Sta sestra sestri moze da napravi

Ja sam se ljudi danas surovo osvestila a bila sam dakle nesvesna kao sto mi nik kaze...htela sam da sestra i ja uradimo ostavinsku konacno jer je od smrti majke proslo 7 god...za to vreme izdavale smo nekretnine, stan i lokal i to delile...ona je uzimala vise znam ali nisam gledala u paru jer imam primanja a ona nikad nije radila...rekla sam joj da hocu da se konacno podelimo po pola iako ona ima decu pa je valjda ocekivala da im ja to sve ostavim...ja nemam, to nasledstvo mi je neka sigurnost za starost pa posto imam iznajmljen stan velim da mi ona i njen muz daju polovinu u novcu a oni onda nek zadrze stan i lokal...predlozih da prodaju isto jednu njihovu nekretninu Isolation me i svi zadovoljni...medjutim sve je krenulo po zu...narogusila se da trazim nesto sto njima na pamet ne pada i onda kad treba da krenemo na sud izjavljuje da je majka na samrti verujuci da cu ja da prodam stan isti dodelila njoj i kaze nismo ti to nikad kazali...ta Kiribati eto bila je neka naknada dosad si uzela toliko i toliko a eto ti lokal...napominjem da on vredi vrlo malo u odnosu na stan naravno...ja sokirana skocio mi pritisak ne verujem sta cujem...kakav bre papir ko joj dao stan?...ne verujem u pricu da je majka jer nas ona nije delila...osim ako je naterala...i sad zamislite 7 god mi se zezamo druzimo posecujemo i ja cujem ovo...verujte za imovinu jesam ostecena ali dusa moja ovo ne moze da prihvati...ovo je takva izdaja ovo je dno dna...za mene je mrtva vise nemam sestru kraj...sta sam htela ovim?...pazite ljudi ima tog loseg karaktera medju najblizima...ne kaze se da se braca i sestre najbolje upoznaju na ostavinskoj raspravi...ocajna sam...ne pozeleti nikom.
od svih jezika koje razumem u svakom ima neka poslovica vezana za imanje,medju i reskol medju najblizima..

tkd sasvim je to ucestalo i normalno

I sad ti, pretpostavljam, danima ubijaš u pojam sve ljude oko sebe pričom o zloj sestri koja hoće da ti uzme stan a njima muka kad te vide pa pomisle kakvo ih masiranje čeka. Znam, imam vas takve i ja u okolini. Pa šta ti je rekao neki advokat, a šta si čula od njihovog komšije a šta si pročitala na internetu o nekom zakonu....a oni samo gledaju kad ćeš da ućutiš. Veoma loša vrsta ljudi ste i ti i tvoja sestra. I svi vi koji nemate poštovanja ni prema preminulim roditeljima. Jedino mi je žao vašeg gubitka majke i nje nesrećne.
verujem da za njenu situaciju znaju i na pijaci, ducanu i sva bliza i sira rodbina :kafa:

Pa ti imas problem ocigledno sto smo sestra i ja losi ljudi...nemoj da brines o drugima...puno je ovde njih koji imaju ljudskosti hoce da mi olaksaju...tebi ako se ne svidja tema preskoci

Tema je, u stvari, dobra. To je sasvim realna i nažalost česta situacija u Srba.
A ovako pogledaj realno, ako ti i tvoja rođena sestra ne možete bar iz poštovanja prema toj majki da ostanete u dobrim odnosima i kao sestre se dogovorite oko svega, šta bih onda ja ili neko deseti mogao da očekuje od vas po pitanju neke trivijalne stvari.

Vi očigledno ne shvatate koliko je ovaj život kratak i nepredvidiv i koliko traćite taj život, zajedničko vreme koje imate na ovom svetu i jedna drugu kao blagoslov, klanjem oko glupavih, materijalnih stvari.

