjda?Ja bar posteno sa nalazima.Drugih 80% i ne znaju o cemu pricamo verovatno.
Da li se moze stenoza smanjiti ako holesterol padne ispod granica?A i kornografiju da rade svi bilo bi tu stenoza sumnjam da bi svi bili na 5% u 50 im godinama .Neznam.
U svakom slucaju puno hvala na savetima i podrsci i izdvojenom vremenu da ne gusim vise .

Poslednja izmena:
Veruj zaboravio sve objasnit odmah.Sada je kompletirano sve eto.
Slazem se ali ako se ne moze regulisati holesterol?Nisam jedini koji ima blago povisen valjda?Ja bar posteno sa nalazima.Drugih 80% i ne znaju o cemu pricamo verovatno.
Da li se moze stenoza smanjiti ako holesterol padne ispod granica?A i kornografiju da rade svi bilo bi tu stenoza sumnjam da bi svi bili na 5% u 50 im godinama .Neznam.
U svakom slucaju puno hvala na savetima i podrsci i izdvojenom vremenu da ne gusim vise .
Zavisi u kojoj je fazi plak , ali će uticati na sprečavanje napredovanja, to sigurno .
Nema na čemu , ako sam nešto uspela da pomognem.
Još jednom - javi se kardiologu za sve nedoumice.

Odmah na početku da se razumemo: PRVO KOD LEKARA

Godinama sam imao visok holesterol ali ne na maksimumu kako je navedeno u uvodnoj reči.
Nemojte ignorisati lekarsku terpaiju jer loš holeterol može dovesti i do srčenog udara svojim nagomilavanjem u arterijama.

Ja sam samo imao ludu sreću da sam holesterol rešio ekstraktom crvenog pirinča koji se prodaje u svakoj apoteci.
Ali isto tako pročitao uputstvo gde piše da se NE UZIMA ako ste pod zvaničnom terapijom.
Rezultati su bili brzi da su se i lekari iznenadiili.

Ali u sluačju povećanih vrednosti najvažnije je da izbegavate hranu koja sadrži holesterol u sebi koliko god ona vama bila "omiljena" - ipak nije zdrava

Thing-to-Avoid-If-You-Have-High-Cholesterol--2e399e623a594658ac9e6db9b2537e1c.jpg

Lad u prks delu 2 manja kalc plaka .Tako pise veze nemam gde i sta je to.

Danilo, ovde je navedeno da je počela kalcijumizacija, ja nisam stručan ali znam da lekari ovo proveravaju kada počnu problemi sa srcem odnosno bolje je kada ne postoji

za početak NEMOJTE DA RAZMIŠLJATE O ŠTETNOSTI LEKA VEĆ O ŠTETNOSTI LOŠIH NAVIKA PREHRANE :rtfm:
momentalno izbacujte sve gazirane napitke, sosove kao što su majonez i kečap (ima dosta soli iako sladunjav ukus ima prednost u našem mozgu), kisele krastavčiće (verovali ili ne)...
zbog hipertenzije...

Pa sad, kaludjerska hrana - kaludjerskja hrana
Jednom li se navikneš, jednom li vidiš pomak na bolje vrednosti onda ćeš sam sve shvatiti i biće ti sasvim normalno
a i ti ćeš se osećati bolje

ČUPAJ SE DOK IMAŠ ŠANSE! :ok:

Poslednja izmena:

Back