Sta vas je danas iznerviralo

Da, sad ce kontrolori da se pojave.
Nije ih bilo u avgustu.
Cesto sam u prevozu, mislim da su mi trazili karticu samo 2 puta.
A i to je dosta.

..videla sam da ih bas nesto nije bilo...nosala sam kartu sa jednom voznjom za svaki slucaj, ali ne volim to, nemogu da stojim u busu, a moram zbog te karte,
evo sad od sutra opet ima da sam mirna, sednem i bas me briga za njih..

Od moje snaje, rodjena sestra, svoje vanbracno dete hranila na silu tako sto joj je razvalila usta i gurala kasikom hranu a mala se davila i povracala a onda kad je ova poludela, tukla je iz sve snage dok se mala nije upisala. To gledali njeni otac i majka i sestra i plakali. To dete ima sa bivsim momkom koji se u medjuvremenu ozenio i dobio dvoje dece a ona htela da ga uhvati na tu foru sa trudnocom ali je ovaj otkacio, i sad mu se podsvesno sveti kroz premlacivanje cerke od tri godine, valjda misleci da tuce njega.....sta znam. Poenta je da sam ja to prijavio centru za socijalni rad i danas me napali brat i majka da sam ljudski bednik i stoka sto se mesam ja u to. Osecam se pomalo "trulo" sto nisam dobio podrsku jer su mi bas oni "sto puta" pricali o prebijanjima tog deteta. Da li vredi vise prijavljivati zlostavljanje?

Od moje snaje, rodjena sestra, svoje vanbracno dete hranila na silu tako sto joj je razvalila usta i gurala kasikom hranu a mala se davila i povracala a onda kad je ova poludela, tukla je iz sve snage dok se mala nije upisala. To gledali njeni otac i majka i sestra i plakali. To dete ima sa bivsim momkom koji se u medjuvremenu ozenio i dobio dvoje dece a ona htela da ga uhvati na tu foru sa trudnocom ali je ovaj otkacio, i sad mu se podsvesno sveti kroz premlacivanje cerke od tri godine, valjda misleci da tuce njega.....sta znam. Poenta je da sam ja to prijavio centru za socijalni rad i danas me napali brat i majka da sam ljudski bednik i stoka sto se mesam ja u to. Osecam se pomalo "trulo" sto nisam dobio podrsku jer su mi bas oni "sto puta" pricali o prebijanjima tog deteta. Da li vredi vise prijavljivati zlostavljanje?

...neka si prijavio....a njih sram bilo sto nisu reagovali i uzeli u zastitu to malo bespomocno bice, pritom svoje unuce.....ja to ne razumem, moja cerka je jednom prilikom u besu jer je mala
bas preterala, a znala je vec sve malo sipila po guzi preko pelena, posvadjale smo se i nismo cak pricale celi dan...svasta sam joj zivo rekla...njoj je bilo odmah zao, mala plakala ona je
tesila i bas sam videla da joj je krivo sto nije uspela da se uzdrzi...a to takvo maltretiranje je za svaku osudu,pritom to se dete moze zaista zadaviti i sta ce onda, da cupaju kosu sa glave
ili da likuju sto su se resili tog vanbracnog deteta....mnogi kod nas i dan danas imaju problem da prihvate vanbracno dete svog deteta sto je totalno suludo, dete mog deteta moze biti samo
moje unuce ma sa kim je to dete zaceto...ali mi smo jedna primitivna nacija koja ne ume napred i kad moze u tako nekim jednostavnim situacijama kao prihvatanje svog unuceta..jer da ga/je jesu prihvatili ne bi mogli to sve tako da gledaju.....neka ih je sram....

..uvek vredi prijaviti, uvek treba prijaviti, uvek treba pokusati da nesto promenis ako mozes....dosta je zlostavljanja svake vrste....

Sve sto je Affro* napisala - potpisujem.
Jadno to dete.
Ako nece da je cuva, voli, ako se preko deteta sveti bivsem, onda ima neki psihijatrijski problem i najbolje bi bilo da poseti psihologa.
Svi koji primete nasilje treba da ga prijave, samo sto neki nemaju hrabrosti da ce izgubiti i ono malo sto imaju...