Tema je, u stvari, dobra. To je sasvim realna i nažalost česta situacija u Srba.
A ovako pogledaj realno, ako ti i tvoja rođena sestra ne možete bar iz poštovanja prema toj majki da ostanete u dobrim odnosima i kao sestre se dogovorite oko svega, šta bih onda ja ili neko deseti mogao da očekuje od vas po pitanju neke trivijalne stvari.

Vi očigledno ne shvatate koliko je ovaj život kratak i nepredvidiv i koliko traćite taj život, zajedničko vreme koje imate na ovom svetu i jedna drugu kao blagoslov, klanjem oko glupavih, materijalnih stvari.

nazalost - wishfull thinking
racio se ne podrazumeva

Ja sam se ljudi danas surovo osvestila a bila sam dakle nesvesna kao sto mi nik kaze...htela sam da sestra i ja uradimo ostavinsku konacno jer je od smrti majke proslo 7 god...za to vreme izdavale smo nekretnine, stan i lokal i to delile...ona je uzimala vise znam ali nisam gledala u paru jer imam primanja a ona nikad nije radila...rekla sam joj da hocu da se konacno podelimo po pola iako ona ima decu pa je valjda ocekivala da im ja to sve ostavim...ja nemam, to nasledstvo mi je neka sigurnost za starost pa posto imam iznajmljen stan velim da mi ona i njen muz daju polovinu u novcu a oni onda nek zadrze stan i lokal...predlozih da prodaju isto jednu njihovu nekretninu Isolation me i svi zadovoljni...medjutim sve je krenulo po zu...narogusila se da trazim nesto sto njima na pamet ne pada i onda kad treba da krenemo na sud izjavljuje da je majka na samrti verujuci da cu ja da prodam stan isti dodelila njoj i kaze nismo ti to nikad kazali...ta Kiribati eto bila je neka naknada dosad si uzela toliko i toliko a eto ti lokal...napominjem da on vredi vrlo malo u odnosu na stan naravno...ja sokirana skocio mi pritisak ne verujem sta cujem...kakav bre papir ko joj dao stan?...ne verujem u pricu da je majka jer nas ona nije delila...osim ako je naterala...i sad zamislite 7 god mi se zezamo druzimo posecujemo i ja cujem ovo...verujte za imovinu jesam ostecena ali dusa moja ovo ne moze da prihvati...ovo je takva izdaja ovo je dno dna...za mene je mrtva vise nemam sestru kraj...sta sam htela ovim?...pazite ljudi ima tog loseg karaktera medju najblizima...ne kaze se da se braca i sestre najbolje upoznaju na ostavinskoj raspravi...ocajna sam...ne pozeleti nikom.
Milioniti slučaj svađe oko imovine(uključujući mog oca i strica, moju sestru od tetke i njenog rođenog brata, mog kuma, njegovog brata i polusestru) i svako od njih ima svoju priču kako je jelte, on u pravu, a ovaj drugi nije. Dovedi sestru na forum, pa da vidimo. Nikom ne verujem na lepe oči.
P.S. Ne dao ti Bog da neko od vas oboli od raka i tome slično. Da vidiš kako ćete da se pomirite, itekako.

Naravno. Takvi ljudi prosto piju krv okolini kojoj ionako nije ni do čega i imaju već gomilu svojih problema. Mislim, ne znam šta uopšte time pokušavaju da postignu tom pričom i šta očekuju da im bilo ko kaže po tom pitanju.
to je dijagnoza.
a najgore je sto se ne resava samo se hrani pa boljka raste

sticajem okolnosti poznajem na hiljade ljudi sa kojima imam komunikaciju, a ovakvih ne manjka.

nisam doktor, ali dijagnozu mogu postaviti ;)

