krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ne znam......знаш ли можда?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam......знаш ли можда?
Čitala Gozbu. Prvo, zbunila me onolka pederaja, drugo, pola knjige je u fusnotama, veličina slova 1mm.![]()
Pa ne... Kortasar će da piše o čoveku koji se prihvati da boravi u stanu jedne ''gospođice u Parizu'' i čuva ga dok je ona odsutna, a problemi kreću kada gospodin svakog jutra iskašlje po jednog zečića.
Na primer.
Poslednje što sam pročitao su bili vicevi o Perici, od Steve Karakondžule. Posle toga sam uzeo da čitam knjigu od Miloša Vasića "Dr Zoran Djindjić", ali sam u medjuvremenu kupio android telefon na kojem igram moje dugogodišnje omiljene igrice-Civilizaciju i Menadžera. Verovatno ću knjige čitati tek od leta
trenutno nista.stao sam.
Pa ja i ne znam ko je taj KarakondzulaRayela reaaguj...
Zavrsila sam sinoc Rabbita (Zeku) i odusevljena sam.
Autor voli svoje junake, ne dozvoljava da ih citalac prezire, citalac ih uvek razume cak i kada su njihovi postupci neprihvatljivi za zdravorazumskog coveka.
Meni je to vreme ( oko 1960) najzanimljivije u dvadesetom veku , narocito ako je american way of life po sredi jer ja imam neku boleS pa stalno uporedjujem,
onda malo i guglam o tehnicikim dostignucima, prosto ne mogu da verujem da su i ovi i jad i beda jos tada u bolnicama imali televizor, imali zamrznuto povrce
i svaki je luzer imao auto i mogao da ode kuda mu srce zeli.
Juce sam, odusevljena Korekcijama pazarila i Slobodu ( odbor unapred zahvaljuje Rodi i Quentinu), ali ne znam kada ce da stigne.
To bi znacili da cu biti prinudjena da se uFatim ponovo za Ostera dok Sloboda ne stigne u moj mali svet, aloi ce Mr,.Vertigo stvarno biti i zadnja
knjiga od njega.
Pa ja i ne znam ko je taj Karakondzula
A Milos Vasic jeste genijalan novinar, ove igrice ne poznajem, nikada nisam ni shvatila sta ti androidi rade i umeju
Otju reci, jasno je da me prozivas zbog Djindjica, ali na ovom krasnom i casnom PDF-u ja nix o tome.
Cek ja da tebe pitam nesto.Istina, socijalna raslojavanja tamo su tada bila mnogo izraženija nego danas, ali srednja klasa je bila velika i moćna.
Ali nije to najvažnije, pogledaj kvalitet umjetničke produkcije u Americi u to doba (knjige, muzika, filmovi...).
- - - - - - - - - -
Moj fotorobot idealnog pisca je neko piše kao Frenzen i produktivan je kao Oster.
Cek ja da tebe pitam nesto.
Frencen je za mene stvarno otkrice i otkrovenje ( pleonazam?= mislim da nije) nego jel pisao on jos nesto?
Vidim da je Apdejk Zeku umnozavao, ali i da ima jos knjiga koje su barem isto toliko genijalne kao i Zeka?
One Vestice me ne zanimaju.
A Parove cu ocigledno morati ponovo da citam jer sam ih nekako bezvoljno smandrljala. Tek sam u ovoj knjizi shvatila i njegove poglede
na zivot i svet oko sebe glede erotike i seksa.
Frenzen je objavio četiri romana. Prva dva (The Twenty-Seventh City, Strong Motion) nisam mogao nigdje da nađem u elektronskom formatu, ali koliko znam napisani su u sasvim drugačijem fazonu od Korekcija i Slobode. U pitanju je postmodernizam, možda sličniji Osteru nego onome što je kasnije pisao. Elem, on je negdje poslije ovog drugog romana izgleda shvatio neke stvari i napravio pun zaokret u svojoj poetici. I za mene je Frenzen pravo osvježenje.
I ja sve želim da nastavim sa Apdajkovom sagom o Zeki, ali nikako da se organizujem. Ostalo što sam mu čitao nije me baš opčinilo, a planiram i Parove da uzmem. Kažu da tu ima jedna od najlošijih scena seksa u istoriji književnosti. Tako nešto ne smije se propustiti.
Pa ja i ne znam ko je taj Karakondzula
A Milos Vasic jeste genijalan novinar, ove igrice ne poznajem, nikada nisam ni shvatila sta ti androidi rade i umeju
Otju reci, jasno je da me prozivas zbog Djindjica, ali na ovom krasnom i casnom PDF-u ja nix o tome.
Ne, Đinđić mi uopšte nije bio na pameti, a, o genijalnosti gospodina Miloša Vasića i kao čoveka i kao književnika vanserijske proizvodnje, moglo bi se raspravljati, ali takođe na nekom drugom podforumu, Psihologija, na primer. Samo sam hteo ukazati na dvostruke aršine kojih se držiš, ali to je potpuno razumljivo, imajući u vidu da je Miloš Vasić, ipak mnogo značajnija figura svetske istorije i književnosti, nego tamo neki Žukov, na primer.
Ne, Đinđić mi uopšte nije bio na pameti, a, o genijalnosti gospodina Miloša Vasića i kao čoveka i kao književnika vanserijske proizvodnje, moglo bi se raspravljati, ali takođe na nekom drugom podforumu, Psihologija, na primer. Samo sam hteo ukazati na dvostruke aršine kojih se držiš, ali to je potpuno razumljivo, imajući u vidu da je Miloš Vasić, ipak mnogo značajnija figura svetske istorije i književnosti, nego tamo neki Žukov, na primer.
Hajde da svi pokušamo ostaviti politička opredjeljenja po strani na ovom podforumu. Novinari, generali, karakondžule i video igre pripadaju na neko drugo mjestu.
U redu. Nemam nameru da prebacim ovo na politički teren, samo mi je interesantan kriterijum po kome je (kvazi)novinar, više književnik od generala. Ništa drugo, a uvek mi je zanimljiv Rajkin rezon. Pun je neke originalne pojmovne gimnastike, za čije tumačenje neretko, moram da se konsultujem i sa Hegelovom Dijalektikom.
Čekaj, da li ja nešto propuštam ili nešto nisam dobro pročitao? Možda se nadovezuješ na neku raniju diskusiju, ali Rayela je danas dva puta rekla da je Vasić novinar. Nije rekla da je književnik.
Da, jednom sam napomenuo da čitam Žukova, pa je Rajkin stav (mogu reći i s pravom) bio da to nema veze s književnošću i da to vas na ovom podforumu ne interesuje. Zato sam očekivao isti pristup i prema Vasiću, ali eto, ipak Rajka mene više voli nego tamo nekog Karakondžulu.
Pa valjda zato i zalazimo na neke teme koje nas inace nikada ne bi privlacile. Zbog nekih ljudi ( a i zene su ljudi) kojima se divimo, mrzimo ih tu i tamo,U redu. Nemam nameru da prebacim ovo na politički teren, samo mi je interesantan kriterijum po kome je (kvazi)novinar, više književnik od generala. Ništa drugo, a uvek mi je zanimljiv Rajkin rezon. Pun je neke originalne pojmovne gimnastike, za čije tumačenje neretko, moram da se konsultujem i sa Hegelovom Dijalektikom.