Nije problem prijaviti nasilje.....sto se mene tice.....nego sto mi o nasilju nad tim detetom pricaju i majka i brat i sestra te budale i frapirani su traumama koje to dete dozivljava.....a ja kad sam prijavio.....svo troje diglo frku zasto sam to uradio. Kao...."Sta se ja mesam u to". Plus bujica uvreda i zuci na moj racun.

Nije problem prijaviti nasilje.....sto se mene tice.....nego sto mi o nasilju nad tim detetom pricaju i majka i brat i sestra te budale i frapirani su traumama koje to dete dozivljava.....a ja kad sam prijavio.....svo troje diglo frku zasto sam to uradio. Kao...."Sta se ja mesam u to". Plus bujica uvreda i zuci na moj racun.

...oni su stoka...a svako ima ljudsku obavezu da prijavi tako nesto kad zna i vidi, i kad je odrasla osoba u pitanje, a narocito dete....nema sta da te grize savest ili da ti je neprijatno,
NJIH treba da je stid i sramota sto to prikrivaju i ne reaguje....bezdusni skotovi, jer da imaju dusu sami bi reagovali i toj glupaci od majke skrenuli paznju da ne sme da maltretira
dete....ona svoju ludu glavu treba da leci u ustanovi za lecenje takvih, a ne na detetu...jaaaaooooooo glavu bi joj slomila, al bukvalno....stoka...uhhhh....

- - - - - - - - - -

....ovo o slamanju glave je u afektu, naravno da ne bi, mada takve osobe zasluzuju da osete kako je ponizenje kad te neko udara i povredjuje na bilo koji nacin....

Pogresno sam se izrazio. MOJA majka i moj brat koji zivi u kuci svoje zene i svastike, me napadaju zato sto sam to prijavio. Uzgred.....kada bih znao da mala trpi nasilje....sad bih otisao u policiju.

...meni sad nije jasno, kazes kad bi znao da mala trpi nasilje, a u prvom postu si to i napisao da trpi, da se majka izivljava nad njom zbog svojih gresaka...znaci to i jeste za policiju...

Imao sam posla sa nekom sirovinom, znači kniški primer, i meni on ''imam ženu i decu'' u smislu da mu progledam kroz prste, ja u fazonu ''nema šanse'' da ovako nešto ima...Posle se raspitam, stvarno ima i čak štaviše navodno, živi od ženine plate i očeve penzije dok se navodno bavi ''sajdžijskim'' radom...A lik ne da ne izgleda kao ''sajdžija'', oni su obično krajnje smireni ljudi, nego iugleda kao tipična baraba, prljav, agresivan, bahat, kad pričaš sa njim imaš utisak da je stalno na kokainu ili steroidima, svakako ih valja, kontam da mu je taj posao samo maska...Kad vidiš takve slučajeve skontaš da je priča o ''feminizmu'' obična budalaština, ako prođe, prođe:neutral:

...meni sad nije jasno, kazes kad bi znao da mala trpi nasilje, a u prvom postu si to i napisao da trpi, da se majka izivljava nad njom zbog svojih gresaka...znaci to i jeste za policiju...

Pa kazem ti.....mala je od samog rodjenja maltretirana. Dete ima tri godine. Ja sam prvo otisao u Centar za socijalni rad. Premda sam mogao i u policiju komotno, zbog onog sto sam cuo od njenih ukucana. Nego racunam.....'aj prvo da idem preko centra. Sad vidim da sam trebao da idem u policiju. Toliko su me juce iznervirali. Tom govvnetu od majke i zene treba uzeti dete zauvek a svima koji su to gledali u njenoj kuci i nisu reagovali napisao po kaznu od 500 evra! Ovo sto ti pitas.....hteo sam da napisem : "Kada bih znao da mala OPET dobija batine" ....sada bih isao u policiju.