Ja sam brat a ona šljam, slična stvar, hoće veći deo placa i kuće. Ili ako može sve. Mada se nikad nismo voleli, više smo se mrzeli, ali nisam znao da je toliki šljam.
Dobiti neće nikad. Ali neću na silu, da ugrožavam svoj život zbog šljamskog parazita.
Свега заједничког сам се одрекао у корист полубрата. Имам своје и немам повлачење по судовима.

onda kad treba da krenemo na sud izjavljuje da je majka na samrti verujuci da cu ja da prodam stan isti dodelila njoj i kaze nismo ti to nikad kazali...
Snl That Sounds Good GIF by Saturday Night Live

Ovo je tipičan primer sebičnog, debilnog shvatanja jednog naslednika koji ima potomstvo, da njemu treba da pripadne više, jer on ima decu. Tebi pripada pola, njoj pola, sve ostalo su baljezgarije. Osim, naravno, u slučaju da je njoj zaista zaveštano više, ali mi logika i iskustvo govori da bi onda ona pokrenula ostavinsku raspravu, ne bi čekala 6 godina.

kolko znam, zakon regulise sve "sumnjive" probleme. Zakonodavstvu je poznato sa kakvim se problemima srecu naslednici pa je zakon napravljen na pravdi Boga.
Zalosno kolko ta Sotona , zvana novac, unistava ljudski rod...........narocito kod onih koji vec imaju "predispozicije za "saradnju" sa Sotonom.
Zato se jezim kad neko pomene USPEH, KARIJERU, VILE, SKUPA KOLA, .................u mojim ocima takve osobe postaju samo silueta bez lica, bioloska ljustura , ono sto je preostalo od humanoida...........I CUVAJTE SE DOBRO TAKVIH, ONI ZAGADJUJU SVET I UNISTAVAJU CIVILIZACIJU I BUDUCNOST ZA NASU DECU.

Nismo cekamo poziv i ona sad iznalazi neki papir o nasledstvu
Ali kako do sada niste dobile poziv i da li si ti vec videla taj papir o nasledstvu?

Pre nego sto uzmes advokata ipak probaj da razgovarate, otvoreno reci da ti se situacija ne dopada i da to po tebi nije fer.
Advokata mozes uvek da uzmes, ali probaj da malo spustite loptu. Drzim pesnice da to sve resite na obostrano zadovoljstvo.

kolko znam, zakon regulise sve "sumnjive" probleme. Zakonodavstvu je poznato sa kakvim se problemima srecu naslednici pa je zakon napravljen na pravdi Boga.
Zalosno kolko ta Sotona , zvana novac, unistava ljudski rod...........narocito kod onih koji vec imaju "predispozicije za "saradnju" sa Sotonom.
Zato se jezim kad neko pomene USPEH, KARIJERU, VILE, SKUPA KOLA, .................u mojim ocima takve osobe postaju samo silueta bez lica, bioloska ljustura , ono sto je preostalo od humanoida...........I CUVAJTE SE DOBRO TAKVIH, ONI ZAGADJUJU SVET I UNISTAVAJU CIVILIZACIJU I BUDUCNOST ZA NASU DECU.
Jeste ,resi tako sto je burazerov kum sudija,pa neki gownar od sudije bez moje izjave i rocista presudi da je njegovo misljenje u korist brata,znaci ili da se izvini i presudi po dokazima ili bih ga odrobijao

Jeste ,resi tako sto je burazerov kum sudija,pa neki gownar od sudije bez moje izjave i rocista presudi da je njegovo misljenje u korist brata,znaci ili da se izvini i presudi po dokazima ili bih ga odrobijao
kad razmislim, najbolje da uzmemo zapadnu logiku pa da za zivota nista ne stvaramo, kupujemo skupe automobile, krstarimo po karibik, iznajmnljujemo skupe vile sa bazeni, .................pa kad odapnemo bez igde icega, nasa deca nema se biju oko nicega i ima da se postuju i vole.
Materijalizam je veliko zlo i nikada i nikome nije doneo dobrog, pogotov na duze staze.

Back