Da li će tužilaštvo stići s odmora pre nego ljudi poumiru?

Metronomy

Legenda
Banovan
Poruka
51.465
Више јавно тужилаштво у Новом Саду је 16.09.2025. ПОДИГЛО оптужницу (по други пут, први пут су је подигли у јануару, па им суд у априлу вратио на допуну) против тринаест лица осумњичених за одговорност због пада надстрешнице, међу њима је и бивши министар Весић.
Суђење још није почело, а ка’ ће не знамо, ваљда суду ово није приоритет, очигледно имају важнија посла.

https://novisad.vjt.rs/saopstenja/16-9-2025-saopstenje-za-javnost

Ima li koga u tužilaštvu ili bar u komori tužilaca? "Ima li pilota u avionu?"

Nije problem u tužilaštvu nego u političkom pritisku da tužilaštvo ne radi. Postavili su poslušne, potkupljene i ucenjene ljude koji imaju samo jedan zadatak, da rade u ime partije umesto u ime naroda. Sad vidim narativ da se pere odgovornost, pa kad Vučića pitaš ko je kriv za nesankcije Rusiji, kaže "nisam ja, to je onaj Macut", pa će sad i za tužbe za nadstešnicu, "nisam ja, to je Zagorka". I sad mi treba da budemo majmuni da verujemo da se on ništa ne pita nego neki tamo nebitni likovi poltroni koje podmeće.

Nije problem u tužilaštvu nego u političkom pritisku da tužilaštvo ne radi. Postavili su poslušne, potkupljene i ucenjene ljude koji imaju samo jedan zadatak, da rade u ime partije umesto u ime naroda. Sad vidim narativ da se pere odgovornost, pa kad Vučića pitaš ko je kriv za nesankcije Rusiji, kaže "nisam ja, to je onaj Macut", pa će sad i za tužbe za nadstešnicu, "nisam ja, to je Zagorka". I sad mi treba da budemo majmuni da verujemo da se on ništa ne pita nego neki tamo nebitni likovi poltroni koje podmeće.
Eto prosto, treba ukloniti pritisak sa tužilaštva....koju vrše tvoje gazde.
Malo poraditi i na moralu tih tužioca, ali i na školovanju jer nemaju ni stručne kvalifikacije da bi držali svoj stav.

Ono sada sto citam sprema se zagorki svilen gajtan
Zagorka je najmanji problem, problem je u komori, ali i u pritisku CEPRISa, pritisku i usmeravanju....Svakome je jasno da su sudije koje se bave politikom kriminalci i da su tužioci kriminalci....ako Majić može da naredjuje u pravosudju onda je kriminalna grupa komora tužioca i komora sudija...

Ozbiljni, al glup predsednik visokog saveta tužilaštva tvrdi da je zabuna u pravosudju oko nadležnosti, "pa je narod zbunjen ko je za šta zadužen" ali ne kaže što tužilaštvo ne radi, ako zna svoje nadležnosti. Ne kaže ni otkud zimski san u sred leta, pa i jesen dodje te se tužilaštvo ne odaziva javnosti koja traži da joj se objasni....

Ako član pravosudnog odbora najvišeg organa vlasti u Srbiji mora da štrajkuje jer mu tužilaštvo ne odgovara na prijavu potkrepljenu dokazima u vezi predmeta koji je nacionalno prioritetan, šta narod treba da radi, kada je ugrožena vlast za koju su glasali?
Mora da štiti svoje demokratsko pravo, da neprijatelje izbaci sa svoje teritorije, a to je tužilaštvo....
Danas je dan kada su naši preci pobedili mnogo goru i veću silu, treba li razočarati svoje pretke predajom okupatorima u rukavicama tužilaštva?

Што би један орган попут тужилаштва морао да реагује што неки ликови наводно штрајкују глађу?
recimo zato što im je obaveza da u roku od 60 dana odgovore na prijavu....a ne odgovore. Ćutanje ovih 10 dana govori o tome da imaju potrebu da pokažu da im niko pa ni narod ni vlast ništa ne može...

Realno, ako skupština uskoro ne reaguje, ostaje da narod udje u tužilaštva i izbaci stoku na ulicu....a to je toliko blizu, da ako uspe štrajk gladju niko više narod neće moći da spreči....
Народ боли милоклиз за лажне штрајкове глађу, то су перформанси агресивне блокадерске мањине која је умислила да треба да влада без подршке бирача и народа.

Сада Вучићев посланик копира блокадерске перформансе, па ни то није разлог да тужилаштво поступа по његовим налозима.

Back