Pa kazem ti.....mala je od samog rodjenja maltretirana. Dete ima tri godine. Ja sam prvo otisao u Centar za socijalni rad. Premda sam mogao i u policiju komotno, zbog onog sto sam cuo od njenih ukucana. Nego racunam.....'aj prvo da idem preko centra. Sad vidim da sam trebao da idem u policiju. Toliko su me juce iznervirali. Tom govvnetu od majke i zene treba uzeti dete zauvek a svima koji su to gledali u njenoj kuci i nisu reagovali napisao po kaznu od 500 evra! Ovo sto ti pitas.....hteo sam da napisem : "Kada bih znao da mala OPET dobija batine" ....sada bih isao u policiju.

...pa jel Centar reagoavo, znas li? sta su uradili, to mozes da ides i da se raspitas kod njih.....

Sinoc me iznervirala ona krmaca od kasirke u Tempu. Ima ih pun **** a radi samo jedna kasa. Ja lepo stanem, izvadim i poredjam zeljene artikle a ona pola sata provlaci karticu nekom debelom muflonu koji je pljunuti Djuka SNS, te on nesto ukucava i potpisuje i na kraju riba ustaje i kaze Sad cu se vratiti. Ja lepo sve skupim u korpu, vratim u frizider i na police i napustim objekat. Ko im *ebe mater. Da ne spominjem ako neko ode tamo, daleko bilo, u poslednjem satu pred zatvaranje da ce ga neki sumanuti lik juriti sa ogromnim usisivacem i kao slucajno zakaciti po stopalu.

Sinoc me iznervirala ona krmaca od kasirke u Tempu. Ima ih pun **** a radi samo jedna kasa. Ja lepo stanem, izvadim i poredjam zeljene artikle a ona pola sata provlaci karticu nekom debelom muflonu koji je pljunuti Djuka SNS, te on nesto ukucava i potpisuje i na kraju riba ustaje i kaze Sad cu se vratiti. Ja lepo sve skupim u korpu, vratim u frizider i na police i napustim objekat. Ko im *ebe mater. Da ne spominjem ako neko ode tamo, daleko bilo, u poslednjem satu pred zatvaranje da ce ga neki sumanuti lik juriti sa ogromnim usisivacem i kao slucajno zakaciti po stopalu.

Нема тамо 'последњег сата пред затварање'. Раде даноноћно.

Sta da radim sa ludom majkom sa kojom delim stan?
Sta da radim sa progoniteljem koji me mesecima progoni zeleci nesto sto je nemoguce.
Nista nije bilo od mog posla.
Bila sam za poslednjih mesec dana na bezbroj mesta, ali ne mogu da nadjem ono sto meni odgovara, nesto sto je dostojno za coveka.
Ne mogu da pronadjem ni honorarni posao.
A da radim osam sati svakog dana minimum najteze fizicke poslove ne mogu. Telo mi ne dozvoljava.
Koleno izdaje, ne mogu da napravim cucanj.
Imam vrtoglavice, padam u nesvest.
Idem na infuzije.
Pa kako da zivim?
Ovo nije zivot.
Poslodavci su skotovi, hoce da ti oni organizuju zivot.
Da mogu, krv bi pili, ako bi im se isplatilo.
Djubrad jedna bez skrupula.

...u tim godinama ces tesko da nadjes to sto bi ti zelela, ako uopste uspes nesto da nadjes, to je premija....jednom sam ti rekla cini mi se,
trafike Moj kiostk ili Stampa sistem kako se firma ustvari zove, primaju radnike stalno...ja sam radila mesec dana i odatle otisla na Onkologiju,
sto nema veze sa njima nego sa mojim zdravljem...jeste tesko, jeste nehumano raditi bez wc-a 8h, ali se radnice vidim dovijaju na razne nacine,
plata je redovna, upalcje se preko racuna nema nista na ruke, placen prevoz i penziono i socijano...cak i godisnji odmor....ne prave pitanje za
godine...imaju obuku koja traje 5-7 dana, ne nauci se bas sve, citavo knjigovodstvo u malom, ali savlada se za jos 7 dana maximum...sve
drugo koliko sam ja upucena je tesko i bez nekog da te protezira skoro nemoguce...
..ako te to ne zanima, jedino sto vidim da traze je po pekarama, ja sam i tamo konkurisala kad vise nisam znala sta cu, ali su me na razgovor
zvali kad sam vec uveliko bila operisana...valjda im nije trebalo radnika tad kad sam ja predala prijavu....

