Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Последње прочитао, Књига жалби, Моме Капора, а сад Тврђаву Меше Селимовића! Кретен, купио сам Мешин комплет на сајму, а ниш нисам отворио, све ми било прече!

sjajna knjiga

...

A kad smo zauzeli nasip,kad smo ga razneli topovima i glavama,zastao sam,umoran:kakav besmisao!Šta smo mi dobili,a šta su oni izgubili?I nas i njih okruživao je jedini pobednik,potpuni mir prastare zemlje,ravnodušne prema ljudskome jadu...

Последње прочитао, Књига жалби, Моме Капора, а сад Тврђаву Меше Селимовића! Кретен, купио сам Мешин комплет на сајму, а ниш нисам отворио, све ми било прече!

Uhhh, Tvrdjava... Sad, ti si kupio, a ja dao ! I govedo kome sam dao Tvrdjavu na citanje, sada ne priznaje to. Da bar razume Mesu ! Srecom, sacuvao sam od takvih Dostojevskog, Andrica,Cosica,itd... a u vecini i Mesu...mislim,osim Ostrva i Tvrdjave. Sad, za Tvrdjavu mi je mnogo zao, ali nabavicu opet to. Doduse, gledam, Mesa sada uopste nije jevtin . Tako je to kada je danas svako izdavac, pa ne zna kako idu tirazi, a jos manje da su Mesa, Andric, Cosic, itd... TRAZENI pisci.

Uhhh, Tvrdjava... Sad, ti si kupio, a ja dao ! I govedo kome sam dao Tvrdjavu na citanje, sada ne priznaje to. Da bar razume Mesu ! Srecom, sacuvao sam od takvih Dostojevskog, Andrica,Cosica,itd... a u vecini i Mesu...mislim,osim Ostrva i Tvrdjave. Sad, za Tvrdjavu mi je mnogo zao, ali nabavicu opet to. Doduse, gledam, Mesa sada uopste nije jevtin . Tako je to kada je danas svako izdavac, pa ne zna kako idu tirazi, a jos manje da su Mesa, Andric, Cosic, itd... TRAZENI pisci.

Ja сам много дао за Мешу и Андрића баш на овом последњем сајму, јер ћале почео да ми звоца како кући имам више Руса него ''наших''! За сада ми се свиђа Меша, додуше слабо га познајем, прочитао сам само Дервиша и то у средњој, ово ми апсолутно другачије!

Meni se posle 'Dervisa..' najvise svidja 'Ostrvo'. Dobra su i 'Sjecanja'. Jedino one njegove price iz NOBa nisam citala, pocela sam, ali nekako nisam imala stomak za to. Ako neko misli da su Mešine priče iz NOBa vredne čitanja neka napiše, potrudiću se da ih pročitam.
Ja trenutno, po ko zna koji put, čitam Markesovih 'Sto godina samoće' :roll: a prošle nedelje sam čitala Izabelu Aljende- 'Kuća duhova' i Borhesove priče. Sve od navedenog preporučujem

Pročitala još dva romana Terija Pračeta - Čudotvorac i Erik, tj, ovaj poslednji završavam upravo.
Osim toga, počela sam Gospođu Dalovej, i za divno čudo - užasno me smara. Valjda mi nije baš leglo sad.
Takođe, čitam Priče iz 1001 noći. Zaprepastilo me je saznanje da Ali Baba zapravo nije bio vođa razbojnika!!! Priča je o nekom tamo Ali Babi koji je imao bliski i ne baš prijatni susret sa nekih 40 razbojnika. Čovek uči dok je živ...
I ... pročitala sam gomilu Kafkinih pripovedaka. Čoveče, koji je on pesimista bio...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back