Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zelis li da podelis utiske? Obe knjige me veoma zanimaju

vise od nule je jako zanimljiva, lako se cita i podseca na Hornibija (High fidelity), s tim sto je glavni junak jaci karakter, a kod Hornibija nema napete situacije u zemlji neposredno pre bombardovanja kao ni svakodnevne jurnjave u cilju nalazenja najboljeg nacina za prezivljavanje. procitaces je za dva sata, najvise...
plisani soliter je na mene, od svih njenih ranijih knjiga, ostavila najjaci utisak. prepuna je emocija i lako se pronadjes u tim malim, svakodnevnim stavima koje cine zivot i koje je opisivala u pricama...

Upravo,ponovo zavrsio citanje "Tisina" od M.Selimovica. Ponovo izdvajam misli i odlomke,poput ove: " Zene cekaju ishod i dopustaju da ih osvoje osvajaci.One su najbolji barometar svih promjena,sigurniji od svih obavestajnih sluzbi u ocjeni stabilnosti jedne vlasti.Osjecaju to nagonski,nepogresivo. Tesko onima koje lijepe zene ne prime."

Ja svečano objavljujem da sam pre nekoliko dana položila ispit koji sam spremala vekovima, te da sam sad konačno slobodna da čitam što mi srcu drago. Juče i danas sam pročitala Pračetove "Jednakost rituala" i "Straža! Straža!" - ismejala se kao što skoro nisam - a trenutno merkam Basarin "Uspon i pad Parkinsonove bolesti", mislim da ću početi da ga čitam za aproksimativno... sat vremena. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back