Statini za holesterol

Ja sam ispio dve kutije, uradio krvnu sliku, holesterol se stabilizovao ali su mi enzimi jetre skoćili, kao i kreatinin , ako se dobro sećam.

Batalio sam i prešao na jaja i slaninu (B4 vitamin- holin metaboliše masti) i na Hrastovu sjajnicu 3 puta nedeljno.

I nemam višak LDL a.
Poz
.Jedno leci drugo ubija.Ja sam odustao jer mi te tablete ubijale stomak.
Taj hrast jel su to tablete neke
Ja izbegavao jaja i slaninu.Dok sam slaninu jeo imao +15 kg viska.Odustao.

Poz
.Jedno leci drugo ubija.Ja sam odustao jer mi te tablete ubijale stomak.
Taj hrast jel su to tablete neke?
Ja dok sam uzimao Roxeru ništa nisam osećao, nikakve smetnje? ?
Imaš osetljiv želudac, jesi li uzimao Nolpazu ?

Hrastova sjajnica je plutasta gljiva koja raste na drvetu Hrasta. Ona ti je zakon za Jetru.
Ako ti je jetra "potopljena" masnoćom to nije dobro, ne može normalno da funkcioniše, na duže staze može biti opasno.

Zašto naši dedovi nisu znali za masnoću ? Zato što su jeli domaća jaja i domaću slaninu - sapunjaru koji su bili prepuni Holina. A holin reguliše transformaciju šećera u masne kiseline i šalje ih depoe masti (pivski stomak i pojas za spasavanje) i sprečava da se natalože u jetri i krvnim sudovima.
A šećer je svuda oko nas od hleba, kečapa, turšije do kulena i nabildovane slanine.

Ne postoji više industrijski prerađena namirnica koja ne sadrži šećer.
Ma da je šećer (saharoza) ne bi bilo opasno, već FRUKTOZNI SIRUP koji se dobija od kukuruza, tri puta slađi od običnog šećera.
Od kada su ameri počeli da ga masovno proizvode krenula je pandemija dijabetesa i hiperholesteloremije.

Poslednja izmena:
Radio sam detaljan uz stomaka pre 7 dana i po jetri mi krstario sa onim aparatom i nista ne rece .Nadam se da nije masna ako dr nista nije rekao.Nalaz cist.
Da gastritis imam i povremeno uzimam pantoprazol.Radio gastroskopiju i uvek imam gastritis.

Radio sam detaljan uz stomaka pre 7 dana i po jetri mi krstario sa onim aparatom i nista ne rece .Nadam se da nije masna ako dr nista nije rekao.Nalaz cist.
Da gastritis imam i povremeno uzimam pantoprazol.Radio gastroskopiju i uvek imam gastritis.
Gastritis možeš da rešiš sa ruskim čajem, jako je efikasan.

Višak LDL a javlja se usled oksidacionog stresa, jer to nije "ispravan" LDL transporter holesterola od jetre do ćelija, već oštećen LDL - oksidisan LDL.
To je u stvari molekul oštećen usled sudara sa slobodnim radikalima, i kao takav nije u stanju da svoj holesterol odnese ćelijama mozga na primer (koje ga najviše troše) već besciljno luta krvotokom.
Postaje balast, smetnja i da se ne bi sudarao sa ostalim transporterima i drugim ćelijama krvne plazme, po njega dolaze Makrofage da ga pokupe. Ne odlazi sam u Jetru kako bi ga ona reciklirala, jer mu je neki reaktivni molekul SLOBODNOG RADIKALA oštetio senzor.
Makrofage ih kupe - gutaju i kada se napune odnose svoj tovar oxi LDL holesterola unutar mikroperforacije (pukotina nastala takođe delovanjem slobodnih radikala) KRVNIH SUDOVA i unutar troslojnog zida (između prvog i drugog zida) stvaraju DEPO. Makra ne može da istovari svoj tovar već zajedno sa njim ostaje u depou krvnog suda. Jedna po jedna, deset po deset i nastaje PLAK (groblje holesterola). Plakovi se polako šire prema unutrašnjosti i mi to vidimo kao SUŽENJE KRVNIH SUDOVA.
Kada suženja postanu velika, 70-85% protoka, samo nam treba jedan veći TROMB i eto nam INFARKTA

A sve počinje dizbalansom između slobodnih radikala i antioksidanasa. Kad su oni u balansu nema problema, metabolizam stvara slobodne radikale, oni dolaze u krvotok ali ne stignu da "kvrcnu" normalni LDL transporter jer ih odmah po stupanju na "magistralu" neutrališu ANTIOKSIDANSI, E vitamin, C vitamin i sijaset drugih koje jetra gradi i šalje u krvotok.
Ako imaš više slobodnih radikala nego antioksidanasa, ovi drugi neće uspeti sve da ih neutrališu i tvoji LDL-transporteri biše izloženi "neprijateljskoj vatri".

