Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednje shto sam prochitala su dve povezane knjige, ono, sranjce knjige- ˝Trachara˝, chisto da odmorim malo mozgic. Pre toga poslednji deo trilogije o Alexandru Velikom od Mari Reno ˝Pogrebne igre˝ i svima bi preporuchila ove knjige poshto su fenomenalno napisane i lako se prati tok priche i likovi.
Sad sam krenula da chitam Rat i Mir (ne, nije mi za lektiru :roll: ) i zavrshavam prvu knjigu i tako...

muvalo:
tebe smaraju beket, kami i desnica? ne moras da cekas raspust, mozes odmah da kupis Zagora na kiosku - odlicno stivo, ne moras cak ni da chitas, mozes po slichicama da provalish o cemu se radi.... :D Dobro, malo te zezam, nije zlonamerno! Poz

Pa, kad smo kod smaranja, Proljeca Ivana Galeba su me smorila samo tako ( za druge 2 nisam rekla to)! To dodje kao neka dubokoumna knjiga ( po mom misljenju svi stavovi koje je izneo su, u najmanju ruku, nebulozni), jel'?:) Pa, kako Ivo Andric napisa Na Drini cupriju- em dubokoumna:), em ne smara, em ti lepo dok je citas?:) No, dobro, necu da diskutujem. A, sustina mog posta je bila nemogucnost citanja necega sto volis i sto ti se cita za vreme skolske godine! Jednostavno, nema se vremena! I, to je bas smor...:(

trachara:
stvarno?
meni je od njihovih izdanja favorit "dvadeseta supruga" ...
pa ne znam... meni je "dvadeseta supruga" bila simpaticna, zivopisna, ali nista vise od toga, dok u "mati pirinca" isto tako postoji ta egzotika okruzenja, ali su likovi mnogo bolje profilisani i uverljiviji uprkos takodje vremenskoj, geografskoj i svakoj drugoj udaljenosti u odnosu na nas

Zejdi Smit "O lepom". Svidelo mi se - deo zapleta je uzela od Forstera (Howard's End), inace savremena prica o englesko-americkoj porodici, majka crnkinja, otac belac, a deca se traze... neka vrsta "univerzitetskog romana" - zabavno, duhovito, pronicljivo... preporucujem, sto da ne...

re: Linija lepote - knjiga mi se svidela, najvise to sto nedostaje bilo kakav sud od strane autora, ko je dobar a ko los... (a jedan moj drug je, opet, izjavio da je njiga "kokainisticka: snobizam i pederay")

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back