Statini za holesterol

Статини су штетни.
Боља исхрана и физичка активност су основа за нормалан живот са холестеролом.
Колико сам прочитао, доста људи је пробало месождер дијету и вратио им се холестерол на "нормалне" вредности.
Puno se krecem,sportski sam tip sport uvek ali eto ne mogu ih skinut ispod referencne vrednosti i da sam na dijeti npr .Ko zna od cega to nastane.Jetra spora ili ko zna .

To je vrlo malo povećanje, LDL je povećan , HDL solidan.

Ne vidim koliki je LDL? :lol:
Ne valja ni on!Hvala na pomoci i konsultaciji.
4.35 je.

Prilozi

• IMG_20241224_202113.jpg
    IMG_20241224_202113.jpg
    58,6 KB · Pregleda: 10
Nije strašno.
Jesi li pokušao da menjaš način ishrane?
Moram biti posten celi zivot sam otvoren.Trudim se jesti raznoliko riba,pa belo izbegavam sve masno ali dorucak me ubi uvek se ajvar rokne i neke suve kobasice.Rucak raznolik,veceru lagano i izbegavam cak.
Moram li roxeru rokat?
Ne prejedam se .Sokove izbegavam i sve sto je obojeno iz maxija ,prolom voda haha ko manijak i eto takav je kakav je.
Nisam debeo sa stomak vec utegnut korektno.130/80 /85 pritisak kako kad.Nekada padne i ispod toga.Eto opisah se koda se reklamiram za zenidbu.Bez zamere jer vidim hocete pomoci svi.Puno hvala svima na komentarima svaki znaci.

Moram biti posten celi zivot sam otvoren.Trudim se jesti raznoliko riba,pa belo izbegavam sve masno ali dorucak me ubi uvek se ajvar rokne i neke suve kobasice.Rucak raznolik,veceru lagano i izbegavam cak.
Moram li roxeru rokat?
Ја не бих, јер кад једном кренеш онда мораш до краја живота, колико је мени познато. Мада ти неће бити добро за јетру.
Ако у породици немаш срчке и мождане ударе, ја се не би толико цимао око тога. Пробај дијету само са месом, путером, јајима, настави да вежбаш, па ако буде лошије после 6 месеци батали. Онда пази Доручак шта једеш, више супе, салате, бело месо, и то је то.

Majonez u zivotu nisam jeo.Pize izbegavam ali ponekad(1 mesecno se ode i na cuveni sis na novi Bg)nije da nije.Da da taj porok te kobasice rezalice moram izbaciti to me kosta
Neko se ne sekira ni na gore rezultate ali ja sam oprezan.
Znaci bez roxere hranu malo pripazit?
Izbaci to suhomesnato na 3 meseca , mada možeš uraditi presek na 1,5 mesec i videćeš ima li efekta, a ja mislim da hoće.
Ko ti je preporučio Roxeru?

Izbaci to suhomesnato na 3 meseca , mada možeš uraditi presek na 1,5 mesec i videćeš ima li efekta, a ja mislim da hoće.
Ko ti je preporučio Roxeru?
Bio jednom kod kardiologa Dragisa Misovic zenski kardiolog odma 20 mg.Uz srca mi je ok,holter ok,test opterecenja ok da ne slikam bezveze.
U dobroj sam formi za godine ali mi se ne piju statini pa se sa vama borim hahaha da me neko podrzi.
Da da suhomesnato napolje pa uradit tek onda labaratoriji tu ima najvise lose soli ali ipak jedem.Sad cu bez toga pa da vidimo.

Ја не бих, јер кад једном кренеш онда мораш до краја живота, колико је мени познато. Мада ти неће бити добро за јетру.
Ако у породици немаш срчке и мождане ударе, ја се не би толико цимао око тога. Пробај дијету само са месом, путером, јајима, настави да вежбаш, па ако буде лошије после 6 месеци батали. Онда пази Доручак шта једеш, више супе, салате, бело месо, и то је то.
da, baš će jaja i puter da mu obore vrednosti :lol:

@Danilo51 moraš znati i uzeti sve ovo sa rezervom. Bez obzira na nečije i znanje i iskustvo - ništa ne može zameniti pravi i uživo kontakt sa lekarom.
Ima tu i preparata na biljnoj bazi , ali da, preporuka je početi od ishrane , a pretpostavljam da te niko nije ni pitao kako se hraniš.

da, baš će jaja i puter da mu obore vrednosti :lol:
Иди па прочитај брдо сведочанстава око тога. Имаш хиљаде људи који су се сами изненадили резултатима. Мој ортак који има 40 и кусур година је имао страшно лош холестерол. 6 месеци пробао месождер дијету, и валуте су му као у клинца.

Можда је теби смешно али се запитај одакле долазе медицинске директиве? Да запада. Тамо су им сервирали које какве супстанце да уносе у тело преко процесоване хране која нема никакву нутриционистичку вредност. Да не причамо о томе како су људима сервирали да једу маргарин који је једну хемијску везу од пластике, и који никада није био намењен за људску исхрану. Овамо нон стоп хајка против меса, млека и путера, што као због штетности, али Мекдоналдс, кокакола, шећер и све остало је океј. Да не причамо о житарицама које се гурају у први план, које већина људи има проблеме да свари. И наравно уместо меса, да се једу бубе.
Мада што се ја расправљам са неким ко је ограничен попут тебе.

Иди па прочитај брдо сведочанстава око тога. Имаш хиљаде људи који су се сами изненадили резултатима. Мој ортак који има 40 и кусур година је имао страшно лош холестерол. 6 месеци пробао месождер дијету, и валуте су му као у клинца.

Можда је теби смешно али се запитај одакле долазе медицинске директиве? Да запада. Тамо су им сервирали које какве супстанце да уносе у тело преко процесоване хране која нема никакву нутриционистичку вредност. Да не причамо о томе како су људима сервирали да једу маргарин који је једну хемијску везу од пластике, и који никада није био намењен за људску исхрану. Овамо нон стоп хајка против меса, млека и путера, што као због штетности, али Мекдоналдс, кокакола, шећер и све остало је океј. Да не причамо о житарицама које се гурају у први план, које већина људи има проблеме да свари. И наравно уместо меса, да се једу бубе.
Мада што се ја расправљам са неким ко је ограничен попут тебе.
Puter i jaja su zdravi , ali puni holesterola.
Pre nego napišeš nešto tako proveri sa kim razgovaraš na temu.

Back