Slobodni radikali se stvaraju prilikom normalnog metabolizma, a ekspresija im se povećava tokom upale i infekcije virusima, bakterijama, nematodama, stvaraju ih i sami lekovi koje uzimaš, dim cigarete koji udišeš, aerozagađenje, aditivi iz industrijski prerađene hrane, i još što šta.
Kod autoimunih bolesti imamo jaku ekspresiju slobodnih radikala na primer. Tu bi trebalo redovno unositi antioksidanse u što većoj meri?

Moraš hitno da pojačaš antioksidativnu odbranu, i oksidacioni stres svedeš na minimum.

OKSIDACIONI STRES JE STANJE GDE SLOBODNI RADIKALI VLADAJU "FRONTOM" GDE JE ANTIOKSIDATIVNA ODBRANA POTROŠENA I OVI SLOBODNO PUCAJU I OŠTEĆUJU TVOJE LDL-transportere holesterola.

Moje suzenje je oko 25% valjda nece uznapredovat brzinski do 80% .
Ako sta ima prirodno a da ne smeta stomaku kao agresivni lekovi naravno uzimat cu.Ali sam stres je tesko izbeci i biti potpuno miran.Pokusavam.
Uzet cu ruski caj.Kada jedem hranu retko me sta nadima ali ovi statitini ili crveni pirinac me bas ubiju i odustao sam.

Ja dok sam uzimao Roxeru ništa nisam osećao, nikakve smetnje? ?
Imaš osetljiv želudac, jesi li uzimao Nolpazu ?

Hrastova sjajnica je plutasta gljiva koja raste na drvetu Hrasta. Ona ti je zakon za Jetru.
Ako ti je jetra "potopljena" masnoćom to nije dobro, ne može normalno da funkcioniše, na duže staze može biti opasno.

Zašto naši dedovi nisu znali za masnoću ? Zato što su jeli domaća jaja i domaću slaninu - sapunjaru koji su bili prepuni Holina. A holin reguliše transformaciju šećera u masne kiseline i šalje ih depoe masti (pivski stomak i pojas za spasavanje) i sprečava da se natalože u jetri i krvnim sudovima.
A šećer je svuda oko nas od hleba, kečapa, turšije do kulena i nabildovane slanine.

Ne postoji više industrijski prerađena namirnica koja ne sadrži šećer.
Ma da je šećer (saharoza) ne bi bilo opasno, već FRUKTOZNI SIRUP koji se dobija od kukuruza, tri puta slađi od običnog šećera.
Od kada su ameri počeli da ga masovno proizvode krenula je pandemija dijabetesa i hiperholesteloremije.
Sve tacno tako drug.Ne hranimo se ni bas preterano ali i ono sto jedemo stvara holesterol.
Kada bi ga bas svak u labaratoriji kontrolisao na pola godine bilo bi dosta ovakvih kao ja.
Ali ne vodi bas svak racuna
Kaze mi prijatelj necu da se optrecujem koliki je toliki je.Ali treba pazit sta se jede itekako oci otvoriti.

Danilo, ovde je navedeno da je počela kalcijumizacija, ja nisam stručan ali znam da lekari ovo proveravaju kada počnu problemi sa srcem odnosno bolje je kada ne postoji

za početak NEMOJTE DA RAZMIŠLJATE O ŠTETNOSTI LEKA VEĆ O ŠTETNOSTI LOŠIH NAVIKA PREHRANE :rtfm:
momentalno izbacujte sve gazirane napitke, sosove kao što su majonez i kečap (ima dosta soli iako sladunjav ukus ima prednost u našem mozgu), kisele krastavčiće (verovali ili ne)...
zbog hipertenzije...

