Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U nekim ruralnim krajevima bilo je normalno da svekar prvi spava sa snajom, pa da je onda preuzme sin...Razlog je sto su se momci tada zenili mladi, da ne kazem jos su bili deca i nisu pojma imali

Nisu se momci ženili svojom voljom tako mladi nego su ih tate ženile da bi iskoristili pravo prve bračne noći. I kako onda razumjeti njihove porodične veze? Ko je kome tu sin, deda, unuk. otac...? :?:

Dena Braunova knjiga "Da Vincijev kod" me je razocarala...Totalna komercijalizacija...Tresla se gora, rodio se mis

To je američki stil. Zgrnuti što više love po svaku cijenu, pa i po cijenu bogohuljenja. Ali čitao sam i daleko bogohulnije knjige koje su prošle totalno nezapaženo jer nisu imale takvu reklamu. Nemoramo ići daleko. Tu je "Vrijeme čuda" Borislava Pekića. Izvanredna knjiga koju bih svakome preporučio. Interesantan pogled na novozavjetne priče. Nažalost, to je zaboravljena knjiga, kao uostalom i kompletan Pekić, jedan od najvećih srpskih pisaca.

O, da, Pekić je odličan pisac! Vreme čuda sam pročitala u jednom dahu, isto i Besnilo! Hoću da pročitam Zlatno runo, ali najpre moram da završim neke poslovne stvari, jer je moguće da će biti teško odvojiti se od knjige :)

Trenutno čitam Bakonju fra Brne Sime Matavulja i Pola dana hoda do smrti Kastratovića :)

"Zlatno runo" je remek djelo srpske književnosti. Treba da uđe u sve moguće antologije. Mada je jako obiman (pet tomova, 2500 stranica) trebao bi svako pročitati taj roman-rijeku, kako ga već zovu. Pekić je potrošio nekoliko godina pišući taj roman a mi bi mogli izdvojiti bar jedan mjesec da ga pročitamo.

Dena Braunova knjiga "Da Vincijev kod" me je razocarala...Totalna komercijalizacija...Tresla se gora, rodio se mis

Баш тако, мада се од те књиге није ни очекивало ништа озбиљно, већ по ко зна који пут искоришћена, давно излизана, тема о теоријама завере (чак доста места на плагијаторски начин преузето из књиге "Света крв, свети грал"). Шта ћеш, то широке народне масе воле. :D

Preporucujem da procitate:
Dan pcela-Tomas Sancez
Davidova carica-Indija Edzhil
Kuca duhova-I.Aljende
LOVAC NA ZMAJEVE-HALED HOSEINI
Moskva suzama ne veruje
ZAPIS DUSE-LJILJANA HABJANOVIC I IGRA ANDJELA OD ISTE
BALADA O BOHORETI-GORDANA KUIC
KAO VODA ZA COKOLADU-I.ALJENDE
VEZILJ-DUBRAVKA SRECKOVIC DIVKOVIC
IDI KUDA TE SRCE VODI-SUZANA TAMARO
LJUBAV U DOBA KOLERE-MARKES

Bas mi je,kao odmor od "teskih" knjiga,prijao Sopen od Jaroslava Ivaskjevica.Izuzimajuci R.Rolana,nisam citao tako zanimljivu,pitku i istovremeno sveobuhvatnu knjigu o nekom umetniku,narocito kompozitoru.A,ko ce bolje nego Poljak o Poljaku.A jos kada se uz citanje ove knjige i slusa Sopen,odmor i relaksacija su potpuni.Do nove, "teske" knjige. :) :) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back