...sto se majke tice podvikni konacno i reci da te ostavi na miru...a tog smaraca prijavi policiji, eto ja bi tako....

- - - - - - - - - -

Član 138a Krivičnog zakonika – Proganjanje
* Ko u toku određenog vremenskog perioda:
1. drugo lice neovlašćeno prati ili preduzima druge radnje u cilju fizičkog približavanja tom licu protivno njegovoj volji
2. protivno volji drugog lica nastoji da sa njim uspostavi kontakt neposredno, preko trećeg lica ili putem sredstava komunikacije
3. zloupotrebljava podatke o ličnosti drugog lica ili njemu bliskog lica radi nuđenja robe ili usluga
4. preti napadom na život, telo ili slobodu drugog lica ili njemu bliskog lica
5. preduzima druge slične radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život lica prema kome se radnje preduzimaju,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

...evo procitaj ovo...

Нема тамо 'последњег сата пред затварање'. Раде даноноћно.
Tempo Express gde obicno pazarim ima letnje radno vreme do 21h i zimsko do 20h. Veliki Tempo market radi do 22h ali on je u pi*kovcu van grada. Mada je u pocetku radio 00-24 ali pretpostavljam da niko nije svracao i da su se zene plasile da rade u gluvo doba noci.

Slabo se snalazim sa novcem, uvek bih imala gubitak, krali bi mi novine i ostalo...
Znam kad nesto nije za mene.
Evo, ne/majka ceo dan nesto rasklanja po ostavi, kao da avionski hangar rasprema, pravi uzasnu buku.
Juce odem u prodavnicu, traze radnicu, kazem ko sam, sta sam, kad zena meni: jel imate trgovacku skolu, iskustvo u prodaji... kazem da nemam, ali da mislim da to nije neki veliki problem, da cu se brzo uklopiti, volim rad sa klijentima i tako, kad ona meni slavodobitno: nemate sanse da dobijete ovo radno mesto...
I sta da kazem drugo nego - do vidjenja, prijatno.
Lepo kaze ona izreka da je covek coveku vuk.
Kao da cu od nje da uzmem pare???
Sto se progonitelja tice, tu cu morati da ukljucim organe reda, jer je izjavio da cu biti ili njegova ili nicija.
Zamislite!!!

Sta da radim sa ludom majkom sa kojom delim stan?
Sta da radim sa progoniteljem koji me mesecima progoni zeleci nesto sto je nemoguce.
Nista nije bilo od mog posla.
Bila sam za poslednjih mesec dana na bezbroj mesta, ali ne mogu da nadjem ono sto meni odgovara, nesto sto je dostojno za coveka.
Ne mogu da pronadjem ni honorarni posao.
A da radim osam sati svakog dana minimum najteze fizicke poslove ne mogu. Telo mi ne dozvoljava.
Koleno izdaje, ne mogu da napravim cucanj.
Imam vrtoglavice, padam u nesvest.
Idem na infuzije.
Pa kako da zivim?
Ovo nije zivot.
Poslodavci su skotovi, hoce da ti oni organizuju zivot.
Da mogu, krv bi pili, ako bi im se isplatilo.
Djubrad jedna bez skrupula.

Zar te nisam viđala na Biblioteci? Možeš da probaš u knjižarama, oni cene kad neko puno čita, prati šta ima novo na tom polju. Ima konkursa, pojedine knjižare vrše i testiranja. Možeš da spojiš lepo i korisno.
Za progonitelja šta reći, užas. Ja bih se obratila policiji.

Back