Pa sad, kaludjerska hrana - kaludjerskja hrana
Jednom li se navikneš, jednom li vidiš pomak na bolje vrednosti onda ćeš sam sve shvatiti i biće ti sasvim normalno
a i ti ćeš se osećati bolje

ČUPAJ SE DOK IMAŠ ŠANSE! :ok:
coce, pa ti si me sad naplasio, morio bi gladju nas amere, znam te ja, ali realno bolji si savetnik ovde nego na politici:super:
Ako sta ima prirodno a da ne smeta stomaku kao agresivni lekovi naravno uzimat cu
pa ima svasta, npr, ekstrakt sremusa, ili belog luka, sta znam, ispio sam 2 bocice, i magnezijum, c vitamin... celer cedim... a lekove za pritisak [3 sam isprobao] i te statine isto ne mogu, mada ja mislim da je nedostatak fizicke aktivnosti isto problem... sad se setih dzak, pa udri dok se ne oznojis, tako nesto, ako nas vec mrzi da okrecemo pedale, eliptikle i slicno
What exercise machine should I use with high blood pressure?

Treadmill or elliptical workouts: Exercising on a treadmill or elliptical machine is a great way to lower your blood pressure and reduce your risk of cardiovascular disease.

Poslednja izmena:
Slobodni radikali se stvaraju prilikom normalnog metabolizma, a ekspresija im se povećava tokom upale i infekcije virusima, bakterijama, nematodama, stvaraju ih i sami lekovi koje uzimaš, dim cigarete koji udišeš, aerozagađenje, aditivi iz industrijski prerađene hrane, i još što šta.
odlicno si sve objasnio, ali alkohol si zaboravio, ko je sta ispio do 50-e, to mu je
danilo ako bude pio antioksidanse smetace mu gastritisu, sta znam a c e selen formula ima, neka proba

Probao sve lekove za holesterol.Mene konkretno ubijaju.Stomak rasturaju.Nekoga ne.
Ja cajeve pijem i tako to prirodno nesto uz max izbegavanje mastne hrane.Koliko se da probam.Ne mozes uvek.Prodjes skadarlijom i jbg valja odolet ne pojest rostilj itd.3 puta sedmicno mora biti hodanje ili trcanje.
Meni je minimalno povecan holesterol ali imam i 50 ljeta morao se malo nakupiti.Valja i stres malo smanjiti.Ima tu svega.

odlicno si sve objasnio, ali alkohol si zaboravio, ko je sta ispio do 50-e, to mu je
danilo ako bude pio antioksidanse smetace mu gastritisu, sta znam a c e selen formula ima, neka proba
Bas kao zahvaljujem za preporuke.Ma da ljudi rade hemiske analize holesterola bilo bi ih dosta kao i ja ,ako ne i jace parametre bi imali ali i onih koji imaju ispod.Treba navike menjat.

Probao sve lekove za holesterol.Mene konkretno ubijaju.Stomak rasturaju.Nekoga ne.
Ja cajeve pijem i tako to prirodno nesto uz max izbegavanje mastne hrane.Koliko se da probam.Ne mozes uvek.Prodjes skadarlijom i jbg valja odolet ne pojest rostilj itd.3 puta sedmicno mora biti hodanje ili trcanje.
Meni je minimalno povecan holesterol ali imam i 50 ljeta morao se malo nakupiti.Valja i stres malo smanjiti.Ima tu svega.
prijatelju tu, smo svi, vidis da nas je sve isto zadesilo, zavera prehrambene industrije, vazno da te ne boli kao ranije, i da se truds, vise od mene na primer, pa javi da znamo i mi sta je najbolje

prijatelju tu, smo svi, vidis da nas je sve isto zadesilo, zavera prehrambene industrije, vazno da te ne boli kao ranije, i da se truds, vise od mene na primer, pa javi da znamo i mi sta je najbolje
Naravno drug moj.Tu smo da razmenimo iskustva.Ja sam krenuo izbegavati kasno vecerati borim se.Pa kuvana hrana koliko god moze.Riba skusa 2 put sedmicno.Ne da mi se ko ove zene da nista ne jedem da bi imao -20 kg.Ali 3 puta sedmicno kretanje.Mora to biti.
Eto ima gore postavio sam svoje nalaze pavi usporedjujte sa svojim.Moze to nize ali moralo bi se sve peceno izbaciti i 100% kuvana hrana.
Ne mogu ni to.

pa yradili smo daju nem lekove 1, pa druge pa trece, goni ih sve... mislim kome ne smetaju treba da pije, ja ne mogu, i onda se dovijam, kao ti
Haha tako je.Ja ne mogu lekove.Ima ovih bademi sirovi i to nesto sirovo sto pomoze a ne boli me stomak od tog.Lekovi me ubiju.
Radije cu sve kuvano jesti nego lekove piti.
Tacno tako "prehrambena industrija".Nemam secer i pritisak ovo cemo kuvanom hranom.

Eto ima gore postavio sam svoje nalaze pavi usporedjujte sa svojim.Moze to nize ali moralo bi se sve peceno izbaciti i 100% kuvana hrana.
Ne mogu ni to.
ja mislim, ali ne mora da znaci da sam u pravu da su biljna ulja zavera, ako mozes na maslinovo da predjes, e to bi bilo najbolje., ja navrnem pa iz flase potegnem, samo sipam u sebe
i slatkisi, sto kazu sosevi, pa cipsovi, pa ima slika stojkov je postavio, a mi ameri sve to bas tamanimo,a evo ti i moji rezultati od pre par meseci, samo su ovde drugaciji rangovi, maksimumi itd, ali mozes da ukapiras, los trevba da bude manji < od, a dobarr veci > od, value to je moja vrednost, gde sam bio, pa cu videti u januaru gde sam, jer za ovo merenje nisam postio, a nisam ni pazio nista - zapravo nikad pre nisam ni merio, niti znao da imam problem

Results in need of discussion. Please schedule a virtual appointment to discuss.
Results
Cholesterol
View trends
Normal range: below <200 mg/dL
Value
210
Desirable: < 200 mg/dL
Borderline High: 200-239 mg/dL
High: > = 240 mg/dL

Triglycerides
View trends
Normal range: below <150 mg/dL
Value
296
Normal: < 150 mg/dL
Borderline High: 150-199 mg/dL
High: 200-499 mg/dL
Very High: > = 500 mg/dL

HDL Cholesterol
View trends
Normal range: above >40 mg/dL
Value
34
LDL cholesterol
View trends
Normal range: below <100 mg/dL
Value
138
Non-HDL Cholesterol
View trends
Normal range: below <130 mg/dL
Value
176
Chol/HDL Ratio
View trends
Normal range: below <5.00
Value
6.18
LDL/HDL Ratio
View trends
Normal range: below <3.57
Value
4.06

Najbolje je ne piti nikakve industrijske suplemente, jer i oni sami (njihov hemijski sastav) produkuju slobodne radikale kada ih unesete u organizam.
Treba piti biljne čajeve, većina biljaka je bogata sa antioksidansima, konzumirati dosta voća obojenog crvenom, žutom, crnom i plavom bojom. Bioflavonoidi su dobri antioksidanti. Tanini su takođe dobri antioksidansi (ima ih dosta u ruskom čaju) , gorke materije iz Omana i semena Čička, iz Podubice i Pelina, imaju snažan antioksidantni efekat.
Obojeno povrće takođe, a i svo povrće generalno.

Od alkohola uzimati samo JEDNU ČAŠU CRNOG VINA DNEVNO. NIKAKO VIŠE OD TOGA.

I sve će se normalizovati. :kafa:

Najbolje je ne piti nikakve industrijske suplemente, jer i oni sami (njihov hemijski sastav) produkuju slobodne radikale kada ih unesete u organizam.
Treba piti biljne čajeve, većina biljaka je bogata sa antioksidansima, konzumirati dosta voća obojenog crvenom, žutom, crnom i plavom bojom. Bioflavonoidi su dobri antioksidanti. Tanini su takođe dobri antioksidansi (ima ih dosta u ruskom čaju) , gorke materije iz Omana i semena Čička, iz Podubice i Pelina, imaju snažan antioksidantni efekat.

• odlicno si to to naucio, pohvali se gde i kako? za obojeno takodje, gorko, tanine, bioflavonoide itd, katehine, polifenole..ihahaj
  • za suplemente se ne slazem, c vitamin, procistio mi bas grlo nos, ljudi se zale, ja zapravo sam samo pio antibiotike u zivotu, za heliko-bakteriju, cuo si za linusa paulinga sigurno, a zamisli danas koje sve forme c vitamina imamo, liposomalni rastvoara se u mastima... inace tada sam pio i cajeve, davno proslo vreme, sada bih ih samo mirisao, ali coveku na drugoj temi zapusen nos, popije c vitamin i resio je problem, kako to moze da ne valja?
  • za vino cvrc, vec sam popio 2 kabernea

Poslednja izmena:

Radovane svaka cast na dobrom komentaru.
Samo lekovi ne drugo moze.

Back